Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα οτι είναι βολικότερο όχι ασφαλέστερο.  

Η ασφάλεια δεδομένων προϋποθέτει πάνω από όλα awareness και κοινή λογική από τους χρήστες. Mετά έρχονται τα processes, applications κλπ. 

Αν έχεις χρόνο και διάθεση διάβασε το παρακάτω, είναι πολύ ενδιαφέρον

http://www.biblionet.gr/book/80579/Mitnick,_Kevin_D./Η_τέχνη_της_απάτης

Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί πόσοι από τους χρήστες  HY, laptops, tablets, κινητών κλπ  που καίγονται για την ασφάλεια των δεδομένων τους έχουν εγκατεστημένες και ενημερωμένες σοβαρές εφαρμογές για antivirus/antiransomware στις συσκευές τους ? 

Επεξ/σία από prometheas
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilya είπε

Καταρχήν ακομα κ τα συστήματα που έχουν οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται κοντά στον στόχο.

Το ξαναγραψα ο Τσαλικιδης αυτοκτόνησε γιατί καποιος λογικά έκλεβε τα sms της κυρα Μαρίας για να μπει στο email της.

Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο τα πράγματα έχουν γίνει πολύ  πολύ χειρότερα. Δε χρειάζεται καν να εισαι κοντά. Δε χρειάζεται καν να ενεργοποιήσεις λογισμικό σε εταιρία κινητής για να εκτρέφεις κλήση μηνύματα και δεδομένα σε άλλη συσκευή. 

3 λεπτά πριν, prometheas είπε

Είπα οτι είναι βολικότερο όχι ασφαλέστερο.  

Η ασφάλεια δεδομένων προϋποθέτει πάνω από όλα awareness και κοινή λογική από τους χρήστες. Mετά έρχονται τα processes, applications κλπ. 

Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί πόσοι από τους χρήστες  HY, laptops, tablets, κινητών κλπ  που καίγονται για την ασφάλεια των δεδομένων τους έχουν εγκατεστημένες και ενημερωμένες σοβαρές εφαρμογές για antivirus/antiransomware στις συσκευές τους ? 

Αντιγράφω άλλη μια φορά 

"Οι ειδικοί προτείνουν κάθε φορά ότι θεωρούν ασφαλέστερο, βολικότερο ώστε  να κινηθεί η αγορά λίγο και να έχουν δουλειά." 

Μόλις είπες ότι η εφαρμογή δεν είναι πιο ασφαλής από το sms. Άρα είναι σε επίπεδο ίδια ή και κατώτερη. Σε διαφορετική περίπτωση θα έγραφες "Οι ειδικοί προτείνουν κάθε φορά το ασφαλέστερο" σκέτο.

Αντιγράφω και αυτό που είπα εγώ 

"Επίσης το sms δεν είναι λιγότερο ασφαλές..."

Το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έγραψες.

Σας χαιρετώ, χάρηκα για την κουβέντα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Το σύστημα ανανέωσης της Cosmote έχει προβλήματα χρόνια τώρα. Με τις τράπεζες δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. 

Δεν διαφωνώ οτι το σύστημα της κοσμοτε ειναι χάλια, αλλά νομίζω πως οταν πρέπει να πληρώσω φεύγω απο το περιβάλλον της κοσμοτε. Στην προκειμένη περίπτωση η αποστολη του κωδικού ηταν απο διεύθυνση mastercard payment .....

Όποιος και να ευθύνεται πάντως το θέμα ειναι οτι εμένα μου εχει συμβεί 2-3 φορες και μάλιστα σε σημείο με καλό σήμα. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν θεωρώ ασφαλές το sms, απλά αναφέρω ενα πρόβλημα που με ταλαιπωρησε για αρκετά λεπτα.

Δημοσ.
55 minutes ago, thant said:

Δεν διαφωνώ οτι το σύστημα της κοσμοτε ειναι χάλια, αλλά νομίζω πως οταν πρέπει να πληρώσω φεύγω απο το περιβάλλον της κοσμοτε. Στην προκειμένη περίπτωση η αποστολη του κωδικού ηταν απο διεύθυνση mastercard payment .....

Όποιος και να ευθύνεται πάντως το θέμα ειναι οτι εμένα μου εχει συμβεί 2-3 φορες και μάλιστα σε σημείο με καλό σήμα. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν θεωρώ ασφαλές το sms, απλά αναφέρω ενα πρόβλημα που με ταλαιπωρησε για αρκετά λεπτα.

Κατανοητό. Η γιος μου βασανιζόταν πάντα με τις ανανεώσεις Cosmote που έκανε με VISA. Δεν ξέρω αν στην περίπτωσή σου φταίει η Cosmote ή η Mastercard. Με τις τράπεζες (ΕΤΕ πολύ καιρό τώρα και Alpha εδώ και μερικές μέρες) δεν είχα πότε θέμα.

Αν αποδειχθεί προβληματικό θα το αλλάξουν ή θα το διορθώσουν. Το θέμα τής ασφάλειας είναι κυρίως πρόβλημα των τραπεζών και λιγότερο των καταναλωτών. Το θέμα λειτουργικότητας (καθυστερήσεις κλπ), πάλι είναι θέμα ΚΑΙ της τράπεζας. Δεν νομίζω να τους συμφέρει να μη λειτουργεί καλά. Θα δείξει...

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, telis said:

Τα SMS που θα αποστείλει η Alpha bank θα είναι δωρεάν ή θα μας χρεώνει; 

Χωρίς χρέωση είναι. (Η λέξη δωρεάν με ενοχλεί αν και κάποιες φορές, κακώς, τη χρησιμοποιώ. Δεν μας δωρίζουν τίποτα, τον κώλο τους φυλάνε).

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Χωρίς χρέωση είναι. (Η λέξη δωρεάν με ενοχλεί αν και κάποιες φορές, κακώς, τη χρησιμοποιώ. Δεν μας δωρίζουν τίποτα, τον κώλο τους φυλάνε).

Εγώ τους έχω ικανούς να ζητήσουν χρήματα σε λίγο καιρό για το SMS 

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, telis said:

Εγώ τους έχω ικανούς να ζητήσουν χρήματα σε λίγο καιρό για το SMS 

Πιστεύω ότι κατά 99% δεν θα ζητήσουν. Ζητούσαν νομίζω παλιά που υπήρχαν οι εναλλακτικές. Το μόνο που χρεώνουν, εξ όσον θυμάμαι, είναι η ενεργοποίηση του OTP για επιχειρήσεις. 

Δημοσ.

Οι περισσότεροι πλέον σε ενθαρρύνουν να μην χρησιμοποιείς sms OTPs αλλά authenticator app για λόγους ασφαλείας και η alpha bank κάνει το αντίθετο και το κάνει και υποχρεωτικό, lol απλά..  

Δημοσ.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση δεν είμαι κανα φρικιό με το security αλλά προτιμούσα το Token καθως πραγματικα το SMS μπορει με μια κλωνο sim ή με άλλο τροπο να το διαβάσει. Έτσι νομίζω δηλαδή....anyway.....Ολόκληρες εταιρείες για VPN access δίνουν Tokens ή εφαρμογές στο κινητό όπως RSA και VASCO που βγάζουν OTP και εδώ γυρνάμε πίσω στα SMS

Δημοσ.

Εγώ δεν ανησυχώ τόσο για το security απλά μου τη σπάει που κάνουμε βήματα προς τα πίσω, ούτε και εγώ ξέρω πόσες φορές έχω περιμένει να έρθει sms της εθνικής περιμένοντας πάνω από το ebanking. Ενώ αντίστοιχα σε 2sec ανοίγεις google authenticator, είσαι κομπλέ και πιο ασφαλής.

Δημοσ.

ψιλο off-topic

Όταν ξεκίνησε το web banking της η ΕΤΕ, πήγα να κάνω εγγραφή και στο τέλος τής διαδικασίας έρχεται ο υπάλληλος μ' ένα πάκο Α4. Τι είναι αυτά, του λέω. Οι κωδικοί, μου λέει! Κάθε φορά που χρησιμοποιείς έναν θα τον σβήνεις! Έχασα μισή ώρα αλλά μου έφτιαξε τη μέρα. Ακόμα γελάω. Το ακύρωσα φυσικά μέχρι που σοβαρεύτηκαν και τότε ξαναπήγα. Παρεμπιπτόντως, μαγκιά τής Eurobank με την εγγραφή χωρίς να πας σε κατάστημα, μόνο με τα στοιχεία τής κάρτας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Εμένα δεν μου έχει αργήσει ποτέ μήνυμα της εθνικής και της πειραιώς πάντως. Έρχονται άμεσα. 

Το οτι δεν σου εχει συμβει δεν σημαινει οτι δεν συνεβη  σε αλλους  ουτε αποκλειει το οτι μπορει να συμβει. Το θεμα ειναι ο τροπος που θα υιοθετηθει να μην εχει την λεξη <<μπορει να συμβει >>  γιατι αργα ή γρηγορα θα συμβει..

Γνωμη  μου ειναι οτι κανουν τη δουλεια τους με τα sms και το ποσοστο αποτυχιας-υποκλοπης ειναι πολυ μικρο. Αν στο μελλον δειξει αυξητικες τασεις, θα αλλαξει.

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα μου φάνηκε προβληματική αυτή η μετάβαση.

Είχα αφήσει τη γεννήτρια κωδικών στο λογιστήριο της εταιρίας και έκανε τις απαραίτητες πληρωμές κλπ.  Πρέπει να βρω άλλο τρόπο να κάνω αυτή τη δουλειά.

Από την άλλη πλευρά, σε αγγλική τράπεζα μου έχουν δώσει card reader (με πληκτρολόγιο) και συνδέω την κάρτα με το PC και βάζω pin ! για να κάνω συναλλαγή.  Συν ότι ο κωδικός είναι εξαψήφιος και κάθε φορά που κάνεις login σου ζητάει 4 από τα 6 ψηφία και αυτά με τυχαία σειρά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...