Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Είμαι 23 χρονών και τον Ιανουάριο μπαίνω φαντάρος. Το πρόβλημα μου είναι ότι δουλεύω σχεδόν 3 χρόνια, 8ώρο με πλήρη ένσημα φυσικά, και μπαίνοντας φαντάρος αυτομάτως απολύομαι απο την δουλειά, χάνω επίδομα ανεργίας όπου δεν μπορώ να το πάρω ούτε όταν απολυθώ..!! Και οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτο το επίδομα ανεργίας αν μπορούσε να καταβληθεί έστω και μετά την απόλυση μου απο τον στρατό θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Εν κατακλείδι, σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω επίδομα ανεργίας η κάποιο άλλο;  Απλά το θεωρώ άδικο για κάποιον ο οποίος δουλεύει 3 χρόνια, όταν μπαίνει φαντάρος αλλά και μετά να μην μπορεί να πάρει κάποιο επίδομα.

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από alex9509
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, alex9509 είπε

Καλησπέρα,

Είμαι 23 χρονών και τον Ιανουάριο μπαίνω φαντάρος. Το πρόβλημα μου είναι ότι δουλεύω σχεδόν 3 χρόνια, 8ώρο με πλήρη ένσημα φυσικά, και μπαίνοντας φαντάρος αυτομάτως απολύομαι απο την δουλειά, χάνω επίδομα ανεργίας όπου δεν μπορώ να το πάρω ούτε όταν απολυθώ..!! Και οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτο το επίδομα ανεργίας αν μπορούσε να καταβληθεί έστω και μετά την απόλυση μου απο τον στρατό θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Εν κατακλείδι, σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω επίδομα ανεργίας η κάποιο άλλο;  Απλά το θεωρώ άδικο για κάποιον ο οποίος δουλεύει 3 χρόνια, όταν μπαίνει φαντάρος αλλά και μετά να μην μπορεί να πάρει κάποιο επίδομα.

Ευχαριστώ πολύ

εχω την αισθηση οτι δε μπορει να σ απολυσει.. περιμενε να σ απαντησει καποιος που ξερει καλυτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν απολυεσαι απο την δουλεια σου, διακοπτεις και συνεχιζεις μολις αποστρατευτεις (γιαυτο και πολλοι εργοδοτες ζητανε να εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις για να σε προσλαβουν). Αυτο ξερω ως εργοδοτης, για επιδοματα δεν ξερω.

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.

Από την δουλειά σου παίρνεις άδεια λόγω στράτευσης άνευ αποδοχών και πρέπει μετά να σε ξανά προσλάβει 

Δημοσ.

Απαγορεύεται να σε διώξει πριν μπεις φαντάρος, και για 1 χρόνο αφού γυρίσεις απο το στρατό.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Απαγορεύεται να σε διώξει πριν μπεις φαντάρος, και για 1 χρόνο αφού γυρίσεις απο το στρατό.

Για 1 χρόνο;! Το βρίσκω κάπως υπερβολικό αυτό!

Δημοσ.

Φυσικα και δεν μπορει να σε απολυσει, θα ψαξω αργοτερα να βρω περισσοτερες πληροφοριες αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν μπορει να σε απολυσει ΑΦΟΥ ερθει το χαρτι καταταξης. Οποτε μην κανεις καμια χαζομαρα και του το πεις πριν ερθει το χαρτι καταταξης.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zio10 είπε

Για 1 χρόνο;! Το βρίσκω κάπως υπερβολικό αυτό!

Και αν τον διώξει πριν το χρόνο δικαιούται ο εργαζόμενος +6 μισθούς αποζημίωση.

Δημοσ.

Επίσης, δεν πληρώνεσαι αλλά τα ένσημα και οι άδειες μπαίνουν κανονικά.
Πέρσι τον Δεκέμβρη απολύθηκα από φαντάρος , επέστρεψα στη δουλεία και δεν χωρούσαν οι μέρες άδειας μέσα στο εναπομείναντα έτος :P .

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δυστυχώς εμένα δεν με καλύπτουν όλα τα παραπάνω γιατί ο νόμος λέει "Βασική προϋπόθεση για την προστασία αυτών αποτελεί η συμπλήρωση 6μηνης υπηρεσίας στον εργοδότη στον οποίο ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του τη στιγμή που καλείται σε στράτευση.

Συγκεκριμένα, εγώ εργάζομαι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, εκεί που εργάζομαι υπάρχουν εργολάβοι, δηλαδή μια ιδιωτική εταιρία η οποία έχει αναλάβει διάφορα έργα.  Εγώ μέχρι πρότινος για δυόμιση χρόνια σχεδόν ήμουν εργαζόμενος σε μια τέτοια ιδιωτική εταιρία η οποία είχε πάρει κάποιο έργο για το νοσοκομείο που δουλεύω. Μετά έγινε ένας διαγωνισμός, η εταιρία τον έχασε και ήρθε μετά μια νέα εταιρία στην οποία μπήκαμε τον Σεπτέμβριο. Οπότε, απο την τελευταία εταιρία που δουλεύω δεν έχω κλείσει 6 μήνες. 

Δημοσ.

Πρωτον, με συμβαση αοριστου εισαι;

Δευτερον, τον Ιανουαριο θα εχεις συμπληρωσει 6 μηνες;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Πρωτον, με συμβαση αοριστου εισαι;

Δευτερον, τον Ιανουαριο θα εχεις συμπληρωσει 6 μηνες;

Ναι, με σύμβαση αορίστου είμαι. Μπήκα Σεπτέμβριο στη νέα εταιρία που ήρθε στο νοσοκομείο που είμαι, οπότε θα έχω συμπληρώσει 3-4 μήνες  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alex9509 είπε

Ναι, με σύμβαση αορίστου είμαι. Μπήκα Σεπτέμβριο στη νέα εταιρία που ήρθε στο νοσοκομείο που είμαι, οπότε θα έχω συμπληρώσει 3-4 μήνες  

Και εγινε καινουρια συμβαση; (και οχι καμια ενοικιαση εργαζομενου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...