Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, vairass said:

Χάχα καλο... Πάντως εγώ έχω καμία 10 και μερικά του 1982 δεκαρικα και πενήντα του 1975-1978...

Όποιος θέλει ας μου στείλει προσφορά. 

Δεν εχουν αξια ουτε αυτα ;)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αρχισα να ψαχνω και γω για δω τι εχω.

Εχω παλιες δεκαρες με τον βασιλικο θηρεο απο το 1954 και μετα.

Επισης εχω μια δεκαρα και ενα 2δραχμο "βασιλειο της Ελλαδας" με στρατιωτικο αετο και γραφει 21 απριλιου 1967.

5 δηναρια γιουγκοσλαβια 1981

50 λιρες τουρκικες κερμα  1985

αυστρια 10 σελινια του 1974

10 γερμανικες πεννες 1950

θα ψαξω τωρα στο ebay να δω ποσο πουλιουνται.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, likor είπε

Αρχισα να ψαχνω και γω για δω τι εχω.

Εχω παλιες δεκαρες με τον βασιλικο θηρεο απο το 1954 και μετα.

Επισης εχω μια δεκαρα και ενα 2δραχμο "βασιλειο της Ελλαδας" με στρατιωτικο αετο και γραφει 21 απριλιου 1967.

5 δηναρια γιουγκοσλαβια 1981

50 λιρες τουρκικες κερμα  1985

αυστρια 10 σελινια του 1974

10 γερμανικες πεννες 1950

θα ψαξω τωρα στο ebay να δω ποσο πουλιουνται.

Ωραιος... Αυτά λογικά αξίζουν 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vairass είπε

Έχεις πολλά εσύ; αν όχι τότε είναι σπάνια :)

Ναι έχω αρκετά και δεν είναι σπανια.

Δημοσ.
2 hours ago, vairass said:

Ε σε καμία 20 χρόνια ίσως έχουν :)

Δε φαίνεται να έχεις καταλάβει πώς λειτουργεί αυτό.

1 hour ago, vairass said:

Ωραιος... Αυτά λογικά αξίζουν 

""""Λογικά""""

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Στο ίντερνετ κυκλοφορούν με ένα χιλιάρικο  ασημένια τετράδραχμα  23 αιώνων  που πουλάει μούρη ο Αλέξανδρος και
εσείς ψάχνετε να τα κονομήσετε με νομίσματα εικοσαετίας - ολυμπιάδας 2004...  :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βρήκα στο ebay 100ρικο με το Μέγα Αλέξανδρο, το κλασσικό, 475 ευρώ!!!!!!!! Εντάξει, βέβαια δεν είχε καμία προσφορά.

Και από την άλλη έχουν του 19ου αιώνα με λιγότερο του 50 ευρώ. Τι παίζει με αυτά; Να είναι ψεύτικα ή ρέπλικες; Δε λέει κάτι στην εξήγηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Miracle Worker said:

Εγώ βρήκα στο ebay 100ρικο με το Μέγα Αλέξανδρο, το κλασσικό, 475 ευρώ!!!!!!!! Εντάξει, βέβαια δεν είχε καμία προσφορά.

Και από την άλλη έχουν του 19ου αιώνα με λιγότερο του 50 ευρώ. Τι παίζει με αυτά; Να είναι ψεύτικα ή ρέπλικες; Δε λέει κάτι στην εξήγηση.

Εδω εξηγηθηκε το πώς διαμορφωνεται η τιμη ενος νομισματος.

Υπαρχουν νομισματα απο τους Ολυμπιακους αγωνες του 2004 που τυπωθηκαν σε πολυ λιγα αντιγραφα και γιαυτο ειναι ακριβα. Αντιστοιχα αυτα του 19ου αιωνα μπορει να μην εχουν ιδιαιτερη αξια αν δεν ειναι τοσο σπανια. Η παλαιοτητα μονη της δεν λεει πολλα.

Για ολους οσους εχουν απο πατερα-παππου-προπαππο νομισματα και χαρτονομισματα (δηλαδη ολοι μας) και νομιζουν οτι ισως εκει κρυβεται η περιουσια που θα τους αλλαξει τη ζωη, ισχυει ενας κανονας: Αν οι προγονοι σας δεν σας εχουν πει οτι εχουν αξια, τοτε το πιθανοτερο ειναι πως... δεν εχουν αξια. Ο λογος ειναι αυτονοητος. Οταν κατι ειναι σπανιο, ο κατοχος του το γνωριζει (αρα θα το ξερατε). Αν δεν το γνωριζει τοτε δεν μενει στα χερια του (αρα αυτα που του μεινανε και πλεον τα ορεγεστε εσεις, δεν ειναι σπανια , τα εχουμε ολοι μας και κατα συνεπεια δεν εχουν αξια κατα συντριπτικοτατη πιθανοτητα). Τα σπανια μενουν στους γνώστες=συλλεκτες. Για ολους τους αλλους μπορει να περασε κανα σπανιοτατο νομισμα απο τα χερια τους, αλλα με αυτο πηγαν και αγορασαν ψωμι απο το φουρναρη την επομενη μερα, οποτε....Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα, που λενε και στο χωριο μου.

ΥΓ. Εξαιρουνται τα νομισματα που εχουν καποιο υλικο αξιας, πχ χρυσος. Αυτα περα απο την οποια συλλεκτικη αξια, εχουν και υλικη αξια. Αλλα αν ηταν χρυσα/ασημενια κλπ, παλι θα το ξερατε και δεν θα ρωτουσατε σε φορουμς.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...