Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσο νορμαλ ειναι να στελνεις φωτοτυπια ταυτοτητας η διαβατηριου για να κανεις αιτηση online?

Το εχω δει σε καποια job adds γι αυτο ρωταω. Κυριως για διεθνεις οργανισμους

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Ενω το πτυχιο Αγγλικων που λεει πχ ο tomasss οτι δεν χανει κατι να το στειλει, δεν ειναι υπερβολη 😁

Επειδή φαντάζεσαι ό,τι σου κατέβει, κάνε μου μία παράθεση που να αφικνείται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο tomasss λέει ότι δεν χάνει κάτι εάν στείλει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το πτυχίο Αγγλικών. 

1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Ενταξει ,επειδη ο καθενας μπορει να στελνει οτι θελει και να γραφει γενικολογιες,προφανως ο ανθρωπος ρωτησε μηπως πρεπει να δειξει <σοβαροτητα> στελνοντας πιστοποιητικα .Ε προφανως και οχι , αλλα ενταξει , σιγα το θεμα κιολας ..Λες και οι συνεντευξεις ειναι παντα ''σοβαρες'', λες και οι εργοδοτες ειναι παντα σοβαροι

Ε μα!

Αρχίσανε όλοι να βγάζουν τα διάφορα κόμπλεξ τους, λέγοντας για HR και πώς θα φανεί στο HR, και ό,τι άλλο. 

Στην εταιρία της γειτονιάς ή την εταιρία των 20 ατόμων στην Αθήνα, θα έχουν HR που όχι μόνο θα ξέρει τι ζητάει αλλά θα κρίνει και θα πει «αυτός μου κατέθεσε πιστοποιητικά, άρα είναι περίεργος». Δηλαδή, εάν ο junior έχει λιώσει στη σχολή σε 4-5 μαθήματα συγεκριμένου αντικειμένου και έχει βγάλει 10άρια μόνο, αυτά τα μαθήματα είναι ακριβώς πάνω στο αντικείμενο της θέσης, και ο τύπος είναι junior χωρίς καμία προϋπηρεσία (πάνω-κάτω ότι είναι ο ΟΡ), δεν θα οφελήσει να στείλει παράρτημα της αναλυτικής; Και ας πούνε μερικοί ότι «όχι, δεν θα οφελήσει». Στην Ελλάδα του σήμερα, πόσοι δεν θα το έκαναν αυτό; Πόσοι δεν θα έστελναν παράρτημα της αναλυτικής εάν ήταν στο παραπάνω παράδειγμα;

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, Fortistis said:

Επειδή φαντάζεσαι ό,τι σου κατέβει, κάνε μου μία παράθεση που να αφικνείται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο tomasss λέει ότι δεν χάνει κάτι εάν στείλει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το πτυχίο Αγγλικών. 

Ε μα!

Αρχίσανε όλοι να βγάζουν τα διάφορα κόμπλεξ τους, λέγοντας για HR και πώς θα φανεί στο HR, και ό,τι άλλο. 

Στην εταιρία της γειτονιάς ή την εταιρία των 20 ατόμων στην Αθήνα, θα έχουν HR που όχι μόνο θα ξέρει τι ζητάει αλλά θα κρίνει και θα πει «αυτός μου κατέθεσε πιστοποιητικά, άρα είναι περίεργος». Δηλαδή, εάν ο junior έχει λιώσει στη σχολή σε 4-5 μαθήματα συγεκριμένου αντικειμένου και έχει βγάλει 10άρια μόνο, αυτά τα μαθήματα είναι ακριβώς πάνω στο αντικείμενο της θέσης, και ο τύπος είναι junior χωρίς καμία προϋπηρεσία (πάνω-κάτω ότι είναι ο ΟΡ), δεν θα οφελήσει να στείλει παράρτημα της αναλυτικής; Και ας πούνε μερικοί ότι «όχι, δεν θα οφελήσει». Στην Ελλάδα του σήμερα, πόσοι δεν θα το έκαναν αυτό; Πόσοι δεν θα έστελναν παράρτημα της αναλυτικής εάν ήταν στο παραπάνω παράδειγμα;

όχι δεν θα τον ωφελήσει,  ίσα ίσα θα δείξει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες.

Στέλνεις μόνο ότι σου αναφέρει κατά την διάρκεια της αίτησης. Άλλοι ζητάνε βίντεο, άλλοι θέλουν cover letter, άλλοι θέλουν να απαντήσεις σε δικές τους ερωτήσεις, άλλοι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου σε online φορμα. Δεν κάνει ο καθένας ότι του κατεβάσει η κούτρα του.

Στο παράδειγμα σου τώρα, ο junior υποψήφιος μπορεί να αναφέρει για τα μαθήματα που ήταν καλός στο cover letter ή να αναφέρει κάποιο project που έκανε στην σχολή πχ. διπλωματική, πτυχιακή κτλπ.

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να μην παραθέσεις πιστοποιητικά μέσα στο βιογραφικό σου ηλεκτρονικά.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα έχεις μαζί σου όταν σε καλέσουν σε συνέντευξη ;)

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jakegate7 είπε

όχι δεν θα τον ωφελήσει,  ίσα ίσα θα δείξει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες.

Στέλνεις μόνο ότι σου αναφέρει κατά την διάρκεια της αίτησης. Άλλοι ζητάνε βίντεο, άλλοι θέλουν cover letter, άλλοι θέλουν να απαντήσεις σε δικές τους ερωτήσεις, άλλοι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου σε online φορμα. Δεν κάνει ο καθένας ότι του κατεβάσει η κούτρα του.

Στο παράδειγμα σου τώρα, ο junior υποψήφιος μπορεί να αναφέρει για τα μαθήματα που ήταν καλός στο cover letter ή να αναφέρει κάποιο project που έκανε στην σχολή πχ. διπλωματική, πτυχιακή κτλπ.

Φυσικά! Το έχεις διαπιστώσει άλλωστε, και εσύ και όλοι μας, τόσες φορές. Οι εταιρίες οι τοπικές είναι ακριβώς έτσι. Καλά, ναι, εννοείται στην Αθήνα... πού να δεις τι γίνεται και στην επαρχία! Κολλέγιο Αθήνων και δε συμμαζεύεται. 

Ό,τι πεις αδερφέ! Εγώ μαζί σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Fortistis said:

Το αντίγραφο από την βάπτιση είναι υπερβολή, προφανώς για να στηρίξεις το επιχείρημά σου. Το να χρησιμοποιήσεις το «δείξε του την ταυτότητα» θα ήταν πιο έντιμο, αλλά θα άφηνε μετέωρο το επιχείρημά σου. Νομίζω εάν ψάξεις για λογικές πλάνες, θα βρεις παραπάνω στοιχεία και, σίγουρα, πολύ καλύτερη εξήγηση από την δική μου.

Σχετικά με το θέμα, η απάντηση είναι «εξαρτάται». Σε ένα διεθνές περιβάλλον, το πιο πιθανό είναι ότι δεν χρειάζεται. Σε ένα πιο τοπικό σκηνικό (Ελλάδα, επαρχία π.χ.) και για entry level job, μπορεί να είναι βοηθητικό  

Λολ παιδιά.

"Δε βλάπτει" ο ένας, "μπορεί να είναι βοηθητικό" ο άλλος, να είχαμε τώρα και κάποιον να μας πει σε τι ακριβώς στηρίζονται αυτοί οι ισχυρισμοί θα είμασταν κομπλέ.

Το παράδειγμα νόμιζα πως είναι εμφανώς υπερβολικό και άρα για έμφαση, αλλά αφού σου φαίνεται πως το να δείξεις στον άλλο την ταυτότητα είναι λιγότερο γελοίο και επίσης μου αφήνει... μετέωρο το επιχείρημα, νομίζω πως τελικά η πραγματικότητα είναι και εδώ πιο αστεία από την υπερβολή.

Spoiler

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι χρησιμοποιείται ως επιχείρημα ότι διακινούνται έγγραφα, είναι ωραίο. 

Γιατί όντως, το μεγαμπάιτ έχει μάζα. 

Είναι και από την άλλη αυτή η μεγάλη φασαρία να επιλέγεις ένα αρχείο από το άλλο για το πού θα κάνεις κλικ, που τώρα που δεν θα το κάνει κάποιος οι μικρές επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν τάχιστα. 

Υ.Γ. Θα τονίσω πάλι ότι δεν αναφέρομαι σε ένα setting μεσαίας και πάνω επιχείρησης, και ότι μιλάω συγκεκριμένα για Ελλάδα. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
14 minutes ago, Fortistis said:

Γιατί όντως, το μεγαμπάιτ έχει μάζα.

Εκτός από μάζα, έχει πολιτική διαχείρισης εμπιστευτικών εγγράφων (και gdpr πλέον), κατανάλωση χρόνου από τον εργοδότη (για σένα μπορεί να είναι ένα κλικ, για αυτούς δεν είναι ένα κλικ το σύνολο των υποψηφίων), και πηγαίνει κόντρα και σε αυτό που κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι αλλά και σε αυτό που περιμένει ο εργοδότης (εκτός αν ρητά ζητάει να στείλεις).

Εκτός από όλα αυτά, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα εκτός και αν θέλεις να μας αποκαλύψεις ποιο είναι. Υποθέτω ξέρεις τι σημαίνει στα μαθηματικά "μικρότερο ή ίσο", θα επέλεγες να κερδίσεις ένα άγνωστο πόσο ή καλύτερα ένα μικρότερο ή ίσο με το προηγούμενο άγνωστο πόσο;

Αλλά οκ, αν στέλνεις αίτηση στην επιχείρηση του Μήτσου για μοναδικός υπάλληλος αυτά μπορεί να μη τα δίνει κανείς σημασία οπότε hocus pocus και τελικά έχεις δίκιο, κακώς το λέμε σα γενική συμβουλή.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tomasss είπε

Ποιά διαδικασία και ποιά standards; Ο καθένας ζητάει ότι θέλει σαν εργοδότης. Και ο κάθε υποψήφιος, ειδικά  Έλληνας ''φουσκώνει'' όπως και όσο θέλει το βιογραφικό του και είναι γνωστό αυτό παραέξω... Ας στείλει το παιδί τα πτυχία και τα πιστοποιητικά του, δεν θα είναι λόγος απόρριψης αυτό.  Οι ίδιοι οι ''αχώνευτοι'' του HR αναθεωρούν πλέον τη διαδικασία και αντιμετωπίζουν την κάθε περίπτωση ως διαφορετική. 

;Άλλο πράγμα σου απαντάει και άλλο του λες εσύ. 

Δεν συνηθίζεται να στέλνεις μαζί με το βιογραφικό σου οτιδήποτε άλλο πέραν από το βιογραφικό και την cover letter. Ο καθένας ζητάει οτι θέλει αυτό είναι δεδομένο, εσύ στέλνεις το βιογραφικό και αν κληθείς για συνέντευξη θα έχεις μαζί σου όλη την χαρτούρα. 

Όταν πλέον ο κάθε εργοδότης ξοδεύει 30 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο για να διαβάσει ένα βιογραφικό, μάλλον επιβαρύνεις την θέση σου θα έλεγα παρά βγαίνεις κερδισμένος αν το κάνεις αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Όταν πλέον ο κάθε εργοδότης ξοδεύει 30 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο για να διαβάσει ένα βιογραφικό, μάλλον επιβαρύνεις την θέση σου θα έλεγα παρά βγαίνεις κερδισμένος αν το κάνεις αυτό. 

Ειναι ο ιδιος πολυασχολος εργοδοτης που γραφει '' η  καλη γνωση αγγλικων θα εκτιμηθει '' ? 😆

Ε μετα , με τετοιες αερολογιες, πως να μην μαζεψει 70.000 βιογραφικα 😃.

Μετα φταιει ο Κόκολόκο αν αναρωτηθει αν θα πρεπει να στειλει και πιστοποιητικο ? 

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Fortistis είπε

Ε μα!

1. όχι δε θα οφελήσει

2. επειδή έχει τύχει να δω τι στέλνουν σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει να μη στέλνει ούτε 1 στους 1000 αναλυτική.

Δημοσ.
Στις 31/10/2018 στις 2:45 ΜΜ, defacer είπε

Δεν ακούς τι λέω, οπότε δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει συζήτηση.

Την επόμενη φορά που θα συστηθείς σε κάποιον, δώστου μαζί και αντίγραφο από τη βάπτιση. Δε μπορεί να κάνει κακό.

Την άποψη μου είπα και την τεκμηρίωσα μέσα από την δική μου οπτική. Εσύ με ειρωνία μου απάντησες από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεις έτσι για να προκαλείς εντυπώσεις και γέλιο. 

Όχι λοιπόν δεν χρειάζεται να ανεβάσεις ή να επισυνάψεις ένα ένα τα σκαναρισμένα έγγραφα. Αντιθέτως, ένα link μέσα στο βιογραφικό ή στο cover letter ή στο email  για το cloud με ψηφιοποιημένα τα ακαδημαϊκά ή τα επαγγελματικά πιστοποιητικά του υποψηφίου, πιστεύω ότι εύκολα και διακριτικά μπορεί να ενσωματωθεί. Αυτό εννοούσα και έτσι το έχω δει σε κάποιους υποψηφίους για σοβαρές εταιρείες. Είχαν θετικό αποτέλεσμα πάντως. Δεν τους χλεύασαν. Τις πήραν τις δουλειές στις οποίες στόχευαν. Άρα έχω έναν λόγο να πιστέψω σε αυτή την τακτική. 

Δημοσ.
Στις 31/10/2018 στις 8:35 ΜΜ, Fortistis είπε

Στις 31/10/2018 στις 12:23 ΜΜ, Κόκολόκο είπε

Μπορεί να είναι κουτή ερώτηση. Όταν κάποιος στέλνει ένα βιογραφικό κάπου, εκτός από το έγγραφο αυτό και το cover letter, στέλνει μαζί και τα λοιπά έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα όσα λέγονται στο βιογραφικό; (πτυχία Αγγλικών, σχολής, άλλα) Και πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Στις 31/10/2018 στις 1:17 ΜΜ, tomasss είπε

Δεν χάνει όμως και κάτι αν τα στείλει.

Ξυδακι να πιεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...