Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
giampoul

Δε κανει boot Ubuntu 16.04

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Εχω ubuntu 16.04 και επειδή δεν αναγνώριζαν τη 2η οθόνη μου προσπάθησα να βάλω τα drivers της amd. Τους κατέβασα απο το site, αλλά η εγκατάσταση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω κάποιων σφαλμάτων.
Μετά απο restart δε bootαρει το σύστημα, μπαίνει σε μια λουπα με πολύχρωμες κάθετες γραμμές χωρίς να μου δίνει κάποια άλλη πληροφορία.

Κάποια βοήθεια ;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας ποια καρτα εχεις, απο που κατεβασες οτι κατεβασες και κυριως πως το εγκατεστησες...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

XFX Radeon HD 7850

Κατέβασα τα drivers απο το site της amd, για Ubuntu 16.04 x86_64 και τα εγκατέστησα σύμφωνα με τις οδηγίες του site.

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-7000-series/amd-radeon-hd-7850

https://amdgpu-install.readthedocs.io/en/latest/

./amdgpu-install -y

Βλέπω το loading του Gnome, και μετά ξεκινάει το Loop.

Επεξ/σία από giampoul

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες σε recovery mode*, κανε login με τα στοιχεια σου, τρεξε αυτα

sudo amdgpu-uninstall
sudo amdgpu-pro-uninstall

και οταν τελειωσει, επανεκκινεις με ενα

sudo reboot

https://wiki.ubuntu.com/RecoveryMode

Παλι μου πηδηξε το ποστ ο σαπιος rte του insomnia. Ειχα γραψει και αλλα κατω απο το δευτερο code tag τα οποια τα εκοψε. Δεν θα τα ξαναγραψω, εχω κουραστει να ασχολουμε με το καθε αυτισμο του. Μονο το code tag του sudo reboot συμπληρωσα και πολυ ειναι.

Επεξ/σία από jim_p

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, jim_p είπε

Μπες σε recovery mode*, κανε login με τα στοιχεια σου, τρεξε αυτα

sudo amdgpu-uninstall
sudo amdgpu-pro-uninstall

και οταν τελειωσει, επανεκκινεις με ενα

sudo reboot

https://wiki.ubuntu.com/RecoveryMode

Παλι μου πηδηξε το ποστ ο σαπιος rte του insomnia. Ειχα γραψει και αλλα κατω απο το δευτερο code tag τα οποια τα εκοψε. Δεν θα τα ξαναγραψω, εχω κουραστει να ασχολουμε με το καθε αυτισμο του. Μονο το code tag του sudo reboot συμπληρωσα και πολυ ειναι.

Το 1ο uninstall εγινε, το 2ο δεν το βρηκε.

Αλλά και παλί γίνεται το ίδιο. Ίσως κάπως πρέπει να εγκαταστήσω τα open source drivers ;

Πλεον στο normal boot με πετάει σε terminal login, αλλά η οθόνη αναβοσβήνει. 🤔

Επίσης τρέχοντας lshw -c video, δεν παίρνω πληροφορίες για driver, δεν έχει καν την εγγραφή.

Καμία τύχη με failsafeX, επίσης.

Επεξ/σία από giampoul

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο opensource driver κανονικα ειναι ηδη εγκατεστημενος. Μπορεις να το τσεκαρεις με ενα

apt-cache policy xserver-xorg-video-amdgpu

και θα δεις οτι διπλα στο installed εχει και το νουμερο της εκδοσης του, που σημαινει οτι ειναι εγκατεστημενος. Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο.

Επισης, ανοιξα ενα θεμα για τα χαλια του rte πριν 12+ ωρες και ακομα περιμενω να εγκριθει απο τους mods για να το δουνε και οι υπολοιποι. Μεχρι να εγκριθει λοιπον, δεν προκειται να ποσταρω, σε κανενα θεμα, για οτιδηποτε αφορα υποστηριξη. Δεν γινεται να χαλαω το χρονο μου ψαχνοντας αριστερα και δεξια δεκαδες πραγματα πριν τα γραψω και να μην μου τα εμφανιζει το καθε buggy κομματι του φορουμ, συγγνωμη.

Επεξ/σία από jim_p

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες πρώτα άμα στο παρακάτω αρχείο υπάρχει ο amdgpu μέσα:

cat /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Άμα δεν σου βγάλει κάτι τότε συνεχίζει στο επόμενο βήμα που είναι να σιγουρέψουμε ότι φορτώνει ο open source στην εκκίνηση.

Δημιούργησε το φάκελο xorg.conf.d άμα δεν υπάρχει:

sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d/

Μετά δημιούργησε το αρχείο 20-amdgpu.conf :

sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/20-amdgpu.conf

Θα σου ανοίξει ο επεξεργαστής κειμένου nano και θα κάνεις αντιγραφή επικόλληση το συγκεκριμένο κείμενο:

Section "Device"
     Identifier "AMD"
     Driver "amdgpu"
 EndSection

μετά πατάς ctrl+o για να σώσει το αρχείο και μετά ctlr+x για να βγεις έξω από τον επεξεργαστή κειμένου.

Μετά κάνεις επανεκκίνηση και λογικά θα ξεκινάει κανονικά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/11/2018 στις 7:47 ΠΜ, jim_p είπε

Ο opensource driver κανονικα ειναι ηδη εγκατεστημενος. Μπορεις να το τσεκαρεις με ενα

apt-cache policy xserver-xorg-video-amdgpu

και θα δεις οτι διπλα στο installed εχει και το νουμερο της εκδοσης του, που σημαινει οτι ειναι εγκατεστημενος. Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο.

Επισης, ανοιξα ενα θεμα για τα χαλια του rte πριν 12+ ωρες και ακομα περιμενω να εγκριθει απο τους mods για να το δουνε και οι υπολοιποι. Μεχρι να εγκριθει λοιπον, δεν προκειται να ποσταρω, σε κανενα θεμα, για οτιδηποτε αφορα υποστηριξη. Δεν γινεται να χαλαω το χρονο μου ψαχνοντας αριστερα και δεξια δεκαδες πραγματα πριν τα γραψω και να μην μου τα εμφανιζει το καθε buggy κομματι του φορουμ, συγγνωμη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Δεν είχε νούμερο έκδοσης, το έκανα εγκατάσταση με sudo apt-get install xserver-xorg-video-amdgpu. Πλέον έχει, αλλά και πάλι δεν έχω GUI.

Στις 24/11/2018 στις 10:50 ΠΜ, thomasG4 είπε

Δες πρώτα άμα στο παρακάτω αρχείο υπάρχει ο amdgpu μέσα:

cat /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Άμα δεν σου βγάλει κάτι τότε συνεχίζει στο επόμενο βήμα που είναι να σιγουρέψουμε ότι φορτώνει ο open source στην εκκίνηση.

Δημιούργησε το φάκελο xorg.conf.d άμα δεν υπάρχει:

sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d/

Μετά δημιούργησε το αρχείο 20-amdgpu.conf :

sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/20-amdgpu.conf

Θα σου ανοίξει ο επεξεργαστής κειμένου nano και θα κάνεις αντιγραφή επικόλληση το συγκεκριμένο κείμενο:

Section "Device"
     Identifier "AMD"
     Driver "amdgpu"
 EndSection

μετά πατάς ctrl+o για να σώσει το αρχείο και μετά ctlr+x για να βγεις έξω από τον επεξεργαστή κειμένου.

Μετά κάνεις επανεκκίνηση και λογικά θα ξεκινάει κανονικά.

Δεν υπάρχει στο blacklist αρχείο.

Ακολούθησα τις οδηγίες, δε λειτούργησε μετά την επανεκκίνηση. Πλέον αναβοσβήνει μαύρη οθόνη.

 

Reinstall το λειτουργικό, δε χάνω data έτσι ;;

Επεξ/σία από giampoul

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.