Abudi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μιας και ο ΟΤΕς θα μας αλλάξει τον αδόξαστο με αυτήν την "ευρυζωνική.........τηλεφωνία" (αλλιώς θα το έλεγα αλλά ας είμαστε PG) και ό,τι σχεδιασμό έχουμε κάνει στα σπίτια μας την τελευταία 10ετία, θα τον στείλουμε περίπατο, βρίσκομαι στην αναζήτηση λύσεων για να μην τραβάω τα μαλλιά μου εσαεί. Δεν είμαι τεχνικός δικτύων και δε θα κάτσω να γίνω επειδή για κάποιον λόγο, αυτή η ευρυζωνική υπόθεση τους συμφέρει. Εμένα μου χαλάει το γλυκό και θέλω να σπάσω το πληκτρολόγιο όπως γράφω αλλά......ζεν. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ. Στο σπίτι μας, το modem/router που μας έχει δώσει ο πάροχος για την VDSL50 (το τονίζω γιατί θα μας χρειαστεί πιο κάτω) σύνδεση μας, βρίσκεται στην μία άκρη του σπιτιού, σε χώρο γραφείου που έχει δημιουργηθεί ειδικά γύρω από την παρουσία πριζών στον χώρο. Αυτό τροφοδοτεί με πολύτιμο "διαδίκτυο" έναν σταθερό υπολογιστή μέσω ethernet και ενίοτε από 2 έως 4 ασύρματες συσκευές μέσω WiFi. Έχουμε καταφέρει ως τώρα να κινηθούμε με μηδενικό αριθμό τρυπών για να περνάμε καλώδια και μηδενικό αριθμό καλωδίων σε ταβάνι ή σοβατεπί. Και αυτό γιατί διαμορφώσαμε τα έπιπλα μας γύρω από τις υπάρχουσες πρίζες (μη ρωτήσετε γιατί και πως, έτσι το έφτιαξε ο μηχανικός το διαμέρισμα, έτσι το αγοράσαμε, άλλαξαν ραγδαία οι ανάγκες των περισσότερων τα τελευταία χρόνια). Στην απέναντι μεριά του σπιτιού, στην άλλη γωνία αν θέλετε, βρίσκεται το σαλόνι όπου και εκεί βρίσκεται το σταθερό τηλέφωνο (και εκεί θα συνεχίσει δηλαδή). Για να γεφυρώσουμε ασύρματα την απόσταση μεταξύ των δύο χώρων, έχουμε πάρει κι ένα Netgear WN2000RPT Range Extender (που όμως πιο πολύ μας βγάζει την πίστη και μας κόβει και την ταχύτητα στα 2 τουλάχιστον). Αυτό λοιπόν που θα αλλάξει πλέον, είναι η θέση του modem/router (παρένθεση: Διάβασα σε άλλο thread πως εμείς με την 50άρα δικαιούμαστε άλλο; Εγώ έχω το Speedport W724V Type Ci) και θα πάει στο σαλόνι να κάνει παρέα στο τηλέφωνο (θα πάει εκεί επειδή θα πρέπει να συνδεθεί σε UPS μιας κι έχουμε κι αυτά να λύσουμε). Για να κρατήσουμε όμως το PC συνδεδεμένο στο ίντερνετ, χωρίς απώλειες (τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ping) από την 50άρα σύνδεση που πληρώνουμε σαν.....έξυπνοι με τα ωραία μας χρήματα, σκέφτηκα πως η καλύτερη λύση για να αποφύγουμε τον μετροπόντικα πέρα ως πέρα για καλώδια ethernet και τα λοιπά, είναι η λύση ενός ζευγαριού powerline (για αρχή). Αυτό θα μας δώσει και την χρυσελεφάντινη Ethernet θύρα και θα μας προσφέρει αξιοπρεπή ασύρματη σύνδεση στις υπόλοιπες συσκευές, στο υπόλοιπο μισό του σπιτιού. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: Τί στο καλό να πάρω; Θέλουμε σίγουρα να έχει AC passthrough (ώστε να κουμπώσω πάνω του πολύμπριζα, καφετιέρα, πνευματικό δράπανο), θέλουμε να έχει τις εξόδους Ethernet που σας είπα (μία βασικά αλλά γιατί όχι και δύο? ), θέλουμε να είναι ΚΑΛΟ και να μην πληρώνουμε αδίκως 50άρα και 50άρα να μη βλέπουμε, θέλουμε να να να. Devolo ή TP-Link; 300, 500 1200, 1,5 εκατομμύριο Mbps; Σας παρακαλώ, βοηθείστε έναν τιλταρισμένο νέο να γλιτώσει τη φυλακή
NikosKallithea Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δεν τα γράφεις με λιγότερα λογια να καταλάβουμε πιο είναι το προβλημα
Abudi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Θέλω καλό powerline (με AC Passthrough, 1-2 θύρες ethernet και να δίνει και WiFi)
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 On 31/10/2018 at 17:41, Abudi said: Θέλω καλό powerline (με AC Passthrough, 1-2 θύρες ethernet και να δίνει και WiFi) devolo και fritz. επισης εν ετος 2018 υπαρχουν ασυρματα τηλεφωνα οπως και ασυρματα τηλεφωνα με διπλη βαση
Abudi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, poulinos είπε devolo και fritz. επισης εν ετος 2018 υπαρχουν ασυρματα τηλεφωνα οπως και ασυρματα τηλεφωνα με διπλη βαση Κουδουνίζει και η βάση όμως 😉
jimmyl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Εχω 2 σετακια devolo και μου εχουν λυσει τα χερια , ειναι λιγο ακριβα βεβαια , αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχουν πριζες ειναι μονοδρομος , για τα fritz δεν εχω αποψη
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, Abudi said: Κουδουνίζει και η βάση όμως 😉 το ασυρματο κουδουνιζει οχι η βαση 42 minutes ago, jimmyl said: Εχω 2 σετακια devolo και μου εχουν λυσει τα χερια , ειναι λιγο ακριβα βεβαια , αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχουν πριζες ειναι μονοδρομος , για τα fritz δεν εχω αποψη εχω δοκιμασει και devolo και fritz .τα.εχω κανει review.προτιμω να πψ την αληθεια τα fritz για διαφορους λογους
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει περίπτωση να σε βολέψουν αυτά τα ''DUO ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΣΚΕΥΗ'' τηλέφωνα στη διάταξη που θα καταλήξετε και σταθερό και ασύρματο και να κουδουνίζουν και τα δυο στις κλήσεις Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 6 minutes ago, elfineon said: Υπάρχει περίπτωση να σε βολέψουν αυτά τα ''DUO ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΣΚΕΥΗ'' τηλέφωνα στη διάταξη που θα καταλήξετε και σταθερό και ασύρματο και να κουδουνίζουν και τα δυο στις κλήσεις ειναι δυο τηλεφωνα ασυρματα στην ουσια με μια βαση.η δευτερη βαση ειναι απλα φορτισης.θα χτυπανε και τα δυο μαζι αν σε παρει καποιος τηλεφωνο
tedkald Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Τα TPLink μάλλον 500αρια συνιστώ είναι φθηνά και εξαιρετικά αξιόπιστα. Πέταξα κάτι Zyxel και ησύχασα...
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 4 minutes ago, tedkald said: Τα TPLink μάλλον 500αρια συνιστώ είναι φθηνά και εξαιρετικά αξιόπιστα. Πέταξα κάτι Zyxel και ησύχασα... tp link value for money.επισης προσοχη τα 500 αρια πολλες φορες εχουν 100αρες ethernet και οχι gigabit οποτε στην πραξη πανω απο 100 δεν πας 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μιας και ειμαι στο ψαξιμο και εγω ας κανω και εγω την ερωτηση μου, Επειδη ηδη εχω καμια 15αρια μετρα καλωδιο ethernet απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου προς τον σταθερο. Και ερχεται και το PS4 συντομα, Υπαρχει powerline που βγαζει 2 εξοδους ethernet? Μια να φευγει για το pc δηλαδη και μια για το PS4? Θα εχει σημασια στην ταχυτητα? Ποιο προτεινετε να δω? Θα ηθελα να ειναι ψιλο plug n play. Και μερικα σχολια για το ποσο αξιοπιστα ειναι οποιος γνωριζει(τι παρεμβολες εχουν(αν εχουν),.πεφτει η ταχυτητα αισθητα?Αυξανεται το ping?To passthrough τι ειναι?)... Να σημειωσω οτι εχω 50αρα συνδεση χωρις κανενα προβλημα απο την πρωτη μερα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από Αλεξανδρος A.92 1
Abudi Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 @Αλεξανδρος A.92 φίλε, ξεκινώντας από κάτι τελευταίο που ρωτάς, passthrough είναι (ή έτσι έχω καταλάβει) το να έχει πάνω του το powerline πρίζα. Κάτι τέτοιο δηλαδή, ούτως ώστε να μη σου αχρηστεύει την πρίζα και να μπορείς πλέον να κουμπώσεις πάνω στο powerline κάποια άλλη συσκευή. (Τώρα, εγώ που έχω ολόκληρο πολύμπριζο με φορτωμένα πάνω αρκετά πράγματα, αν το passthrough ενός τυπικού powerline είναι ικανό να πάρει τέτοιο φορτίο, δεν ξέρω). Στο άλλο που ρωτάς, πάλι σε αυτό που σου έστειλα πιο πάνω βλέπεις οτι έχει 2 εξόδους ethernet στην "θυγατρική" συσκευή να το πω έτσι. Όμως, στην ουσία του post σου, δηλαδή παρεμβολές, πόσο χάνουμε, ping, αν πέφτει το α', αν ανεβαίνει το β', αν αν αν, ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω και περιμένω κι εγώ να δω τί θα ειπωθεί από γνώστες 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 ααα οκ τοτε το passthrough ειναι ψιλοαναγκαιο...Φανταζομαι δεν θα υπαρχει θεμα να πηγαινει απο το passthough σε UPC και μετα σε πολυμπριζο...Λογικα η πριζα αντεχει οπως ολες... Περιμενουμε απαντηση του @poulinos για τα λοιπα...
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 On 04/11/2018 at 12:05, Abudi said: @Αλεξανδρος A.92 φίλε, ξεκινώντας από κάτι τελευταίο που ρωτάς, passthrough είναι (ή έτσι έχω καταλάβει) το να έχει πάνω του το powerline πρίζα. Κάτι τέτοιο δηλαδή, ούτως ώστε να μη σου αχρηστεύει την πρίζα και να μπορείς πλέον να κουμπώσεις πάνω στο powerline κάποια άλλη συσκευή. (Τώρα, εγώ που έχω ολόκληρο πολύμπριζο με φορτωμένα πάνω αρκετά πράγματα, αν το passthrough ενός τυπικού powerline είναι ικανό να πάρει τέτοιο φορτίο, δεν ξέρω). Στο άλλο που ρωτάς, πάλι σε αυτό που σου έστειλα πιο πάνω βλέπεις οτι έχει 2 εξόδους ethernet στην "θυγατρική" συσκευή να το πω έτσι. Όμως, στην ουσία του post σου, δηλαδή παρεμβολές, πόσο χάνουμε, ping, αν πέφτει το α', αν ανεβαίνει το β', αν αν αν, ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω και περιμένω κι εγώ να δω τί θα ειπωθεί από γνώστες Ναι το passthrough εχει πριζα πανω οποτε συνδεεις το powerline στον τοιχο και ολα τα υπολοιπα πανω του για να εχεις την καλυτερη ταχυτητα και τις λιγοτερες παρεμβολες. ναι βγαινουν με 2 εξοδους ethernet..αντεχει τουλαχιστον 2000Watt οποτε δεν εχεις θεμα. On 04/11/2018 at 11:23, Αλεξανδρος A.92 said: Μιας και ειμαι στο ψαξιμο και εγω ας κανω και εγω την ερωτηση μου, Επειδη ηδη εχω καμια 15αρια μετρα καλωδιο ethernet απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου προς τον σταθερο. Και ερχεται και το PS4 συντομα, Υπαρχει powerline που βγαζει 2 εξοδους ethernet? Μια να φευγει για το pc δηλαδη και μια για το PS4? Θα εχει σημασια στην ταχυτητα? Ποιο προτεινετε να δω? Θα ηθελα να ειναι ψιλο plug n play. Και μερικα σχολια για το ποσο αξιοπιστα ειναι οποιος γνωριζει(τι παρεμβολες εχουν(αν εχουν),.πεφτει η ταχυτητα αισθητα?Αυξανεται το ping?To passthrough τι ειναι?)... Να σημειωσω οτι εχω 50αρα συνδεση χωρις κανενα προβλημα απο την πρωτη μερα. το καλωδιο ειναι οτι καλυτερο.το powerline υπο νορμαλ συνθηκες θα σε καλυψει.εχω κανει και 3 Review για Powerlines λαθος 4 Review 2 fritz 2 devolo οποτε θα σου λυθουν διαφορες αποριες. μπορει να εχεις μια μικρη αυξηση Ping. ταχυτητα το να τερματισεις την 50αρα vdsl συνηθως ειναι ευκολο εκτος αν το σπιτι ειναι πολυ μεγαλο και εχεις και τριφασικο ρευμα οποτε εκει μπορει να μην εχεις ουτε 50mbit link αναμεσα στα powerlines.για το Passthrough το εγραψαν τι ειναι.κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα παιξουν τα Powerlines χωρις θεματα.μπορεις αν θες να βαλεις ενα switch οποτε να μην περασεις δευτερο καλωδιο ethernet και να δωσεις και στο Pc και στο ps4 ή μπορεις μεσα απο το καλωδιο ethernet που εχεις να περασεις ιντερνετ και για το Ps4 και για το ps4.απλα δεν θα ειναι gigabit και θα ειναι 100αρι.αυτο γινεται διοτι το Utp εχει 4 ζευγαρια= 8 καλωδια.το gigabit θελει και τα 8 καλωδια αλλα το Fast ethernet(100mbit)θελει 4.οποτε μπορεις να περασεις επο ενα Utp δυο Fast ethernet( 4 + 4 δηλαδη).αξιοπιστα ειναι τα Devolo και τα Fritz αλλα ειναι ακριβα.tp link value for money. On 04/11/2018 at 17:15, Αλεξανδρος A.92 said: ααα οκ τοτε το passthrough ειναι ψιλοαναγκαιο...Φανταζομαι δεν θα υπαρχει θεμα να πηγαινει απο το passthough σε UPC και μετα σε πολυμπριζο...Λογικα η πριζα αντεχει οπως ολες... Περιμενουμε απαντηση του @poulinos για τα λοιπα... δεν ειναι αναγκαιο αλλα βοηθαει στην μεγιστη ταχυτητα ειδικα αμα δεν εχεις ελευθερες πριζες.δεν εχεις θεμα να παει σε Ups Μετα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα