Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Nikosmile είπε Νομίζεις πως διάβαζες μόνος σου, αλλά αυτό δεν ισχύει από τι στιγμή που ήσουν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα. Το τι, το που, το πως, το πότε και το γιατί να διαβάζεις στο δίδαξαν και μάλιστα στο επέβαλαν υποχρεωτικά από το νηπιαγωγείο, δεν το ανακάλυψες μόνος, ούτε σε ρώτησαν αν θες. Έκανες αυτό που οφείλουν να κάνουν όλοι. Το φροντιστήριο κάνει το ίδιο πράγμα, μαθαίνει μεθοδολογία, και δεν είναι μόνο για τις πανελλήνιες. Ειδικά στην Ελλάδα που για πολλούς είναι για να περάσουν μαθήματα ή να μάθουν ξένες γλώσσες. Άσε το νηπιαγωγείο και τις ξένες γλώσσες, μιλάμε για το λύκειο και τις πανελλήνιες, εξέφρασες μια άποψη για να δικαιολογήσεις οτι και στα ενιαία λύκεια υπάρχουν τα ίδια χάλια με το ΕΠΑΛ και χρησιμοποίησες ως επιχείρημα το φροντιστήριο που πηγαίνουν όλοι για τις πανελλήνιες, εγώ διαφώνησα σε αυτό και δεν αποτελεί επιχείρημα. Οι διαφορές στην δυσκολία μεταξύ των δύο καθώς και στα κενά των μαθητών μεταξύ των δύο κατά τα φοιτητικά χρόνια είναι μεγάλη. Όσο για τα υπόλοιπα, εγώ δεν έμαθα καμιά μεθοδολογία διαβάσματος στο φροντιστήριο, οτι προσπάθειες, διάβασμα και κενά κάλυψα τα έκανα με δική μου προσπάθεια και κόπο. Το αν με ρώτησαν αν θέλω και τι μου επέβαλαν υποχρεωτικά είναι άσχετο με το θέμα, μην σου πω ορισμένα πράγματα π.χ στα μαθηματικά διάβαζα μόνος μου και ερευνούσα διάφορα θέματα μόνος μου επειδή μου άρεσαν, η έρευνα με βοήθησε να καλύψω αρκετά κενά μου. Ο καθένας καταβάλλει τον κόπο του και ψάχνει τρόπους/μεθοδολογίες διαβάσματος, επιμένω οτι στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης/πανελληνίων δεν τα μαθαίνεις αυτά, αυτά πρέπει να τα κατέχεις ήδη και από εκεί και πέρα αναλόγως της επιπλέον προσπάθειας που θα καταβάλεις και της προετοιμασίας σου από το φροντιστήριο θα έχεις και τις αντίστοιχες επιδόσεις στις πανελλήνιες. Το σχολείο επιμένω οτι υπάρχει περισσότερο για λόγους: α) Kοινωνικούς. Κοινωνικοποίηση των παιδιών και οχι απομόνωση, οφέλη για τα παιδιά και την κοινωνία μελλοντικά, οι γονείς πηγαίνουν στις δουλειές τους ξέροντας οτι το παιδί δεν είναι σπίτι και δεν αλητεύει έξω στους δρόμους. Οι μαθητές μαθαίνουν σε μια πειθαρχία π.χ να σηκώνονται το πρωί και να επιστρέφουν το μεσημέρι όπως θα γίνεται και ως εργαζόμενοι με βαρύτερα ωράρια φυσικά. β) Θεσμικούς. γ) Οικονομικούς. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να υπάρχει και ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή, οπότε οι μαθητές συγκεντρώνονται σε τάξεις και διδάσκονται από τον καθηγητή ανά 20-25 άτομα. Σε ορισμένες ξένες χώρες υπάρχει πρόγραμμα να έρχεται ο καθηγητής σπίτι να διδάσκει τον μαθητή, αλλά όταν συντρέχουν διάφοροι άλλοι λόγοι, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τώρα, συμφωνείς ή διαφωνείς, πίστευε οτι νομίζεις.
tsioulak Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Άσε το νηπιαγωγείο και τις ξένες γλώσσες, μιλάμε για το λύκειο και τις πανελλήνιες, εξέφρασες μια άποψη για να δικαιολογήσεις οτι και στα ενιαία λύκεια υπάρχουν τα ίδια χάλια με το ΕΠΑΛ και χρησιμοποίησες ως επιχείρημα το φροντιστήριο που πηγαίνουν όλοι για τις πανελλήνιες, εγώ διαφώνησα σε αυτό και δεν αποτελεί επιχείρημα. Οι διαφορές στην δυσκολία μεταξύ των δύο καθώς και στα κενά των μαθητών μεταξύ των δύο κατά τα φοιτητικά χρόνια είναι μεγάλη. Όσο για τα υπόλοιπα, εγώ δεν έμαθα καμιά μεθοδολογία διαβάσματος στο φροντιστήριο, οτι προσπάθειες, διάβασμα και κενά κάλυψα τα έκανα με δική μου προσπάθεια και κόπο. Το αν με ρώτησαν αν θέλω και τι μου επέβαλαν υποχρεωτικά είναι άσχετο με το θέμα, μην σου πω ορισμένα πράγματα π.χ στα μαθηματικά διάβαζα μόνος μου και ερευνούσα διάφορα θέματα μόνος μου επειδή μου άρεσαν, η έρευνα με βοήθησε να καλύψω αρκετά κενά μου. Ο καθένας καταβάλλει τον κόπο του και ψάχνει τρόπους/μεθοδολογίες διαβάσματος, επιμένω οτι στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης/πανελληνίων δεν τα μαθαίνεις αυτά, αυτά πρέπει να τα κατέχεις ήδη και από εκεί και πέρα αναλόγως της επιπλέον προσπάθειας που θα καταβάλεις και της προετοιμασίας σου από το φροντιστήριο θα έχεις και τις αντίστοιχες επιδόσεις στις πανελλήνιες. Το σχολείο επιμένω οτι υπάρχει περισσότερο για λόγους: α) Kοινωνικούς. Κοινωνικοποίηση των παιδιών και οχι απομόνωση, οφέλη για τα παιδιά και την κοινωνία μελλοντικά, οι γονείς πηγαίνουν στις δουλειές τους ξέροντας οτι το παιδί δεν είναι σπίτι και δεν αλητεύει έξω στους δρόμους. Οι μαθητές μαθαίνουν σε μια πειθαρχία π.χ να σηκώνονται το πρωί και να επιστρέφουν το μεσημέρι όπως θα γίνεται και ως εργαζόμενοι με βαρύτερα ωράρια φυσικά. β) Θεσμικούς. γ) Οικονομικούς. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να υπάρχει και ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή, οπότε οι μαθητές συγκεντρώνονται σε τάξεις και διδάσκονται από τον καθηγητή ανά 20-25 άτομα. Σε ορισμένες ξένες χώρες υπάρχει πρόγραμμα να έρχεται ο καθηγητής σπίτι να διδάσκει τον μαθητή, αλλά όταν συντρέχουν διάφοροι άλλοι λόγοι, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τώρα, συμφωνείς ή διαφωνείς, πίστευε οτι νομίζεις. Ποια 20-25 παιδια ανα ταξη, αυτα παλια, εδω και αρκετα χρονια το οριο ειναι 30 ατομα και ειναι αυστηρο. Για οικονομια. 1
Aggeluska Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 παντως αυτο με τα κενα ειναι σχετικο. Εγω ας πουμε απο ΕΠΑΛ πληροφορικης σε ΤΕΙ πληροφορικης ειχα κενα σε μαθηματικα, αλγεβρα. Αλλα προγραμματισμο, δικτυα ημουν πολυ καλυτερος απο τους αλλους του γενικου. Και ειδικα αν σπουδαζεις πληροφορικη ειναι πολυ θετικο να μπεις σχολη εχοντας ηδη την αλγοριθμικη σκεψη. Φανταζομαι πολλοι φοιτητες ανεξαρτητα απο που ερχονται δυσκολευονται σε καποιο μαθημα. Το θεμα ειναι να αφιερωνεις χρονο για να μαθεις και να βρεις την καλυτερη μεθοδο διαβασματος για σενα. Οταν πηγαινεις φροντιστηριο πιστευω δεν μπορεις να βρεις μονος σου το πως να διαβαζεις γιατι τα περιμενεις ολα απο αυτο. Ενω οταν πρεπει να ασχοληθεις μονος σου αναγκαστικα θα βρεις τον τροπο. Αν και για αυτο για το φροντιστηριο δεν ειμαι σιγουρος γιατι ποτε δεν πηγα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η μεγαλύτερη δυσκολία του ΕΛ και τα κενά του ΕΠΑΛ είναι εντελώς αμφισβητήσιμα. Τα ΕΠΑΛ έχουν διαφορετική ύλη και ένα σωρό άλλα διαφορετικά μαθήματα λόγω ειδικότητας (π.χ. σχέδιο). Το πρόβλημα είναι ότι στα ΤΕΙ, θεωρούν δεδομένη μόνο την ύλη και τα μαθήματα των ενιαίων λυκείων, καθώς το μεγαλύτερο πλήθος των φοιτητών προέρχονται από αυτά. Όποιος από τα ΕΠΑΛ περάσει σε ΤΕΙ της ίδιας ειδικότητας θα υστερεί σε ένα, το πολύ δύο γενικά μαθήματα του 1ου εξαμήνου (π.χ. άλγεβρα), στα υπόλοιπα όμως μαθήματα/εργαστήρια ειδικότητας θα είναι μπροστά και σε σκέψη και σε εμπειρία . Από τα ΕΠΑΛ μπορεί να μάθει κάποιος αρκετά περισσότερα και εξειδικευμένα, και άνετα δουλεύει ως βοηθός χημικού, φαρμακοποιού, ορθοδοντικού, ηλεκτρολόγου κτλ. Ο απόφοιτος του ενιαίου έτσι και αποτύχει στις πανελλήνιες είναι σαν χαμένος και πρέπει ψάξει να μπει σε κάποιο ΙΕΚ, ΟΑΕΔ κτλ. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Zerg13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρχισε φροντιστηριο. Μεινε μεσα στις γνωριμιες κανε φιλους. Αποφευγε τους τσακωμους. Βρες καμια γκομενα στα μετρα σου. Αυτα. Enjoy Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Zerg13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα