Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για άτομο μιας κάποιας ηλικίας που έχει μικρή σχέση με τους Η/Υ ποιός είναι ο καλύτερο τρόπος να μοιράσει ένα σετ φωτογραφιών και μερικά αρχεία doc ;;;
Το συνολικό μέγεθος δεν είναι πολύ βολικό για να τα στέλνει με email και δεν έχει ο ίδιος μεγάλη ευκολία στην χρήση του ίντερνετ.
Σκέφτηκα να του προτείνω λύση τύπου κοινόχρηστων dropbox ή onedrive όπου θα δίνει το link και θα τα κατεβάζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρει και αυτό.
(εννοείτε ότι θα τον βοηθήσω εγώ στο ανέβασμα)

Υπάρχει άλλος τρόπος ;;;

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Κινητο δεν εχει;

Viber

Δεν κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα και δεν έχω ιδέα και τί κινητό έχει να σου πώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκυρο.  Κάνε τα όλα ένα zip και ανέβασε τα στο cloud που χρησιμοποιείς, δίνοντας το link για download.

Γιατί δεν περνάτε κάποιο πρόγραμμα διαμοιρασμού της οθόνης ώστε να κάνεις την δουλειά σου απο απόσταση? 

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το δεν κατοικεί στην Ελλάδα δεν λεει και τίποτα

Αντιθέτως, λέει πολλά.
Αφενώς δεν γνωρίζω αν έχει ελληνικό πακέτο κινητής (που μάλλον το αντίθετο θα ισχύει) και αν έχει από εξωτερικό πόσα ΜΒ του δίνει και αν έχει και smartphone φυσικά.
Aφετέρου, ότι και αν έχει πρέπει αυτό που θα του προτείνω να λειτουργεί χωρίς να με πέρνει τηλέφωνο κάθε τρείς και λίγο για να με ρωτάει, ειδικά όταν θα έχει επιστρέψει στην χώρα του.

Η καλύτερη λύση μου φαίνεται θα είναι να αναλάβω εγώ στο τέλος να στέλνω τα αρχεία στους ενδιαφερόμενους. :)

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αντιθέτως, λέει πολλά.
Αφενώς δεν γνωρίζω αν έχει ελληνικό πακέτο κινητής (που μάλλον το αντίθετο θα ισχύει) και αν έχει από εξωτερικό πόσα ΜΒ του δίνει και αν έχει και smartphone φυσικά.
Aφετέρου, ότι και αν έχει πρέπει αυτό που θα του προτείνω να λειτουργεί χωρίς να με πέρνει τηλέφωνο κάθε τρείς και λίγο για να με ρωτάει, ειδικά όταν θα έχει επιστρέψει στην χώρα του.

Η καλύτερη λύση μου φαίνεται θα είναι να αναλάβω εγώ στο τέλος να στέλνω τα αρχεία στους ενδιαφερόμενους. :)

Οπως νομιζεις

Να σου πω μόνο οτι στο εξωτερικό οπου και αν πας υπάρχει διαθέσιμο wifi, (Ευρώπη Αμερική αλλού δεν ξέρω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, NikosKallithea said:

Οπως νομιζεις

Να σου πω μόνο οτι στο εξωτερικό οπου και αν πας υπάρχει διαθέσιμο wifi, (Ευρώπη Αμερική αλλού δεν ξέρω)

Στην Αμερική ούτε στα αεροδρόμια δεν έχουν δωρεάν wifi. Έφρυξα όταν πήγα με την γυφτιά τους, για να μην πω οτι χρησιμοποιούν ακόμα το απαρχαιωμένο magnetic strip card και όχι το chip n pin στις αγορές με κάρτες.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.

@dpolal

Το προβλημα σου ειναι διπλό. Πρώτον να μπορέσει να το παραλάβει και διαχειριστεί ο ίδιος και δευτερον να τα αντιγράψει και αναδιανείμει ο ίδιος. 

Κοινο βήμα : Βάλε τον να μάθει πόσοι απο τους τελικους αποδέκτες μπορουν να διαχειριστουν ηλεκτρονική πληροφορία και να λάβεις τα email τους. Επισης ρώτησε τον το συνολικο αριθμο των αποδεκτών. Εστω 5 με ηλεκτρονικη πληροφορία και 7 με πιο "παλιές μεθόδους". Συνήθως οι δεύτεροι εχουν στον αμεσο κύκλο τους και κάποιον απο τους πρώτους, αλλα ας μεινουμε στο 5-7

Λύση 1: Για τους 5 τα ανεβάζεις σε κάποιο cloud και τους στέλνεις με email το link. Για τους υπολοιπους 7 αγοράζεις απο Ελλάδα φθηνά στικάκια, βάζεις το υλικό και τα στέλνεις στο ατομο στην αμερική να τα διανείμει. 

Λύση 2 (παραλλαγή της 1) Για τους 5 τα ανεβάζεις σε κάποιο cloud και τους στέλνεις με email το link. Για τους υπολοιπους 7 βάζεις το άτομο στην αμερική να αγοράσει 7 στικάκια (ή τα παραγγελνεις εσύ απο αμερικάνικο αμαζον με παραλαβή σε αυτόν), τηλεφωνικα (skype, viber, κλπ) τον κατευθύνσεις να κατεβάσει και τρέξει το anydesk, συνδεεσαι εσυ στο μηχάνημα του και αντιγραφεις το υλικο σε κάθε ένα στικάκι, δινοντας οδηγίες στο απομακρυσμένο άτομο να βάζει και να βγαζει στικάκια. Μετα ας τα διανείμει όπως θέλει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, exitpc είπε

wetransfer?

Νομιζω ειναι το ποιο ευκολο ακομα κ για τους μη εχοντας σχεση με υπολογιστες

Wetransfer The best !!!   Πιο απλό δεν γίνεται, πρόσβαση στο διαδίκτυο και λογαριασμούς e-mail χρειάζεται ... και 2GByte δωρεάν μεταφορά αρχείων (εκτελέσιμων και μη) .Tο χρησιμοποιώ τακτικά όταν ξεχνάω το φλασάκι μου για αποστολή αρχείων στον εαυτό μου :) 

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ.

Εγώ θα σταθώ στην αρχική σου πρόταση μιας και πιο εύκολο δεν υπάρχει. 

Dropbox.

Κάνει φακέλους στον υπολογιστή του : "Μακης , Μπάμπης, Τάκης , όλοι, κλπ " και κάνει αντιγραφή επικόλληση ότι θέλει στον κάθε φάκελο. Τσακ πήγε ότι ήθελε στον καθένα απο αυτούς. Ούτε να μοιράσει link ούτε τίποτα.

Το στηνεις μια φορά και τέλος εφόσον το θέλει για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ή συγκεκριμένες ομάδες ατομων.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...