bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, stormrain είπε * Προφανως αν η προυπηρεσια σου ειναι σκορπιες 2μηνες εργασιες ξερωγω, οκ δε θα το γραψεις, αλλα εκει πονταρεις ξεκαθαρα στην τυχη και την αφελεια του υποψηφιου εργοδοτη και μιλαμε για πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις, δεν μπορει να βγαλουμε πως ειναι η σωστη πρακτικη να μη γραφεις διαρκεια. E προφανως σε αυτο αναφερομαστε.Δεν ειναι αφελεια οσο αδιαφορια με μια τζουρα ψυχολογιας.Οπως ..η γλωσσα του σωματος στην συνεντευξη καιι το 9.98 στις τιμες της λαικης αγορας. Καμμια '''σωστη'' πρακτικη δεν υπαρχει .Απλα καποιες ''συμβουλες'' για το πως θα πλασαρεις και ετσι τον εαυτο σου , που μετουσιωνται σε καποιες ετοιμες φορμες.
LongTom Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Lia76 είπε Καλησπέρα! Είμαι καινούργια εδώ οπότε αν κάνω κανένα λαθάκι συγχωρέστε με. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Έχετε γράψει ποτέ ψέματα στο βιογραφικό σας; δε μιλάω για κάτι παρατραβηγμένο.Και τι έγινε τελικά; αποκαλύφθηκε ποτέ;😜 Σας ρωτάω γιατί είμαι πλήρως απογοητευμένη.Δεν έχω κάποια προϋπηρεσία οπότε δεν υπάρχει κ κάτι αξιοσημείωτο να δούν οι εργοδότες.☹️ Σε δουλειές που θέλεις να στεριώσεις, και δεν είναι εποχιακές/χαμαλίδικες, είναι μεγάλο no-no. Μπορείς να ρίξεις ολίγη σάλτσα, αλλά τίποτα παραπάνω. Εάν δεν έχεις προϋπηρεσία γράψε skill based βιογραφικό. Δηλαδής εξήγησε πολύ λιτά και απλά γιατί είσαι καλή για την θέση, με βάση τα skills-χαρακτήρα σου και αυτά που έμαθες στις σπουδές σου. Χώσε και τίποτα εθελοντισμούς-δράσεις ως περαιτέρω απόδειξη ότι μπορείς να λειτουργήσεις με άλλους. Είναι το στάνταρτ βιογραφικό που στέλνουν οι απόφοιτοι - juniors στας Ευρώπας. Μπαίνεις δυσκολότερα, αλλά καλύτερο από το να μαθευτεί έπειτα το ψέμα και να τρέχεις. 1
bluesattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, stormrain είπε Δηλαδη αν εχω ενα βιογραφικο του Χ και του Ψ που και οι δυο εχουν αναλογη προυπηρεσια σε θεσεις εργασιας, και ο Χ μου γραφει πως εχει εργαστει 5ετιες σε εταιρειες που με ενδιαφερουν και ο Ψ μου γραφει απλα τελειως φλου πως εχει εργαστει στις αναλογες εταιρειες, θα κατσω εγω να παρω τηλεφωνο τον Ψ για να δω αν εχει εργαστει παραπανω απο τον Χ? Ασε που θα σκεφτω πως για να μη γραφει διαρκεια, θα εχει εργαστει μικρο χρονικο διαστημα και το κανει για να μη φαινεται. * Εφυγε το βιογραφικο του σουμπιτο και παμε στον επομενο που θα θελω να συγκρινω με τον Χ. Παρε παραδειγμα αυτο που λες.Τι να τις κανεις τις αλλες εταιρειες ? Θα σου πω τι να τις κανεις.Αν θες αποθηκαριο (που ελεγε και το αλλο thread) με αδεια χειριστη κλαρκα, αριστη γνωση erp συστηματων, αριστη γνωση αγγλικων γερμανικων, δεν σε ενδιαφερει αν ο Μανωλης το 93-94 δουλεψε μαναβης σε σουπερμαρκετ. Αν θελεις απλα αποθηκαριο..ναι σε ενδιαφερει.Και θα κουραστεις.Γιατι θα σου ερθει ο 18 χρονος απο τον οαεδ, ο 32χρονος πτυχιουχος μαθηματικος, ο 45 χρονος ανρεγος οικοδομος, και η Λιτσα που εχει δουλεψει ταμιας σε σουπερμαρκει και 5 χρονια σε συσκευαστηριο.
LongTom Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, DrLo είπε Ότι μπορεί να καταλαβει ο καθένας. ναι φυσικά να γράψει ΟΛΑ τα διαστήματα που θεωρεί ότι θα τη βοηθήσουν (που είναι σχετικά με τη θέση) ... που είναι το περίεργο σε αυτό ? η άνεργη νοικοκυρά δεν είναι επαγγελμα και (συνήθως) δεν υπάρχει λόγος να το γράψει κάποιος. Αυτό που έχει στο μυαλό σου που γράφει ο καθένας ΤΑ ΠΑΝΤΑ που έκανε στη ζωή του, σχετικά και άσχετα στη θέση, δεν είναι CV ... είναι αυτοβιογραφία. Εδώ διαφωνώ. Εάν ήταν νοικοκυρά (stay-at-home mother) για Χ χρόνια, δικαιολογεί το κενό στο βιογραφικό. Το έχω δει όπως και τις 2ετής+ απουσίες λόγω μητρικής άδειας. Βέβαια δεν ήταν παραπάνω από μια λιτή υποσημείωση και όχι ως "εργασιακή εμπειρία".
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, bluesattack είπε , δεν σε ενδιαφερει αν ο Μανωλης το 93-94 δουλεψε μαναβης σε σουπερμαρκετ. Δεν ξερω, νομιζω με ενδιαφερει γενικοτερα γιατι ετσι θα μπορω να σχηματισω μια σφαιρικη εικονα του Μανωλη. Και βασικα αν με ενδιαφερει η πληροφορια του μαναβη που λες και δεν τη δω, καηκε ο Μανωλης, παμε στον επομενο. Αν δεν με ενδιαφερει και παρολα αυτα την δω, απλα δε θα σταθω εκει και θα εστιασω στο οτι ειναι χειριστης κλαρκ κλπ. Δεν ξερω, μου φαινεται αυτονοητο το οτι αν δω περισσοτερες πληροφοριες (ουσιαστικες βεβαια, οχι τυπου 10σελιδου cv) θα εχω καλυτερη αντιληψη του υποψηφιου.
DrLo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, LongTom είπε Εδώ διαφωνώ. Εάν ήταν νοικοκυρά (stay-at-home mother) για Χ χρόνια, δικαιολογεί το κενό στο βιογραφικό. Το έχω δει όπως και τις 2ετής+ απουσίες λόγω μητρικής άδειας. Βέβαια δεν ήταν παραπάνω από μια λιτή υποσημείωση και όχι ως "εργασιακή εμπειρία". Άλλο πράγμα να έχεις πάρει άδεια μητρότητας και άλλο πράγμα να έχεις επιλέξει να το κάνεις. Θα μπορούσε πιθανότατα να μπρει ένα bullet που να διευκρινίζει όπως το λες και πάμε παρακάτω.
Lia76 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Να σας πω,το να γράψεις οτι έχεις εργαστεί κάπου ενώ δεν έχεις οκ είναι ριψοκίνδυνο.Αν όμως γράψεις οτι έχεις παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια σχετικά με την τάδε δουλειά,ώστε να μην είναι κ τελείως άδειο το cv αυτό πως το βλέπετε;Θα σου ζητήσουν πιστοποιητικά παρακολούθησης ή ειναι κάτι που δεν δινουν ιδιαίτερη σημασία;
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Ψέμματα στο βιογραφικό και ειδικά ψέμματα στην εργασιακή εμπειρία για το οτιδήποτε ΔΕΝ γράφουμε ποτέ. Δεν έχει κανένας ιδέα το πόσο εύκολα μπορεί να την πατήσει και να φανερωθεί κάποιο ψέμα αν οχι στον τωρινό τότε στον μελλοντικό εργοδότη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις