Προς το περιεχόμενο

Προσαρμόζει την παραγωγή η Apple λόγω των χαμηλότερων των προσδοκιών πωλήσεων των νέων iPhone


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Μην αλλάζεις κουβέντα στο ποιοι αγοράζουν απλά για να το παίζουν premium. Αυτό δεν σε αφορά κιόλας. 

Και άσε το τι θεωρούμε εμείς. Δείξε μας τα bom των συσκευών αν θες να κάνεις σοβαρή συζήτηση. Εσυ το ξεκίνησες μιλώντας για profit margins. 


Για αυτό ξεπούλησε συσκευή 4ετιας ο κωτσοβολος. Επειδή δεν την αγοράζουν οι ψωνισμένοι ή ηθελαν να μπουν απεγνωσμένα στο οικοσύστημα της apple, λες και είναι τιποτα ραπανάκια που θέλουν πότισμα.



 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, orgixmh είπε

Και πιο ακριβώς ήταν το επιχείρημα σου που έπρεπε να επιχειρήσω κιόλας να το αντικρούσω;   
Ότι υπάρχει iPhone με 1500ευρώ και 1 gb ram, όχι φίλε δεν υπάρχει και κάνεις λάθος, το ότι θέλεις κάτι περισσότερο από 150mbps στο αέρα (δλδ θες να κατεβάζεις με περισσότερο από 18mb/sec) στην Ελλάδα που για να δεις 100mbps πρέπει να κάνεις τάμα; Μπα, δεν θα την δεις αυτή την ταχύτητα και λόγο του ότι όπως λες αλλάζεις τηλέφωνο κάθε χρόνο σου είναι αντικειμενικά άχρηστο το νεότερο modem μιας και αυτή η τεχνολογία θα αργήσει να έρθει εδώ. 

Στις 100 λέξεις που έγραψες οι 99 ήταν λάθος και άσχετες με την πραγματικότητα, τι συζήτηση περιμένεις να κάνω με ένα άνθρωπο που λέει για τηλέφωνα και τιμές που όχι μόνο δεν υπάρχουν στην αγορά αλλά στην πραγματικότητα η ακριβότερη  συσκευή της apple με 1 gb ram κοστίζει 370 ευρώ, δεν έκανες καν τον κόπο να κοιτάξεις το σκρουτζ, μετά αναρωτιέσαι γιατί το γυρνάμε στο "κου-πε-πε";

Μας αναφέρεις τόση ώρα ότι έχεις μια συσκευή του 2013 και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης γιατί κάνει τα πάντα και καλύτερα από άλλες.Και θες να μας πείσεις.1500€ για το iPhone xs max πιστεύεις ότι τα αξίζει το hardware?Η απλά μας τα λες για να τα λες?

5 ώρες πριν, Snolly είπε

Το αποτέλεσμα της απόδειξης για τη θεωρία της σχετικότητας είναι το E=Mc2. Η δε αναφορά σε αυτό ήταν ευφημισμός για να  πω πως διαφωνεί ο άλλος σε κάτι αποδεδειγμένο και όχι σε μια θεωρία 

Η θεωρία της σχετικότητας και λέτε άσχετα.Το 15-20% ποσοστό iOS που το βρήκες από το μυαλό σου το έβγαλες και αυτό?Το ποσοστό είναι 11.9%.Ειναι φαντάζομαι σαν το 20-30% που είναι το ποσοστό κέρδους της apple που το έβγαλες και αυτό από το μυαλό σου.

5 ώρες πριν, KrisDs είπε

Σου έχουμε απαντήσει όλοι ένα κάρο φορές, λες τα ίδια με παραλλαγές ένα κάρο φορές και ακόμα να καταλάβεις τι σου γράφουν τόσα άτομα. 

Από πότε το XS εχει το ίδιο hardware με το Note 9? Α12 έχει το Note 9? Το camera module για το Face ID το έχει το Note 9? Ή μήπως το Note 9 έχει κι αυτό ίδια benchmarks με το XS όπως το μαγικό και ανεπανάληπτο Pocophone και τον 855?

Σου είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις κάτι τόσο βασικό όπως η διαφορετικότητα και η προσωπική επιλογή? Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιοι αγοράζουν ακριβότερα κινητά γιατί έχουν άλλες απαιτήσεις από εμφάνιση, hardware και λειτουργικό από εσένα και δεν είναι όλα για την μόστρα όπως νομίζεις εσύ με το μυαλό σου?

 Όπως εσύ επιλέγεις το Pocophone και το κάθε Pοcophone έτσι και κάποιος άλλος επιλέγει iPhone, Samsung και πάει λέγοντας. O καθένας αγοράζει για τους λόγους του κι εσύ κάθεσαι και τσουβαλιάζεις τα πάντα για να δικαιολογήσεις τις δικές σου επιλογές. Δεν σου ζήτησε κανένας τα ρέστα επειδή επιλέγεις τις συσκευές που επιλέγεις είναι δικαίωμα σου να αγοράζεις ότι θέλεις. Το ίδιο δικαίωμα έχουν όμως και οι υπόλοιποι που αγοράζουν ακριβότερες συσκευές.

Το note 9 εχει καλύτερο hardware από το xs max,καλύτερη οθόνη,καλύτερο μόντεμ,μεγαλύτερη μπαταρία,pen, και το xs max πουλιέται σχεδόν διπλάσια τιμή.Τι ακριβώς θες να πεις?ότι αξίζει η διαφορά τα 550€ ο a12?Πραγματικά τα πιστεύετε αυτά που λέτε η απλά τα λέτε για να τα πιστέψετε εσείς?Δε έχω κανένα pocophone και αυτό από το μυαλό σου το εβγαλες.Ουτε μ ενδιαφέρει τι θα κάνει ο καθένας με τα χρήματα του και τι θα αγοράσει.Απλα εδώ προσπαθείτε να μας πείσετε ότι οι συσκευές της apple είναι value for money και ότι αξίζουν τα λεφτά τους.

8 ώρες πριν, Snolly είπε

απο την αρχη μιλουσα για overall κερδοφορια. απο τη στιγμη που δεν ξερουμε το κοστος αναπτυξης του iOS και των web services που το στηριζουν + marketing + logistics + taxes + οτιδηποτε αλλο κοστος χρειαζεται για να παραχθει να διανεμηθει και να βρεθει στο ραφι τελικα αυτο το προιον (περα απο υλικα) για να μπορσουμε να το αναγαγουμε σε καθε iPhone ξεχωριστα θα πουμε παπαριες. δε μπορουμε να το ξερουμε.

συνολικα η Apple σαν εταιρεια εχει 20-30% κερδοφορια.

 

5 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Εγώ δεν λέω τίποτα αγαπητέ. Το άρθρο που παρέθεσα υποστηρίζει ότι το bom του S9 φέρνει καθαρό κέρδος 58% στην Samsung. 

Αν θες να το αμφισβητήσεις πεστα σ’αυτους όχι σε μένα. 

Τωρα για το Note 9 που μου λες και το XS Max, δεν γνωρίζω το κόστος κατασκευής τους. Αν θες να συζητήσουμε βρες τα νούμερα γιατί αυτά που λες προς το παρόν περί ίδιου hardware είναι αέρας κοπανιστός και δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. Πόσο στοίχισαν οι συσκευές στις εταιρίες συζητάμε. 

And based on that data, the margin for the iPhone likely stands at around 40 percent. Based on this figure, that $1,249 iPhone XS Max costs Apple in all (parts, labor, R&D, admin, and other associated costs) around $750.Which means that a good chunk of that revenue (some $500) is profit.

8 ώρες πριν, Snolly είπε

χαίρομαι που τουλάχιστον γελάς

Γελάω με τις ασυναρτησίες που γράφετε εδώ μέσα

"Not sure what Tim Cook was up to with his statement on price, but the huge difference between cost and price of iPhone XS, indicates that Apple is no mood to compromise with its profit margins despite the slowdown in the global smartphone industry. It’s reported that Apple secures 40% – 42% as a net profit margin from the sales of each iPhone unit."

 

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, KrisDs είπε

Σου έχουμε απαντήσει όλοι ένα κάρο φορές, λες τα ίδια με παραλλαγές ένα κάρο φορές και ακόμα να καταλάβεις τι σου γράφουν τόσα άτομα.

Ψιτ, αγαπητέ... οι "όλοι" και τα "τόσα άτομα" που λες ότι του απαντάνε ένα κάρο φορές, εκτός του ότι μπορώ να τους μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι και οι ίδιοι που ανταλλάζουν likes μεταξύ τους για σχόλια υπέρ Apple. 😂

Παρεμπιπτόντως, εσύ δεν απάντησες ούτε μία φορά στο σχόλιό μου για την μαγική RAM της Apple και τα μαγικά bits and bytes που "ζυγίζουν" λιγότερο από τα κανονικά.

Ξέρεις απλά να λες ότι ΣτΟ iOS ΔοΥλεύΟυΝ ΌλΑ Με ΛιΓόΤεΡη RAM 🤣

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Snolly είπε

Έχεις το λινκ με τα οικονομικά αποτελέσματα, δεν τα καταλαβαίνει βέβαια και ο πιο χαζός. 

"iPhone X profit in Q4 2017 is five times more than 600 Android OEMs combined: report"

"Apple iPhone X was on sale that quarter only for two months but still managed to top the charts. The Apple flagship occupied 35 per cent of the total profit in the handset market. The company maintained 8 out of 10 top most profitable handsets in the world"

Τα 8 στα 10 πιο κερδοφόρα smartphones είναι της apple επειδή ακριβώς έχει το ίδιο ποσοστό κέρδους με τους υπόλοιπους.Το καθαρο ποσοστό κέρδους της εταιρίας σε κάθε συσκευή είναι 40%.Το 20-30% το χεις βγάλει από το μυαλό σου, φανταστικές οτι με 10+- κάτι θα πετύχεις και θα πέσεις μεσα.Επισης το ποσοστό iOS είναι 11.9% και όχι 15-20% που υπολογίζεις με το μυαλό σου(και είναι πεσμένο σε σχέση με παλιότερα έτη).Βγαζεις αυθαίρετα κάποια ποσοστά προφανώς γιατί σε βολεύουν τα οποία και δεν στηρίζονται πουθενά παρά είναι αερολογιες και προσπαθεις να τα υπερασπιστείς με επιχειρηματα το νόμο της σχετικότητας και μια φωτογραφία χαρταετού. Να είσαι σίγουρος ότι μας έπεισες με τα επιχειρήματα σου.Επισης το Iphone x κατέχει το 35% του συνόλου όλων των συσκευών καθώς και τα κέρδη της apple είναι το 62% του συνόλου όλων των κερδών των smartphones.Η apple έχει το 62% και οι υπόλοιποι 600 μοιράζονται το 38%.Επειδη ακριβώς έχει το ίδιο ποσοστό κέρδους με τους υπόλοιπους.Προφανως και σας βολεύει να το πιστεύετε αυτό αλλά το μόνο που καταφέρνετε είναι να γελιοποιηστε.

Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι σαν εσάς αλλα έχουν ξυπνήσει και καταλαβαίνουν ότι προσπαθούν να τους πουλήσουν  φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες.Ειδικα η πατάτα το Xr που εχει πατώσει,οι αρχικές  συσκευές που είχε διαθέσει χρειάστηκαν 5 μέρες για να πουληθούν ενώ συνήθως έφευγαν μέσα σε λίγες ώρες.Αποτελεσμα να αναγκαστεί να περιορίσει την παραγωγή στο ένα τρίτο της αρχικής.Και αυτη είναι η δεύτερη μείωση που έκανε στις παραγγελίες.Ο λόγος είναι ότι το hardware δεν πείθει τους καταναλωτές για τα χρήματα που ζητάει και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός στα 930€.(s9+,note 9,mate 20 pro).Ηδη στην Κίνα το XR πωλείται κάτω από την επίσημη τιμή προκειμένου να φύγει από τα ράφια.Μονο εσείς βλέπετε φοβερές συσκευές στα 930€ και value for money.σας γλεντανε μέχρι και οι Κινέζοι.Αντε να αρχίσει να δουλεύει και λίγο η αγορά όπως πρέπει.

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίμενα flame..αλλά όχι τόσο..

Τα πάντα είναι σχετικά, όσο νωριτερα το καταλάβετε τόσο καλύτερα. 

Ημουν iPhone user, μεχρι πριν κατι μήνες που πούλησα το 7plus και πήρα ένα s9+ ημερών (ναι..μια η άλλη).

Το μόνο που μου λείπει από το iphone είναι ότι έσπασα το  ecosystem μιας και έχω macbook pro (2015), και ipad4.

Αν θα ήθελα το xsmax...μάλλον ναι. Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω με το samsung..μάλλον όχι.

ΣΙΓΟΥΡΑ όμως μου περίσσεψαν 600-700 ευρώ για διακοπές με την οικογενειά μου (για άλλους σουβλάκια, μπύρες, [email protected] κ.α)

Τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...