Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Αγόρασα πριν ένα μήνα το lenovo 330s-15arr, από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Με ryzen 5 2500u, γραφικά Vega 8, IPS πολύ όμορφη και ξεκούραστη οθόνη και δύο δίσκους εκ των οποίων αυτός που έχει το λειτουργικό είναι Samsung 128gb NVMe. Γενικά είναι δυνατό, ήσυχο, κρύο, ελαφρύ, το καλύτερο Laptop που είχα μέχρι σήμερα. Για τα 480 ευρώ που έδωσα σε 36 άτοκες δόσεις... ούτε του παππά που λένε. 

Το μόνο μείον που είχε ήταν τα 4gb ram που εντάξει εύκολα έγινε 2x4 dual channel. 

Πάμε τώρα σε αυτό που μου έκανε εντύπωση και προσπαθώ να βρω μια εξήγηση. Το κάτω καπάκι ξεκουμπώνει και βγαίνει πολύ εύκολα. Βλέπεις αμέσως τον hdd, αλλά πουθενά το slot της μνήμης και τον m2 ssd. Η πρώτη εικόνα είναι αυτή :

IMG-20180910-152001-jpg-a346a7d71d196ed5

Μπροστά από τον hdd και κάτω από ένα μεταλλικό καπάκι, που βγαίνει εύκολα με τρεις βίδες υπάρχουν οι μνήμες και ο ssd

20181031_172308~3.jpg

Αφού το αφαιρέσουμε και αυτό αποκαλύπτονται τα ενδιαφέροντα :

imageproxy.jpg

Το ερώτημα και η απορία μου είναι τι ρόλο παίζει αυτό το μεταλλικό καπάκι; Γιατί μπορεί να το έχουν βάλει εκεί;;; Δεν έχει καμία σύνδεση. Απλώς παρεμβάλεται ανάμεσα σε αυτά που βλέπετε και το κάτω καπάκι. Τι προστατεύει και από τι;;; Μπορεί να εμποδίζει την ψύξη του συστήματος;;; 

Αν το αφαιρέσω προσωρινά , πέρα από τους λόγους εγγύηση, μπορεί να επηρεάσει σε κατι τη λειτουργία του λάπτοπ; 

Κάθε γνώση ή και ιδέα καλό δεχτούμεμενη. Η αλήθεια είναι ότι μου τη σπάει λίγο. 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Για να το εβαλε ο κατασκευαστης εκει σιγουρα το εκανε για καποιο λογο ισως για να μην εχει επαφη ο hdd με τις μνημες η μπορει λογο της θερμοτητας του hdd.Οπως και να εχει,τι σε πειραζει?,αφου οπως λες το λαπτοπ παει μια χαρα...

• Like 2
Δημοσ.

Το σασι υπαρχει για πολλες μητρικες-επεξεργαστες-καρτες γραφικων. Μπορει σε καποια εκδοση με intel cpu και nvidia καρτα να βοηθαει.

Επισης φαινεται να μονώνει ηλεκτρικα.

Θα το κρατουσα.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bill27 είπε

Για να το εβαλε ο κατασκευαστης εκει σιγουρα το εκανε για καποιο λογο ισως για να μην εχει επαφη ο hdd με τις μνημες η μπορει λογο της θερμοτητας του hdd.Οπως και να εχει,τι σε πειραζει?,αφου οπως λες το λαπτοπ παει μια χαρα...

Βρε το laptop μια χαρά super είναι. Απλά μου έκανε εντύπωση και απορία για ποιο λόγο να κρύψει κάτω από εκεί το slot της μνήμης και του ssd. Και επειδή δεν το έχω ξαναδεί είπα να ρωτήσω κάποιον που ασχολείται και έχει δει πολλά laptops.

6 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Το σασι υπαρχει για πολλες μητρικες-επεξεργαστες-καρτες γραφικων. Μπορει σε καποια εκδοση με intel cpu και nvidia καρτα να βοηθαει.

Επισης φαινεται να μονώνει ηλεκτρικα.

Θα το κρατουσα.

Από τη στιγμή που έχω κάνει την αναβάθμισή μου σε ram και δεν σκέφτομαι να αλλάξω τον ssd, δεν έχω δηλαδή άλλα ράβε - ξήλωνε και εγώ να το κρατήσω σκέφτομαι, αλλά δεν το είχα ξαναδεί και εγκυκλοπαιδικά το συζητάω.

Δημοσ.

Οτι υπαρχει απο τον κατασκευαστη εχει μπει για καποιο λογο αυτο ισως ειναι και για την απαγωγη θερμοτητας ποτε δεν ξερουμε τη μελετες εχει κανει ο κατασκευαστης 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Μεταλλικό ειναι το κατω μερος του σασι; αυτου που εχει τα ποδαρακια δηλαδη.

Είναι επεξεργασμένο αλουμινένιο case.

lenovo-ideapad-330-back.jpg

Δημοσ.

Shielding είναι που αποτρέπει τις παρεμβολές απο διάφορα σήματα, όχι οτι χρειάζεται γενικα στα λαπτοπ τόσο πολυ, αλλα για να το βάλανε μάλλον εχουν τους λόγους τους. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...