Προς το περιεχόμενο

Η μεγάλη πίκρα με τα  Stickys


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω φάει μεγάλη πίκρα με τη δημιουργία του sticky "Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις,αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες”. Ο λόγος είναι επειδή όταν ποστάρω μέσα εκεί, λαμβάνω κάθε μέρα, άπειρες ειδοποιήσεις, εκ των οποίων μπορεί καμία να μην έχει να κάνει με το θέμα που πόσταρα και με ενδιαφέρει!

Το συγκεκριμένο Sticky, καθώς είναι πολύ γενικό, ενώ έχει μεν συμμετοχή, δεν εξυπηρετούνται δε, σωστά οι χρήστες που θέτουν θέματα. Μάλλον όχι δεν εξυπηρετούνται σωστά, η πιό κατάλληλη περιγραφή είναι πως οι χρήστες αυτοί, δέχονται ένα είδους “ιδιότυπου” spam 😉 καθώς λαμβάνουν email/ειδοποιήσεις οι οποίες είναι για θέματα άσχετα με αυτά για τα οποία πόσταραν κ τους ενδιαφέρουν.

Ειδικά για μένα που το 85% των threads μου έχει να κάνει με θέματα τεχνικής φύσεως, αντιλαμβάνεστε πόσο κουραστικό είναι! Κάθε λίγο κ λιγάκι έρχονται ειδοποιήσεις και εκεί που νομίζω πως κάποιος θα απάντησε στο θέμα μου κ θα βγάλω άκρη, τελικά δεν πρόκειται για απάντηση στο δικό μου post, αλλά κάποιων “συναδέλφων” που πόσταραν στο ίδιο sticky!

Αντιλαμβάνομαι πως τα stickys εξυπηρετούν το να μην υπάρχουν διπλά, τριπλά και... εικοσαπλά ίδια posts, αλλά είναι κρίμα γιατί στο όνομα της "τακτοποίησης" τελικά δημιουργείται ένα χάος στην "πρακτικότητα" και στην "εμπειρία του χρήστη". Και είναι ακόμα μεγαλύτερο κρίμα, αυτά να συμβαίνουν σε ένα forum που ομολογουμένως αποτελεί κόσμημα και δεν χαϊδεύω κανενός τα αυτιά, γιατί εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά υποδεέστερα forums!

Σαν λύση, νομίζω θα εξυπηρετούσε καλύτερα, να γινόταν ΜΙΑ κατηγορία, μέσα στο ΜπλαΜπλα με τίτλο π.χ. "Τεχνικά θέματα”, όπου μέσα εκεί θα αναρτούσε ο καθένας το ζήτημά του. Έτσι τα notifications θα τα λαμβάνουν μόνο οι χρήστες που τους ενδιαφέρει το θέμα τους. Ο δε σκοπός, του να μην γράφονται διπλά, τριπλά κ… εικοσαπλά θέματα, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και στην κατάσταση με το Sticky. Δεν θα γλιτώσει έτσι το forum από τους χρήστες που ποστάρουν πάμπολες φορές για θέματα που ήδη υπάρχουν. Μόνο η "παιδεία" των χρηστών, που ψάχνουν πριν ποστάρουν μπορεί να προστατεύσει το νοικοκύρεμα του forum.

Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι παθόντες με αντίστοιχη εμπειρία 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...