Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαλασε η ηλεκτροβανα ενω ελειπα ταξιδι μια εβδομαδα κ τοα καλοριφερ καιγανε ολες αυτες τις μερες χρεωθηκα κανονικα;μενω σε πολυκατοικια!

Δημοσ.

Όπου και να μένεις (πολυκατοικία ή μη) και για όποιο λόγο και αν έκαιγαν τα καλοριφέρ (από επιλογή ή λόγω...βάνας), χρεώνεσαι κανονικά αφού το δικό σου διαμέρισμα "τα 'φαγε".

Το μοναδικό που ίσως να σε βοηθήσει ψυχολογικά είναι ότι αν και η βάνα ήταν ανοιχτή για μία βδομάδα, σίγουρα δεν έκαιγε για μία βδομάδα αφού έχει θερμοστάτη. Και από τη στιγμή που έλειπες και δεν ανοιγόκλειναν πόρτες και παράθυρα σημαίνει ότι οι απώλειες κρατήθηκαν στο ελάχιστο δυνατό και άρα μπορεί να έκαψε τις μισές ώρες (ή και λιγότερες).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες ότι ήσουν σπίτι και τα έκαιγες κανονικά...δεν μπορείς να κάνεις και πολλά τώρα. Ισχύει κι αυτό που λέει ο haris_216, αν δεν είχες τον θερμοστάτη στους 30 λογικά πιάσανε θερμοκρασία και σταματήσανε. 

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.

Από όσο ξέρω στα περισσότερα συστήματά χρεώνεσαι όσο είναι ανοιχτός ο θερμοστάτης. Υπάρχουν και κάποια αλλά βέβαια που περιμένουν εντολή ότι άνοιξε/έκλεισε η ηλεκτροβανα. Αν είχε κολλήσει η Βάνα και χρεώνοσουν βάσει θερμοστάτη λογικά δε θα έχεις θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο θερμοστατης μου ηταν κλειστος

21 λεπτά πριν, paylidis είπε

Από όσο ξέρω στα περισσότερα συστήματά χρεώνεσαι όσο είναι ανοιχτός ο θερμοστάτης. Υπάρχουν και κάποια αλλά βέβαια που περιμένουν εντολή ότι άνοιξε/έκλεισε η ηλεκτροβανα. Αν είχε κολλήσει η Βάνα και χρεώνοσουν βάσει θερμοστάτη λογικά δε θα έχεις θέμα. 

Ο θερμοστατης μου ηταν κλειστος 

Δημοσ.

οι αυτονομίες καλό είναι να γράφουν οι μετρητές τις ώρες της βαλβίδας και όχι του θερμοστάτη γιατί έτσι ο οποιοσδήποτε με "χαλασμένη" βαλβίδα και κλειστό θερμοστάτη θα είχε εσαεί δωρεάν θέρμανση και αυτός με χαλασμένη βαλβίδα και ανοικτό θερμοστάτη θα πλήρωνε χωρίς να θερμαίνεται

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

εγω απο οσο ξερω στα περισοτερα  χρεωνεσε βαση ποση ωρα ειναι ειναι ανοιχτη η  ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα ( εχει μηχανικο ωρομετριτη ροης η' ψηφιακο ποση ωρα ειναι ανοιχτη η ηλεκτρομαγνητικη  ).  .

αυτο για ποση ωρα θερμοστατη πρωτη φορα το ακουω .εχει απολυτο δικιο ο nvel. 

του ts απλα του κολλησε ανοικτη η ηλεκτρομαγνητικη.  που και που τις καθαριζουμε τις ηλεκτρομαγνητικες.

Δημοσ.

Η ηλεκτροβανα εμεινε ανοιχτη απο την προηγουμενη φορα που  ειχες ανοιξει θερμοστατη..Ειναι σαν να αναβοσβηνε μονιμα  για ολες τις μερες ωρες ενας τεραστιος καυστηρας για ενα μονο διαμερισμα..σαν να λεμε 100χιλ kw να καινε ολη μερα για ενα διαμερισμα που θελει το πολυ 15χιλ kw... 

Το παραπανω σκηνικο ειναι αν ειναι αυτονομη αλλα με κοινοχρηστο λεβητα+καυστηρα...

Και η real αυτονομια ειναι με ατομικο λεβητα/καυστηρα π.χ. φυσικο αεριο ή μικρες μοναδες πετρελαιου

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kage είπε

Η ηλεκτροβανα εμεινε ανοιχτη απο την προηγουμενη φορα που  ειχες ανοιξει θερμοστατη..Ειναι σαν να αναβοσβηνε μονιμα  για ολες τις μερες ωρες ενας τεραστιος καυστηρας για ενα μονο διαμερισμα..σαν να λεμε 100χιλ kw να καινε ολη μερα για ενα διαμερισμα που θελει το πολυ 15χιλ kw... 

Το παραπανω σκηνικο ειναι αν ειναι αυτονομη αλλα με κοινοχρηστο λεβητα+καυστηρα...

Και η real αυτονομια ειναι με ατομικο λεβητα/καυστηρα π.χ. φυσικο αεριο ή μικρες μοναδες πετρελαιου

Ειναι οντως αυτονομη με κοινοχρηστο καυστηρα!

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω το νοημα του θεματος ... χαλασε η ηλεκτροβανα σου, χρεωθηκες. Τι ηθελες να γινει? Να χαλασει η ηλεκτροβανα σου και να χρεωθουν οι αλλοι ενοικοι?

Δημοσ.

Ο αδερφός μου σε παλιά πολυκατοικία στην οποία κάνανε αυτόνομη θέρμανση ενώ είχε τον θερμοστάτη κλειστό,  δυο σώματα όταν άναβε κάποιος άλλος ήταν πάντα ζεστά δεν τον χάλασε καθολου έβγαλε έναν χειμώνα σχεδόν τζάμπα τώρα τι είχε κολληση τι όχι δυστυχώς δεν ξέρω τεχνικά πράγματα ελπίζω φιλαράκι να έπαθες κάτι αντίστοιχο ...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

δεν καταλαβαινω το νοημα του θεματος ... χαλασε η ηλεκτροβανα σου, χρεωθηκες. Τι ηθελες να γινει? Να χαλασει η ηλεκτροβανα σου και να χρεωθουν οι αλλοι ενοικοι?

Ρωτησα αν θα χρεωθηκα ; Κ οντως σαφης απαντηση δεν πηρα!!!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dimisssss είπε

δεν υπαρχει σαφης απαντηση γιατι δε ξερουμε τη συνδεσμολογια της πολυκατοικιας σου. Υπαρχουν θερμιδομετρητες? Εντολη στο λεβητα πως παει?

Λογικα αν η εγκατασταση ειναι 'σωστη΄ (με θερμιδομετρητες) οποτε ανοιγε καποιος το καλοριφερ επαιρνες και εσυ θερμανση και χρεωνοσουν. Αν η εγκατασταση ειναι οτιναναι μπορει να χρεωθεις για 24/7 χρηση μιας βδομαδας η μπορει να μη χρεωθεις τιποτα (γιατι ο θερμοστατης δεν εδινε εντολη στο ρελε να γραψει ο πιθανος ωρομετρητης). Το τι ακριβως απο τα 2 ακρα ισχυει εξαρταται απο ποσο οτιναναι ειναι η εγκατασταση.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dimisssss είπε

Το μαντείο τον δελφων δεν λειτουργεί φίλε αλλά μπορείς να γράψεις την διεύθυνση σου και αν είσαι τυχερός και ο διαχειριστής τις πολυκατοικίας σου είναι και αυτός insomniaκιας τωρα ίσως παρεις την απάντηση σου.... 

11 λεπτά πριν, Dimisssss είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...