Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας , ειμαι αποφοιτος Τει λογιστικης Μεσολογγιου , τα τελευταια 2-3 χρονια δουλευω σε εστιατοριο αλλα μονο για 4 μηνες εποχιακα και σκεφτομαι να βρω καποια δουλεια για τους υπολοιπους μηνες του ετους, δεν θελω να διακοψω την δουλεια του καλοκαιριου, καποιο πτυχιο αγγλικων δεν εχω μονο μια βεβαιωση,  σκεφτομουνα να δωσω το πτυχιο expert της πληροφορικης γατι μου ειχανε πει οτι με αυτο το πτυχιο μπορεις να διδαξεις, μου αρεσουνε οι υπολογιστες και ασχολουμε αλλα δεν ξερω εαν αρκει μονο αυτο, ή παιδαγωγικη επαρκεια;. ειχα δωσει παλια κατακτηριες στο τμημα πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων του Εκπα δεν περασα αν και αποφασισα να παρακολουθησω και να δωσω αλλα το 3 μαθημα δεν διδασκονταν και τα παρατησα αλλα το μαθημα διδασκονταν και βιντεοσκοπουνταν και ανεβαζε στο eclass παντως πολυ ζορικη σχολη αλλα πολυ ενδιαφερον.

σκεφτομουνα οτι μπορει να με εξυπηρετουσε η διδασκαλια σε καποιο σχολειο ή κατι αλλο για να συνδυαστει και η δουλεια με την ληξη του σχολειου το καλοκαιρι διοτι ειναι δυσκολες οι εποχες δυστυχως , ζηταω μια γνωμη σχετικα με την διδασκαλια πληροφορικης αμα θα αξιζε να το κανω; ή καποια αλλη δουλεια για 6  μηνες που θα μπορουσα να συνδυασω. 

Δημοσ.

Να διδάξεις που; Σε σχολείο με πτυχίο Expert? Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν γίνεται. Για να διδάξεις σε σχολείο πρέπει να εισαι απόφοιτος από ΑΕΙ και να σε πάρουν κιόλας ανάλογα ανάλογα με τους καιρούς.

Το Expert το είχα πάρει όταν ήμουν γυμνάσιο, κλασσικά ότι πιο χαζομάρα και χάσιμο χρόνου. Βλακείες πιστοποιήσεις που απορώ ποιος εργοδότης νοιαζόταν. Απλά μην χάνεις τον χρόνο σου. 

Αν θέλεις να μπεις σε σχολείο τελείωσε ενα τμημα πληροφορικής, δεν υπάρχει αλλη επιλογή.

Δημοσ.

Συμφωνώ 100% με τον προηγούμενο. Δεν υπάρχει καμιά παιδαγωγική επάρκεια και άλλες φαμφάρες με αυτά τα πιστοποιητικά, μόνο για λόγους μάρκετινγκ και να βγάλουν κέρδος.

Δημοσ.

δεν γινεται να διδαξεις επειδη πηρες ενα τετοιο χαρτι. αλλοι σπουδαζουν 4 χρονια σε ΤΕΙ πληροφορικης π.χ και δεν μπορουνε, θα διδαξεις εσυ με αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο κλαδος σου παλια ηταν ο 18.03, πλεον ενοποιηθηκε και εγινε ΠΕ80, ενας αχταρμας με ολα τα συναφη τει -αει.

αρα αν ειναι να διδαξεις, θα διδαξεις λογιστικα και τελος.

Ας αρχισουμε λοιπονμε αυτο οτι εισαι ΠΕ80.

Η παιδαγωγικη επαρκεια ειναι προαπαιτουμενο, διαρκει ενα χρονο κοστιζει απο 600-700 ευρω και χιλια κατι στην εξ αποστασεως που κανει το πανεπιστημιο ρεθυμνου.

Ας υποθεσουμε οτι ξεμπερδευεις με αυτο, τοτε μπαινεις στο πατο μιας λιστας και αφου δηλωνεις καθε τρυπα στην ελλαδα περιμενεις μηπως βρεθει καποια θεση, απο αμυνταιο μεχρι του βουγιου το κερατο, θα ελεγα απιθανο αλλα οκ. Αυτα για λυκεια.

Παμε στα ιεκ - Επας,

εκει πας σε επαρκεια ενηλικων, οχι τοσο ακριβη αλλα χρονοβορα στο να τη  παρεις, ας υποθεσουμε οτι τα καταφερνεις και εκει, θα πρεπει να κυνηγας οτι σκασει και τα λεφτα σε ολα αυτα θα ελεγα οτι ειναι λιγα αλλα αν δεν εχεις κατι αλλο απο το τιποτα....

Κατα τα αλλα, λες να διδασκεις.... μπορεις  να διδαξεις ΑΟΘ? εισαι προετοιμασμενος να ριξεις το τριπλο διαβασμα απο οτι εκανες στη σχολη?

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tornado είπε

Κατα τα αλλα, λες να διδασκεις.... μπορεις  να διδαξεις ΑΟΘ? εισαι προετοιμασμενος να ριξεις το τριπλο διαβασμα απο οτι εκανες στη σχολη?

Τι είναι αυτό, έτσι από περιέργεια;

Δημοσ.

ΑΟΘ = αρχες οικονομικης θεωριας το οποιο ειναι και πανελλαδικο....

ετσι και λες βλακειες αρχιζουν και πεφτουν γιαουρτια ;)

Δημοσ.

Για να διδαξεις πληροφορικη σε δημοσιο ή ιδιωτικο σχολειο ή/και σε φροντιστήριο μεσης εκπαιδευσης θελεις πτυχιο πληροφορικης απο ΑΕΙ ή απο ΤΕΙ (απο καποια ελαχιστα παλια τμηματα ΤΕΙ πληροφορικης δεν μπορεις). Το ζητημα της παιδαγωγικης επαρκειας ειναι ενα αλλο μεγαλο ζητημα.

Οπως ειπαν ηδη αλλοι με το πτυχιο που εχεις μπορεις να διδαξεις το ΑΟΘ καθως και καποια αλλα μαθηματα ΕΠΑΛ, σε δημοσιο σχολειο το ξεχνας επειδη δεν εχεις ελπιδα (εκτος και αν εχεις παλιο πτυχιο, κανα 2002 ας πουμε, τοτε το συζηταμε) και οσον αφορα τα ιδιωτικα σχολεια και φροντιστήρια μεσης εκπαιδευσης πρεπει καπως (μαγικα) να πεισεις τον εργοδοτη να σε προσλαβει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρωτα απο ολα ευχαριστω παρα πολυ , και συγνωμη αν νευριασα κανεναν εδω αλλα δεν ξερω λεω μια γνωμη για αυτο και με βοηθησατε και σας ευχαριστω πολυ διοτι δεν ξερω. αρα διδασκαλια με επαρκεια απο ασπαιτε ειναι μονο οικονομικα με πτυχιο τει λογιστικης; . ή και καποια αλλα ;.

παντως η διαφορα με το πανεπιστημια ειναι οτι μπορεις να διδαξεις ευκολα με ασπαιτε πτυχιο σε πανεπιστημιο ή τει λογω οτι ειναι πανεπιστημιο; . 

μου αρεσει που τα τει τα εκαναν πανεπιστημια , πιο πολυ το λεμε και δεν εφαρμοζεται αυτο βλεπω. 

εγω το πτυχιο δεν το εχω πριν το 2002 οποτε δεν με πιανει. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...