Σταυρουλα Σιαπκα Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα ! Θέλω να ρωτήσω κάτι κ αν έχετε κ εσεις παρόμοιες εμπειρίες στο θέμα αυτό . Εγώ που λέτε από μικρή , είχα στραβισμό όχι μόνιμο όμως . Διαλειπων στραβισμός νομίζω λέγεται ο οποίος γινόταν όταν κοιταγα κάπου κ χανομουν , τσουπ τ ένα μάτι έφευγε . Χρόνια με τα χρόνια το συνήθισα βέβαια τ έκανα κ το ξανά γυρνούσα . Παρατηρω όμως εδώ κ κανα 2 μήνω ότι το κάνω παρά μα παρά πολύ συχνά ιδίως όταν διαβάζω γιατί ψιλό βλέπω θολά μετά απ λίγη ώρα είτε κοντά είτε μακριά , είτε στο pc και αληθοριζω φουλ πέρα του ότι έχουν αρχίσει κ πονάνε τ μάτια μου κ τα ανοίγω κλεινω συνεχώς . να σημειώσω ότι έχω 0,5 βαθμούς αστιγματισμό κ λιγο υπερμετρωπία πηγαμε σε έναν οφθαλμίατρο κ μου είπε να το παλέψω αυτό με το στραβισμό κ ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί εγχείρηση θέλεις δε θέλεις κ ότι γυαλιά για τον αστιγματισμό λέει δεν σου δίνω γιατί δε θέλω να σε ξεκουράσω. Είναι σωστό ; Κοντεύω να τρελαθώ . Δεν μπορούν για τόσο λιγο αστιγματισμό να δώσουν γυαλιά ; Έστω κ για ξεκούραση ;! Νιώθω ότι θα μείνω αληθορη εξαιτίας αυτού 😢😢😢😢
zio10 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δεν πας και σε κανέναν γιατρό ακόμα; Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να διαφωνούν και να προτείνουν άλλα πράγματα για το ίδιο θέμα.
Σταυρουλα Σιαπκα Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 @zio10 ε ναι θα κοιτάξω να πάω σε κανέναν του εοππυ γιατί 80 ευρώ να δώσω πάλι για να μου πουν πάλεψε το κ δεν θέλω να σε ξεκουράσω , δεν παίζει 🤦♀️
Runner25 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 και εγω εχω λιγο αστιγματισμο αλλα εμενα μου εδωσε γυαλια ο γιατρος, απλα δε τα φοραω συνεχεια γιατι δεν ειναι μεγαλο το προβλημα 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε γνωριζω ποσο χρονων εισαι αλλα να ξερεις οτι ναι μεν με τα γυαλια θα ξεκουραστεις αλλα ο αστιγματισμος σου θα ανεβει κ αλλο με τα γυαλια αν εισαι πριν τα 30.Εγω απο τα 18 μεχρι τα 25 ειχα 1 βαθμο αστιγματισμο χωρις φακους-γυαλια και απο τα 25 που εβαλα γυαλια και φακους εως τωρα 33 εχω φτασει 2.50 και πιθανον εδω θα μεινει. Το ματι με τα γυαλια "τεμπελιαζει" και αν δεν εχεις τοσο μεγαλο θεμα γιατι ειναι λιγο το 0,50 θα σου λεγα να μη βαλεις. Αν εισαι 30φευγα που αρχιζει και μενει στασιμο βαζεις ανετα. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από FromDusk_TillDawn
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Εγώ ξεκίνησα με 0.75 αστιγματισμό στα 10 κι έχω φτάσει 2,25 στα 23 μου. Είναι ενοχλητικότερη πάθηση από τη μυωπία, γιατί θολώνει τα πάντα, μακριά και κοντά. Ο οφθαλμίατρός μου (καθηγητής στο εκπα) ισχυρίζεται ότι τον αστ. τον καλύπτουμε μέχρι εκεί που μας βολεύει, ΟΧΙ μέχρι εκεί που έχουμε πρόβλημα. Δημιουργούνται ζαλάδες στις άκρες του οπτικού πεδίου και παχαίνουν οι φακοί. Τα γυαλιά μου είναι στο 1,75, επί παραδείγματι. Το βράδυ ειδικά, είναι απάλευτος ο αστιγματισμός. Εγώ προσωπικά είμαι σα τυφλοπόντικας.
nipoa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 να πας σε κεντρο υγειας του δημου σου. οι οφθαλμολογικες ειναι δωρεαν 1
Σταυρουλα Σιαπκα Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Δε γνωριζω ποσο χρονων εισαι αλλα να ξερεις οτι ναι μεν με τα γυαλια θα ξεκουραστεις αλλα ο αστιγματισμος σου θα ανεβει κ αλλο με τα γυαλια αν εισαι πριν τα 30.Εγω απο τα 18 μεχρι τα 25 ειχα 1 βαθμο αστιγματισμο χωρις φακους-γυαλια και απο τα 25 που εβαλα γυαλια και φακους εως τωρα 33 εχω φτασει 2.50 και πιθανον εδω θα μεινει. Το ματι με τα γυαλια "τεμπελιαζει" και αν δεν εχεις τοσο μεγαλο θεμα γιατι ειναι λιγο το 0,50 θα σου λεγα να μη βαλεις. Αν εισαι 30φευγα που αρχιζει και μενει στασιμο βαζεις ανετα. Πριν 10 χρόνια π είχα ξανά παει μ είχε γράψει 0,50 αστιγματισμό κ 0,50 υπερμετρωπία . Τώρα π ξανά πήγα δεν μ έδωσε αυτός καν τις μετρήσεις απλά είπε έχω λιγο αστιγματισμό . Εμένα δεν είναι ότι με ενοχλεί συνεχώς πχ έξω αλλά ατ διάβασμα μετά απ λιγο τα γράμματα τα χάνω κ πονάνε τα μάτια μου . Στα 19 είμαι αλλά αυτό που λες ν ότι ανέβαινει πρώτη φορά την ακούω . Πάντως παρότι ρχω τόσο λιγο με ενοχλεί αρκετά γ για αυτό τον λόγω αληθοριζω κιόλας σαν ‘ξεκουραση’ ... 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Εγώ ξεκίνησα με 0.75 αστιγματισμό στα 10 κι έχω φτάσει 2,25 στα 23 μου. Είναι ενοχλητικότερη πάθηση από τη μυωπία, γιατί θολώνει τα πάντα, μακριά και κοντά. Ο οφθαλμίατρός μου (καθηγητής στο εκπα) ισχυρίζεται ότι τον αστ. τον καλύπτουμε μέχρι εκεί που μας βολεύει, ΟΧΙ μέχρι εκεί που έχουμε πρόβλημα. Δημιουργούνται ζαλάδες στις άκρες του οπτικού πεδίου και παχαίνουν οι φακοί. Τα γυαλιά μου είναι στο 1,75, επί παραδείγματι. Το βράδυ ειδικά, είναι απάλευτος ο αστιγματισμός. Εγώ προσωπικά είμαι σα τυφλοπόντικας. Αυτό που είπε ότι καλύπτουμε μέχρι εκεί που μας βολεύει δεν το κατάλαβα ... δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τρομερό πρόβλημα πάλι μπορεί να βάλει γυαλιά πχ ; Αυτό εννοείς ; Νταξ εγώ βλέπω καλά κ τ βράδυ δε έχω τόσο θέμα .. αλλά στ διάβασμα η στον υπολογιστή μετά απ κανένα 10 λεπτό .τα παίζω 🙁
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, Σταυρουλα Σιαπκα είπε Πριν 10 χρόνια π είχα ξανά παει μ είχε γράψει 0,50 αστιγματισμό κ 0,50 υπερμετρωπία . Τώρα π ξανά πήγα δεν μ έδωσε αυτός καν τις μετρήσεις απλά είπε έχω λιγο αστιγματισμό . Εμένα δεν είναι ότι με ενοχλεί συνεχώς πχ έξω αλλά ατ διάβασμα μετά απ λιγο τα γράμματα τα χάνω κ πονάνε τα μάτια μου . Στα 19 είμαι αλλά αυτό που λες ν ότι ανέβαινει πρώτη φορά την ακούω . Πάντως παρότι ρχω τόσο λιγο με ενοχλεί αρκετά γ για αυτό τον λόγω αληθοριζω κιόλας σαν ‘ξεκουραση’ ... Αυτό που είπε ότι καλύπτουμε μέχρι εκεί που μας βολεύει δεν το κατάλαβα ... δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τρομερό πρόβλημα πάλι μπορεί να βάλει γυαλιά πχ ; Αυτό εννοείς ; Νταξ εγώ βλέπω καλά κ τ βράδυ δε έχω τόσο θέμα .. αλλά στ διάβασμα η στον υπολογιστή μετά απ κανένα 10 λεπτό .τα παίζω 🙁 Eννοώ ότι αν μετρηθείς με 2,75, αλλά η οπτική σου οξύτητα και άνεση είναι μία χαρά με κάλυψη 2 πχ, τότε δε συντρέχει λόγος να πας στο 2,75. Θα επιβαρυνθείς με παραπάνω ζαλάδα στις γωνίες των φακών σου, θα χρεωθείς έξτρα και για λεπτύνσεις για να έχεις την ίδια ακριβώς άνεση όρασης.
Σταυρουλα Σιαπκα Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Eννοώ ότι αν μετρηθείς με 2,75, αλλά η οπτική σου οξύτητα και άνεση είναι μία χαρά με κάλυψη 2 πχ, τότε δε συντρέχει λόγος να πας στο 2,75. Θα επιβαρυνθείς με παραπάνω ζαλάδα στις γωνίες των φακών σου, θα χρεωθείς έξτρα και για λεπτύνσεις για να έχεις την ίδια ακριβώς άνεση όρασης. Αχα κατάλαβα ...
gia_nnis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Στις 24/11/2018 στις 11:07 ΠΜ, FromDusk_TillDawn είπε Δε γνωριζω ποσο χρονων εισαι αλλα να ξερεις οτι ναι μεν με τα γυαλια θα ξεκουραστεις αλλα ο αστιγματισμος σου θα ανεβει κ αλλο με τα γυαλια αν εισαι πριν τα 30.Εγω απο τα 18 μεχρι τα 25 ειχα 1 βαθμο αστιγματισμο χωρις φακους-γυαλια και απο τα 25 που εβαλα γυαλια και φακους εως τωρα 33 εχω φτασει 2.50 και πιθανον εδω θα μεινει. Το ματι με τα γυαλια "τεμπελιαζει" και αν δεν εχεις τοσο μεγαλο θεμα γιατι ειναι λιγο το 0,50 θα σου λεγα να μη βαλεις. Αν εισαι 30φευγα που αρχιζει και μενει στασιμο βαζεις ανετα. Εγω ειχα ακουσει οτι αν εχεις λιγο αστιγματισμο και φορας γυαλια σου φευγει..
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Εγω ειχα ακουσει οτι αν εχεις λιγο αστιγματισμο και φορας γυαλια σου φευγει.. Φιλε μου εγω απο τη μερα που εβαλα γυαλια καθε χρονο αλλαζα φακους και γυαλια μαζι γιατι μου ανεβαινε.Δυστυχως δε φευγει μακαρι να φευγε απλα μετα τα 30 μενει στασιμο η ανεβαινει πολυ λιγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα