Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Επιλογές γενικώς έχεις. Μπορείς να πας σε άλλο κατασκευαστή/οικοσύστημα κτλ.

Για την ώρα μπορείς να πάρεις αν προτιμάς κάποιο παλιότερο μοντέλο και να κρατήσεις μακριά τον σατανά τον Τ2!
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ και ιδεολογικά, ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως θα την κάνεις από το οικοσύστημα της Apple.

Αυτό ακριβώς έχω κάνει με το μοντέλο του 2015 και θα είναι το τελευταίο που αγοράζω. Μετά θα πάμε σε άλλες λύσεις.

Και δεν είναι τόσο ιδεολογικό όσο και πρακτικό το θέμα, αλλά anyway, προφανώς το βλέπεις διαφορετικά και είσαι οκ με αυτα που κάνει η Apple. Δικαίωμα σου.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ScorpioX777 είπε

Καλο ειναι να εχεις μια σφαιρικη αποψη των πραγματων...και εγω ελεγα ας πουμε για το Linux οτι δεν αξιζει τον κοπο, οταν ομως ασχοληθηκα μαζι του καταλαβα οτι ειχα αδικο.

Σφαιρική άποψη έχω για πολλά πράγματα γι'αυτό δεν κολλάω με τα εξουσιοδοτημένα.Ειχα παλιότερα προϊόντα της apple και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που την δεν μ αρέσουν όπως και η πολιτική της.

20 λεπτά πριν, mouses66 είπε

δηλαδή άμα αγοράσεις τη γελάδα και αρρωστήσει θα φέρει αυτός που σου πούλησε την γελάδα δικό του κτηνίατρο με το κόστος που θέλει ή θα την αφήσεις να σου ψοφήσει???? 

Μετά τα αυτοκινητα  και τους πυραύλους πιάσαμε και τις αγελάδες.Δηλαδη αν παντρευτείς και έρθει και η πεθερά μέσα στο σπίτι να μείνετε μαζι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η λύσσα να πείσει ο ένας τον άλλον... Υπάρχει ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο; Πρώτη φορά είναι που πολλοί χειροκροτούν περιορισμούς σε προϊόντα της Apple και βρίσκουν πάντα δικαιολογία γι'αυτούς;

Ο καθένας πορεύεται και ενεργεί με αυτά που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Εγώ έχω laptop 8ετίας και του έχω αλλάξει σκληρό και του έχω κάνει και ένα reball στη κάρτα, και θα το κρατήσω μέχρι να πεθάνει. Αυτό χρειάζομαι (internet, youtube γενικά αηδίες). Άλλους δε τους καλύπτει κάτι τέτοιο.

Προσωπικά δε θα αγόραζα τίποτα που η κατασκευάστρια εταιρεία μου θέτει περιορισμό στην επισκευή (πόσο μάλλον να αχρηστεύεται). Απλά προσπαθεί να βρει έσοδα και από τα εκτός εγγύησης προϊόντα.

Και πραγματικά οι συγκρίσεις με τα αυτοκίνητα είναι αστείες...  Θα φάω, ξέρω γω, το φτερό στο αμάξι και θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Να μου πεις αν έχεις φεράρι στν αντιπροσωπεία θα πας...

Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο αγοραστής mac προϊόντων κατ εμε θεωρεί ότι έχει πάρει φεράρι και ότι όλα αυτά δικαιολογούνται στο έπακρο.

Επεξ/σία από mordred
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Istros είπε

"Apple appears to have allowed 2018 Mac mini owners to replace the ram on the new machine a change from the 2014 model."

Μεχρι και η apple σε πούλησε.Κοιτα που τελικά δεν είχε να κάνει με προβλήματα αλλά με την κονομα

Ααχαχ, τι με πούλησε μωρέ.... τι λές!

4 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Αυτό ακριβώς έχω κάνει με το μοντέλο του 2015 και θα είναι το τελευταίο που αγοράζω. Μετά θα πάμε σε άλλες λύσεις.

Και δεν είναι τόσο ιδεολογικό όσο και πρακτικό το θέμα, αλλά anyway, προφανώς το βλέπεις διαφορετικά και είσαι οκ με αυτα που κάνει η Apple. Δικαίωμα σου.

Και του 2015 κολλημένο ssd δεν έχει; Περίεργος είμαι για το πρακτικό που αναφέρεις. Σαν χρήστης δεν πρόκειται να πάω πιο πέρα από το target disk mode (που υπάρχει σε όλα τα μοντέλα βέβαια.) Αν ήμουν σε μαγαζί που κάνει service σε Apple μητρικές να με νοιαζε, οκ. Και επειδή έχω κάτσει στο παρελθόν κι έχω ανακτήσει δεδομένα από παλιούς δίσκους (μέρες sector-by-sector) δεν θέλω ούτε για πλάκα να το ξανακάνω, γι αυτό έχω εμμονή με το backup.

Δεν είμαι πάντα οκ με αυτά που κάνει η Apple και κυρίως με τις τιμές (τύπου 240€ για upgrade δίσκου, ή ~1000€ για το "φτηνό" φετινό iPhone) και βέβαια ψωνίζω αναλόγως. Απλά, δεν θεωρώ το συγκεκριμένο θέμα απαγορευτικό και γενικά όπως έγραψα και νωρίτερα, από άποψη security/performance ίσως να το βλέπω και καλό. Τις εποχές που αλλάζαμε δίσκο μόνοι μας τις έχω αποχαιρετήσει. Δεν έχω το άγχος πως θα μου χαλάσει ο SSD στα ξαφνικά και θα καταστραφεί η δουλειά μου όσο είμαι στον δρόμο (σοβαρά πόσες οι πιθανότητες πλέον;),, και αν πάρω νέο μηχάνημα με 2+ χιλιάρικα, ε, θα πάρω και Applecare για 3 χρόνια (που το βρίσκεις και πιο φτηνά σε... μέρη.) για να είμαι καλυμμένος.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Istros είπε

Σφαιρική άποψη έχω για πολλά πράγματα γι'αυτό δεν κολλάω με τα εξουσιοδοτημένα.Ειχα παλιότερα προϊόντα της apple και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που την δεν μ αρέσουν όπως και η πολιτική της.

Χρειαστηκε ποτε να πας σε εξουσιοδοτημενο της Apple για επισκευη και σε κοπανησαν(στην τιμη εννοω) και τους εχεις τετοιο μισος, γιατι οπως τα γραφεις ειναι σαν να εχει συμβει κατι τετοιο.

Δημοσ.
1 hour ago, Stamer said:

Φίλε μου νομίζω είναι κάπως ατυχές το παράδειγμά σου. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αφήσει απλόχερα και άνετα προσβάσιμα όλα τα βασικά αναλώσιμά τους. Μπαταρία, φίλτρα, you name it! Το οτι δεν μπορείς να βάλεις εύκολα χέρι δεν οφείλεται στο οτι δεν γουστάρουν, οφείλεται στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών και μηχανικών μερών. Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο, οχι οτι δεν γίνεται.

ενω ας πουμε το security enclave, το touch id, και το τ2 δεν ειναι εξελιγμενα ηλεκτρονικα μερη. μνημες μπορεις να αλλαξεις πχ. να παραπονεθειτε που δεν βαζει πχ Μ2 δισκο να αλλαζει και αυτος θα ηταν λογικο. να θες να πειραξεις το touch id σε 3rd party μαστορα ειναι ανοησια και ευτυχως δε σε αφηνει.

1 hour ago, Istros said:

Δεν κατάλαβενεις το αυτονόητο.Δεν είναι προϊόντα τους αλλά απο τη στιγμή που το αγοράζεις είναι δικό σου προϊόν και μπορείς να το πας στον κυρ-μητσο,στην κυρα-κατινα στον οποιοδηποτε για να το φτιάξεις.Οι αντιπροσωπείες είναι μια απατη που σε κρατάνε με το ζόρι μη χάσεις την εγγύηση και κάθεσαι απλά μην σου βγει ελαττωματικό το προϊόν.Στις αντιπροσωπείες έχουν νέους τεχνικούς που δεν μπορούν να ξεβιδωσουν μια βίδα για φτηνά εργατικά χέρια και κάποιον που τους επιβλέπει.Δεν πάει κανένας σοβαρός τεχνικός να δουλέψει για 600€.Μην τρώτε κουτοχορο ότι η αντιπροσωπεία σου κάνει καλύτερη δουλεια.Εαν εσύ είσαι άσχετος και φοβάσαι να απευθυνθεις σε τρίτο δικαίωμα σου,ο άλλος γιατί να μην έχει δικαίωμα επιλογής?

Δικαίωμα μου είναι να επιλέγω εγώ ποιο είναι το καλύτερο για μένα σαν καταναλωτής όχι να μου το επιβάλει μια εταιρεία με το ζόρι.

μα και τωρα μπορεις να το πας στον κυρ μητσο και στην κυρα κατινα και αν πειραξουν το security enclave που προστατευει το touch-id και συνεπως την κρυπτογραφηση και συνεπως την ασφαλεια της συσκευης θα τους μεινει στο χερι. δε σου απαγορευει κανεις να μην το πας. αν το πας στον κυρ-μητσο και στην κυρα κατινα να αλλαξουν τα dims της μνημης θα μπορεσουν μια χαρα και δε θα παθει τιποτα η συσκευη. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

Ααχαχ, τι με πούλησε μωρέ.... τι λές!

Μας λες τόση ώρα ότι καλά έκανε και κόλλησε τη ραμ για να μην μπορεί ο χρήστης να την αλλάξει γιατί χάνεται η αξιοπιστία του μηχανήματος και η apple στα Mac mini 2018 επιτρέπει την αντικαταστήση της ραμ από τους ιδιοκτητες-ενοικιαστες.Οποτε δύο περιπτώσεις η κατάλαβε ότι τελικά είναι ασφαλές η αντικατάσταση της ραμ από τρίτους η δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα απλά κοιταγε  να κονομησει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Istros είπε

Μας λες τόση ώρα ότι καλά έκανε και κόλλησε τη ραμ για να μην μπορεί ο χρήστης να την αλλάξει γιατί χάνεται η αξιοπιστία του μηχανήματος και η apple στα Mac mini 2018 επιτρέπει την αντικαταστήση της ραμ από τους ιδιοκτητες-ενοικιαστες.Οποτε δύο περιπτώσεις η κατάλαβε ότι τελικά είναι ασφαλές η αντικατάσταση της ραμ από τρίτους η δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα απλά κοιταγε  να κονομησει.

Δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Πίσω στο original σχόλιό μου λοιπόν και ανάγνωση ξανά!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Χρειαστηκε ποτε να πας σε εξουσιοδοτημενο της Apple για επισκευη και σε κοπανησαν(στην τιμη εννοω) και τους εχεις τετοιο μισος, γιατι οπως τα γραφεις ειναι σαν να εχει συμβει κατι τετοιο.

Ευτυχώς ποτέ γιατί δεν τα κράτησα πολύ κατάλαβα ότι είναι για πέταμα.(Πάλι)Δεν έχω κανένα μίσος για τους ιδιοκτήτες ούτε για τα προϊόντα της apple απλά θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα για αυτά που υποτίθεται ότι κάνουν αν είχαν άλλο αυτοκόλλητο δεν θα τα αγόραζαν ούτε το 1/100 από αυυους που τα έχουν,επίσης δεν μ αρέσει η πολιτική της εταιρείας που σκέφτεται μόνο το κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο και ειδικά όταν ειναι εις βάρος των καταναλωτών που την συντηρούν.Δεν σέβεται τον πελάτη της.Αποδειξη ότι κλειδώνει τις συσκευές ενώ θα μπορούσε να δώσει άλλα κίνητρα για να προτιμήσει κάποιος τα εξουσιοδοτημένα η τα apple care.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Και του 2015 κολλημένο ssd δεν έχει;  

Όχι φυσικά, είναι upgreadable (proprietary connector αλλά upgreadable). Υπάρχουν και adapters με 15$ στο εμπόριο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Istros είπε

Δεν έχω κανένα μίσος για τους ιδιοκτήτες ούτε για τα προϊόντα της apple απλά θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα για αυτά που υποτίθεται ότι κάνουν

Δε μας πειθεις. Μίσος ίσως να μην το λες, αλλά εμμονή σίγουρα. Σε κάθε topic είσαι εδώ και κράζεις και (κυρίως) δεν καταλαβαίνεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Istros είπε

Ευτυχώς ποτέ γιατί δεν τα κράτησα πολύ κατάλαβα ότι είναι για πέταμα.(Πάλι)Δεν έχω κανένα μίσος για τους ιδιοκτήτες ούτε για τα προϊόντα της apple απλά θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα για αυτά που υποτίθεται ότι κάνουν αν είχαν άλλο αυτοκόλλητο δεν θα τα αγόραζαν ούτε το 1/100 από αυυους που τα έχουν,επίσης δεν μ αρέσει η πολιτική της εταιρείας που σκέφτεται μόνο το κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο και ειδικά όταν ειναι εις βάρος των καταναλωτών που την συντηρούν.Δεν σέβεται τον πελάτη της.Αποδειξη ότι κλειδώνει τις συσκευές ενώ θα μπορούσε να δώσει άλλα κίνητρα για να προτιμήσει κάποιος τα εξουσιοδοτημένα η τα apple care.

Για πεταμα λογω λειτουργικου-λογισμικου η ποιοτητας κατασκευης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Istros είπε

Δεν εισαι ο μοναδικός πελατης σε αυτο τον κοσμο. Μπορει πελατης της να ειναι και καποια εταιρεία κολλοσος με εργαζομενους σε θεσεις κλειδιά ή σε καποιο υπουργειο άμυνας πχ.

Σε αυτους θα πουλησει περισσοτερα μηχανηματα που οταν παραβιαστουν, μπλοκάρουν, απο οτι σε σενα και εμενα.Σεβεται αυτους περισσοτερο ...

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Istros είπε

Έχεις δίκιο ξέρει ακριβώς τι πελάτες έχει και πράττει ανάλογα.το θέμα είναι ότι αυτές οι πολιτικές αν δεν καταδικάστουν από τους καταναλωτές,θα παγιωθουν και από άλλες εταιρείες.Εννοειται πως δεν τις επιβραβεύουμε.Στο προϊόν που αγοράζεις είσαι κάτοχος όχι ενοικιαστής.αυτο είναι μια μορφή leasing.

αυτό ακριβώς. αλλά δεν το έχετε καταλάβει τα fanboys. αγοράζω κάτι; είναι δικό μου. απλά πράγματα. το πάω αλλού; δική μου η ευθήνη. το χαλάει ο άλλος που του το παω; χάνω την εγγύηση απλά και η αντιπροσωπεία μου λέει με ευγενικό τρόπος "το πήγες αλλού κάντο ότι καταλαβαίνεις τώρα" ή "χάσατε την εγγύηση γιατί η συσκευή έχει ανοικτεί από μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο". απλά πράγματα.

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τις εποχές που αλλάζαμε δίσκο μόνοι μας τις έχω αποχαιρετήσει. Δεν έχω το άγχος πως θα μου χαλάσει ο SSD στα ξαφνικά και θα καταστραφεί η δουλειά μου όσο είμαι στον δρόμο (σοβαρά πόσες οι πιθανότητες πλέον;),, και αν πάρω νέο μηχάνημα με 2+ χιλιάρικα, ε, θα πάρω και Applecare για 3 χρόνια (που το βρίσκεις και πιο φτηνά σε... μέρη.) για να είμαι καλυμμένος.

Φαντάζομαι ξέρεις οτι cloud σου προσφέρουν και άλλοι, δεν είναι προνόμιο των apple users....

Το ότι εσύ έχεις αποχαιρετήσει κάτι δε σημαίνει ότι ο εξαναγκασμός να το αποχαιρετήσουν και άλλοι είναι κάτι που πρέπει να χαιρόμαστε.

Εδώ ο άλλος γράφει "καλά έκανε και κόλλησε τη ραμ για να μην μπορεί ο χρήστης να την αλλάξει γιατί χάνεται η αξιοπιστία"... Πραγματικά δηλαδή έλεος... Για λάπτοπ μιλάμε είναι όχι για επιταχυντή πρωτονίων....

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...