joannanomi13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 γειαα σαςς, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σε σχεση με ενα piercing ( helix ) που εκανα προσφατα ( πριν μια με μια μιση εβδομαδα ). Σημερα το πρωι που σηκωθηκα απο το κρεβατι και πηγα να απολυμανω και να περιποιηθω το piercing, τελοσ παντων παρατηρησα οτι ειχε πρηστει λιγο το πισω μεροσ τησ τρυπασ και ειχε κανει ενα μικρο βουναλακι κατι τετοιο χωρισ να βγαζει πυον η κατι αλλο απλα πονουσα οταν ακουμπαγα την τρυπα, ομως το σκουλαρικη το γυρναγα κανονικα, δεν ξερω αν ειναι μολυνση η κατι αλλο. Εγω το καθαρισα κανονικα και το απολυμανα οπωσ πρεπει. Πρεπει να βαλω καποια αλοιφη η να ακολουθησω καποια αλλη τακτικη? Μπορω αντι για fucidin να βαλω fucicort? θα χρειαστει να βγαλω το κοσμημα? ευχαριστωω πολυυυ!
γροσερισοπ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ
ASTOU Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, joannanomi13 είπε γειαα σαςς, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σε σχεση με ενα piercing ( helix ) που εκανα προσφατα ( πριν μια με μια μιση εβδομαδα ). Σημερα το πρωι που σηκωθηκα απο το κρεβατι και πηγα να απολυμανω και να περιποιηθω το piercing, τελοσ παντων παρατηρησα οτι ειχε πρηστει λιγο το πισω μεροσ τησ τρυπασ και ειχε κανει ενα μικρο βουναλακι κατι τετοιο χωρισ να βγαζει πυον η κατι αλλο απλα πονουσα οταν ακουμπαγα την τρυπα, ομως το σκουλαρικη το γυρναγα κανονικα, δεν ξερω αν ειναι μολυνση η κατι αλλο. Εγω το καθαρισα κανονικα και το απολυμανα οπωσ πρεπει. Πρεπει να βαλω καποια αλοιφη η να ακολουθησω καποια αλλη τακτικη? Μπορω αντι για fucidin να βαλω fucicort? θα χρειαστει να βγαλω το κοσμημα? ευχαριστωω πολυυυ! Είναι φυσιολογικό, μην γυρίζεις το σκουλαρίκι τις πρώτες μέρες και γενικά μην το πειράζεις όσο μπορείς. Να το καθαρίζεις με αποστηρωμένο αλατόνερο. Βράζεις πρώτα το νερό και μετά προσθέτεις αλάτι και το περνάς με μια γάζα ή μπατονέτα.
opera Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Τι να σου πω,μια μικροεπεμβαση έκανα και πήρα 10 μέρες αντιβίωση. Πολλά μπορείς να πάθεις αν δε γίνει σωστά,σε οποιοδήποτε τραύμα υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
Curtis76 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Ολα καλα, προβλημα θα υπηρχε αν γυριζε το αυτι... 1
Whargoul Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Το αλατόνερο με θαλασσινό αλάτι χωρίς ιώδιο (όχι με το συνηθισμένο αλάτι που βάζουμε στο τραπέζι), και με δοσολογία 1/4 του κουταλιού του γλυκού σε 250ml ζεστό νερό. Προφανώς το αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία του πριν το χρησιμοποιήσεις. Ξέπλυμα με χλιαρό αλατόνερο το κάνεις 3 φορές την ημέρα, ή και πιο συχνά δεν βλάπτει για 1μήνα ή και περισσότερο. Καλά είναι να το πλένεις και με μπατονετα βουτηγμένη στο αλατόνερο. Το σκουλαρίκι δεν πρέπει να το πειράζεις (είναι μεγάλος πειρασμός αλλά δεν πρέπει). Σε κάποια φάση θα βγάζει και ένα κίτρινο διαμπερές υγρό (πλάσμα).Αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορείς να γεμίζεις και ένα ποτήρι με χλιαρό αλατόνερο, και να βάζει το αυτί σου μέσα για κανά λεπτό. Βοηθά πολύ ειδικά εάν ενοχλεί. Αντισηπτικές κρέμες, διαλύματα κλπ, γενικά αποφεύγονται εκτός εάν υπάρχει λόγος, γιατί ερεθίζουν και ξηραίνουν το σημείο. Κάποιοι χρησιμοποιούν πολύ ήπια αντισηπτικά αντί αλατόνερο. Έαν έχεις απορίες ή κάτι δεν σου φαίνεται καλά, απλά πας εκεί που το έκανες να το δουν.
joannanomi13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Whargoul είπε Το αλατόνερο με θαλασσινό αλάτι χωρίς ιώδιο (όχι με το συνηθισμένο αλάτι που βάζουμε στο τραπέζι), και με δοσολογία 1/4 του κουταλιού του γλυκού σε 250ml ζεστό νερό. Προφανώς το αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία του πριν το χρησιμοποιήσεις. Ξέπλυμα με χλιαρό αλατόνερο το κάνεις 3 φορές την ημέρα, ή και πιο συχνά δεν βλάπτει για 1μήνα ή και περισσότερο. Καλά είναι να το πλένεις και με μπατονετα βουτηγμένη στο αλατόνερο. Το σκουλαρίκι δεν πρέπει να το πειράζεις (είναι μεγάλος πειρασμός αλλά δεν πρέπει). Σε κάποια φάση θα βγάζει και ένα κίτρινο διαμπερές υγρό (πλάσμα).Αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορείς να γεμίζεις και ένα ποτήρι με χλιαρό αλατόνερο, και να βάζει το αυτί σου μέσα για κανά λεπτό. Βοηθά πολύ ειδικά εάν ενοχλεί. Αντισηπτικές κρέμες, διαλύματα κλπ, γενικά αποφεύγονται εκτός εάν υπάρχει λόγος, γιατί ερεθίζουν και ξηραίνουν το σημείο. Κάποιοι χρησιμοποιούν πολύ ήπια αντισηπτικά αντί αλατόνερο. Έαν έχεις απορίες ή κάτι δεν σου φαίνεται καλά, απλά πας εκεί που το έκανες να το δουν. σε ευχαριστω πολυυ.Μπορω να βαλω καποια αλοιφη για πιο γρηγορα αποτελεσματα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, joannanomi13 said: σε ευχαριστω πολυυ.Μπορω να βαλω καποια αλοιφη για πιο γρηγορα αποτελεσματα? Να πας σε έναν γιατρό ή έστω σε ένα φαρμακείο για να σου δώσει το σωστό φάρμακο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις