Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα αυτόν τον (SSD KINGSTON SA400S37/480G SSDNOW A400 480GB 2.5'' SATA3) λόγο "ΒΛΑΚ" φραιντει , λέω δεν πέρνω έναν καινούργιο SSD ;"ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ WINDOWS ΜΕΣΑ" μιας που έχω έναν παλιό και έχει χάσει την δύναμη του (αλλά πολύ καλύτερο απο ότι φαίνεται" τον Corsair Force Gs")

Η απορία μου είναι η εξής . παίζει ρόλο σε πια  SATA θύρα τον έβαλες ? πχ είναι όπως τις PCI EXPRESS  θύρες ? που ξεκινάνε απο 16x και κατεβαίνουν ? (λέω μήπως χάνει απόδοση έτσι) φορτώνει τα Windows πολύ αργά για SSD και κάνει κάποια κολλήματα ,κολλήματα που δεν είχα ποτέ στο PC αυτό με τις Corsair ,έχω δει και κάποια reviews του"Kingston A400 480GB" στο YouTube στα οποία τους φορτώνουν τα Windows γρήγορα σε σχέση με το δικό μου .... τι μπορεί να γίνεται ??? """MOTHERBOARD έχω την ASUS MAXIMUS VI HERO"

Επεξ/σία από georgito1991
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 4 Α400/480GB se  3 διαφορετικά PC. Οι δύο αλλάχτηκαν 2 φορές σε εγγύηση. Δουλεύουν οκ για ~30-40 ώρες  και μετά αρχίζουν τα κολλήματα

• Moderators
Δημοσ.

Έχω έναν τέτοιο 120GB στο HTPC. Γι' αυτό μόλις του βάζω κάτι βαρύ να κάνει (πχ extract iso) σέρνεται το σύμπαν και freezάρει το PC;

Νόμιζα ότι απλά είναι μούφα ο SSD, όχι ότι έχει χαλάσει κι όλας...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, pstratos είπε

Έχω δοκιμάσει 4 Α400/480GB se  3 διαφορετικά PC. Οι δύο αλλάχτηκαν 2 φορές σε εγγύηση. Δουλεύουν οκ για ~30-40 ώρες  και μετά αρχίζουν τα κολλήματα

2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Έχω έναν τέτοιο 120GB στο HTPC. Γι' αυτό μόλις του βάζω κάτι βαρύ να κάνει (πχ extract iso) σέρνεται το σύμπαν και freezάρει το PC;

Τέλεια παιδιά , μαζευόμαστε σιγά σιγά , και όλα αυτάα επιδή τσιγκουνέφτικα 17 ευρό παραπάνο για έναν samsung evo .... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ......

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Δεν εχει χαλασει ρε συ απλα ειναι απο τις πιο φθηνες επιλογές και προοριζεται για συστηματα που ειναι για browsing , office και για os σε media player.

Τον  phison ps3111-s11 controller εχει που ειναι μονοπύρηνος (πχ αντιστοιχοι samsung polaris εχουν 5 cores) ενώ ταυτοχρονα ειναι dual channel, ενώ οι high performance ειναι 8-channel και οι budget 4-channel.

Eπισης δεν εχει ξεχωριστή dram και μνήμες εχει μάλλον 3d-tlc.

Το slc buffer πρεπει να ναι γύρω στα 3gb και μετα πρεπει να πέφτει γύρω στα 60mb/s. Aν μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχειο απο άλλο δισκο σε αυτο λογικα θα το διαπιστώσεις.

Οποτε οταν εσύ πας να του κάνεις extract καποιο μεγαλο iso λογικα θα πέφτει γύρω στα 30mb/s read/write και γι'αυτο  θα ψιλοσέρνεται.

Τελος αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να χουν αισθητήρα θερμοκρασίας, και πρεπει να τους εχουν βάλει μια ψεύτικη που χειμώνα/καλοκαιρι δειχνει 33 βαθμούς.

Eχω εναν με αυτον τον controller , αλλα δεν τον εχω χρησιμοποιήσει για λειτουργικό.

• Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, EddieObscurant said:

Δεν εχει χαλασει ρε συ απλα ειναι απο τις πιο φθηνες επιλογές και προοριζεται για συστηματα που ειναι για browsing , office και για os σε media player.

Τον  phison ps3111-s11 controller εχει που ειναι μονοπύρηνος (πχ αντιστοιχοι samsung polaris εχουν 5 cores) ενώ ταυτοχρονα ειναι dual channel, ενώ οι high performance ειναι 8-channel και οι budget 4-channel.

Eπισης δεν εχει ξεχωριστή dram και μνήμες εχει μάλλον 3d-tlc.

Το slc buffer πρεπει να ναι γύρω στα 3gb και μετα πρεπει να πέφτει γύρω στα 60mb/s. Aν μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχειο απο άλλο δισκο σε αυτο λογικα θα το διαπιστώσεις.

Οποτε οταν εσύ πας να του κάνεις extract καποιο μεγαλο iso λογικα θα πέφτει γύρω στα 30mb/s read/write και γι'αυτο  θα ψιλοσέρνεται.

Τελος αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να χουν αισθητήρα θερμοκρασίας, και πρεπει να τους εχουν βάλει μια ψεύτικη που χειμώνα/καλοκαιρι δειχνει 33 βαθμούς.

Eχω εναν με αυτον τον controller , αλλα δεν τον εχω χρησιμοποιήσει για λειτουργικό.

Αν πχ μεταφέρω φακέλους με αρχεία δεν πέφτει στα 30MB/s, το task manager εμφανίζει 100% disk usage, μετά freezάρει για λίγες στιγμές και αν τότε δεν ολοκληρώσει με τα αρχεία, αλλά έχει κι άλλα, τότε freezάρει για τα καλά, για αρκετά δευτερόλεπτα.

Αλλά εντάξει τότε είναι φυσιολογική λειτουργία. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω να σου πω την αλήθεια, ενα 25ρι είχα δώσει άλλωστε... :-)

Απλά σε αυτή την κατηγορία των low end ssd υπάρχουν 500 μοντέλα, πραγματικά δεν μπορούσα να διαλέξω και πήρα Kingston μόνο και μόνο επειδή είναι πιο "γνωστή" πχ από Intenso, Patriot κλπ...

Anyway, σε low end λοιπόν τι προτιμούμε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο ανθρώπινο από αυτά τα σαπάκια;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Anyway, σε low end λοιπόν τι προτιμούμε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο ανθρώπινο από αυτά τα σαπάκια;

Οπωσδήποτε κάποιο μοντέλο με δική του ram για προσωρινή αποθήκευση. Έχω δει πώς δουλεύει ο Adata SU800 (πολύ καλός) και έχω διαβάσει καλά λόγια για τον Kingston UV500. Διαφορετικά δίνεις 30€ παραπάνω και παίρνεις έναν Samsung 860 με 250GB.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Σε value 120-128gb δεν υπαρχει κάτι το αξιολογο. Σιγουρα οι 4channel οπως ο bx500 θα ναι λιγο καλυτεροι αλλα dramless ειναι και αυτοι οι περισσοτεροι.

Καλύτερο ειναι αν βρεις καποιο μοντελο προηγουμενων γενεων σε αυτή τη χωρητικοτητα.

Μπορεις να πας βεβαια σε καποιον nvme αλλα η τιμη του 120αρη συνήθως θα ναι μεγαλύτερη απο εναν αντιστοιχο 250αρη sata ενώ και εκει υπαρχουν σαπακια με realtek controllers.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως που εχω φιλαρακι στο τμημα RMA σε προμηθευτη τετοιων ειδων μου ειπε οτι αυτα βγηκαν πολυ σκυλια και δεν ειχαν πολλες επιστροφες (το προτεινα και σε εναν φιλο να το αγορασει ελπιζω να μην εκανα βλακεια :P ) ενω οταν ρωτησα τον φιλο μου για εναν siliconpower που εβγαλε τωρα BF 20€, μου λεει και εμεις τους πουλαμε και τα περισσοτερα ερχονται επιστροφες..
Τωρα νταξει ειναι φθηνος δισκος, αλλα δεν ξερω 😕 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για πείτε λίγο εσείς που ψάχνετε..

Ο Patriot burst 960tb τι λέει?

-ειχα παραγγείλει από x-cite τον mx500 1tb πριν 2 βδομάδες αλλά ακόμα δεν είχαν tracking number (για δική τους παραλαβή) από εξωτερικό οπότε ακύρωσα την παραγγελία χθες και ψαχνω κάτι σχετικά γρηγορα-

Υ.γ Έχω βάλει σε pc φίλων Patriot 240/120gb και μου είχαν φανεί οκ για την πολυ απλή χρήση που τους κάνανε.Απο κάτι δοκιμές που έκανα σίγουρα δεν έπεφτε το write τους όπως του a400..

Το δικό μου case scenario είναι ομως πολύ πιο απαιτητικό και το σκέφτομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...