Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εργαζομαι σε μια εταιρια και πληρωνω ΙΚΑ κανονικα. Αν ανοιξω μια ΙΚΕ και γινω διαχειριστης θα πληρωνω παλι ασφαλεια ΙΚΑ η ειναι μειωμενη?

Δημοσ.

Πριν το ΕΦΚΑ δεν πλήρωνες. Τώρα πληρώνεις νομίζω 10€ αλλα δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, γιατί έχει ενα σωρό παραμέτρους με ηλικίες , πρώτο έτος ασφάλισης κλπ. Καλό είναι να ρωτήσεις λογιστή.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/11/2018 στις 6:18 ΜΜ, fonsde είπε

εργαζομαι σε μια εταιρια και πληρωνω ΙΚΑ κανονικα. Αν ανοιξω μια ΙΚΕ και γινω διαχειριστης θα πληρωνω παλι ασφαλεια ΙΚΑ η ειναι μειωμενη?

Τι εννοείς πληρώνεις ΙΚΑ? Καταρχάς, στην εταιρεία είσαι μισθωτός?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Πριν το ΕΦΚΑ δεν πλήρωνες. Τώρα πληρώνεις νομίζω 10€ αλλα δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, γιατί έχει ενα σωρό παραμέτρους με ηλικίες , πρώτο έτος ασφάλισης κλπ. Καλό είναι να ρωτήσεις λογιστή.

Σωστα τα λες.

Ειμαι σε αυτη την περιπτωση του 10ρικου για διαχειριση ικε, χωρις να ειμαι μελος δς, αλλα πληρωνω το ικα της εργασιας μου κανονικα. Εγω ομως ειμαι και μισθωτος και διαχστης στην ΙΔΙΑ ικε...οποτε να ρωτησει λογιστη για τυχον ιδιαιτεροτητες.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, fonsde είπε

Εγω ειμαι μισθωτος και θελω να γινω διαχειστης μιας ικε

Εφόσον παραμείνεις μισθωτός στην εταιρεία τότε θα συνεχίσει ο εργοδότης σου να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές. Το θέμα είναι ότι εσύ θα πληρώσεις εισφορά στον ΟΑΕΕ, θα πρέπει όμως να μιλήσεις με λογιστή για να σου προσδιορίσει το ύψος της εισφοράς. Κοινώς, θα πληρώνεις δύο ταμεία και θα είσαι ασφαλισμένος στο ένα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lightsout είπε

Εφόσον παραμείνεις μισθωτός στην εταιρεία τότε θα συνεχίσει ο εργοδότης σου να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές. Το θέμα είναι ότι εσύ θα πληρώσεις εισφορά στον ΟΑΕΕ, θα πρέπει όμως να μιλήσεις με λογιστή για να σου προσδιορίσει το ύψος της εισφοράς. Κοινώς, θα πληρώνεις δύο ταμεία και θα είσαι ασφαλισμένος στο ένα.

δεν υπαρχει οαεε πια.. ολη  η ασφαλιστικη εισφορα ειναι στον εφκα και ειναι μερος του εισοδηματος, ειτε απο μισθωτη εργασια, ειτε απο ελευθεριο επαγγελμα. ξεχωριστα ποσοστα.

θα με ενδιεφερε και εμενα να μαθω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bjj-p είπε

δεν υπαρχει οαεε πια.. ολη  η ασφαλιστικη εισφορα ειναι στον εφκα και ειναι μερος του εισοδηματος, ειτε απο μισθωτη εργασια, ειτε απο ελευθεριο επαγγελμα. ξεχωριστα ποσοστα.

θα με ενδιεφερε και εμενα να μαθω.

Ακόμα χρησιμοποιείται άτυπα η ονομασία ΟΑΕΕ προς συνεννόηση, όπως χρησιμοποιούμε ακόμα την ονομασία ΙΚΑ. Οι ασφαλιστικές εισφορές  πληρώνονται όπως περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Στο μεν ΙΚΑ με την ΑΠΔ που υποβάλλει ο εργοδότης, στον δε ΕΦΚΑ τ. ΟΑΕΕ με το ειδοποιητήριο -το οποίο μέχρι πρότινος έγραφε ακόμα ΟΑΕΕ- που λαμβάνει ο ασφαλισμένος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lightsout είπε

Ακόμα χρησιμοποιείται άτυπα η ονομασία ΟΑΕΕ προς συνεννόηση, όπως χρησιμοποιούμε ακόμα την ονομασία ΙΚΑ. Οι ασφαλιστικές εισφορές  πληρώνονται όπως περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Στο μεν ΙΚΑ με την ΑΠΔ που υποβάλλει ο εργοδότης, στον δε ΕΦΚΑ τ. ΟΑΕΕ με το ειδοποιητήριο -το οποίο μέχρι πρότινος έγραφε ακόμα ΟΑΕΕ- που λαμβάνει ο ασφαλισμένος.

περα απο το ατυπο που σωστα αναφερεις, δινεται η εντυπωση οτι πληρωνεις 2 διαφορετικες ασφαλειες,2 διαφορετικα ταμεια.

δεν νομιζω να εγραψα κατι λαθος...

Δημοσ.

Σαν διαχειριστης στην ικε θα αμειβεσαι?....αν ναι τοτε ο εφκα ειναι περιπου 35 %. Αν οχι, δηλ δουλευεις τζαμπα, τοτε καθαριζεις με 10αρικο.

Θα εχεις μεριδιο στην εταιρεια δηλ μερισματα?...αν ναι μινιμουμ 150 , περιπου, δεν θυμαμαι,  και μετα, εξτρα φυσικα, αναλογικα με μερισματα\εισοδημα

Αμισθοι διαχστες ειναι συνηθως σε οικογενειακες εταιρειες ωστε ο μετοχος-δχ/στης να απαλλαγει απο εφκα. Η σκατζα γινεται με γονεα συζυγο, & σπανιως αδελφος\η να διοριζεται δχστης αρκει να εχει ασφαλιση απο αλλη δουλεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bjj-p είπε

περα απο το ατυπο που σωστα αναφερεις, δινεται η εντυπωση οτι πληρωνεις 2 διαφορετικες ασφαλειες,2 διαφορετικα ταμεια.

δεν νομιζω να εγραψα κατι λαθος...

Μα, ουσιαστικά, αυτό συμβαίνει. Είναι σαν να πληρώνεις δύο ταμεία. Ξέρω παράδειγμα όπου, ο διαχειριστής άλλαξε και μπήκε μέτοχος ο οποίος ήταν και μισθωτός στην εταιρία, και ο άνθρωπος πληρώνει κάθε μήνα 167,50 στον τ. ΟΑΕΕ, ενώ οι εισφορές που πληρώνει για εκείνον η εταιρία παρέμειναν ίδιες. Σωστά σου δόθηκε η εντύπωση ότι πληρώνεις δυο ταμεία. Ακόμα κι αν δεν είχαν ενοποιηθεί, θα πλήρωνες και τα δύο.

Δημοσ.

η ΙΚΕ θα ειναι οικογενειακη οποτε θελω να αποφυγω να πληρωνω το ελαχιστο που ειναι 167. Ειχα ακουσει γι αυτο το 10αρικο για αυτο το ψαχνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...