k_w_t Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το βιβλιαρο υγειονομικου ενδιαφεροντος καταργηθηκε απο το 2014... Μεχρι τοτε το εβγαζε το υγειονομικο. Πλεον πας σε γιατρο του ΕΟΠΠΥ σου γραφει τις απαραιτητες εξετασεις και σου δινει το αντιστοιχο χαρτι.. Η αδεια εργασιας σε καταστηματα του αρθου 4 ΠΔ 180/1979 ειναι αλλο χαρτι που βγαζεις απο την αστυνομια και εχει να κανει με ποινικο μητρωο. Η αδεια αυτην δεν χρειαζεται για εστιατορια αλλα για κεντρα διασκεδασης μπαρ,αιθουσες διενεργειας τεχνικων παιγνιων κτλ.. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από k_w_t 1
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, xp-user said: Δεν χρειάζεται να μπουν μέσα στη κουζίνα -οσο μεγάλη και να είναι -για να μετρήσουν κεφάλια και να ζητήσουν τα ανάλογα έγγραφα.Εναλλακτικά βγάζουν έξω ολο το προσωπικό και κάνουν ταυτοποίηση. Φυσικά και χρειάζεται να μπουν για να κάνουν ταυτοποίηση. Και όχι, δεν μπορούν να βγάλουν έξω όλο το προσωπικό, δεν νοείται να διακόψουν όλοι την εργασία τους σε ώρα δουλειάς για να γίνει έλεγχος. Δεν προβλέπεται από κάποια διάταξη κάτι τέτοιο, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό για να μου υποδείξεις. 3 hours ago, overpower said: Ο op ρωταει στην περιπτωση υγειονομικου ελεγχου, aka αυτους που τους ενδιαφερει η καθαριοτητα και οχι ποσα κεφαλια εργαζονται και αν ειναι ασφαλισμενα. Και απο το μικτο, μονο το ατομο σπο την συγεκριμενη υπηρεσια εχει το δικαιωμα να μπει (και οι υπολοιποι, πχ ΙΚΑ για εργαζομενους, με συνοδεια αστυνομιας) Όχι, ρωτάω για την περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου, από οποιαδήποτε αρχή. Παράδειγμα, για να γίνει πιο αντιληπτό: μπαίνουν σε μια εταιρεία με γραφεία ελεγκτές του ΣΕΠΕ. Η υποδοχή δεν έχει δικαίωμα να τους καθυστερήσει στην είσοδο, είναι υποχρεωμένη να τους αφήσει να περάσουν ελεύθερα, διαφορετικά καλούν την αστυνομία και μπουκάρουν. Σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος τι προβλέπεται; Μπορούν να μπουκάρουν με τον ίδιο τρόπο ή είναι υποχρεωμένοι οι ελεγκτές να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν ανά περίπτωση; 2 hours ago, bilya said: ειδικά για κουζίνα το μόνο που χρειάζονται οι ελεγκτές είναι γάντια. Προβλέπεται κάπου αυτό; Γιατί εγώ που διατηρώ εργαστήριο υγειονομικού ενδιαφέροντος γνωρίζω ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός του εργαστηρίου πρέπει να φοράει γάντια για να μην υπάρξει επιμόλυνση από τις παλάμες και τα ακροδάχτυλα, να φοράει σκουφάκι για να μην πέσουν τρίχες στα τρόφιμα, να είναι εφοδιασμένος με ειδικά υποδήματα για να μην εισέρχονται στο εργαστήριο μικροοργανισμοί από τα παπούτσια που φοράει εκτός εργαστηρίου, να φοράει στολή εργασίας κατασκευασμένη από ύφασμα που να μην φθείρεται ώστε να μην πέφτουν υφασμάτινες ίνες στα τρόφιμα, να μην φοράει κοσμήματα και χαϊμαλιά, εάν είναι γυναίκα να έχει κοντά και άβαφα νύχια ώστε να μην καταστρέφονται τα γάντια που υποχρεούται να φοράει, εάν είναι άντρας να είναι κόντρα ξυρισμένος για να μην πέφτουν τρίχες στα τρόφιμα κοκ. Όλα αυτά τα γνωρίζω από υποδείξεις του Υγειονομικού και από τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ που υποχρεούμαι βάση νόμου να έχω παρακολουθήσει προκειμένου να έχω άδεια εργαστηρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αυτά είναι τα εντελώς basic και αυτονόητα που πρέπει να τηρεί οποιοδήποτε random άτομο θέλει να εισέλθει σε υγειονομικό χώρο. Ισχύουν ή όχι τα ίδια για τις ελεγκτικές αρχές; Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από Malthador
bilya Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Malthador είπε Φυσικά και χρειάζεται να μπουν για να κάνουν ταυτοποίηση. Και όχι, δεν μπορούν να βγάλουν έξω όλο το προσωπικό, δεν νοείται να διακόψουν όλοι την εργασία τους σε ώρα δουλειάς για να γίνει έλεγχος. Δεν προβλέπεται από κάποια διάταξη κάτι τέτοιο, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό για να μου υποδείξεις. Όχι, ρωτάω για την περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου, από οποιαδήποτε αρχή. Παράδειγμα, για να γίνει πιο αντιληπτό: μπαίνουν σε μια εταιρεία με γραφεία ελεγκτές του ΣΕΠΕ. Η υποδοχή δεν έχει δικαίωμα να τους καθυστερήσει στην είσοδο, είναι υποχρεωμένη να τους αφήσει να περάσουν ελεύθερα, διαφορετικά καλούν την αστυνομία και μπουκάρουν. Σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος τι προβλέπεται; Μπορούν να μπουκάρουν με τον ίδιο τρόπο ή είναι υποχρεωμένοι οι ελεγκτές να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν ανά περίπτωση; Προβλέπεται κάπου αυτό; Γιατί εγώ που διατηρώ εργαστήριο υγειονομικού ενδιαφέροντος γνωρίζω ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός του εργαστηρίου πρέπει να φοράει γάντια για να μην υπάρξει επιμόλυνση από τις παλάμες και τα ακροδάχτυλα, να φοράει σκουφάκι για να μην πέσουν τρίχες στα τρόφιμα, να είναι εφοδιασμένος με ειδικά υποδήματα για να μην εισέρχονται στο εργαστήριο μικροοργανισμοί από τα παπούτσια που φοράει εκτός εργαστηρίου, να φοράει στολή εργασίας κατασκευασμένη από ύφασμα που να μην φθείρεται ώστε να μην πέφτουν υφασμάτινες ίνες στα τρόφιμα, να μην φοράει κοσμήματα και χαϊμαλιά, εάν είναι γυναίκα να έχει κοντά και άβαφα νύχια ώστε να μην καταστρέφονται τα γάντια που υποχρεούται να φοράει, εάν είναι άντρας να είναι κόντρα ξυρισμένος για να μην πέφτουν τρίχες στα τρόφιμα κοκ. Όλα αυτά τα γνωρίζω από υποδείξεις του Υγειονομικού και από τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ που υποχρεούμαι βάση νόμου να έχω παρακολουθήσει προκειμένου να έχω άδεια εργαστηρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αυτά είναι τα εντελώς basic και αυτονόητα που πρέπει να τηρεί οποιοδήποτε random άτομο θέλει να εισέλθει σε υγειονομικό χώρο. Ισχύουν ή όχι τα ίδια για τις ελεγκτικές αρχές; μίλησα καθαρά για κουζίνα εστιατορίου που ανέφερες. αυτά που λες δεν είναι στανταρ καν σε κουζίνα. Στην δικιά σου περίπτωση θεωρώ είτε αυτοί πρέπει να χουν ειδικό εξοπλισμό (μιας κ ξέρουν που έρχονται) είτε εσύ θα πρέπει να τους τον παρέχεις όπως σε κάθε εργαζόμενο. Αλλά ρώτα στο υγειονομικό καλύτερα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από bilya
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 16 minutes ago, bilya said: μίλησα καθαρά για κουζίνα εστιατορίου που ανέφερες. αυτά που λες δεν είναι στανταρ καν σε κουζίνα. Φίλε μου, όλοι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης (μεταξύ άλλων) είναι υποχρεωμένοι ως χειριστές τροφίμων να παρακολουθούν τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ: Σύμφωνα με την ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Υ1γ/γ.π/οικ. 96967 (φεκ β 2718/8-10-12) Η οποία εναρμονίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 15523/2006 (ΦΕΚ 1187/τ.β./31/8/2006) με θέμα «Αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των Κανονισμών (ΕΚ) υπ' αριθμ. 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004 και 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και εναρμόνιση της Οδηγίας 2004/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου» στο εξής όλοι οι εργαζόμενοι γενικά στις επιχειρήσεις τροφίμων ή και ποτών ως χειριστές τροφίμων ή και ποτών με οποιοδήποτε τρόπο, οφείλουν να προσαρμόζονται σε θέματα εκπαίδευσης και ειδίκευσής τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.» «χειριστής τροφίμων» σύμφωνα με τον 852/2004 Κανονισμό της ΕΕ είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα» και ειδικά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07 / ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
bilya Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Malthador είπε Φίλε μου, όλοι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης (μεταξύ άλλων) είναι υποχρεωμένοι ως χειριστές τροφίμων να παρακολουθούν τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ: Σύμφωνα με την ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Υ1γ/γ.π/οικ. 96967 (φεκ β 2718/8-10-12) Η οποία εναρμονίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 15523/2006 (ΦΕΚ 1187/τ.β./31/8/2006) με θέμα «Αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των Κανονισμών (ΕΚ) υπ' αριθμ. 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004 και 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και εναρμόνιση της Οδηγίας 2004/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου» στο εξής όλοι οι εργαζόμενοι γενικά στις επιχειρήσεις τροφίμων ή και ποτών ως χειριστές τροφίμων ή και ποτών με οποιοδήποτε τρόπο, οφείλουν να προσαρμόζονται σε θέματα εκπαίδευσης και ειδίκευσής τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.» «χειριστής τροφίμων» σύμφωνα με τον 852/2004 Κανονισμό της ΕΕ είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα» και ειδικά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07 / ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007. απο το 2010 δούλευα σερβιτόρος (με ένσημα κτλπ) σε εστιατόρια, μαζική εστίαση κτλπ. Εχω ζήσει αρκετούς ελέγχους μιας κ τα περισσότερα μαγαζιά δεν ήταν κ φθηνα . Ποτέ κανείς δεν ρώτησε αν έχω παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια. Στον έλεγχο απο εμας κ τους μάγειρες μονο το πιστοποιητικό υγείας τους ένοιαζε. Για να σε προλάβω χειριστές τροφίμων θεωρούνται κ οι σερβιτόροι.
xp-user Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Malthador είπε Φυσικά και χρειάζεται να μπουν για να κάνουν ταυτοποίηση. Και όχι, δεν μπορούν να βγάλουν έξω όλο το προσωπικό, δεν νοείται να διακόψουν όλοι την εργασία τους σε ώρα δουλειάς για να γίνει έλεγχος. Δεν προβλέπεται από κάποια διάταξη κάτι τέτοιο, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό για να μου υποδείξεις. Όχι, ρωτάω για την περίπτωση οποιουδήποτε ελέγχου, από οποιαδήποτε αρχή. Παράδειγμα, για να γίνει πιο αντιληπτό: μπαίνουν σε μια εταιρεία με γραφεία ελεγκτές του ΣΕΠΕ. Η υποδοχή δεν έχει δικαίωμα να τους καθυστερήσει στην είσοδο, είναι υποχρεωμένη να τους αφήσει να περάσουν ελεύθερα, διαφορετικά καλούν την αστυνομία και μπουκάρουν. Σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος τι προβλέπεται; Μπορούν να μπουκάρουν με τον ίδιο τρόπο ή είναι υποχρεωμένοι οι ελεγκτές να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν ανά περίπτωση; Προβλέπεται κάπου αυτό; Γιατί εγώ που διατηρώ εργαστήριο υγειονομικού ενδιαφέροντος γνωρίζω ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός του εργαστηρίου πρέπει να φοράει γάντια για να μην υπάρξει επιμόλυνση από τις παλάμες και τα ακροδάχτυλα, να φοράει σκουφάκι για να μην πέσουν τρίχες στα τρόφιμα, να είναι εφοδιασμένος με ειδικά υποδήματα για να μην εισέρχονται στο εργαστήριο μικροοργανισμοί από τα παπούτσια που φοράει εκτός εργαστηρίου, να φοράει στολή εργασίας κατασκευασμένη από ύφασμα που να μην φθείρεται ώστε να μην πέφτουν υφασμάτινες ίνες στα τρόφιμα, να μην φοράει κοσμήματα και χαϊμαλιά, εάν είναι γυναίκα να έχει κοντά και άβαφα νύχια ώστε να μην καταστρέφονται τα γάντια που υποχρεούται να φοράει, εάν είναι άντρας να είναι κόντρα ξυρισμένος για να μην πέφτουν τρίχες στα τρόφιμα κοκ. Όλα αυτά τα γνωρίζω από υποδείξεις του Υγειονομικού και από τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ που υποχρεούμαι βάση νόμου να έχω παρακολουθήσει προκειμένου να έχω άδεια εργαστηρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αυτά είναι τα εντελώς basic και αυτονόητα που πρέπει να τηρεί οποιοδήποτε random άτομο θέλει να εισέλθει σε υγειονομικό χώρο. Ισχύουν ή όχι τα ίδια για τις ελεγκτικές αρχές; Οκ όταν έρθει το μικτό κλιμάκιο ελέγχου στην επιχείρηση σου για έλεγχο εσύ πες τους ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν στη κουζίνα η να βγάλουν το προσωπικό απο τη κουζίνα η να σταματήσουν την εργασία τους για να γίνει έλεγχος.Κι μετά ανέβασε σε αυτό το νήμα το χαρτί που θα σου έχουν κόψει το πρόστιμο μαζι με την ανάλογη μήνυση για παρεμπόδιση έλεγχου και οτι άλλο απο τον ποινικό κώδικα σου φορτώσουν στη πλάτη μπας και βάλουν μυαλό τουλάχιστον καπιοι άλλοι.
spectaculator Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε ..και εγώ νόμιζα οτι μιλούσες για χειρουργείο Κι εγώ νόμιζα κάτι τέτοιο! Και φυσικά μπορούν να μπούν στη κουζίνα. Δεν είναι βρομόσκυλα οι ελεγκτές, και είναι το ίδιο καθαροί με το προσωπικό σου (εκτός κι αν αποστειρώνεις τα πάντα, από εξοπλισμό και στολές μέχρι και τους υπάλληλους σου...)
bluesattack Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @Malthador Οπως βλεπεις, ειναι αρκετα εξειδικευμενη η ερωτηση σου, ειδικα στην χωρα του ωχου αδελφε Γιατι δεν ρωτας το υγειονομικο αν και τι προβλεπει η νομοθεσια ? Και μην εχεις αυταπατες, αν η ερωτηση σου αφορουσε οντως χειρουργειο, δεν θα αλλαζε κατι 😃.Τουλαχιστον με την ελευση του 2018 , καποιοι εμαθαν να πιανουν την τυροπιτα με λαβιδα, κοντρα στην αδιαφορια των πελατων 😄 ps.Kανονικα , σε εργαστηρια-μοναδες παρασκευης και συσκευασια τροφιμων , θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικοι οι ψεκαστηρες με απολυμαντικο στο δαπεδο της εισοδου.Εκτος των αλλων. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από bluesattack
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 13 hours ago, bilya said: απο το 2010 δούλευα σερβιτόρος (με ένσημα κτλπ) σε εστιατόρια, μαζική εστίαση κτλπ. Εχω ζήσει αρκετούς ελέγχους μιας κ τα περισσότερα μαγαζιά δεν ήταν κ φθηνα . Ποτέ κανείς δεν ρώτησε αν έχω παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια. Στον έλεγχο απο εμας κ τους μάγειρες μονο το πιστοποιητικό υγείας τους ένοιαζε. Για να σε προλάβω χειριστές τροφίμων θεωρούνται κ οι σερβιτόροι. Το ότι δεν έχει τύχει να ζητήσουν αποδεικτικά ότι το προσωπικό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στις επιχειρήσεις που δούλευες δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα ζητήσουν. Εμένα μου τα έχει ζητήσει ο ΕΦΕΤ και τους τα έχω προσκομίσει κανονικά. 6 hours ago, xp-user said: Οκ όταν έρθει το μικτό κλιμάκιο ελέγχου στην επιχείρηση σου για έλεγχο εσύ πες τους ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν στη κουζίνα η να βγάλουν το προσωπικό απο τη κουζίνα η να σταματήσουν την εργασία τους για να γίνει έλεγχος.Κι μετά ανέβασε σε αυτό το νήμα το χαρτί που θα σου έχουν κόψει το πρόστιμο μαζι με την ανάλογη μήνυση για παρεμπόδιση έλεγχου και οτι άλλο απο τον ποινικό κώδικα σου φορτώσουν στη πλάτη μπας και βάλουν μυαλό τουλάχιστον καπιοι άλλοι. Δεν είπα να απαγορευτεί η είσοδος στην κουζίνα, ρώτησα αν είναι υποχρεωμένοι να μπουν αφού έχουν πρώτα προμηθευτεί την απαραίτητη ένδυση από το κατάστημα το οποίο ελέγχουν. Δεν μίλησα για απαγόρευση εισόδου, το βγάζεις από το κεφάλι σου αυτό. 4 hours ago, spectaculator said: Και φυσικά μπορούν να μπούν στη κουζίνα. Δεν είναι βρομόσκυλα οι ελεγκτές, και είναι το ίδιο καθαροί με το προσωπικό σου (εκτός κι αν αποστειρώνεις τα πάντα, από εξοπλισμό και στολές μέχρι και τους υπάλληλους σου...) Έχει τύχει να έρθει για έλεγχο το υγειονομικό, βρήκε άτομο με πολιτικά μέσα (οδηγό προμηθευτή μου που έφερνε πρώτες ύλες) και μου έκανε σύσταση για ποιό λόγο επιτρέπω σε άτομο χωρίς στολή εργασίας να μπαίνει σε εργαστήριο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε άλλη δεδομένη στιγμή μπούκαρε κυριολεκτικά το ΣΕΠΕ για έλεγχο με πολιτικά στον ίδιο χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οπότε από εκεί προκύπτει το ερώτημα μου, ισχύουν άλλοι κανόνες για τους μεν, άλλοι κανόνες για τους δε; 3 hours ago, bluesattack said: Γιατι δεν ρωτας το υγειονομικο αν και τι προβλεπει η νομοθεσια ? Έχω ρωτήσει ήδη δύο διαφορετικούς φορείς και έχω πάρει δύο διαφορετικές απαντήσεις. Ο ένας μου είπε μπορούν να μπουκάρουν με πολιτικά και ο άλλος μου είπε ότι δεν μπορούν να μπουκάρουν με πολιτικά. Γι' αυτό το διερευνώ περαιτέρω. Γενικά, τα διαφορετικά τμήματα των ίδιων κρατικών αρχών τυγχάνει να δίνουν διαφορετικές απαντήσεις για το ίδιο ερώτημα και δεν βγάζεις άκρη συνήθως. Για άσχετο θέμα έχω πάρει την εξωφρενική απάντηση από το ΣΕΠΕ: «το ξέρουμε ότι ο νόμος γράφει έτσι, αλλά δεν έχει σημασία, αν καταθέσετε το πρόγραμμα εργασίας με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. με τον τρόπο που περιγράφει ο νόμος δηλαδή) θα σας ρίξουμε πρόστιμο». Πλέον όταν θέλω να θέσω κάποια εργατική ερώτηση στο ΣΕΠΕ ρωτάω σε 5-6 τμήματα ανά την Ελλάδα και ακολουθώ αυτό στο οποίο συγκλίνουν τα περισσότερα, δεν βγαίνει αλλιώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα