logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, Brashida είπε βρώμη με γάλα θα μπορώ να φάω όμως? συνήθως έτσι την τρώνε υποτίθεται
ELTASSOS Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Καπου ειχα δει σε εκπομπη εναν αμερικανο πολυολιμπιονικη κολυμβησης...γκαμω τον αιζενχαουερ μου ξεχασα το ονομα του...ετρωγε 12,000 θερμιδες την ημερα για να εχει στην προπονηση δυναμη. Και προφανως ηταν τελεια κορμαρα. Αρα η γυμναστικη δεν σε αφηνει να παρεις βαρος τηρουμενων των αναλογιων.
crom251 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Ναι μονο που η γυμναστικη που εκανε ο Φελπς σε μια μερα, εσυ θελεις ...ενα μηνα να την κανεις. 2
Aggeluska Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Επειδή και εγώ θέλω να τρώω πιο υγιεινά, σκεφτόμουν να πάρω έναν ατμομαγειρα της Braun για να τα μαγειρεύω όλα εκεί. Μπορεί να σε βολεψει και σένα TS.
uesugi1989 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε μου καταρχάς Καλή αρχή κ καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου. Μερικά πραγματάκια να σου πω, δίχως να θέλω να το παίξω ξερόλας: - Ξεκινά να ασκεισαι από χθες. Αεροβική άσκηση αλλά και άσκηση με αντιστάσεις ( δηλαδή βάρη, push ups κτλ ). Και τα δύο είδη ασκήσεις βοηθούν με το δικό τους τρόπο. Η μεν αεροβική άσκηση βοηθά καιγοντας θερμίδες κατα τη διάρκεια της άσκησης και για τις επόμενες ώρες και η άσκηση με αντιστάσεις βοηθά επίσης να κάψεις θερμίδες αυξάνοντας το μεταβολισμό σου. Μπακαλιστικα να στο πω, τα βάρη αυξάνουν το μυϊκό ιστό στο σώμα σου ο οποίος με τη σειρά του απαιτεί περισσότερες θερμίδες συντήρησης, δηλαδή το σώμα σου θα κσ6ιει περισσότερες θερμίδες χωρίς καν να κάνεις εσύ κάτι, αυξανοντας το μυϊκό σου ιστο. Να σημειώσω επίσης πως η αερόβια άσκηση κ η άσκηση με βάρη θα σε βοηθήσει να κάψεις κυρίως θερμίδες απο λίπος. - φτιάξε όσο μπορείς τη διατροφή σου. Σε γενικές γραμμές αύξησε την πρωτεΐνη που λαμβάνεις και μείωσε τους κακούς υδατάνθρακες και λιπαρά. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, οι υδατάνθρακες που θα τρως να καταναλώνονται κυρίως πριν η/Και μετά την προπόνηση. Επίσης περιόρισε τους υδατάνθρακες από τις 6-7 Το απόγευμα και μετά. Για βραδινό ειδικά οι υδατάνθρακες είναι τσάμπα θερμίδες. Ενδεικτικά μια μέρα σου θα πρέπει να είναι κάπως έτσι : πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρά και υδατάνθρακες: παράδειγμα κουκεροπιτα που είπε από πάνω ο φίλος δεκατιανο ένα τοστ με ένα φρούτο μεσημεριανό πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη ( Όχι λιπαρά ), παράδειγμα ρύζι/μακαρόνια/όσπρια/πατατα σαν πηγή υδατανθράκων, μαζί με κοτόπουλο/μπιφτέκια/μπριζολα χωρίς λίπος/τόνο σαν πηγή πρωτεΐνης. Να συνοδεύεται το μεσημεριανό από λαχανικά φυσικά αλλά χωρίς λάδι για απόγευμα πάλι ένα τοστ με λίγα ξυροκαρπια όπως καρύδια/φυστικοβουτηρο/κασιους και για βράδυ πρωτεΐνη μαζι Καλά λιπαρά ( αλλά όχι υδατάνθρακες) για παράδειγμα πηγη πρωτεινης οπως στο μεσημεριανό και μια σσλατα με δυο κουταλιές λάδι. ένας μπούσουλας ήταν αυτά τα οποία πιστεύω ότι κάποιος αρχάριος στο θέμα διατροφής μπορεί να τα τηρήσει. - Επίσης αν έχεις παραπανίσια κιλά απόφυγε το τρέξιμο γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα στα γόνατα και στη μέση, Κάνε ποδήλατο καλύτερα. Μπορείς να βρεις διαφορά προγράμματα ασκήσεων να κάνεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας τσάντες με βιβλία για βαρακια η 6δες μπουκάλες νερό και τέτοια, ψάξε στο internet σχετικά Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από uesugi1989
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Βρασιδα εγω μενω στα πρωτα σου ποσταρισματα και σου προτεινω αφου δεν εχεις λεφτα για να πας γυμναστηριο, καθημερινα να πηγαινεις μεχρι το γυμναστηριο ψιλο τεμπο αργα σταθερα δηλαδη 6 -8 χλμ/ωρα...αν κανεις 25 χλμ τη μερα και φτανεις παλμους στους 140 περιπου για 1 ωρα...παει το λιπος περιπατο. Αν εχει ψιλοανηφορα ακομη καλυτερα. Να ροσεχεις το δρομο για λακουβες τα αυτοκινητα και τα τσομπανοσκυλα. Καλυτερα με φως ημερας , ειναι ασφαλεστερο και σε ανεβαζει ψυχολογικα. Φυσικα και τη διατροφη που σου ειπαν. Για το τρεξιματακι ρωτα πρωτα τον γιατρο σου για καρδιολογικα και ορθοπαιδικα, μετα παρε αθλητικα ρουχα και μην τσιγκουνευτεις τα παπουτσια. Παρτα απο μαγαζι να σε συμβουλεψει ο υπαλληλος αφου του πεις τι στυλ χρηση κανεις. Καλα χλμ... Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μας δωσεις το λινκ?... Το έχω βάλει στην 1η σελίδα
Razgriz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Φίλε μου μπράβο σου που το πήρες απόφαση και να συνεχίσεις δυνατά χωρίς να αποθαρρύνεσαι. Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι τα αποτελέσματα αξίζουν την προσπάθεια. Σου προτείνω να δώσεις λίγο βάση σε ασκήσεις με βάρη μαζί με την αερόβια άσκηση σου. Αυτό για να σφίξει το δέρμα σου καθώς χάνεις τα κιλά. Ξεκίνα χαλαρά και θα δεις ότι όσο χάνεις κιλά θα νιώθεις καλύτερα Θα διαφωνήσω πλήρως με την λογική μερικών στο ότι μπορείς να κάνεις μόνο διατροφή και όχι γυμναστική. Είναι άκρως βαρετό, η διατροφή είναι τρόπος ζωής και συνδυάζεται άμεσα με την γυμναστική.
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, dhmak είπε Πιστεύω κάνεις σωστά βήματα αν δεν υπάρχει θέμα κληρονομηκότητας (το άτιμο το DNA επηρεάζει) πρέπει να δείς σταδιακά μικρά θετικά αποτελέσματα. Και μία δυνατή λιποδυαλιτική φόρμουλα, εμένα με βοηθάει (αποτελέσματα με μεζούρα) στο να χάνω σταδιακά το ανεπιθύμητο σωσίβιο, στην κοιλιά. Πιο πεταμένα λεφτά από λιποδιαλυτες δεν υπάρχουν. 15 ώρες πριν, greekbusters είπε Τα τηγανιτά καλά έκανες και τα έκοψες θα δεις μεγάλη διαφορά, μόνο κ μόνο από αυτό. Από την άλλη το κρέας είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι κυρίως Το κρέας δεν είναι απαραίτητο και ακόμη και οι διατροφολόγοι θα σου πουν κόκκινο κρέας 2 με 3 φορές το μήνα.. 12 ώρες πριν, kostaks3 είπε Όσον αφορά τις τελευταίες ερωτήσεις σου, Κάλλιστα μπορείς να φας 2 βραστά αυγά με 1 φέτα ψωμί ολικής ή 2 φρυγανιές (Αν έχεις θέμα με την χοληστερίνη πρόσεξε τους κρόκους) Το φιλέτο κοτόπουλο και τα μπιφτέκια μπορείς να τα κάνεις είτε σε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι είτε ψήσιμο στο φούρνο με αντικολλητικό χαρτί. Μία άλλη πρόταση για πρωινό είναι η πίτα quaker όπως σου είπε και ο φίλος πιο πάνω και η βρώμη με γάλα και λίγο μέλι, ή ταχίνι ή οτιδήποτε άλλο θες (υπάρχουν πολλές προτάσεις όσον αφορά τη βρώμη αν ψάξεις στο google). Επίσης όπως το βιτάμ έτσι και το βούτυρο έχουν αρκετά λιπαρά και θερμίδες αντίστοιχα, οπότε καλό είναι να τα αποφύγεις. Πάντως σε γενικές γραμμές αν κόψεις-περιορίσεις το fast food (πίτσες, γύρους κλπ), αναψυκτικά, γλυκά, τηγανιτά θα δεις μεγάλη διαφορά, όχι μόνο στο σώμα σου αλλά και στην ψυχολογία και την ενέργεια που θα έχεις. Δεν είναι απαραίτητο πάντως να τα αποβάλλεις όλα αυτά απ'τη ζωή σου, θα μπορούσες πχ μία φορά την εβδομάδα σαν επιβράβευση στον εαυτό σου να φας ένα γλυκό, ή μια pizza κλπ. Καλή δύναμη να έχεις! Μια πίτσα για επίβραβευση έχει χαλάσει ότι έκανε σε μια βδομάδα.. 1
Brashida Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ παιδιά όσο για την αερόβια γυμναστική το έχω ψάξει και με τα βάρη θα βρω κάτι βλέπω και διαβάζω διάφορα προγράμματα δεν μπορώ να βρω το ιδανικό για μένα πόσο περίπου θα ήταν το κατανοητό για εμένα σαν αρχάριος και ποοα στιγμή να κανω???...Πριν λίγο είχα πάει για περπάτημα 1 ώρα κανονικό το πρωί έφαγα 2 αυγά βραστά με πολύ λίγο ψωμάκι ούτε μια φέτα τώρα θα φάω ένα φρούτο μάλλον μήλο το μεσημέρι ότι έχει εκτος από αυτά που δεν πρέπει να το απόγευμα δεν ξέρω μάλλον κανένα φρούτο πάλι και το βράδυ ένα γιαουρτακι με 3-4 φρυγανιές η μία φετουλα ψωμάκι..Όσο για τοστ υπάρχουν αλλαντικά μέσα μπορεί μια φορά την εβδομάδα να φάω σκέφτομαι να δοκιμάσω όμως ένα τοστ με νηστίσιμο κασέρι μόνο όχι κανονικό υπάρχει νηστίσιμο από όσο ξέρω δεν ξέρω αν γίνεται ομως...
greekbusters Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 @Spect~σίγουρα εννοείται ξέρεις παραπάνω από μένα και σε εμπιστεύομαι με 1000 πάνω στο θέμα 😀😀😀 Εγώ το είπα με την λογική ότι εγώ όταν το έκοψα ένιωθα αδυναμία. Και επίσης η κοπέλα μ που είχε πάει σε καλό θεωρητικά διατροφολόγο ψάρι και κοτόπουλο της είχε βάλει φουλ. Εννοείται κόκκινο κρέας μια φορά την βδομάδα της είχε βάλει
Lanike71 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Μια πίτσα για επίβραβευση έχει χαλάσει ότι έκανε σε μια βδομάδα.. Δεν ισχύει (σε μένα τουλάχιστον δεν ίσχυε, όταν χρειάστηκε να χάσω κιλά). Στη χειρότερη, απλά θα μείνει στάσιμος για 1-2 μέρες. Το θέμα είναι να μην ξαναπέσει στην αμαρτία.
infernodim Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Εφόσον έχεις θέσει έναν στόχο, έχεις κάνει το μεγαλύτερο βήμα. Τώρα όσον αφορά στην διατροφή, ζούμε στην εποχή που η πληροφορία υπάρχει ελεύθερη και ειναι πολύ εύκολα προσβάσιμη. Εφόσον π.χ δεν υπάρχει η δυνατότητα να σε αναλάβει ένας επιστήμονας που είναι καταρτισμένος σε αυτόν τον τομέα, ψάξε για πληροφορίες στο ιντερνετ σε σχετικά sites. Την διατροφή σου πρέπει να την φτιάξεις βάσει των δικών σου αναγκών και όχι βάσει αστικών μύθων (π.χ για να χάσεις κιλά δεν πρέπει να καταναλώνεις υδατάνθρακα) Επομένως την διατροφή σου πρέπει να την βασίσεις σε μακροστοιχεία (macros - macronutrients) καθώς για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού χρειάζονται απαραιτήτως όλα τα διατροφικά στοιχεία (πρωτεινη - υδατανθρακας- λίπαρα). Δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα του εκει που έτρωγα 4 πιτόγυρα και δυο κουτιά πατατάκια τώρα θα τρώω ενα καρότο, αυτό προκαλεί σοκ στον οργανισμό και θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτα που θες, μακροπρόθεσμα. Πραγματικά θα σας εκπλήξει πόσο παραπάνω φαγητό θα τρώτε, αν τρώτε καθαρα, σε σχέση με αυτό που τρώτε σήμερα. Η συμβουλή μου είναι να κάτσεις να διαβάσεις ώστε να έχεις άποψη και να μην βασίζεσαι σε έτοιμη τροφή που σου δίνει κάποιος απο το ιντερνετ γιατί: 1) η διατροφή δεν λειτουργεί σε όλους το ίδιο, ο καθε οργανισμός ειναι διαφορετικός 2) πολλοί δεν έχουν ιδέα τι λένε 3) γνωρίζοντας επακριβώς τις ανάγκες σου και το τι σου δίνει η κάθε τροφή, θα βάλεις ποικιλία στην ζωή σου και δεν θα βαρεθείς εύκολα (πίστεψε με αν τρως μόνο μαύρο ρύζι και κοτόπουλο στον ατμό σε έναν μήνα μαξ θα γυρίσεις στις παλιές σου συνήθειες , εκτός και εάν έχει σιδηρά βούληση Φυσικά και η προπόνηση θα σου κάνει πολύ καλό και θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Ισοζύγια ενέργειας. Αν κάθεσαι ολη μέρα στον καναπέ και καις 2.000 kcal , αν προπονηθείς αναγκαστικά οι ενεργειακές σου απαιτήσεις θα ανέβουν. Όταν θες να χάσεις κιλα , το ενεργειακό αυτό ισοζύγιο πρέπει να είναι αρνητικό (ΠΡΟΣΟΧΉ όχι πολύ αρνητικό αλλά μια διαφορά της τάξεως των 250kcal) Μία καλή αρχή π.χ είναι μια διατροφή στις 2000kcal για μία με δύο εβδομάδες , να δεις τι πρόοδο έκανες και να συνεχίσεις κάνοντας μικρορυθμίσεις. Να θυμάσαι η διαδικασία του να χάσεις κιλά πρέπει να είναι αργή και αποτελεί κατα κύριο λόγο παιχνίδι μυαλού και τίποτα άλλο. Το πιο σημαντικό απο όλα, ενημερώσου, μην πιστεύεις αστικούς μύθους και μην παίρνεις έτοιμη τροφή απο άλλους. Σου παραθέτω κάποια καλά άρθρα για να διαβάσεις για αρχή https://bodybuilding.gr/forum/showthread.php?5923-Διατροφη-για-αρχαριους-και-οχι-μονο https://bodybuilding.gr/forum/showthread.php?1050-Διατροφή-Γράμμωσης
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Δεν ισχύει (σε μένα τουλάχιστον δεν ίσχυε, όταν χρειάστηκε να χάσω κιλά). Στη χειρότερη, απλά θα μείνει στάσιμος για 1-2 μέρες. Το θέμα είναι να μην ξαναπέσει στην αμαρτία. Να στο πω με τυχαία νούμερα για να δεις πως δουλεύει και να σημειώσω ότι δεν κοιτάμε νούμερα ημερησίως αλλά. Βδομάδας γιατί σε μια μέρα αλλαγή δε βλέπεις. Έστω ότι θες 2000 θερμίδες τη μέρα ή αλλιώς 14000 τη βδομάδα για να χάσεις βαρος. Αν εσύ τρως 6χ2000 και πας την έβδομη και φας 2500 θερμίδες έχεις ήδη ανέβει στις 145500 θερμίδες ή αλλιώς 500 θερμίδες πάνω από αυτό που έπρεπε. Οπότε έχεις πετάξει σχεδόν 6 μέρες διατροφής στα σκουπίδια. 1
elenit24 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και απο εμένα, ας πω και εγώ την άποψη μου, εγώ προσπάθησα να χάσω 5 κιλά μόνο απο 65- στα 60 σε περίοδο 6-7 μηνών περίπου. Οπότε είμαι σχεδόν φρέσκια σε τέτοια θέματα. Γενικά ο κανόνας της δίαιτας είναι να κόψεις τα γλυκά τηγανιτά, και να περιορίσεις τους υδατάνθρακες, μη κάνεις το λάθος να κόψεις τα "καλά" λίπη γιατί τότε θα έχεις περισσότερη όρεξη για "βρόμικα λύπη" άν έχεις cosmote tv, δείχνει πολλά επιμορφοτικά στο bbc earth που βοηθάνε πολύ να καταλάβεις όπως το trust me i am your doctor και το η αληθεια πισω απο το φαγητό (κάπως έτσι) επισης κάτι αλλο που βρήκα τυχαία στο youtube https://www.youtube.com/channel/UC3w193M5tYPJqF0Hi-7U-2g είναι ένας γιατρός ο οποίος τα περισσότερα που λέει στέκουν με τις εκπομπές του bbc, απλά είναι λίγο πιο εξειδικευμένα αλλα με αρκετά ευχάριστο τρόπο. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πράγματα πως λειτουργούν και να αναθεωρήσεις για τη διατροφή σου,αξίζει να του ρίξεις μια ματιά. YΓ. ψάχνε ξένες εκπομπές, ξένους γιατρούς, γιατί στην Έλλαδα έχουν μείνει λίγο πίσω σε τέτοια θέματα,αφού δεν θα πας σε διαιτροφολόγο. Τρέχουν καινούριες έρευνες που αποδυκνείνουν πράγματα για την υγεία και ανατρέπουν τα παλιά.Και στην ελλάδα παίζει λίγο το σπούδασα (με βιβλία του 1980) και άνοιξα γραφείο και απλά κάθομαι και έρχονται πελάτες απο το να ψάχνομαι τι καινούριο παίζει τρυγίρω. Επίσης μακρία απο ελληνικά άρθρα γιατί τα περισσότερα είναι φτιαγμένα για την Ελληνίδα νοικοκυρά που προσπαθούν να την τρομάξουν με το παραμικρό. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από elenit24
zx1234r Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα, Καταλαβαίνω την φάση στην οποία βρίσκεσαι και να ξέρεις πως η προσπάθεια σου είναι ένας άθλος που έτσι και τον πάρεις απόφαση να τον ξεκινήσεις, είναι πολύ εύκολο να τον τελειώσεις. Θα πας σε έναν καλό διατροφολόγο για να μετρήσει τον μεταβολισμό σου και να δει τις ανάγκες του. Με έναν καλό διατροφολόγο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ! Εγώ στην διατροφή μου πείνασα μόνο μία φορά και αυτό γιατί δεν είχα ακολουθήσει το πρόγραμμα μου σωστά. Έχασα τα πρώτα 22 κιλά χωρίς να το καταλάβω και μετά ξεκίνησα γυμναστήριο και έχασα τα υπόλοιπα 10. Στο γυμναστήριο θα πάς ώστε να αυξήσεις την μυική σου μάζα και αντίστοιχα να μειώσεις το περιττό λίπος που δεν φεύγει εύκολα με την διατροφή. Το λίπος στην κοιλιά δηλαδή, δεν φεύγει εύκολα γιατί εκεί είναι οι λιποαποθήκες των αντρών και έτσι θέλει κοιλιακούς για να βοηθηθείς. Στο γυμναστήριο δεν θα κάνεις πολλά τραγικά πράγματα. Αλλά βασικός κανόνας είναι να ξεκινάς με προθέρμανση, δηλαδή 10 λεπτά τρέξιμο ή γρήγορο βάδην σε ανηφόρα, έπειτα αντιστάσεις σε διαφορετικές μυικές ομάδες και στο τέλος τουλάχιστον 20 λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο στο 60-70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας σου. Αυτά σαν γενικός κανόνας. Αν χρειαστείς κάτι στείλει μου μήνυμα να σε καθοδηγήσω αναλυτικότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα