Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Spect~ είπε

90 μοίρες και έχει δύο τέτοιες. Ναι μοτέρ ελκυσμου χρειαζεται. Με τα δεδομένα του σπιτιού δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος για να δουλέψει σωστά. 

κατι κανεις λαθος στο στησιμο των μπουριων.  εχω σομπα με 3,5 μπουρια μετατοπιση εξοδου.  δλδ εχω γωνια και την βγαζω εξω απο το σπιτι στα 3.5 μετρα σχεδον, με οριζοντια μπουρια και μετα παλι καθετο εξω. δεν εχω τετοιο θεμα, χροοοονια τωρα...!! 

@Kostandino, υπαρχουν και κατι μαντεμενιες σομπες-κουζινες απο Ιωαννινα, αλλα και αυτες δεν εχουν τοσο μεγαλο θαλαμο καυσης οσο οι σκετες σομπες θερμανσης.   δεν εχω κοιταξει αν εχουν καποιο αλλο μοντελο, γιατι τοτε που εψαχνα, μονο τις κλασσικου τυπου "κουζινες"   ειχαν εδω στην περιοχη μου..! 

αυτου του τυπου  https://www.skroutz.gr/s/2228270/Thermiki-ATS-Υδραυλική-Μασίνα.html#reviews   σε ενδιαφερουν...? 

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, cabdik είπε

κατι κανεις λαθος στο στησιμο των μπουριων.  εχω σομπα με 3,5 μπουρια μετατοπιση εξοδου.  δλδ εχω γωνια και την βγαζω εξω απο το σπιτι στα 3.5 μετρα σχεδον, με οριζοντια μπουρια και μετα παλι καθετο εξω. δεν εχω τετοιο θεμα, χροοοονια τωρα...!! 

@Kostandino, υπαρχουν και κατι μαντεμενιες σομπες-κουζινες απο Ιωαννινα, αλλα και αυτες δεν εχουν τοσο μεγαλο θαλαμο καυσης οσο οι σκετες σομπες θερμανσης.   δεν εχω κοιταξει αν εχουν καποιο αλλο μοντελο, γιατι τοτε που εψαχνα, μονο τις κλασσικου τυπου "κουζινες"   ειχαν εδω στην περιοχη μου..! 

αυτου του τυπου  https://www.skroutz.gr/s/2228270/Thermiki-ATS-Υδραυλική-Μασίνα.html#reviews   σε ενδιαφερουν...? 

Οταν λες στήσιμο; εμένα πάει 2 μπούρια πάνω, γωνία 90 μοίρες 3 και κάτι μπούρια δεξί και γωνία 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Οταν λες στήσιμο; εμένα πάει 2 μπούρια πάνω, γωνία 90 μοίρες 3 και κάτι μπούρια δεξί και γωνία 

εννοω την οριζοντια κλιση, να μην ειναι τετοια που να μπουκωνει την εξοδο του καπνου.  να μην ειναι κατηφοριζει προς τα εξω..! 

• Moderators
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, cabdik είπε

εννοω την οριζοντια κλιση, να μην ειναι τετοια που να μπουκωνει την εξοδο του καπνου.  να μην ειναι κατηφοριζει προς τα εξω..! 

Αχα οκ. Η αλήθεια είναι ότι εξωτερικα έχει μικρή κατηφορική κλίση. Όπως και να χει θα έρθει μάστορας να το δει γιατί είναι κρίμα, με τα δεδομένα του σπιτιού όταν ανάβω σε 20 λεπτά είναι φούρνος 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Kostandino, για 100 τμ δες κάτι σε 15kW και άνω. Εμπειρικά ισχύει το 1kW/ 10τμ, αλλά για ενιαίο χώρο. 

Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την ακόλουθη από χάλυβα. Ζεσταίνει ικανοποιητικά 100τμ, σχετικά οικονομική στην κατανάλωση, ελληνικής εταιρείας, έχει φούρνο και ανεμιστήρα για να βγάζει ζεστό αέρα (όπως οι πέλετ) και εντός του μπάτζετ σου (<€600). Μόνο που δεν έχει μάτια για κατσαρόλα, όπως θες. Δεν κρατάει θερμότητα όπως το μαντέμι, αλλά από την άλλη αποδίδει θερμότητα πιο γρήγορα. Θα βρεις υλοποιήσεις από 2-3 ελληνικές εταιρείες στα €500+.

Ισχύει ότι το μαντέμι ραγίζει αν πέσει νερό, ακόμα κι αν χυθεί από το σκεύος που βράζει.

@Spect~ , εννοείς ότι σηκώνεται από τη σόμπα 2 μέτρα, μετά με γωνία 90 βγαίνει το οριζόντιο εκτός σπιτιού 3 μέτρα συνολικά και μετά πάλι με γωνία 90 φεύγει η καμινάδα κατακόρυφα; Καταρχάς, φτιάξε την κλίση στο οριζόντιο, σίγουρα σου κόβει ελκυσμό από εκεί. 2ον, δοκίμασε άλλο καπέλο στην κορυφή της καμινάδας. Απ' ότι έχω δει, το περιστροφικό έχει το καλύτερο τράβηγμα. 3ον, δοκίμασε να βάλεις κι άλλο κατακόρυφο (οι όρθιοι σωλήνες προσθέτουν στον ελκυσμό, οι οριζόντιοι κόβουν).

P81116-160644.jpg

Επεξ/σία από apostolispd
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolispd είπε

@Kostandino, για 100 τμ δες κάτι σε 15kW και άνω. Εμπειρικά ισχύει το 1kW/ 10τμ, αλλά για ενιαίο χώρο. 

Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την ακόλουθη από χάλυβα. Ζεσταίνει ικανοποιητικά 100τμ, σχετικά οικονομική στην κατανάλωση, ελληνικής εταιρείας, έχει φούρνο και ανεμιστήρα για να βγάζει ζεστό αέρα (όπως οι πέλετ) και εντός του μπάτζετ σου (<€600). Μόνο που δεν έχει μάτια για κατσαρόλα, όπως θες. Δεν κρατάει θερμότητα όπως το μαντέμι, αλλά από την άλλη αποδίδει θερμότητα πιο γρήγορα. Θα βρεις υλοποιήσεις από 2-3 ελληνικές εταιρείες στα €500+.

Ισχύει ότι το μαντέμι ραγίζει αν πέσει νερό, ακόμα κι αν χυθεί από το σκεύος που βράζει.

@Spect~ , εννοείς ότι σηκώνεται από τη σόμπα 2 μέτρα, μετά με γωνία 90 βγαίνει το οριζόντιο εκτός σπιτιού 3 μέτρα συνολικά και μετά πάλι με γωνία 90 φεύγει η καμινάδα κατακόρυφα; Καταρχάς, φτιάξε την κλίση στο οριζόντιο, σίγουρα σου κόβει ελκυσμό από εκεί. 2ον, δοκίμασε άλλο καπέλο στην κορυφή της καμινάδας. Απ' ότι έχω δει, το περιστροφικό έχει το καλύτερο τράβηγμα. 3ον, δοκίμασε να βάλεις κι άλλο κατακόρυφο (οι όρθιοι σωλήνες προσθέτουν στον ελκυσμό, οι οριζόντιοι κόβουν).

P81116-160644.jpg

Ειναι 2 μπουρια πανω γωνια 90 μοιρων 3 μπουρια οριζοντια και γωνια 90 μοιρων που βγαινει εξω και μετα εχει και αλλα μπουρια εξωτερικα. Ξερω οτι το εξωτερικο κομματι σιγουρα κανει τη δουλεια αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσει το συγκεκριμενο να δουλεψει χωρις κατι να ρουφαει λόγω του οτι πρεπει να εχει μεγάλη αποσταση το μπουρι επειδη ειναι σε υπογειο και δεν πρεπει να ενοχλει τα απο πανω

Δημοσ.

Καταρχάς η καμινάδα πρέπει να βγει λίγο ψηλότερα από τη σκεπή ή την ταράτσα σου, ώστε να μην έχει τίποτα κοντά που να της κόβει το τράβηγμα. Εννοείται και για να μην γεμίζεις κάπνα τα αποπάνω σπίτια. Αν είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή εξωτερικά, σκέψου και τη δυνατότητα να βάλεις μονωμένους σωλήνες . Ακριβότεροι από τους απλούς, αλλά βοηθάει.
Ο γενικός κανόνας στα μπουριά είναι ότι τα κατακόρυφα πρέπει να είναι 3πλάσια από τα οριζόντια. Στη δική μου έχω 1 μέτρο οριζόντιο και 3 συνολικά (μέσα-έξω) κατακόρυφα και προσπαθώ να της κόψω το τράβηγμα.  Αν τα κάνεις αυτά και συνεχίζεις να έχεις καπνό, μάλλον η σόμπα σου είναι το πρόβλημα.  Πάντα στο σπίτι είχαμε σόμπες και μασίνες και μοτέρ δε χρειαστήκαμε ποτέ.

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Καταρχάς η καμινάδα πρέπει να βγει λίγο ψηλότερα από τη σκεπή ή την ταράτσα σου, ώστε να μην έχει τίποτα κοντά που να της κόβει το τράβηγμα. Εννοείται και για να μην γεμίζεις κάπνα τα αποπάνω σπίτια. Αν είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή εξωτερικά, σκέψου και τη δυνατότητα να βάλεις μονωμένους σωλήνες . Ακριβότεροι από τους απλούς, αλλά βοηθάει.
Ο γενικός κανόνας στα μπουριά είναι ότι τα κατακόρυφα πρέπει να είναι 3πλάσια από τα οριζόντια. Στη δική μου έχω 1 μέτρο οριζόντιο και 3 συνολικά (μέσα-έξω) κατακόρυφα και προσπαθώ να της κόψω το τράβηγμα.  Αν τα κάνεις αυτά και συνεχίζεις να έχεις καπνό, μάλλον η σόμπα σου είναι το πρόβλημα.  Πάντα στο σπίτι είχαμε σόμπες και μασίνες και μοτέρ δε χρειαστήκαμε ποτέ.

Λόγω της θέσης του σπιτιού αναγκαστικά έχει αρκετά μέτρα οριζόντια και δεν μπορεί να πάει πολύ ψηλά για αυτο λέω οτι χρειάζεται μοτέρ. 

Δημοσ.

Έστω. Δοκίμασε πάντως πρώτα όλα τα υπόλοιπα (διόρθωση κλίσης στο οριζόντιο και περιστροφικό καπέλο) και τελευταίο το μοτέρ.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Έστω. Δοκίμασε πάντως πρώτα όλα τα υπόλοιπα (διόρθωση κλίσης στο οριζόντιο και περιστροφικό καπέλο) και τελευταίο το μοτέρ.

Θα συμφωνήσω διόρθωση στο οριζόντιο και το τέλος της καμινάδας να περνάει  πάνω άπο το υψηλότερο σημείο  ροής σκεπής.....

Δημοσ.

εδω και δυο χρονια στο χωριο εχω μια πριτι απο Βουλγαρια και εχει πανω ενα συρταρι για ταψι. Απλα η φλογα ειναι κατω και θελει πολυ λιγα ξυλα αλλιώς καιγονται τα φαγητα απο κατω..

Απο θερμανση, τιμη και εμφανιση ειναι μπομπα! 250€ για 80τμ και..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Λόγω της θέσης του σπιτιού αναγκαστικά έχει αρκετά μέτρα οριζόντια και δεν μπορεί να πάει πολύ ψηλά για αυτο λέω οτι χρειάζεται μοτέρ. 

Το πρόβλημα καπνίσματος δημιουργείται από τα εξωτερικά μπουριά που βάζουν οι περισσότεροι.Με το πολύ κρύο και βροχή ψύχονται και αυτό δεν βοηθάει τον καπνό να φύγει.

Και εγώ είναι αυτό το πρόβλημα και έτσι έφτιαξα καμινάδα με τετράγωνα τσιμέντινα 25χ25 .Έβαλα 2 μέσα στο σπίτι στα οποία άνοιξα τρύπα και έβαλα το μπουρί και 5 ή 6 στην πάνω μεριά. Με οποιοδήποτε καιρό τώρα δεν έχω πρόβλημα και τραβάει μια χαρά.

Εάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο κάνε ειδική εξωτερική κατασκευή μπουριού με αυτά που έχουν διπλή λαμαρίνα με ή χωρίς μόνωση στη μέση και θα τραβάει μια χαρά.

Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 7:54 ΜΜ, Kostandino είπε

υπαρχει αυτό που ψάχνεις φίλε αλλά αν δεν είσαι Θεσσαλονίκη δεν αξίζει να το συζητήσουμε.

Δημοσ.

Εννοείς κάτι σαν Βιομεταλκο Ε-250 ή Χυτηρια Ένωση "Βεργίνα", αλλά με πιο μεγάλο θάλαμο καύσης? Νομίζω ότι μόνο η τουρκική SDS 108 έχει τέτοια χαρακτηριστικά (και βέβαια μαντεμι 170kg).. Απλά στην Ελλάδα την δίνουν πάνω από €650 (στην Τουρκία νομίζω έχει κάπου €400)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...