Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ το αναλύεις φίλε.. ένα άτομο των 85 κιλών  δεν γίνεται με φυσικό τρόπο να έχει κοιλιακούς "φέτες"  τι να κάνουμε τώρα, θα πρέπει να λιώσει για να γράψουν και να γίνει αυτό που είπα, σπίνος (με εξαίρεση κάποια απειροελάχιστα άτομα που έχουν φοβερά γονίδια ίσως)

όπως και να χει ο,τι κι αν κάνεις, ότι κι αν πάρεις η νηστεία που θα πρέπει να παίξεις είναι φρικτή, άρα ανούσια 

εδώ είμαστε σε θέμα με ένα υπέρβαρο άτομο άλλωστε, οι κουβέντες για φέτες είναι εκτός θέματος 

ας χάσει το επικίνδυνο βάρος πρώτα και αν έχει όρεξη γίνεται και φέτες και κυβούς και ο,τι άλλο επιθυμεί 

και δεν στοχοποιώ κανέναν, απλά λέω τα πράγματα όπως είναι, ότι φέτες ή οτιδήποτε σχετικό  πας και φτιάχνεις για να είσαι πιο ελκυστικός (εκτός αν είναι η ευχάριστη παρενέργεια ενός αθλητή κάποιου αθλήματος, αλλά εδώ μιλάμε για γυμναστηριακή φάση καθαρά recreational ), δεν είναι κάποια απαραίτητη συνθήκη ούτε για την υγεία σου ούτε για οτιδήποτε άλλο πραγματικά ωφέλιμο πέρα από το σεξ (ή μάλλον την ευκαιρία για σέξ)

συνεπώς το χαρακτηρίζουμε για αυτό που είναι.. δεν βλέπω γιατί αρπάχτηκες , ούτε βλέπω το λόγο να στηρίζουμε διάφορα πρότυπα που μάταια προσπαθούν να φτάσουν κάποιοι με επίκινδυνους συχνά για την υγεία τους τρόπους

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Riddick888 είπε

Μπραβο σου που το καταφερες..
Ειμαι στα ιδια με σενα ηλικία ,υψος και στο αρχικο σου βαρος..προσπαθω να το παρω αποφασει και εχω ξεκινησει να κανω μια απλα προσεγμενη διατροφη,το θεμα ειναι που βρίσκεις καλό επαγγελματια για να σε βοηθησει;που οντως να θελει να σε βοηθησει και να μην το νοιαζουν μονο τα λεφτα των επισκεψεων;
εγω για γυμναστικη δυστηχως σε αυτη την φαση που βρισκομαι δεν εχω ουτε χρονο ,ουτε και ορεξη..μονο σκαλια και περπατημα..για αυτο πιστευω οτι τουλαχιστον πρεπει να παω σε εναν ειδικο για βοηθεια..το θεμα ειναι πως επιλεγεις;

Για ποιά περιοχή σε ενδιαφέρει; Αν είσαι βόρεια προάστια έχω να σου συστήσω τη δική μου(πες μου για να σου δώσω τηλέφωνο). Απλά καταπληκτική! Είναι απόφοιτος ή του Χαροκοπειου ή του Καποδιστριακού, τώρα δεν θυμάμαι... Επειδή με ενδιαφέρει η επιστήμη πίσω απ´το κάθε τι, της έκανα χίλιες ερωτήσεις και καθόταν και μου τα εξηγούσε όλα! Έμαθα πάρα πολλά απ´αυτή.

Αν δε σε βολεύει η περιοχή, θα σου πρότεινα να δεις στο σύλλογο διαιτολογων-διατροφολογων. Δεν έχουν όλα τα μέλη τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αλλά φαντάζομαι αν τούς κάνεις ένα τηλέφωνο θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάποιον στην περιοχή σου. http://www.hda.gr/members/

Α, και αν πας σε κάποιον και σου δώσει συμπληρώματα με το καλημέρα, να φύγεις. Πήγε μια γνωστή μου σε μία και της έδωσε συμπληρώματα που έκαναν 80ευρώ. Αποδείχθηκε μετά ότι έπαιρνε ποσοστά απ'τις πωλήσεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

πολύ το αναλύεις φίλε.. ένα άτομο των 85 κιλών  δεν γίνεται με φυσικό τρόπο να έχει κοιλιακούς "φέτες"  τι να κάνουμε τώρα, θα πρέπει να λιώσει για να γράψουν και να γίνει αυτό που είπα, σπίνος (με εξαίρεση κάποια απειροελάχιστα άτομα που έχουν φοβερά γονίδια ίσως)

όπως και να χει ο,τι κι αν κάνεις, ότι κι αν πάρεις η νηστεία που θα πρέπει να παίξεις είναι φρικτή, άρα ανούσια 

εδώ είμαστε σε θέμα με ένα υπέρβαρο άτομο άλλωστε, οι κουβέντες για φέτες είναι εκτός θέματος 

ας χάσει το επικίνδυνο βάρος πρώτα και αν έχει όρεξη γίνεται και φέτες και κυβούς και ο,τι άλλο επιθυμεί 

και δεν στοχοποιώ κανέναν, απλά λέω τα πράγματα όπως είναι, ότι φέτες ή οτιδήποτε σχετικό  πας και φτιάχνεις για να είσαι πιο ελκυστικός (εκτός αν είναι η ευχάριστη παρενέργεια ενός αθλητή κάποιου αθλήματος, αλλά εδώ μιλάμε για γυμναστηριακή φάση καθαρά recreational ), δεν είναι κάποια απαραίτητη συνθήκη ούτε για την υγεία σου ούτε για οτιδήποτε άλλο πραγματικά ωφέλιμο πέρα από το σεξ (ή μάλλον την ευκαιρία για σέξ)

συνεπώς το χαρακτηρίζουμε για αυτό που είναι.. δεν βλέπω γιατί αρπάχτηκες , ούτε βλέπω το λόγο να στηρίζουμε διάφορα πρότυπα που μάταια προσπαθούν να φτάσουν κάποιοι με επίκινδυνους συχνά για την υγεία τους τρόπους

Ίσα ίσα, άλλοι είστε οι αναλυτές εδω. Καταρχήν δεν είπε κανείς να κάνει ο TS κοιλιακούς φέτες ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Απάντησα σε κάτι που απλά ΔΕΝ ισχύει. Γίνεται μια χαρά με φυσικό τρόπο να έχεις φέτες απλά θέλει δουλειά. Θα πρέπει να λιώσει το λίπος για να φαίνονται οι κοιλιακοί (ΑΝ έχεις), όχι να γίνεις πετσί και κόκκαλο, τα έχετε μπερδέψει γενικά τα πράγματα. Και πάλι... δεν χρειάζεται να κάνεις νηστεία για να διώξεις το λίπος, κόβεις τα λιπαρά και φροντίζεις να καις αυτό που έχεις, ότι κάνεις και σε μια νορμαλ δίαιτα απλά θέλει πιο πολύ καιρό.

Και δεν απάντησες στην ερώτησή μου... απλά προσπαθείς να την αποφύγεις. Είπες ευθέως οτι όλες οι γυναίκες και γενικότερα ο κόσμος που του αρέσουν οι "φέτες" είναι ζωντόβολα.

Εάν εσύ δεν βρίσκεις κανένα άλλο λόγο, κράτα το για τον εαυτό σου, μην τσουβαλιάζεις ανθρώπους. Η αντίδρασή σου ("ωφέλιμο μόνο στο σεξ" κ.λ.π.) είναι εκτός από αστεία και κλασσική δικαιολογία προς τον εαυτό σου για διάφορα... θέματά σου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Σημαινει πεινα.Γιατι το σωμα ζηταει να βρει το χαμενο γραμμαριο.Το θελει πισω.Νιωθει απειλη για τη ζωη του.

Χωρις πεινα δεν αδυνατιζεις,end of the story.

Απλα υπαρχουν απειροι τροποι για να το διαχειριστεις αυτο.Απο ψυχολογικοι εως πρακτικοι.

Μα βρε Βαγγέλη, γιατί επιμένεις;; Και γιατί τα κάνεις τόσο τραγικά; Είχες κάνει κάποιο πρόγραμμα και πεινούσες; Αν εκεί που έτρωγες πχ ενα πιάτο μακαρόνια μέχρι πάνω με σάλτσες και τυριά να κάνουν βουναλάκι, πρωί-βράδυ, και τώρα ξαφνικά αρχίζεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με μετρημένες ποσότητες, ναι το στομάχι σου θα πει: "Ε κύριος! Εγώ είχα συνηθίσει να ξεχυλώνω και να σκάω με κάθε γεύμα! Τι πράματα ειν'αυτά! Δώσε μου κι άλλο!" Αλλά αυτό θα γίνει τις πρώτες 3-4 μέρες. Από κει και πέρα θα δεις ότι ΔΕΝ πεινάς.

Όταν λες ότι κάνεις μια σωστή διατροφή  για να χάσεις βάρος, αυτό δεν είναι ένα μήλο το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ. Οι τροφές που διαλέγεις είναι καλύτερης διατροφικής αξίας απ'αυτές που έτρωγες πριν, που σου παρέχουν κορεσμό. Τα γεύματα, αν και μετρημένες οι ποσότητες, είναι περισσότερα και δεν προλαβαίνεις να πεινάσεις. Και τέλος, όταν κάνεις μια σωστή διατροφή πίνεις πολύ περισσότερο νερό απ' ότι όταν τρως ό,τι να'ναι. Πολλές φορές όταν λες ότι πεινάς, αυτό που νοιώθεις δεν είναι πραγματική πείνα αλλά δείψα. Στο ενδιάμεσο όμως έχεις κατεβάσει κάνα δυο πιτόγυρα.

Νομίζω μπερδεύεις τη λειτουργία του οργανισμού σου να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται για τις βασικές του λειτουργίες από αλλού και όχι απ'τις τροφές που κατανάλωνες μέχρι τώρα, με το αίσθημα της πείνας. Ο οργανισμός σου δεν παθαίνει σοκ. Θα τη βρει την ενέργεια που του είναι απαραίτητη από τις αποθήκες λίπους του. Και όσοι ξεκινάνε δίαιτα, δόξα το Θεό, έχουν μπόλικο απ'αυτό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lis3 είπε

Μα βρε Βαγγέλη, γιατί επιμένεις;; Και γιατί τα κάνεις τόσο τραγικά; Είχες κάνει κάποιο πρόγραμμα και πεινούσες; Αν εκεί που έτρωγες πχ ενα πιάτο μακαρόνια μέχρι πάνω με σάλτσες και τυριά να κάνουν βουναλάκι, πρωί-βράδυ, και τώρα ξαφνικά αρχίζεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με μετρημένες ποσότητες, ναι το στομάχι σου θα πει: "Ε κύριος! Εγώ είχα συνηθίσει να ξεχυλώνω και να σκάω με κάθε γεύμα! Τι πράματα ειν'αυτά! Δώσε μου κι άλλο!" Αλλά αυτό θα γίνει τις πρώτες 3-4 μέρες. Από κει και πέρα θα δεις ότι ΔΕΝ πεινάς.

Όταν λες ότι κάνεις μια σωστή διατροφή  για να χάσεις βάρος, αυτό δεν είναι ένα μήλο το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ. Οι τροφές που διαλέγεις είναι καλύτερης διατροφικής αξίας απ'αυτές που έτρωγες πριν, που σου παρέχουν κορεσμό. Τα γεύματα, αν και μετρημένες οι ποσότητες, είναι περισσότερα και δεν προλαβαίνεις να πεινάσεις. Και τέλος, όταν κάνεις μια σωστή διατροφή πίνεις πολύ περισσότερο νερό απ' ότι όταν τρως ό,τι να'ναι. Πολλές φορές όταν λες ότι πεινάς, αυτό που νοιώθεις δεν είναι πραγματική πείνα αλλά δείψα. Στο ενδιάμεσο όμως έχεις κατεβάσει κάνα δυο πιτόγυρα.

Νομίζω μπερδεύεις τη λειτουργία του οργανισμού σου να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται για τις βασικές του λειτουργίες από αλλού και όχι απ'τις τροφές που κατανάλωνες μέχρι τώρα, με το αίσθημα της πείνας. Ο οργανισμός σου δεν παθαίνει σοκ. Θα τη βρει την ενέργεια που του είναι απαραίτητη από τις αποθήκες λίπους του. Και όσοι ξεκινάνε δίαιτα, δόξα το Θεό, έχουν μπόλικο απ'αυτό.

Θα συμφωνήσω. Όσοι πείνασαν απλά δεν έκαναν κάτι σωστά. Βέβαια πίσω από την πείνα μπορεί να υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που προκύπτουν από αυξημένο λίπος όπως νεφρική δυσλειτουργία, αυξημένο σάκχαρο ή διαβήτης, δυσλειτουργία ήπατος τα οποία όμως επιστρέφουν στα φυσιολογικά τους όταν το σπλαχνικό λίπος φύγει.

Με ημερήσιο πρόγραμμα πέντε γευμάτων δεν προλαβαίνεις να πεινάσεις.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 2
Δημοσ.

Πέντε γεύματα την μέρα τρώω η τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι συνεπής σε αυτά ξεκίνησα και περπάτημα κανονικό προς γρήγορο ανάλογα τις αναπνοές Μ αν κουράστηκε γρήγορα για μισή ώρα την ημέρα διάβασα ότι είναι για αρχάριους κάνω και ένα 10λεπτο περιπου μέχρι να φτάσω στο γήπεδο όπου περπατάω οπότε πάνω κάτω 40 λεπτά περπάτημα 3-5 φορές την εβδομαδα..το πρωί συνήθως θα φάω (2 αυγά βρασμένα, ή 1 τοστ ψωμί σίκαλης με 2 Φέτες Γαλοπούλα βραστή, ή ένα γιαουρτακι ....Κάνει να φας και πρωί και βράδυ γιαουρτι?? Το μεσημέρι ότι έχει συνήθως η αν έχω κοτόπουλο θα φαω...και ενδιάμεσα ένα σνακ φρούτο μετά το πρωινό και το μεσημεριανό αυτά γενικά τρώω εδώ και 2 εβδομάδες πλην μιας μέρας όπου έφαγα ένα γλυκο..

Δημοσ.

Πάντως αυτό με το γιαούρτι και σκέτη βρώμη μέσα είναι ένα κομμάτι του πρωινού μου εδώ και πολλούς μήνες. Το έχω συνηθίσει, αλλά νόστιμο δεν το λες. Γενικά αν δεν έχεις στόχο τη γράμμωση, νομίζω δε χρειάζονται τέτοιες υπερβολές. Απλώς το αναφέρω επειδή είδα ερώτηση σε προηγούμενη σελίδα.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο πάνω κατω αυτά τρώω δεν έχω τεράστια ποικιλία προσπαθώ όμως να κάνω κάτι καλό δεν κοιτάζω πόσες θερμίδες καταναλώνω κοιτάζω όμως και προβλέπω ποτέ το στομάχι Μ θα χορτάσει και σταματάω νωρίτερα...Δεν τα υπολογίζω από εφαρμογες γιατί δεν ισχύουν ακριβώς αλλα πάνω κάτω περίπου σκέφτομαι ήδη να πάρω μια ζυγαριά να μετράω θερμίδες...δεν ξέρω και πόσο ακριβώς να καταναλώνω μέσα σε μια μέρα και σε συνδυασμό με αερόβια που κάνω περπάτημα 30-40 λεπτά κανονικά προς γρηγορα σε κάποιες φάσεις μέχρι να φτάσω το όριο ύστερα χαλαρώνω περπατώντας αργά και μετά επαναλαμβάνω περπατάω όπως περπατάω συνήθως απλώς μερικές φορές το κάνω ποιο γρήγορα σαν χαλαρό τρέξιμο...Βλέπω ήδη ο μεταβολισμός Μ να αλλάζει δεν μπορώ πχ τώρα να φάω παραπάνω θερμίδες από όσες τρώω εδώ και 2 εβδομάδες δεν ξέρω τι θα παίξει με τον μεταβολισμό Μ και αν χάσω όσα κιλά θέλω θα προσπαθήσω ομως

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Πάντως αυτό με το γιαούρτι και σκέτη βρώμη μέσα είναι ένα κομμάτι του πρωινού μου εδώ και πολλούς μήνες. Το έχω συνηθίσει, αλλά νόστιμο δεν το λες. Γενικά αν δεν έχεις στόχο τη γράμμωση, νομίζω δε χρειάζονται τέτοιες υπερβολές. Απλώς το αναφέρω επειδή είδα ερώτηση σε προηγούμενη σελίδα.

Δοκίμασε νιφάδες βρώμης(αλεσμένες - έτσι το κάνω) με κεφίρ 1,5% ,1 κ.σ. σταφίδα αποξηραμένη-κράνμπερι-ψίχα ηλιόσπορου και 1 κ.σ. καρύδια.

Μπορείς να το φορτώσεις κι άλλο 🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρανμπερι ψιχα ηλιόσποροι και άλλα τέτοια περίεργα εδώ που μένω δεν βρίσκεις με τίποτα καρύδια και σταφίδες θα δοκιμασω όμως....Δεν γίνεται όμως να τρώω όλη μέρα γιαούρτι μια φορά την μέρα είτε το πρωί η το βράδυ μερικές φορές και το μεσημέρι τρώω αντί για πρωί η βράδυ ανάλογα πάντα σαλάτες δεν έχω δοκιμάσει καθόλου δεν τρώω λαχανικά δεν μου αρέσουν καθόλου και χωρίς λαχανικά σαλάτα δεν έχεις τι να φας δεν ζω πολλές επιλογές και με δυσκολεύει όλο αυτό από μέρα σε μερα...

Επεξ/σία από Brashida
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Brashida είπε

Κρανμπερι ψιχα ηλιόσποροι και άλλα τέτοια περίεργα εδώ που μένω δεν βρίσκεις με τίποτα καρύδια και σταφίδες θα δοκιμασω όμως....Δεν γίνεται όμως να τρώω όλη μέρα γιαούρτι μια φορά την μέρα είτε το πρωί η το βράδυ μερικές φορές και το μεσημέρι τρώω αντί για πρωί η βράδυ ανάλογα πάντα σαλάτες δεν έχω δοκιμάσει καθόλου δεν τρώω λαχανικά δεν μου αρέσουν καθόλου και χωρίς λαχανικά σαλάτα δεν έχεις τι να φας δεν ζω πολλές επιλογές και με δυσκολεύει όλο αυτό από μέρα σε μερα...

Στις 27/11/2018 στις 1:38 ΜΜ, Stamer είπε

@Brashida Κάνε χάρη στον εαυτό σου και ή πήγαινε στο bodybuilding.gr ή ξεκίνα από εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/642623-das-fitness-thread-tips-και-προγράμματα-for-fitness-όχι-απορίες/

Διάβασε το post του Stamer , πρωί μεσημέρι και βράδυ πριν και μετά από το φαγητό για μία εβδομάδα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

thread resurrection.

Προσπαθώ να μπω σε κέτωση για να χάσω λίγα κιλά. Όχι πολλά είμαι στα 80 και θέλω να πάω 73. Έχω κόψει εντελώς την ζάχαρη εκτός από την ζάχαρη που παίρνω από τα φρούτα(20-25 γραμμάρια). Αναρωτιέμαι πρέπει να κόψω και τα φρούτα; Η ζάχαρη που προσλαμβάνω από τα φρούτα εμποδίζουν την κέτωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, antbyron είπε

thread resurrection.

Προσπαθώ να μπω σε κέτωση για να χάσω λίγα κιλά. Όχι πολλά είμαι στα 80 και θέλω να πάω 73. Έχω κόψει εντελώς την ζάχαρη εκτός από την ζάχαρη που παίρνω από τα φρούτα(20-25 γραμμάρια). Αναρωτιέμαι πρέπει να κόψω και τα φρούτα; Η ζάχαρη που προσλαμβάνω από τα φρούτα εμποδίζουν την κέτωση;

υψος? ηλικια? φυλο? επιπεδο γυμναστικης?

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sezebo είπε

υψος? ηλικια? φυλο? επιπεδο γυμναστικης?

1.75, 40 ετών άντρας. Γυμναστική κάνω μόνο το καλοκαίρι, κολύμπι συγκεκριμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...