Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω τις τελευταίες μερες αρθρα απο διαφορετικές πηγες ( in, naftemporiki, ta nea, etcetc) για την καταδίκη κάποιων συμπολιτων μας που κατειχαν θέσεις στο δημοσιο με πλαστά πτυχία. Γεγονός που αποκαλυφθηκε και έφαγαν γυρω στα 10 εκατερωθεν. Τωρα ειδικά η μια απο αυτούς "φωνάζει", το εκανα για τα παιδια μου, ειμαι φτωχια, όλη μου τη ζωη τη πέρασα στους δρόμους κτλ κτλ. Με αποτέλεσμα την κινητοποίηση μεριδας κόσμου , με εκ νέου αποτέλεσμα την προσοχή μεγαλοεισαγγελιων που ξανανοιγουν την υπόθεση προς εξέταση. Τι ακριβως γινεται εδω?

Δόθηκε υπερβολική ποινή γενικώς? 

Δόθηκε η ανώτερη ποινή που θα μπορούσε να δωθει αντιστοιχωντας το αδίκημα στο νομό, αλλα φαινεται υπερβολική ( για χ , ψ λογους)

Γιατί να μην "πονεσουμε" και τόσους αλλους που έκλεψαν επειδή ηταν φτωχοί? 

Επεξ/σία από hexenlord
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποια χρηματικη αποζημιωση θα ζητησαν και δεν ειχε να δωσει...

26νοεμβρη εχουν κανει εφεση για αναιρεση..

Να ξερετε οτι κατι προσληψεις ή μονιμοποιησεις  που εγιναν στο δημοσιο ηταν για παρομοιους λογους...δεν μπηκαν φυλακη και εννοειται χρωστανε αποζημιωση στο κρατος

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Πρωτον, να ξερεις οτι πολλοι εχουν μπει με πλαστα ή/και παραποιημενα εγγραφα, ο (κυριως) λογος που συμβαινει αυτο ειμαι επειδη το ΑΣΕΠ εχει ευθυνη ΜΟΝΟ την ταυτοποιηση των εγγραφων (δηλαδη οτι ειναι αυτα που ζητηθηκαν) και η καταταξη, ομως ο ελεγχος της γνησιοτητας πρεπει να γινεται απο τον φορεα προσληψης. Αμα πας και δεις τα αποτελεσματα (κυριως των ΔΕ) στις διαφορες προκυρηξεις θα δεις παρα πολλα (μα παρα πολλα) 20αρια απολυτηρια λυκειου, μαζι με πτυχιο ΙΕΚ,  μαζι με 3-4 proficiency σε ξενες γλωσσες και 2-3 lower σε αλλες ξενες γλωσσες καθως και πληρη προυπηρεσια (η οποια πρεπει κανονικα να ειναι σε συναφη εργασια). Βγαζει ματι οτι κατι δεν παει καλα.

Τωρα για το θεμα της καθαριστριας... Απο τα λιγα που διαβασα η ποινη (η φυλακιση) μου φαινεται υπερβολικη.

Δημοσ.

Υπερβολικη ειναι η φυλακιση αλλα τα media και ο κοσμος κοντευουν να την κανουν λαικη ηρωιδα!Σε λιγο θα βγαλουμε και δρομο με το ονομα της.Παρανομησε και ηξερε τις συνεπειες δεν τις φταιει κανεις.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Διαβάζω τις τελευταίες μερες αρθρα απο διαφορετικές πηγες ( in, naftemporiki, ta nea, etcetc) για την καταδίκη κάποιων συμπολιτων μας που κατειχαν θέσεις στο δημοσιο με πλαστά πτυχία. Γεγονός που αποκαλυφθηκε και έφαγαν γυρω στα 10 εκατερωθεν. Τωρα ειδικά η μια απο αυτούς "φωνάζει", το εκανα για τα παιδια μου, ειμαι φτωχια, όλη μου τη ζωη τη πέρασα στους δρόμους κτλ κτλ. Με αποτέλεσμα την κινητοποίηση μεριδας κόσμου , με εκ νέου αποτέλεσμα την προσοχή μεγαλοεισαγγελιων που ξανανοιγουν την υπόθεση προς εξέταση. Τι ακριβως γινεται εδω?

Δόθηκε η ανώτερη ποινή που θα μπορούσε να δωθει αντιστοιχωντας το αδίκημα στο νομό, αλλα φαινεται υπερβολική ( για χ , ψ λογους)

Γιατί να μην "πονεσουμε" και τόσους αλλους που έκλεψαν επειδή ηταν φτωχοί? 

ειναι λιγο περιεργο αυτο το θεμα

απο τη μια πας να φας τη θεση αλλουνου με πλαστα χαρτια, απο την αλλη τα λεφτα που καλεισαι να επιστρεψεις τα χεις δουλεψει (μιλαω για αλλη περιπτωση που βαλανε προστιμο ισο με οσα δουλεψε). βεβαια δουλεψες ή δουλευες το κοσμο? διοτι αμα μπηκες με λαμογια δεν εισαι και ιδιαιτερα ηθικος. απο την αλλη, αν πραγματι μονο στη προσληψη εκανε τη παρανομια και απο κει και περα ηταν υποδειγματικος στη δουλεια?

για τη περιπτωση που λες η φυλακη ειναι υπερβολη. για μενα το δικαιο θα ηταν απολυση (η θεση δεν σου ανηκει) και ενα σχετικα μικρο προστιμο (εκανες παρανομια πρεπει να τιμωρηθεις)

και λιγο οφφτοπικ, οσοι ισχυριστηκαν "το εκανα για τα παιδια μου" απελαση απ τη χωρα. πραγματικα σιχαινομαι ανθρωπους που τα ριχνουν στα παιδια τους επειδη αυτοι ειναι λαμογια. οταν τα κανανε ολα μπουρδελο και βγαινουν τωρα τα παιδια τους στην αγορα εργασιας με μισθο πεινας, ηταν για το μελλον τους? γιατι να μην ειναι καποιος σωστος πολιτης και ανθρωπος για τα παιδια του, γιατι το νου μας μονο στην απατεωνια?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε μιλαμε για απλη παρανομια,13 συνεχομενα ετη ειναι κακουργημα,δεν ειναι να πεις εκλεψε μια δυο φορες...13 χρονια εκλεβε τη θεση καποιου αλλου.Οι ποινες σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να ειναι απανθρωπες ωστε να αποθαρρυνουν και τους αλλους που σκεφτονται ετσι.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 5
Δημοσ.

Νομίζω πως αν αντί για καθαρίστρια ήταν πχ προϊσταμένη σε εφορία, όσοι πάνε να την βγάλουν λαϊκή ηρωίδα τώρα θα την είχαν σταυρωσει. 

Υγ: ναι υπάρχουν περιπτώσεις με πλαστά - παραποιημενα πτυχία σε υψηλιβαθμες θέσεις και πολλά μάλιστα. 

• Like 4
Δημοσ.

Μετά από τόσα χρόνια πως την βρήκαν; Ίσως λόγο σύνταξης;

Σίγουρα κάποιας άλλης που θα έμπαινε καθαρίστρια πάντως η ζωή άλλαξε τελείως που δεν είχε επιλέγει τότε..

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικη υποθεση απο ολες τις πλευρες.

Τραγικη η καθαρίστρια που τοσα χρονια δεν πηγε να βγαλει μια ταξη δημοτικου

Τραγικη ποινη για πλαστογραφία απολυτήριο δημοτικού! Μαλιστα μιας ταξης.

Τραγικό κρατος που ζητάει απολυτήριο δημοτικου για τις καθαρίστριες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, hexenlord είπε

με βάση τον αρχαίο νόμο που δεν έχει καταργηθεί ακόμα (ο οποίος μιλάει για καταδίκη σε θάνατο.. είναι του '50 νομίζω), όχι δεν ήταν υπερβολική η ποινή 

το αν ο νόμος πρέπει να αλλάξει είναι άλλο θέμα, αλλά αυτό έλεγε ο νόμος με βάση αυτό δίκασαν όπως όφειλαν οι δικαστές 

για τη νομοθεσία τα παράπονα και τους προβληματισμούς στις κυβερνήσεις 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για ολους αυτους που καναν το ιδιο και ειτε απλα απολυθηκαν ειτε μερικοι επιστρεψαν στις θεσεις τους; Κουβεντα;
Στο αδυναμο βλεπω το παιζουμε μαγκες και στον δυνατο κατεβασμενη ουρα και η γλωσσα εξω.

46505802_2110828958983932_4340277122208628736_n.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το φαινόμενο είχε πάρει άσχημες διαστάσεις και έπρεπε κάποιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά όπως και έγινε για να αποθαρρύνει κάποιους να το ξανακάνουν στο μέλλον.

Ναι σκληρή ναι απάνθρωπη η ποινή.Να δουλέψει πήγε αλλά μην ξεχνάμε πως έφαγε τη θέση κάποιου άλλου ή άλλης που ήταν τίμιος και κατέθεσε κανονικά και χωρίς λαμογιές τα χαρτιά του.

Και εδώ ναι έχουμε μία καθαρίστρια πολύτεκνη ταλαιπωρημένη που δεν είχε στο ήλιο μοίρα αλλά αν η υπόθεση ήταν διαφορετική δηλαδή κάποιο πονηρό λαμόγιο όπως συνηθίζουμε να λέμε κατέθετε πλαστά χαρτιά και έτρωγε τη θέση μιας άλλης πολύτεκνης μητέρας  με 6 παιδιά λέω εγώ και αυτά τα 20 χρόνια που δεν είχε δουλειά από την ανέχεια και τη φτώχεια έχασε τα δύο παιδιά της από διάφορες παθήσεις γιατί ήταν άνεργη και ανασφάλιστη τι θα λέγαμε;;;;;;

Εντάξει λαμόγιο αλλά τα δούλευε και δεν πειράζει που έφαγε τη θέση της άλλης ας μην τον δικάσουμε γιατί είναι κρίμα;;;;

Εγώ τι πιστεύω.Απλά κάποιοι μεγαλοδικηγόροι με μεγάλες διασυνδέσεις σε πολιτικο δικαστικό και επικοινωνιακό επίπεδο έχουν αναλάβει πολλά τέτοια λαμόγια και στο πρόσωπο της συγκεκριμένης καθαρίστριας, που ναι συμφωνώ βλέπουμε ένα αρχαίο δράμα, βρήκαν το πάτημα να αλλάξουν το Νόμο και να σώσουν τα δικά τους ρεμάλια.Χτες είδα και κάποιον να περιφέρεται στα κανάλια και να χύνει δακρύβρεκτα δάκρυα για την καθαρίστρια.

Σιγά μη νοιάστηκαν για την καθαρίστρια.Χεσμένη την είχαν και την έχουν,όπως χεσμένους μας έχουν όλους.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

υπαρχει ενας νομος απο 1950 (1608/1950) ο οποιος λεει οτι " το δε επιτευχθέν ή επιδιωχθέν όφελος του πράξαντος ή η προσγενομένη ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία του Δημοσίου ή του Νομικού Προσώπου υπερβαίνει το ποσόν των 100.000 μεταλλικών δραχμών επιβάλλεται η ποινή της καθείρξεως, οσάκις δε συντρέχουν ιδιαζόντως επιβαρυντικαί περιστάσεις, ιδία δε όταν ο ένοχος εξηκολούθησεν επί μακρόν χρόνον την εκτέλεσιν του εγκλήματος ή το αντικείμενον αυτού είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, επιβάλλεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως ή του θανάτου." (προφανως η ποινη θανατου εχει καταργηθει απο την ποινικη δικονομια)

με αυτον τον νομο καταδικαστικε σε (σε 'ελαφροτερη' ποινη οπως ειπε και η εισαγγελεας του ΑΠ) σε 10 χρονια. 

Φυσικα χτυπαει ασχημα να πηγαινει 10 χρονια φυλακη η μεροκαματιαρισα, γιατι καθαριστρια ηταν δεν εβγαζε κανα 20ρι χιλιαρικα το μηνα, αλλα ... η ουσια ειναι οτι θα πατησουν σ'αυτη για να αλλαξουν τον νομο/ποινες για οοοοοοοοοολα τα λαμογια.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Υπερβολικη ειναι η φυλακιση αλλα τα media και ο κοσμος κοντευουν να την κανουν λαικη ηρωιδα!Σε λιγο θα βγαλουμε και δρομο με το ονομα της.Παρανομησε και ηξερε τις συνεπειες δεν τις φταιει κανεις.

Αυτό άκουσα και εγώ από τρίτους που είναι στην Ελλάδα.

Ότι κάποιοι πάνε να την βγάλουν μάρτυρα. 

Επειδή είναι "μικρολαμόγιο" - αν και με 13 χρόνια απάτης το μικρό είναι κάπως υποτίμηση των ικανοτήτων της - η τύπισσα, την έκαναν και θύμα...

Πολλοί από τους υποστηρικτές της μάλλον θα είδαν στην περίπτωση της τους εαυτούς τους, για αυτό τσίνιασαν.🙄

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...