Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα. Μετακόμισα πρόσφατα σε σπίτι με ανοιχτό τζάκι και σκέφτομαι μήπως θα είχε κάποια προστιθέμενη αξία η αγορά ενός φορητού αερόθερμο τζακιου. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη χρηστικότητα του. 

Ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από li@m
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, li@m είπε

Χαιρετώ την παρέα. Μετακόμισα πρόσφατα σε σπίτι με ανοιχτό τζάκι και σκέφτομαι μήπως θα είχε κάποια προστιθέμενη αξία η αγορά ενός φορητού αερόθερμο τζακιου. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη χρηστικότητα του. 

Ευχαριστώ πολύ 

Καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω και να το συνδέσεις με τα σώματα του καλοριφέρ..μία φορα θα δώσεις το πακέτο και θα ησυχάσεις για πάντα..(εαν ειναι δικό σου το σπίτι)

Επεξ/σία από Thesoundmakergr
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thesoundmakergr είπε

Καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω και να το συνδέσεις με τα σώματα του καλοριφέρ..μία φορα θα δώσεις το πακέτο και θα ησυχάσεις για πάντα..(εαν ειναι δικό σου το σπίτι)

Οχι δεν είναι δικό μου, είμαι ενοικιαστής. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, li@m είπε

Οχι δεν είναι δικό μου, είμαι ενοικιαστής. 

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια εχω τις αμφιβολίες μου μην σου γυρίζει κάπνα μέσα...ίσως κάποιος θερμοπομπός τοτε ήταν σοφότερη επιλογή.

Δημοσ.

Αυτό εδώ λες;

3AAFB8763A69CD3CC61A2B07234C0216.jpg

Το έχουμε βάλει στο τζάκι στο χωριό [πλέον το λέω turbo-τζάκι], είναι ό,τι πρέπει για να ζεσταίνεται γρήγορα ένα πολύ μεγάλο ανοιχτό σαλόνι. Ο μηχανισμός έχει μια ροδέλα στο πλάι που είναι για ρύθμιση της έντασης του εξερχόμενου θερμού αέρα. Στο φουλ κάνει λίγο θόρυβο, στη μέση και κάτω είναι μια χαρά. Την κάπνα δεν την γυρίζει μέσα.
Στα αρνητικά: μ'αυτό το πράμα στο τζάκι είναι δύσκολο πλέον το καθάρισμα, το μάζεμα της στάχτης, αλλά χαλάλι.

• Like 2
Δημοσ.

Ooo φαίνεται εντυπωσιακό nenya. Ξέρεις το κόστος για το συγκεκριμένο; φαντάζομαι πως πλέον δυσκολεύει η συλλογή της στάχτης. Εγώ χωρίς να θέλω να κάνω την οποίαδηποτε διαφήμιση έχω δει αυτό. Φαίνεται πως υπάρχει περισσότερο κύκλωμα αφήνοντας τον αέρα περισσότερα για να ζεσταθεί. Θεωρείται υπερβολικό το κόστος αυτο; 

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, li@m said:

Ooo φαίνεται εντυπωσιακό nenya. Ξέρεις το κόστος για το συγκεκριμένο; φαντάζομαι πως πλέον δυσκολεύει η συλλογή της στάχτης. Εγώ χωρίς να θέλω να κάνω την οποίαδηποτε διαφήμιση έχω δει αυτό. Φαίνεται πως υπάρχει περισσότερο κύκλωμα αφήνοντας τον αέρα περισσότερα για να ζεσταθεί. Θεωρείται υπερβολικό το κόστος αυτο; 

Θα ρωτησω τον πατερα μου αν θυμαται ποσο το αγορασε και απο που.

Και φωτο για να δεις πως δειχνει στο παραδοσιακο μας τζακι:

IMG_20181129_123632.jpg.e89a454ada7c46a9a0d7b4812586e539.jpg

CAM02546.jpg.139395208b89fe4a098b9fb7b30c7abc.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα αυτά είναι ημίμετρα. Από 20% απόδοση που εχει ένα ανοιχτό τζάκι (βασικά και πολλά λέω μιας πιο πολύ κρυώνει παρά ζεσταίνει ένα σπίτι), άντε να το πάει στα 30~40% ???(εκτίμηση κ πολλά λέω). Αν είχα ανοιχτό τζάκι θα το τάπωνα αλλιώς δρα ως απορροφητήρας ζέστης.

Με μια σωστή εστία όμως πχ από Leroy την Minos στα 300€ και υλικά κανά 250€ καθάρισατε με απόδοση κοντά στο 60~70% (αν πιάνουν τα χέρια σας) με άδεια και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη.

Γενικά ρίξτε μια ματιά εδώ (έχω κ εγώ παρουσίαση) : http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=category&catid=88&Itemid=384

Επειδή όμως είναι νοικιάρικο και αν θες όντως να το ανάβεις, ίσως να το κοίταγες. Δεν θα προκαλέσει κάτι κακό απλά μια ψευδαίσθηση απόδοσης. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ολα αυτά είναι ημίμετρα. Από 20% απόδοση που εχει ένα ανοιχτό τζάκι (βασικά και πολλά λέω μιας πιο πολύ κρυώνει παρά ζεσταίνει ένα σπίτι), άντε να το πάει στα 30~40% ???(εκτίμηση κ πολλά λέω). Αν είχα ανοιχτό τζάκι θα το τάπωνα αλλιώς δρα ως απορροφητήρας ζέστης.

Με μια σωστή εστία όμως πχ από Leroy την Minos στα 300€ και υλικά κανά 250€ καθάρισατε με απόδοση κοντά στο 60~70% (αν πιάνουν τα χέρια σας) με άδεια και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη.

Γενικά ρίξτε μια ματιά εδώ (έχω κ εγώ παρουσίαση) : http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=category&catid=88&Itemid=384

Επειδή όμως είναι νοικιάρικο και αν θες όντως να το ανάβεις, ίσως να το κοίταγες. Δεν θα προκαλέσει κάτι κακό απλά μια ψευδαίσθηση απόδοσης. 

Aπό το να το καίει χωρίς καν το αερόθερμο είναι πολύ καλύτερα. Αν πας με την ψυχολογία ή όλα ή τίποτα δεν κάνεις δουλειά. Ειδικά σε νοικιάρικο σπίτι.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε

Aπό το να το καίει χωρίς καν το αερόθερμο είναι πολύ καλύτερα. Αν πας με την ψυχολογία ή όλα ή τίποτα δεν κάνεις δουλειά. Ειδικά σε νοικιάρικο σπίτι.

Ακριβώς αυτή είναι η ψυχολογία φίλε. Βέβαια εννοείται πως θα κοιτάξω αυτό που πρότεινε ο luakjim μπας και βρω τίποτα που θα μπορούσε να ψήσει τον ιδιοκτήτη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω δουλεψει 2-3 χρόνια στο δικο μου ανοιχτου τυπου τζακι μέχρι να αλλαξω εντελώς τροπο θέρμανσης.

Εκανε αρκετη δουλειά καθως διέχεε τον αερα σε ολο το δωμάτιο και οχι μονο σε ακτινα 1-2 μετρων απο την εστια του τζακιου. Κέρδισα αρκετους βαθμους θερμοκρασίας στον χώρο.

Πρόβλημα με το καθαρισμα κτλ δεν ειχα, μονο 1 φορα στις 15-20μερες το μετακινούσα δεξια-αριστερα για να τραβηξω απο κατω τις στάχτες και τα καρβουνακια..

Η αλήθεια ειναι οτι μειώνεται λιγο ο χωρος καυσης και πολυ μεγαλα κουτσουρα δεν χωράνε, αλλα μην φανταστείς τίποτα τραγικο, παλι λιγο πλαγια κτλ παλι μπαίνουν (μιλαω για αρκετα μεγαλα κουτσουρα, τα νορμαλ κομμενα σε μέγεθος χωράνε κανονικα)

Τελος το μόνο μείον για εμενα ηταν ο θορυβος καθως κανει λιγο φασαρια αλλα απο την αλλη θα πω οτι τον καναπέ τον ειχα στο μισο μετρο απο το τζάκι οποτε το βεντιλαρερ ηταν διπλα μου. Το "προβλημα" μαλλον θα λυνοταν με εναν ροοστατη (ειδικο για φορτιο με ημιτονα, οχι απλο των 5€) αλλα δεν προλαβα να ασχοληθω.. με τον ροοστατη θα μπορουσα να το δουλέψω σε χαμηλοτερες στροφες και οχι μονιμα στο μαξ των στροφων..και ενημερωτικά, δεν ακουγοταν το βεντιλαρερ καθως αυτο είναι αθόρυβο αλλα η ροη αερα απο τους σωλήνες

Τελος αν σε ενδαφερει και ταιριαζει στην εστια σου είναι διαθέσιμο για πώληση

Επεξ/σία από Maktheo
Δημοσ.
Στις 29/11/2018 στις 12:30 ΜΜ, li@m είπε

Αυτο το εχει φιλος, μου εχει πει οτι κανει καλύτερη δουλειά απο το αλλο με τους 5 σωληνες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχε και ένας φίλος.Όπως μου έλεγε στην αρχή έκανε κάποια δουλειά αλλά με τον καιρό μειώθηκε δραστικά η απόδοση επειδή όπως έμαθε από αλλού οι σωλήνες πιάνουν εξωτερικά μία κάπνα η οποία κολλάει πάνω, δύσκολα βγαίνει λειτουργεί σαν μόνωση δεν ζεσταίνεται καλά η σωλήνα και έτσι ο αέρας όπως μπαίνει από κάτω έτσι βγαίνει από πάνω.

Τελικά το κατήργησε γιατί ήταν και μεγάλος μπελάς το καθάρισμα. του τζακιού.Αν και έχω ανοιχτό τζάκι το οποίο ελάχιστα ανάβω και το έχω σφραγισμένο γιατί περισσότερο τραβάει τον ζεστό αέρα παρά ζεσταίνει το χώρο,δεν θα το αγόραζα γιατί θεωρώ πεταμένα λεφτά.Αν αγοράζεις και ξύλα είναι βλακεία να τα καις σε ανοιχτό τζάκι με την προϋπόθεση να ζεστάνεις το χώρο.

Καμιά γιορτή Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά για την πλάκα και πάλι σφράγισμα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

καλα,μερικοι το εχετε τερματισει .οταν γραφετε οτι τραβαει τον ζεστο αερα,τι θελετε να πειτε?γνωριζετε τον τροπο λειτουργιας του τζακιου?στο αλλο νημα που κλειδωθηκε,ο αλλος εγραφε οτι βγαζει τον ζεστο αερα καιτραβαει τον κρυο απο κουφωματα και οπου βρει.ναι,ειναι ευκαιρια τωρα,να γουγλαρετε λιγο,να μαθετε  με ποιον τροπο θα καλυψετε την ελλειψη γνωσης και το δικαιωμα αποψης.

προς τον νηματοθετη,μια χαρα δουλεια κανει το αεροθερμο και σιγουρα αξιζει στο 100ρικο,αν το βρεις  σε αυτην την τιμη.συνηθως  παιζει απο 150 και πανω.

εχω αυτο με τα 5 μπουρια,και εκτος της εμφανισης που μοιαζει με εξατμιση απο funny car ,θερμαινει μια χαρα τον χωρο στον οποιο ειναι το τζακι,πολυ πιο γρηγορα απο οτι χωρις αυτο.αν θελεις να θερμανεις και αλλο δωματιο,πρεπει να κανεις τον κυριο χωρο,φουρνο.

με μεσε και καρβουνα  να ακουμπανε τις κατω σωληνωσεις,ειδα οτι δεν ειχε καυτο αερα στις εξοδους.με οξια-δρυ και καλη φλογα ,δεν μπορεις να κατσεις μπροστα στο αεροθερμο,αλλα τα εξαφανιζει γρηγορα,οποτε ,αναμικτα.ναι ,κανει θορυβο και στην χαμηλη σκαλα,χωρις να εχει εμφανη υψηλοτερη παροχη αερα στην δευτερη.καιει 25 βατ στην πρωτη και 45 στην δευτερη σκαλα.σχετικα με το καθαρισμα,που εγραψε ο μακθεο για 15-20 μερες,ναι,αυτη ειναι η συχνοτητα αν δεν το αναβεις για να ζεσταθεις αλλα μονο για μοστρα.εγω καιω καθημερινα κοντα 50 κιλα ξυλο,και καθαριζω καθημερινα,με εναν καθο σταχτης και σκουπα ηλεκτρικη.ουτε μετακινω κατι ,ουτε καθυστερω.σε 5 λεπτα εχω μαζεψει οτι μαζευεται ,και ξανα αναβω.τωρα που εγραψα περι καθαρισματος,εννοειται οτι το βραδυ δεν το αφηνω να αναβει,οποτε το πρωι δεν ειναι γεματο καυτρες.τελευταια ξυλα βαζω 9-10 το βραδυ,κανω ενα μπουμπουνισμα  και το αφηνω να σβησει.το αεροθερμο το εχω βαλει με θερμοστατη στην καπνοδοχο,οταν πεσει η θερμοκρασια,να σβηνει το ανεμηστηρι για να μην το εχω συνεχεια στο ον ή να σηκωνομαι για να το σβησω.....

Δημοσ.

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε για το τζάκι, δηλαδή ότι στην ουσία κρυώνει το χώρο! Στο πατρικό μου έχουμε τζάκι και στο επόμενο σπίτι που θα πάω θα προσπαθήσω να έχει κι εκεί, είναι όμορφο, ωραία παρέα, ωραία διαδικασία και δεν έχω δει να κρυώνει το σπίτι! 

Ts τέτοιο αερόθερμο δεν ξέρω κάποιον να έχει, πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι να τα διαφημίζουν πολύ όμως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...