Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ τα Αγγλικά άκρως απαραίτητα, και άμα ένα άτομο δε γνωρίζει Αγγλικά αμέσως τον κατατάσσω ως αμόρφωτο.

Πριν μερικές μέρες, σε γνωστό site αγοραπωλησίας δίσκων, CD, κτλ ένας τύπος από Βραζιλία, μου έστειλε μήνυμα στα Πορτογαλικά και του λέω ορθά κοφτά "Speak in English, I won't read that."...και ο αθεόφοβος έβαλε το Google Translator. Το κατάλαβα από την άθλια μετάφραση, αλλά τελοσπάντων συνεννοηθήκαμε. Γενικά είχα αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις σε διεθνή σάιτ, και λέω "Ρε φίλε, αυτοί οι άνθρωποι δε μάθαν Αγγλικά στο σχολείο τους; Σε τσαντίρι μεγάλωσαν;".

Γενικά, ποια η γνώμη σας για όσους δε γνωρίζουν Αγγλικά; Δε μιλάμε να μιλάς άπταιστα και με προφορά, αλλά να ξέρεις να συνεννοείσαι.

Επεξ/σία από IceMC
  • Confused 4
  • Sad 4
Δημοσ.

μαλλον δεν εχεις καταλάβει σε τι επιπεδο ανάπτυξης και μορφωτικού επιπεδου ειναι ενα πολυυυυυυ μεγαλο μερος του πλανήτη , ψαξε λιγο στο ιντερνετ θα εκπλαγείς  

• Like 3
Δημοσ.

Είναι κακό να φοράς ταμπέλες σε ανθρώπους για οτιδήποτε και ειδικά όταν δεν γνωρίζεις από πού προέρχονται και τί μπορεί να κουβαλάει ο καθένας.

• Like 26
Δημοσ.

με απλη απαντηση ναι ειναι κακο.ειναι σαν προκαταληψη.η μορφωση για εναν δεν ειναι μονο το αν ξερει να μιλαει αγγλικα.με την δικη σου λογικη αμορφωτος ειναι οποιος δεν ξερει απο pc και παει λεγοτας.κακο πραγμα να μπαινουν ταμπελες

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάλι δεν με ενοχλούν καθόλου οι άνθρωποι που δεν ξέρουν Αγγλικά,ούτε και αυτοί που είναι αμόρφωτοι.

Με εκνευρίζουν απίστευτα όμως οι άνθρωποι που δεν έχουν παιδεία,ανάλογα και με το μορφωτικό τους επίπεδο πάντα, όπως και αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο και έχουν "μπλαζε" υφάκι μόνο και μόνο επειδή ήταν αρκετοί τυχεροί ώστε να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τους έδινε τη δυνατότητα της μόρφωσης.

Ξεκαβάλα άνθρωπε...

Επεξ/σία από janpap08
  • Like 21
  • Thanks 5
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, IceMC είπε

Θεωρώ τα Αγγλικά άκρως απαραίτητα, και άμα ένα άτομο δε γνωρίζει Αγγλικά αμέσως τον κατατάσσω ως αμόρφωτο.

ναι ειναι πολυυυυ κακο, διοτι

1) αμορφωτος δεν ειναι αυτος που δεν εχει γνωσεις, οπως και μορφωμενος δεν ειναι αυτος που εχει γνωσεις.

Οι γνωσεις αποκτώνται σε χρόνο dt, ειναι θεμα δευτερολεπτων.

2) Ειδικοτερα για το θεμα Αγγλικων δεν ειναι θεμα μορφωσης διοτι ΔΕΝ μπορουν ολοι οι ανθρωποι να μαθουν ξενες γλωσσες

οπως και δε μπορουν ολοι οι ανθρωποι να τραγουδισουν. Αυτο δε τους χαρακτηριζει αμορφωτους λογο ικανοντητας.

Αντιθετα υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν αρκετες ξενες γλωσσες και σε καθε αγωνα ολυμπιακο-παναθηναικο βαζουν φωτιες

στους δρομους. Ειναι αυτοι οι ανρθωποι μορφωμενοι?

• Like 6
Δημοσ.

Χειρότεροι από τους αμόρφωτους είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον καθένα και δεν κοιτούν την δουλειά τους

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αληθεια ειναι οτι ο φιλος δεν μιλησε για παιδεια απλα για μορφωση και οπως και να το κανουμε εν ετη 2018 ενας ανθρωπος σε δυτικη κοινωνια που δε γνωριζει καν να συνεννοηθεί ας ειναι με πολλα λαθη στην αγγλικη γλωσσα παει να πει οτι δεν εκανε μαθημα αγγλικων ΟΥΤΕ εναν χρονο,διοτι με το internet και την tv και ενας χρονος σε κανει να μπορεις να συνεννοηθεις.

αυτος λοιπον που δεν εκανε ουτε μηνες τον κοπο να γνωρισει την διεθνη γλωσσα μαλλον ειναι αδιαφορος και τεμπελης γενικα ως προς την γνωση.

ας μη τρεξουμε να μαλωσουμε τον φιλο και ας δεχθουμε οτι θα πρεπει να εχουμε καποιες στοιχειωδης απαιτησεις απο τους γυρω μας,η ανθρωπια δεν εχει να κανει με το να ζηταμε απο τον αλλο να τηρει καποιους κανονες της κοινωνιας.

Επεξ/σία από georgerapp
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι διαβαζω εδω μεσα !  Εσενα ποια εινα η παιδεια σου η το επιπεδο σου ,  οταν χαρακτηριζεις τους ανθρωπους αμμορφωτους και οτι ζουν σε τσαντηρια. 

Εργαζομαι σε εταιρια μαρμαρου, στις εξαγωγες  και ολη μερα εχω να κανω με Κινα -Ηνωμενες Πολιτειες και Αυστραλια . Πιστεψε με οι εργαζομενοι μας στα λατομεια ειναι γυμνασιου ισως και δημοτικου μεσα στην σκονη και στην ταλαιπωρια τους  εμπνεουν και συμπεριφερονται με περισσοτερο σεβασμο και φερονται πιο ταπεινα απο εσενα που βρηκες κριτηριο τα αγγλικα για να καταταξεις τους ανθρωπους σε μορφωμενους η μη  .Παιδεια λεξη η οποια αγνωστη για σενα. 

Αντε με τον καθενα που βρηκε να γραψει την κοτσανα του εδω μεσα 

Επεξ/σία από agiohorion
  • Like 2
Δημοσ.

φιλε μου δε μιλησε για ελλειψη παιδειας αλλα μορφωσης,οι ανθρωποι στα λατομεια ειναι σαν εμενα (τεχνικος βερεων οχηματων).

δεν εχω μορφωση καλη αλλα εχω παιδεια σεβασμο και εκτιμηση.

παρολα αυτα τα αγγλικα τα γνωρισα για να μου κανουν την ζωη πιο ευκολη και να μπορω να ομιλώ μα και να διαβαζω ενδιαφεροοντα πραγματα και οχι μονο εκει εξω.

ωστόσο ειμαι τερμα ανορθόγραφος,καθε λεξη περνα απο διόρθωση,δε μπορεις να φανταστεις!

ε ναι ρε φιλε ειμαι αμορφωτος τι να κανω;

μπορει ακομα και για αστροφυσικη να γνωριζω πολλα που μου αρεσει αλλα αυτο ειναι παιδεια και οχι μορφωση διοτι τα διαβαζω σαν ιστοριες και οπου εχει σοβαρες πληροφοριες κοιτω οσαν χανος αφου πασχω απο μορφωση στον τομεα.

ενα παραδειγμα το απο πανω.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αμορφωτοι ειναι αυτοι που βαζουν τετοιες ταμπελες.

και φασιστες θα ελεγα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IceMC είπε

Πριν μερικές μέρες, σε γνωστό site αγοραπωλησίας δίσκων, CD, κτλ ένας τύπος από Βραζιλία, μου έστειλε μήνυμα στα Πορτογαλικά και του λέω ορθά κοφτά "Speak in English, I won't read that."...και ο αθεόφοβος έβαλε το Google Translator. Το κατάλαβα από την άθλια μετάφραση, αλλά τελοσπάντων συνεννοηθήκαμε. Γενικά είχα αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις σε διεθνή σάιτ, και λέω "Ρε φίλε, αυτοί οι άνθρωποι δε μάθαν Αγγλικά στο σχολείο τους; Σε τσαντίρι μεγάλωσαν;".

Γενικά, ποια η γνώμη σας για όσους δε γνωρίζουν Αγγλικά; Δε μιλάμε να μιλάς άπταιστα και με προφορά, αλλά να ξέρεις να συνεννοείσαι.

Η γνώμη μου είναι πως έχεις λάθος αντίληψη για το τι σημαίνει μόρφωση.

Δημοσ.

Εχω πεσει σε περιπτωση να ειναι στοκος ...και επειδη γνωριζει αγγλικα απο το  τεραστιο κομπλεξ που εχει... να ποσταρει στο φεισμπουκ τα κειμενα του στα αγγλικα... αντε εξηγησε μετα... ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...