Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασικά μπορεί και να μην κάνω τιποτα μιας και το συγκεκριμένο macbook είναι συνεχώς στο γραφείο και στο ρεύμα σαν desktop... :) 

Εσύ ξέρεις, απλά κάποια στιγμή φουσκώνει τόσο πολύ η μπαταρία που σου πετάει το back cover και ίσως σου σπάσει το trackpad.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, D.Luffy said:

Ναι βεβαίως. Όπως είχε βγει και ποντίκι (από τη Xerox) και ούτε αυτοί το προώθησαν όπως έπρεπε (καθόλου). Χρειάστηκε ο Jobs για να αναδείξει την ευχρηστία αυτής της συσκευής.

Από την άλλη ίσως ο Jobs να μην ήθελε να κυκλοφορήσει iPhone παραπάνω από 3.5 ίντσες.. Είχε τις ιδιοτροπίες του και αυτό μπορεί να είχε άσχημη κατάληξη. 

Τέσπα. Το εξαντλήσαμε το θέμα με τους CEO.

Τώρα θυμήθηκα την ξυνίλα στο πρόσωπο του Steve όταν παρουσίαζε εκείνο το motorola που έτρεχε itunes... Και μάλιστα τη στιγμή που ήδη δούλευαν πάνω στο iphone και ήξερε τι θα ακολουθήσει! :) 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Εκεί μπορείς να μηνύσεις την Apple. Ξέρεις τον υπεύθυνο. Έχει όνομα και επιθετο. Όταν όμως ο άλλος σου βάλει τσιπακι από το αλιεξπρες που είναι πειραγμένο ποιον θα μηνύσεις; Έλα σκέψου, εδώ είμαι. Περιμένω.

Όταν πας ένα προϊόν που έχεις αγοράσει για service σε μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα, ξέρεις και το ρίσκο πάνω κάτω.

Όταν πας σε ένα εξουσιοδοτημένο service όμως, θέλεις να μην σε κοροϊδεύουν του τύπου, "χάλασε η μητρική - έπεσε νερό πάνω της (επειδή τα humidity indicator stickers άλλαξαν χρώμα)" και να σου προτείνουν να αλλάξεις την μητρική, την οθόνη, κλπ κλπ + ότι τα δεδομένα σου τα έχεις χάσει!

Θα συμφωνήσω με την απάντηση σου, αλλά πες μου τα δεδομένα μου από την "χαλασμένη" μου μητρική του mac πώς θα τα πάρω;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Alexandros_D είπε

Θα συμφωνήσω με την απάντηση σου, αλλά πες μου τα δεδομένα μου από την "χαλασμένη" μου μητρική του mac πώς θα τα πάρω;

Θα σου πει η Apple το χρησιμοποιεις λάθος. Έπρεπε να κρατάς backup. Fail εντελώς.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Δεν έχεις καταλάβει κάτι (η ίσως να μη το γνωρίζεις). Η apple στα 5-7 χρόνια θεωρεί το μηχάνημα σου obsolete και δεν σου παρέχει δυνατότητα service. Σου λέει δεν έχω τα ανταλλακτικά πια! Οπότε μετά κ να θες να το πας κάπου αλλού, δε μπορείς λόγω T2 chip.

Όταν θα έχουν περάσει 7 χρόνια από το πρώτο Mac με T2 θα δούμε αν θα μπορείς ή όχι. Με software γίνεται το ξεκλείδωμα και στο service από την Apple.
Μέχρι τότε, κάπως θα διευθετηθεί όλο αυτό και καλό είναι που ασκείται πίεση στην Apple.

Επίσης: https://ifixit.org/blog/11673/t2-mac-repairs-test/ - Δεν υπάρχει καν κλείδωμα για μέρη όπως οθόνη, μπαταρία που είναι και τα πιο πιθανά να χαλάσουν. Αν παίξει failure όπως πρόσφατα με μια παρτίδα SSD σε MacBook Pro, κάνουν προγράμματα δωρεάν αντικατάστασης που τρέχουν για πολλά χρόνια.

Αυτά που ελέγχει το T2, components πάνω στο motherboard, πρώτον ποτέ δεν θα τα επισκεύαζε κάποιος μόνος του, όπως κάναμε παλιότερα, δεύτερον δεν υπάρχουν νόμιμα ανταλλακτικά διαθέσιμα. Αν κάποιος θέλει μηχάνημα με generic parts που να τα αλλάζει, δεν παίρνει Mac εδώ και χρόνια, τι συζητάτε πια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Aρα εκει που καταληγουμε ειναι οσοι αγοραζουν φτηνιαρικες συσκευες ,αμαξια , κ.ο.κ θελουν να μπορουν να επισκευαζουν τις σαβουρες που παιρνουν με  imitation ανταλλακτικα - μαστορες της γειτονιας και  γενικοτερα οτι τους κανει να γλυτωνουν τα ευρω που κυνηγανε με το ντουφεκι .Καλα κανουν δικαιωμα τους .Δεν μπηκα εγω να τους κραξω .

Απο την αλλη μπαινουν σε ενα θεμα  που αφορα premium προιοντα  και  σε εξαλλη(?) κατασταση ορισμενοι  διαρρυγνυουν τα ιματια τους γιατι ακριβως? Τι δεν καταλαβαινουν ?

Ο αλλος λεει η πιο μισητη εταιρεια στον κοσμο ...Ειμαι σιγουρος πως το ιδιο λεει και για τις γκομενες που δεν του καθονται !

Οτι ο αγοραστης τετοιων προιοντων  παει  στην επισημη αντιπροσωπεια  και για  την διασφαλιση της ποιοτητας και των παροχων ,η' οτι η εταιρεια εχει συγκεκριμενη πολιτικη για τις επισκευες κατι που εμενα  ως κατοχο με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Συγγνωμη που δεν εχουμε ολοι Lada ...

Δεν ξέρω για τα ανταλλακτικά αλλά για τα παρελκόμενα των apple συσκευών η 3rd party εταιρία πληρώνει για άδεια στην apple, το κόστος ενσωματώνεται στην τιμή που πληρώνεις, και εσύ παίρνεις ακριβώς το ίδιο φτηνιαρικο προϊόν απλά πιο ακριβά και με σηματακι "for iproduct" 

Δημοσ.
9 minutes ago, Alexandros_D said:

Με τον ίδιο τρόπο που θα τα πάρεις από σκασμένο δίσκο, αποτυχημένο update και δεκάδες άλλους απρόβλεπτους (ως προς τον χρόνο που θα συμβεί) παράγοντες, που συμβαίνουν σε όλα τα μηχανάκια όλων των κατασκευαστών. Backup.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SeaLion είπε

Επίσης: https://ifixit.org/blog/11673/t2-mac-repairs-test/ - Δεν υπάρχει καν κλείδωμα για μέρη όπως οθόνη, μπαταρία που είναι και τα πιο πιθανά να χαλάσουν. Αν παίξει failure όπως πρόσφατα με μια παρτίδα SSD σε MacBook Pro, κάνουν προγράμματα δωρεάν αντικατάστασης που τρέχουν για πολλά χρόνια.

Αυτά μπορεί να έπαιξαν γιατί είναι pre-approved parts. Αυτό που δε ξέρουμε ακομα είναι τι θα γίνει με parts που δεν έχουν προέλθει από λειτουργικά μηχανήματα, αλλά από επισκευές (π.χ.)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CheOnWeb είπε

Με τον ίδιο τρόπο που θα τα πάρεις από σκασμένο δίσκο, αποτυχημένο update και δεκάδες άλλους απρόβλεπτους (ως προς τον χρόνο που θα συμβεί) παράγοντες, που συμβαίνουν σε όλα τα μηχανάκια όλων των κατασκευαστών. Backup.

Όχι!!!! Γιατί η apple πλέον ενσωματώνει τον ssd στην μητρική!!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tamtiriri είπε

Δεν ξέρω για τα ανταλλακτικά αλλά για τα παρελκόμενα των apple συσκευών η 3rd party εταιρία πληρώνει για άδεια στην apple, το κόστος ενσωματώνεται στην τιμή που πληρώνεις, και εσύ παίρνεις ακριβώς το ίδιο φτηνιαρικο προϊόν απλά πιο ακριβά και με σηματακι "for iproduct" 

Δεν ισχύει αυτό για τα ανταλλακτικά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η Apple ελέγχει πλήρως την διάθεση και πώληση ανταλλακτικών. Κοινώς, δεν πουλάει τίποτε σε κανέναν.

Δημοσ.
5 minutes ago, Alexandros_D said:

Δεν ισχύει αυτό. Ο SSD έχει διαφορετικό connector και όχι SATA/M.2. Βγαίνει όμως κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Alexandros_D είπε

Και παλιότερα ενσωματωμένος ηταν 2016-2017 στα MacBook Pro), αλλά είχαν αφήσει ένα port (proprietary πάλι) για να τραβήξεις τα data σε περίπτωση που η μητρική τα έπαιξε. Τώρα το έβγαλαν κ αυτό...

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
1 minute ago, Alexandros_D said:

Και; Απαγορεύεται το backup δεδομένων που βρίσκονται σε SSD κολλημένους στη μητρική; 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Θα σου πει η Apple το χρησιμοποιεις λάθος. Έπρεπε να κρατάς backup. Fail εντελώς.

LOL όμως, ναι, είναι πολύ κακό να έχεις backup. Backup? So lame... /s

1 λεπτό πριν, Alexandros_D είπε

Και αν χαλάσει η μνήμη στο κινητό σου τι μπορείς να κάνεις δηλαδή;

Δημοσ.

Ολο το θεμα το κραταει ο @billdanos χωρις εσενα μπιλαρα δεν θα συνεχιζα να διαβαζω τις σελιδες. Εχει πολυ πλακα να διαβαζω τις αστειες αποψεις σου. Πραγματικα εισαι θησαυρος. :)
Απαραδεκτα τα καραγκιοζια που σβηνεις και ευχονται καρκινους και σου ζητανε να ερθουν να πλακωθειτε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...