Panos How Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Λοιπόν! Το θέμα έχει ως εξής, έχω ανοίξει ενα μικρό μαγαζάκι για αξεσουάρ αυτοκινήτου και μηχανή και έχει έρθει η ώρα για τις παραγγελίες εμπορευμάτων (Μικροποσοτητες απο καθε είδος ), είμαι καινούριος στον τομέα της εισαγωγής αλλά αυτός ήταν και ο κύριος σκοπός που άνοιξα το μαγαζί. Το θέμα μου : Ποιά είναι η νόμιμη διαδικασία για να πάρω κάτι και να το πουλήσω στο μαγαζί μου; Πως εκτελωνίζω; (χρειάζεται;) Πως πληρώνω το ΦΠΑ για αυτό που αγόρασα (Τον πληρώνω;) Τι πρέπει να ζητήσω κατα την αγορά απο τον εκάστοτε πωλητή; (Commercial invoice?) Τα περισσοτερα πράγματα απ'ότι είδα έρχονται με china air post mail στα ΕΛΤΑ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επείγων !
tolhc1234 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://el.wikipedia.org/wiki/Λογιστής sorry αλλά έπρεπε Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από tolhc1234
Panos How Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε https://el.wikipedia.org/wiki/Λογιστής sorry αλλά έπρεπε Ναι, εκτός του οτι σορρυ αλλα δεν επρεπε και λολ. Πηγα στον λογιστή μου και το μόνο που αποκόμισα είναι ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται με της χώρες εκτος ε.ε . Μου είπε οτι πρέπει να έχω τιμολόγιο αλλα όχι κάτι παραπάνω. Έριξα μια ματιά στο ιντερνετ για το τι παιζει και είδα για τελωνεία και διαδικασιες που δεν πολυ καταλαβα και είπα να ρωτήσω και εδώ που βρήκα αρκετά παραπλήσια πόστ
Salvation81 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Panos How είπε Ναι, εκτός του οτι σορρυ αλλα δεν επρεπε και λολ. Πηγα στον λογιστή μου και το μόνο που αποκόμισα είναι ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται με της χώρες εκτος ε.ε . Μου είπε οτι πρέπει να έχω τιμολόγιο αλλα όχι κάτι παραπάνω. Έριξα μια ματιά στο ιντερνετ για το τι παιζει και είδα για τελωνεία και διαδικασιες που δεν πολυ καταλαβα και είπα να ρωτήσω και εδώ που βρήκα αρκετά παραπλήσια πόστ Για χονδρικη νομιζω πρεπει να πας στο Alibaba και οχι στο Aliexpress.
Panos How Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Για χονδρικη νομιζω πρεπει να πας στο Alibaba και οχι στο Aliexpress. Ναι αλλα μιλάμε για λιανική
Hapatingo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, Panos How said: Ναι αλλα μιλάμε για λιανική Dropshipping θα κανείς? Ή θα έχεις αποθήκη? Ο έμπορος δεν τα αγοράζει ένα ένα αλλά κατά δεκάδες όμοια προϊόντα. Πρέπει να έχεις και το κεφάλαιο για κάτι τέτοιο.
Salvation81 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Panos How είπε Ναι αλλα μιλάμε για λιανική Για να καταλαβω, εχεις καταστημα, θα αγοραζεις με τιμολογιο αλλα δεν θελεις να αγοραζεις χονδρικη; Δεν ειμαι πολυ σχετικος με το εμποριο αλλα γιατι αυτο;
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Χοντρικά γιατι δεν τα θυμάμαι και καλα Αγοράζεις πχ 5000€ τιμολόγιο, το τιμολογιο έρχεται χωρίς φπα και το φπα στο εκδίδει η τελωνειακή αρχή. Αλλά νομίζω αυτα πλέον γίνονται μεσω κάποιας εφαρμογής. Με εκτελωνιστή πρέπει μιλήσει, αυτος θα σου δώσει ολα τα απαραίτητα έγγραφα απο τον εκτελωνιστό τα οποία θα παραδώσεις στον λογιστή σου για τα περαιτέρω Οι λογιστές δεν εχουν λόγο σε αυτά και δεν γνωρίζουν
Panos How Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 To Θέμα εχει ως εξής : Εχω ενα μικρο μαγαζάκι με τα χαρτια μου ολα νομιμα . Θελω να αγορασω ενα ζευγαρι φαναρια απο 10 διαφορετικους σελλερς στο αλι εξπρεςς δηλαδη 10 ζευγαρια φαναρια Για να τα βαλω για πουλημα στο μαγαζι μου , χρειαζομαι απλα ενα ηλεκτρονικο τιμολογιο; Η κατι παρομοιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα