The_Judas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καλοκαίρι είχα διαμείνει σε ένα ενοικιαζόμενο που βρήκα μέσω booking για 1 μέρα. Τώρα βλέπω στο taxis ότι μου είχε στείλει μύνημα να κάνω αποδοχή μισθωτηρίου. Είναι σωστή αυτή η διαδικασία; Χρειάζεται πλέον για κάθε ενοικίαση δωματίου αποδοχή μισθωτηρίου; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από The_Judas
The_Judas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μέσω του ΑΦΜ. Το μήνυμα εστάλη από το taxis όχι από τον ίδιο. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από The_Judas
OnePlus6T Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 49 λεπτά πριν, The_Judas είπε Μέσω του ΑΦΜ. Το μήνυμα εστάλη από το taxis όχι από τον ίδιο. Κάτσε ζητάει το αφμ το booking? Στο ζήτησε αυτός οταν πηγες?
The_Judas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, OnePlus6T είπε Κάτσε ζητάει το αφμ το booking? Στο ζήτησε αυτός οταν πηγες? όταν πήγα εκεί μου το ζήτησε!
kosmasdel Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Μην κάνεις αποδοχή, μίλα με λογιστή και με τον ίδιο
jakegate7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δεν εχεις κατι να φοβασαι, σημαινει οτι ο ιδιοκτητης ειναι σωστος και το δηλωνει κανονικα στην εφορια. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, jakegate7 είπε Δεν εχεις κατι να φοβασαι, σημαινει οτι ο ιδιοκτητης ειναι σωστος και το δηλωνει κανονικα στην εφορια. Και ηρθε μηνυμα 3-4 μηνες μετα? Τα μισθωτηρια υποβαλλοντε πριν την ενερξη μισθωσης . Εκτος και αν ο TS το ειδε τωρα . Πριν 2 μηνες για την ιδια διαδικασια μεσω booking απλα μου εκοψε αποδειξη το καταλυμμα (όχι ξενοδοχειο αλλα ενοικιαζομενο δωματιο).
koulkos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 "Μυρίζει" airbnb. Οι διατάξεις που ορίζουν τι γίνεται σε περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν βγει από πέρσι. Φυσικά οι φωστήρες το μητρώο το άνοιξαν μόλις στις 30/08/2018 και μέχρι πριν δύο εβδομάδες έβγαζαν ΠΟΛ. Στο μεσοδιάστημα, δεν ξέραμε πως θα λειτουργούσε το όλο σύστημα οπότε οι λύσεις ήταν να περιμένεις το μητρώο (έχοντας αρκετή καλή πίστη για το πότε θα γίνει αυτό) ή να δηλώσεις την εκμίσθωση με τον παραδοσιακό τρόπο (taxis). Και εγώ για τους πελάτες μου επέλεξα το δεύτερο ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Επομένως μάλλον πρόκειται για τέτοια περίπτωση και απλά τώρα είδες την ειδοποίηση από το taxis. 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Τα μισθωτηρια υποβαλλοντε πριν την ενερξη μισθωσης . Εκτος και αν ο TS το ειδε τωρα . Η ηλεκτρονική δήλωση στο taxis υποβάλλεται μέχρι το τέλους του επόμενου μήνα Γιάννη. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, koulkos είπε "Μυρίζει" airbnb. Οι διατάξεις που ορίζουν τι γίνεται σε περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν βγει από πέρσι. Φυσικά οι φωστήρες το μητρώο το άνοιξαν μόλις στις 30/08/2018 και μέχρι πριν δύο εβδομάδες έβγαζαν ΠΟΛ. Στο μεσοδιάστημα, δεν ξέραμε πως θα λειτουργούσε το όλο σύστημα οπότε οι λύσεις ήταν να περιμένεις το μητρώο (έχοντας αρκετή καλή πίστη για το πότε θα γίνει αυτό) ή να δηλώσεις την εκμίσθωση με τον παραδοσιακό τρόπο (taxis). Και εγώ για τους πελάτες μου επέλεξα το δεύτερο ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Επομένως μάλλον πρόκειται για τέτοια περίπτωση και απλά τώρα είδες την ειδοποίηση από το taxis. Η ηλεκτρονική δήλωση στο taxis υποβάλλεται μέχρι το τέλους του επόμενου μήνα Γιάννη. Ναι ...Εξαρτάται ποιο μηνα πηγα ο TS Αν πηγε Σεπτεμβριο είναι ενταξει .Αν όμως πιο πριν ... Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από Γιάννης Platano
The_Judas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) οχι το υπέβαλε κανονικά αυτός από τον Αύγουστο... απλά δεν με ενημέρωσε και δεν είδα το μήνυμα μέσα στο taxis. Δεν ήξερα την διαδικασία εγώ. Το είχα κλείσει μέσω booking και όχι airbnb και δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να χρειάζεται τέτοιου είδους μίσθωση. Λογικά είναι οκ για να το αποδεχτώ. Το αστείο είναι ότι δεν μου έκοψε και απόδειξη... οπότε δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο τυπικός. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από The_Judas
koulkos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Ναι, με airbnb εννοούσα την βραχυχρόνια μίσθωση και όχι την πλατφόρμα. Λογικά ιδιώτης ήταν που έβαλε το ακίνητο του στο booking. Αν είναι οκ οι ημερομηνίες και το ποσό, κάνε αποδοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα