Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

65W TDP είναι ο 3700Χ. Και με 500άρι καλά θα ήσουν.

Υπερβολή επίσης θεωρώ το κουτί και τη μητρική 4 κατοστάρικα και τα 2. Με 1 50άρικο  υπάρχουν μια χαρά κουτιά, ευρύχωρα και όμορφα, ειδικά αφου δεν σκοπεύεις για 2πλές GPU κλπ. Για τον ίδιο ακριβώς λόγω θεωρώ υπερβολή και μια Χ570 μητρική.  Μητρικές, με 100-140 ευρώ υπάρχουν άριστες Χ370/Χ470.  Εκτός αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θες της Prime X570.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nicksoti είπε

65W TDP είναι ο 3700Χ. Και με 500άρι καλά θα ήσουν.

Υπερβολή επίσης θεωρώ το κουτί και τη μητρική 4 κατοστάρικα και τα 2. Με 1 50άρικο  υπάρχουν μια χαρά κουτιά, ευρύχωρα και όμορφα, ειδικά αφου δεν σκοπεύεις για 2πλές GPU κλπ. Για τον ίδιο ακριβώς λόγω θεωρώ υπερβολή και μια Χ570 μητρική.  Μητρικές, με 100-140 ευρώ υπάρχουν άριστες Χ370/Χ470.  Εκτός αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θες της Prime X570.

Το κουτί το επέλεξα μόνο και μόνο για να είναι όσο ποιο ήσυχο γίνεται το pc. Για την μητρική θα κοιτάξω και τις φθηνότερες υλοποιήσεις :) Σε ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κουτί είναι όμορφο και παραμετροποιήσιμο, αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει κάτι με την ηχομόνωσή του. Για μητρική, έχε υπ'όψιν ότι οι περισσότερες X570 έχουν μικρό και θορυβώδες ανεμιστήρι στο chipset επειδή ανεβάζει θερμοκρασίες. 

Γενικά, δεν είμαι κατά του ποιοτικού κουτιού / μητρικής τροφοδοτικού, είναι η "βάση" του συστήματος. Απλά μου φαίνονται λίγο υπερβολικές οι 2 επιλογές για το συγκεκριμένο μπάτζετ και setup. Για κουτί αυτό που έχεις ήδη αν και παλιό, είναι με σύγχρονη διάταξη και κορυφαίας εταιρίας. Μήπως με τα χρόνια οι ανεμιστήρες σου θέλουν αλλαγή; Γιατί πιστεύεις ότι το νέο θα είναι πιο αθόρυβο;

Η μόνη περίπτωση θα είναι να έχει πιο "πυκνές" σίτες με μεγαλύτερη απόσταση από τα fans οπότε να κόβουν περισσότερο τον θόρυβο. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.

Αλλά για την περίπτωσή σου, με 65W επεξεργαστή και 75W καρτα γραφικών,  δεν θες κάτι extreme. Tο σημαντικό, οι επιλογές των ανεμιστήρων σε συνδιασμό με τη μητρική. Επειδή έχω διάφορες μάρκες μιας και ποτέ δεν το έψαχνα πολύ το θέμα, Noctua, Arctic, Aerocool, Coolermaster, μέχρι και no name, θα σου πω ότι  πιο σημαντικό είναι να βάλεις πολλούς σε αργές στροφές με ύπαρξη αντίστοιχου ελέγχου.

Και εδώ έρχεται η μητρική, να έχει πολλές θέσεις με 4 pin. Εγώ αναγκάστηκα και αγόρασα ξέχωρο ελενκτή - αντάπτορα με 4 θέσεις 4pin. 

Στα γράφω γιατί με τη διαφορά χρημάτων πας άνετα σε 3900Χ που είναι η κορυφαία desktop CPU αυτή τη στιγμή. 70 tabs και 3 οθόνες που έχεις, "διψούν" για πυρήνες και μνήμη!

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.

Το τωρινό κουτί κάνει αρκετό θόρυβο για τα γούστα μου και τον έκανε από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Έχει 1 ανεμιστήρα μπροστά, 2 πάνω και έναν πίσω. Λες να το κρατήσω και να επιχειρήσω να βάλω νέους ανεμιστήρες όπως λες, σε low speed και να δω πως πάει από θόρυβο; Για το νέο έχω διαβάσει πολλά καλά review σχετικά με την ηχομόνωση που προσφέρει

Για την μητρική δεν το γνώριζα πως υπάρχει επιπλέον ανεμιστήρας για το chipset X570. Άρα ενδεχομένως να κινηθώ σε  κάποια Χ470 (π.χ https://www.skroutz.gr/s/14721945/Asus-Prime-X470-Pro.html)

Δημοσ.

Ναι για δοκίμασε, ωστόσο αν το έχεις ψάξει και έχεις διαβάσει καλές κριτικές για το "νέο" πάω πάσο. Εσύ έχεις τώρα 1ναν να βάζει και 3 να βγάζουν αέρα από ότι καταλαβαίνω. Καλύτερα θα ήταν να το πας στο 2-2 (2 εμπρός, 1 πάνω και 1 πίσω) Πάντα σε χαμηλές στροφές όλοι.

Ναι δυστυχώς τα Χ570 χρειάζονται ανεμιστηράκι στο chipset, βέβαια με καλό κουτί και airflow, σε συνδιασμό με την "κρύα" 1050ti ίσως να μην είναι πρόβλημα και να μην "σφυρίζει", το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνεται. Έχει συζητηθεί το θέμα στο forum, μπορείς να ρίξεις μια ματιά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nicksoti είπε

Ναι για δοκίμασε, ωστόσο αν το έχεις ψάξει και έχεις διαβάσει καλές κριτικές για το "νέο" πάω πάσο. Εσύ έχεις τώρα 1ναν να βάζει και 3 να βγάζουν αέρα από ότι καταλαβαίνω. Καλύτερα θα ήταν να το πας στο 2-2 (2 εμπρός, 1 πάνω και 1 πίσω) Πάντα σε χαμηλές στροφές όλοι.

Ναι δυστυχώς τα Χ570 χρειάζονται ανεμιστηράκι στο chipset, βέβαια με καλό κουτί και airflow, σε συνδιασμό με την "κρύα" 1050ti ίσως να μην είναι πρόβλημα και να μην "σφυρίζει", το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνεται. Έχει συζητηθεί το θέμα στο forum, μπορείς να ρίξεις μια ματιά.

Σε ευχαριστώ και πάλι. Θα το ψάξω το θέμα τόσο για το airflow, όσο και για το x570

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...