p_under Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αγορασα την rx 570 4gb απο την προσφορα του πλαισιου και δεν μπορω με τιποτα να την κανω να δωσει σωστα εικονα στην 4k τηλεοραση μου. Σε αναλυση 3840x2160 ολα μια χαρα, οταν ανεβαζω αναλυση σε 4096x2160 εχω προβλημα με το scalling, δηλαδη η εικονα βγαινει εκτος οριων. Προσπαθω μεσα απο τον driver αλλα τιποτα, οτι ρυθμιση και να κανω εχω το ιδιο αποτελεσμα. Καποια στιγμη καταφερα να μου εμφανισει το scalling side bar και εφτιαξα το προβλημα αλλα μετα απο restart παλι τα ιδια. Προσπαθουσα με τον τελευταιο driver και κατεβασα μια εκδοση αλλα δεν αλλαξε κατι. Δεν θελω να δοκιμασω πολυ παλιοτερους drivers. Διαβαζω οτι ειναι γνωστο θεμα με τις τηλεορασεις, υπαρχει λυση; Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από p_under
GBorb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δες λίγο και τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Το ότι βγαίνει εκτος ορίων συνήθως είναι λόγο refresh rate. Τι καλώδιο έβαλες;
p_under Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, GBorb είπε Δες λίγο και τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Το ότι βγαίνει εκτος ορίων συνήθως είναι λόγο refresh rate. Τι καλώδιο έβαλες; Τι προτεινεις να κανω στις ρυθμισεις; Hdmi 2.0 χρησιμοποιω.
Havik Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Η ανάλυση της οθόνης μάλλον είναι UHD (3840 x 2160) και όχι 4096x2160 οπότε όταν βάζεις μεγαλύτερη ανάλυση και διατηρείς το ίδιο ratio ζουμάρεις χωρίς να παραμορφώνεις και τα extra πιχελ βγαίνουν εκτός. Είτε θα βάλεις την native ανάλυση, είτε αν επιμένεις σε 4096p θα ζοομαρεις και θα παραμορφώσεις την εικόνα, ίδιο ύψος πιο μακρουλή, είτε θα κάνεις ζοομ in. 2
p_under Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Havik είπε Η ανάλυση της οθόνης μάλλον είναι UHD (3840 x 2160) και όχι 4096x2160 οπότε όταν βάζεις μεγαλύτερη ανάλυση και διατηρείς το ίδιο ratio ζουμάρεις χωρίς να παραμορφώνεις και τα extra πιχελ βγαίνουν εκτός. Είτε θα βάλεις την native ανάλυση, είτε αν επιμένεις σε 4096p θα ζοομαρεις και θα παραμορφώσεις την εικόνα, ίδιο ύψος πιο μακρουλή, είτε θα κάνεις ζοομ in. Εχεις δικιο, ειχα την εντυπωση πως εχω 4096 x 2160 οθονη και οχι 3840. Το μοντελο της οθονης ειναι αυτο https://www.panasonic.com/ee/consumer/kodune-meelelahutus/televiisorid/led-lcd-tv/tx-50dx750e.specs.html Αρα τζαμπα προσπαθουσα 2 μερες να ανεβασω αναλυση. Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα