Προς το περιεχόμενο

Προς αναζήτηση μηχανής.


GoosemanGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Πρώην κάτοχος d5200 ως πρώτη μηχανή και ως αρχάριος στη φωτογράφιση. Μετά από 4 χρόνια χρήσης με τον απλό φακό του πακέτου και με λίγες γνώσεις κατάφερα να βγάζω αξιοπρεπείς φωτογραφίες στο manual. 

Η κύρια χρήση της μηχανής είναι σε ταξίδια. Τοπία. Αξιοθέατα. Φωτογραφίες με πορτρέτα της παρέας.Αρκετές φορές φωτογραφίες είτε το βράδυ σε εξωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό, είτε σε κάποιο κλειστό χώρο πχ μουσείο.

Πλέον σε αναζήτηση νέας μηχανής FF. Με μέγιστο χρηματικό όριο τα 1500€ μηχανή με φακό. Ίσως και κάτι παραπάνω το πολύ ακόμη 300€ για κάποιον φακό.

Τώρα στο θέμα μας και στις πολύτιμες γνώσεις σας. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια φωτογραφική που μπορεί να με καλύψει και σίγουρα να την κρατήσω τουλάχιστον 6-7 χρόνια ίσως και γιατί όχι και παραπάνω. Δεδομένου ότι πλέον θα διαθέσω και περισσότερα χρήματα.

Ξεκίνησα και μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η d750 να λέω την αλήθεια. Ψάχνοντας είδα πολλά προβλήματα με το κλείστρο και σχετικά μικρή διάρκεια ζωής σε φωτογραφίες σε σύγκριση με άλλες. Μετά την θεώρησα σχετικά παλιά και ίσως κάποια στιγμή να βγει η d760 ας πουμε που μπορεί να είναι κλάσης ανωτερη. Βέβαια ποιος ξέρει και πόσο θα έχει.

Φίλος μου πρότεινε την sony a7 ii η την a7r ii... 

Και πάει λέγοντας.

Δεν θα με πείραζε αν είναι dslr η mirrorless. 

Ίσως θα με δελέασε κάποιο πακέτο ας πούμε με κάποιον φακό που να βολεύει για το σκοπό που τη θέλω. Το κακό είναι δεν έχω γνώσεις από φακούς και με τα f τα νούμερα γενικά τα χάνω και την όλη φιλοσοφία των φακών.

Ελπίζω να σας έβαλα στο κλίμα. Θα χαρώ πολύ κάποιος να με βοηθήσει και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιος που εβαλες μπατζετ αλλα ποιος λογος σε οδηγησε στην αποφαση να πας σε FF ;;;  Με τον κιτ φακο επισης να ρωτησω ποιο ηταν το αγαπημενο σου εστιακο μηκος ( η εστιακο ευρος) ...Πχ εμενα μου αρεσει να τραβαω σε 35mm ,24mm και 58mm

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω με τις λίγες γνώσεις μου ότι θα χρειαστώ ff μηχανή διότι σε οτιδήποτε με χαμηλό φωτισμό δε θα έχω πρόβλημα. 

Δεν είχα κάποια αγαπημένη ρύθμιση. Νομίζω πιο πολύ λειτουργούσα με ότι άρεσε περισσότερο στο μάτι και στο πώς τα έβλεπα μέσα από το σκόπευτρο κατά συνέπεια και πως φανταζομουν την κατάλληλη φωτογραφία για μένα. 

Καμία από τις φωτογραφίες μου δεν έχει υποστεί crop ούτε κάποια επεξεργασία. Και γιατί δεν έχω τις γνώσεις αλλά και γιατί δεν υπάρχει χρονος να αποκτήσω τις γνώσεις αλλά και να τις κάνω πράξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με βαση ολα τα παραπανω που ανεφερες προσπαθω να αποκτησω μια εικονα... Θα προτεινω να κρατησεις την καμερα που εχεις και να προβεις σε αγορα φωτεινων φακων... Εισαι διατεθειμενος να συζητησουμε την παραπανω προταση ή θες να πας ασυζητητι σε FF ;;; 

To μπατζετ που εχεις επιτρεπει την αγορα φωτεινων φακων και ειναι απλετο και πλουσιοπαροχο κατα τη γνωμη μου. Γενικα οσο προχωρας στη φωτογραφια επειδη βλεπω οτι εχεις διαθεση να ασχοληθεις θα αντιληφθεις το παν ειναι οι φακοι και σε δευτερη μοιρα ειναι τα σωματα (εκτος εξιδικευμενων αναγκων οπως φωτογραφων αγωνων sport shooters...αστρο (astrophotography) φωτογραφων..Δεν νομιζω οτι ανηκεις σε καποιες απο αυτες τις κλασεις που απαιτουν ακριβα εξιδικευμενα σωματα με μεγαλο σενσορα ή εξελιγμενο module εστιασης.

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η παλιά μηχανή πολύ πιθανόν έχει φτάσει στο νέο της ιδιοκτήτη. Οπότε καταλαβαίνεις έτσι από ψυχολογικούς λόγους νομίζω θέλω μια ff. Και ας είμαι ασχετος και ας πάει και χαμένη στα χέρια μου που λέει ο λόγος. Ίσως κάποια στιγμη την αξιοποιήσω καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιταξε εγω λεω να μεινεις σε Nikon γιατι οφειλω να ειμαι αντικειμενικος (αν και εγω ειμαι φανατικος Sonακιας) βλεπεις οτι δεν σε σπρωχνω προς τα εκει...(sony a7 κλπ )

Λεω να μεινεις σε Νικον γιατι εισαι εξοικιωμενος με το περιβαλλον και τα μενου και θα νιωθεις "ασφαλεια" και αυτοπεποιθηση με τη νεα καμερα

Προτεινω να πας σε καποιο σωμα μεταχειρισμενο ή μη της σειρας D7000 (ειμαι σιγουρος οτι θα συμμετασχουν και τα παιδια που χρησιμοποιουν Νικον για να σου πουν πιο μοντελο προτιμουν)

Bλεπω στο skroutz την D7100 στα 600ευρω μονο σαν σωμα.Tην 7200 στα 750€ σωμα καινουργια επισης ... Για φακο και για αρχη παντα προτεινω αφου θες και για χαμηλο φωτισμο τον Sigma 17-50 OS F2.8  στα 320 ευρω, τον βλεπω με ενα γρηγορο search καινουργιο στο σκρουζ.Υστερα αν βλεπεις οτι τραβας πχ συνεχεια στα 35mm θα πας σε αγορα 35mm f1.8 ακομα και f1.4 αν τραβας σε σκοταδια και δεν θες τη χρηση flash/strobes.

Επειδη πιεζεις για full frame αν αγοραζα με το πιστολι στο κροταφο αυτη τη στιγμη FF Νικον, τοτε θα αγοραζα την D750 μεταχειρισμενη (την εψαξα προχειρα στα 975 ευρω μεταχ. σωμα μονο) .Εχουν ακουστει συστασεις και για αγορα μεταχειρ. της Nikon D610 για σωμα full frame (αυτην την βλεπω στα 700€ στην αγορα μεταχειρισμενων μονο σωμα) 

EDIT : Εριξα μια γρηγορη ματια και διαπιστωσα οτι η D610 εχει πολυ καλο αισθητηρα(για raw παντα και για καμερα του 2014) οποτε φαινεται οτι ειναι απο τα πολυ καλα value for money

Για το θεμα με το κλειστρο των D750 επειδη αγνοω το ζητημα καλυτερα να απαντησουν τα παιδια που τραβανε/παρακολουθουν τις εξελιξεις σε Nikon.

 

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από μενού κτλ δε νομίζω να δυσκολευτω και ας είναι άλλη εταιρεία. Οπότε θέλω να ακούσω τη γνώμη σου και για sony. Οι εν λόγω σειρά d7*** δε πιστεύεις ότι δεν έχουν τρομερή διαφορά από τις d5**** ? 

Για μεταχειρισμένη δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία γιατί είναι πολλά τα χρήματα. προτιμώ κάτι καινούργιο για διάφορους λόγους όπως και να κάνω οικονομία λίγο καιρό ακόμη.

Οι φακοί αν κατάλαβα καλα ειναι σταθεροί αυτοί που μου προτείνεις. Και ιδανικοί για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Οπότε θα τους έχω κατά νου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H σειρα D7000 σε θεματα αισθητηρων ειναι παρομοια APSC δηλαδη με τη σειρα D5000 αλλα ανωτερη σε πολλα θεματα... εργονομιας κλασης/ποιοτητας αλγοριθμου AF και εχουν και το μοτερ για τους παλιους screw drive φακους Nikon (ας με διορθωσουν οι της Nikon αν κατι παρελειψα) ..Επισης εχει και τη ρυθμιση AF Fine Tune που ειναι πολυ σημαντικη.

Αυτος που προτεινα ειναι ζουμ...o sigma δηλαδη 17 εως 50mm με σταθερο μεγιστο διαφραγμα f2.8

Για οχι ζουμ εδωσα ενα παραδειγμα γοογλαρε τον Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G ..αυτος ειναι ακομα πιο φωτεινος (πανω απο ενα στοπ) απο τον 2.8

Σκεψου ο κιτ που χρησιμοποιουσες οταν ζουμαρες  τερμα ηταν σε F5.6

Αν θα πας σε full frame πρεπει να προτεινουμε αλλους φακους γιατι αυτοι που εγραψα ειναι για crop APSC

Για Sony που ειπες θα πρεπει να δεις λογικα μονο την A7II γιατι με την A7RII και με φακους δεν θα σε φτασει το budget...Και γενικα προσωπικα την A7II θα την απεφευγα...Καλυτερα ισως να μαζευες λεφτα να πας κατευθειαν σε Α7ΙΙΙ..Ολα αυτα υποθετικα παντα.

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά έχεις δίκιο. Εξεπλάγην από τους φακούς ίσως εκεί έπρεπε να επενδύσω. Η παλιά μηχανή πλέον είναι παρελθόν οπότε κάτι καλύτερο είναι και καλοδεχούμενη.

Η ρύθμιση fine tune αν και είδα κάτι σχετικό πως να ρυθμίσεις την κάμερα να το κάνει δε κατάλαβα ακριβώς τη χρησιμότητα.

Οι a7 iii παραπαει μακριά η βαλίτσα. Πολύ ακριβη για μενα. 

Τέλος πάντων θα τα μελετήσω αύριο πάλι γιατί πήγε αργά. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τη βοήθεια σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, GoosemanGr είπε

Καμία από τις φωτογραφίες μου δεν έχει υποστεί crop ούτε κάποια επεξεργασία. Και γιατί δεν έχω τις γνώσεις αλλά και γιατί δεν υπάρχει χρονος να αποκτήσω τις γνώσεις αλλά και να τις κάνω πράξη

Το θέμα εδώ είναι ότι ένα μέρος του κόστους των DSLR / mirrorless οφείλεται ακριβώς στη δυνατότητά τους να παράσχουν πολύ μεγάλη ευελιξία στη δημιουργία εικόνας. Η επεξεργασία αρχείων RAW δεν είναι μια τυπική επεξεργασία εικόνας. Είναι η δημιουργία εικόνας από πρωτογενή δεδομένα. Διαδικασία που κάνεις εσύ αντί για την ίδια τη μηχανή, η οποία μπορεί να την κάνει με τρόπο που σχεδόν πάντα δεν είναι ο καλύτερος.

Είναι πολύ πιθανό τα jpeg που θα κρατήσεις από μια FF μηχανή που θα τα παράξει αυτόματα, να είναι χειρότερα από τα jpeg που θα ξεζουμίσεις ο ίδιος από τον αισθητήρα μιας APS-C μηχανής. Διότι τα jpegs σε μεγάλο βαθμό κρύβουν το πραγματικό τονικό εύρος μιας σκηνής τα δεδομένα της οποίας περιέχονται σε ένα αρχείο RAW. Λίγο πράγμα είναι να βλέπεις ξαφνικά μέσα από τις μαύρες σκιές ή μέσα από τις "καμμένες" περιοχές της φωτογραφίας να αναδύεται ξαφνικά εικόνα;

Μετά, είναι τόσο απλό να διορθώσεις ισορροπία λευκού, τις περισσότερες γεωμετρικές παραμορφώσεις, κακές κλίσεις, τονικό εύρος, (ας εξαιρέσουμε χρώμα, gamma, ιστόγραμμα κλπ που θέλουν περισσότερο διάβασμα) ώστε έχω καταλήξει ότι η βασική γνώση διαχείρισης αρχείων RAW είναι μια επένδυση που πραγματικά αξίζει να κάνεις για να βελτιώσεις δραματικά τη φωτογραφία σου.

Ακόμα και με τα είδη φωτογράφισης που ασχολείσαι, τα περιθώρια βελτίωσης της φωτογραφίας σου είναι πολύ μεγάλα και ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού του εξοπλισμού σου καταλήγει αναξιοποίητος. Δεν ανεβάζω εδώ φωτογραφίες μου πορτραίτων αλλά για παράδειγμα το χρώμα μιας Sony a5000 δε θα είχα καταλάβει τι τραγικό ήταν (και δεν αναφέρομαι ούτε στο βάθος χρώματος, ούτε στο τονικό εύρος  ούτε στη λεπτομέρεια που μπορεί να καταγράψει ο αισθητήρας, αλλά στη JPEG engine, που δεν έχει σχέση με το αν η μηχανή είναι FF ή όχι), αν δεν έβλεπα τα πορτραίτα δίπλα δίπλα, το πριν και το μετά από την αξιοποίηση ενός RAW αρχείου.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, afterhours είπε

Bλεπω στο skroutz την D7100 στα 600ευρω μονο σαν σωμα.Tην 7200 στα 750€ σωμα καινουργια επισης ...

580 ευρώ καινούργια d7200 από e-infin .

Με 760 ευρώ παίρνει , d7500 , αλλά κορυφαίο vfm θεωρώ τώρα τη d7200 .

 

Σχετικά με τις παραμορφώσεις, παροτρύνω τους πάντες, να ασχοληθούν να δουν τι διορθώσεις κάνει το dxo . Καμία σχέση με photoshop κτλ .

Ειδικά σε φακούς με περίεργες παραμορφώσεις, όπως ο πολύ παλιός nikon 20mm f/2.8D . Κάνει θαύματα.

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

 

Σχετικά με τις παραμορφώσεις, παροτρύνω τους πάντες, να ασχοληθούν να δουν τι διορθώσεις κάνει το dxo . Καμία σχέση με photoshop κτλ .

 

Χρησιμοποιω και το LR και το DXO Photolab... Και τα δυο μου αρεσουν..Ειδικα το DXO εχει την κορυφαια εφαρμογη DXO Prime για μειωση θορυβου.Μου φαινεται ομως στο DXO οταν κανω import ακομα και στο zero presets applied κατι κανει στις φωτο σχετικα με τα black level (βεβαια ισως φταει το γεγονος οτι εχει διαφορετικη engine -demosaicing στα raw απο το LR)

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, afterhours είπε

 κατι κανει στις φωτο σχετικα με τα black level (βεβαια ισως φταει το γεγονος οτι εχει διαφορετικη engine -demosaicing στα raw απο το LR)

Μπορείς να τα κλείσεις όλα και να μην κάνει τίποτε. By default , έχει πολλά ενεργοποιημένα. Π.χ. το smart lighting  , εμένα , για τοπία , δεν μου αρέσει καθόλου και το έχω βγάλει off. Για πορτραίτα, δεν είναι άσχημο . Στην παραμόρφωση των φακών , ειδικά των περίεργων , κάνει θαύματα το πρόγραμμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...