Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, paredwse said:

Αν ο ιδιοκτήτης καταγγείλει τη μίσθωση πριν την λήξη του συμβολαίου χωρίς να υφίσταται σοβαρός λόγος, θα χάσει σίγουρα το όποιο δικαστήριο.

Μπορεί ο ιδιοκτήτης να θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρός λόγος και το δικαστήριο να αποφασίσει διαφορετικά. Σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς την απόφαση του όποιου δικαστηρίου.

1 hour ago, paredwse said:

Θεωρώ όμως ότι από μόνη της η διάρρηξη των όποιων σχέσεών τους, δεν νομιμοποιεί κανένα από τα δύο μέρη να "σπάσει" το συμβόλαιο μονομερώς - δεν είναι δηλαδή σοβαρός λόγος καταγγελίας. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι απαραίτητο να έχουν και καλές σχέσεις. Ο ιδιοκτήτης εισπράττει το μίσθωμα, ο ενοικιαστής το πληρώνει - δεν θα κοιμούνται και μαζί...

Ναι, αλλά από την άλλη αν όντας ενοικιαστής κερδίσω το όποιο δικαστήριο, πιθανότατα δεν θα θέλω να συνεχίσω να μισθώνω έναν χώρο του οποίου ο ιδιοκτήτης με βάζει σε διαδικασία δικαστηρίων.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, Malthador said:

Μπορεί ο ιδιοκτήτης να θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρός λόγος και το δικαστήριο να αποφασίσει διαφορετικά. Σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς την απόφαση του όποιου δικαστηρίου.

[...]

Φυσικά δεν προεξοφλώ την απόφαση του όποιου δικαστηρίου. Ο σοβαρός λόγος κρίνεται από τα δικαστήρια κι ως "μπούσουλα" έχουμε τις μέχρι τώρα αποφάσεις των δικαστηρίων (η λεγόμενη "νομολογία") για το τι συνιστά σοβαρό λόγο για καταγγελία μίσθωσης.

12 minutes ago, Malthador said:

[...]

Ναι, αλλά από την άλλη αν όντας ενοικιαστής κερδίσω το όποιο δικαστήριο, πιθανότατα δεν θα θέλω να συνεχίσω να μισθώνω έναν χώρο του οποίου ο ιδιοκτήτης με βάζει σε διαδικασία δικαστηρίων.

Δεν ξέρω εάν αυτή η θεώρηση των σχέσεων εκμισθωτή-μισθωτή συνιστά από μόνη της "σοβαρό λόγο" για την καταγγελία και λύση της μίσθωσης.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, paredwse said:

[...]Όπως έλεγαν και οι Λατίνοι (όχι οι εραστές, οι άλλοι), scripta manent [...] 

Μας έχεις πεθάνει στα αστειάκια σήμερα! 

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι μιας και το θίξατε το θέμα. Γιατί η ελάχιστη μίσθωση είναι 3 χρόνια; Δηλαδή αποκλείεται κάποιος να θέλει να νοικιάσει το σπίτι για 1 ή 2 χρόνια; Πώς ακριβώς με προστατεύει εμένα(γιατί είπατε προστατεύει και τους 2) το συμβόλαιο όταν λέτε ότι ακόμη και να το συμφωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη και να το γράψουμε, πάλι ισχύει το 3 χρόνια. Μπορεί ο ιδιοκτήτης θεωρητικά να διεκδικήσει άλλον ένα χρόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη ο νομος λεει για 3 χρονια ως ελαχιστη διαρκεια μισθωσης. Τωρα εαν εσυ θελεις να νοικιασεις κατι για 2 χρονια, ο ιδιοκτητης σου συμφωνησει, υπογραψετε ενα συμβολαιο και οντως μετα απο 2 χρονια αποχωρησεις και ο ιδιοκτητης δεν εχει αντιρρηση, προφανως και δεν θα συμβει κατι διαφορετικο. Σε περιπτωση ομως που ενας απο τους δυο αλλαξει γνωμη, τον καλυπτει η υποχρεωτικη ( ειπαμε και για τα δυο μερη η υποχρεωση ) τριετια.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

........

Δεν ειναι ουτε και αυτο ομως απολυτο. Σε περιπτωση οικιας μπορει να υπαρχει πχ οικονομικη αδυναμια ή απλα να αρεσει το ακινητο, ενω σε μια επαγγελματικη μισθωση μπορει ανετα να συντρεχουν εμπορικοι λογοι και συμφεροντα.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

εξακολουθεί να μου φαίνεται παράλογο το όλο θέμα με τα 3 χρόνια. Εγώ π.χ. μετά τον 1 χρόνο φεύγω π.χ. γιατί δεν έχω λεφτά να τον πληρώσω(φεύγω όμως ,χωρίς να χρωστάω κάτι ή χωρίς ζημιές και αφού τον ειδοποίησα). Εσείς μου λέτε ότι πάλι μπορεί να διεκδικήσει τα νοίκια 3 χρόνων, ακόμη και αν στο χαρτί γράψαμε 1 , αλλά αν όντως φύγω όπως παραπάνω , με βάση τη λογική επειδή ήμουν σωστός, δεν θα ασχοληθεί να διεκδικήσει τα χρήματα, αλλά γενικά ο νόμος του το επιτρέπει. Εγώ γιατί βλέπω ότι ο νόμος είτε είσαι σωστός είτε όχι, απλά δίνει στον άλλο το δικαίωμα να διεκδικήσει τα νοίκια 3 χρόνων;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oriok είπε

εξακολουθεί να μου φαίνεται παράλογο το όλο θέμα με τα 3 χρόνια. Εγώ π.χ. μετά τον 1 χρόνο φεύγω π.χ. γιατί δεν έχω λεφτά να τον πληρώσω(φεύγω όμως ,χωρίς να χρωστάω κάτι ή χωρίς ζημιές και αφού τον ειδοποίησα). Εσείς μου λέτε ότι πάλι μπορεί να διεκδικήσει τα νοίκια 3 χρόνων, ακόμη και αν στο χαρτί γράψαμε 1 , αλλά αν όντως φύγω όπως παραπάνω , με βάση τη λογική επειδή ήμουν σωστός, δεν θα ασχοληθεί να διεκδικήσει τα χρήματα, αλλά γενικά ο νόμος του το επιτρέπει. Εγώ γιατί βλέπω ότι ο νόμος είτε είσαι σωστός είτε όχι, απλά δίνει στον άλλο το δικαίωμα να διεκδικήσει τα νοίκια 3 χρόνων;

Δεν θα αφησει χωρις κυνηγητο τα 2 χρονια που αφησες επειδη εσυ εισαι σωστος ή θεωρεις τον εαυτο σου σωστο, αλλα επειδη η ολη διεκδικηση κοστιζει και ισως το οποιο κερδος θα ερθει μια η αλλη στον ιδιοκτητη συν το οτι η ολη διαδικασια ειναι χρονοβορα. Εαν ομως υπαρχει κερδος ή η ζημια των 2 ετων ειναι μεγαλη ή ο αλλος ειναι τζωρας ή σε μισει,  εχει βαση νομου καθε περιθωριο να το κανει.

Απο την αλλη πλευρα η 3τια ισχυει και για τους δυο και προστατευει και τους δυο. Δηλαδη ο ενοικιαστης καταλαβαινει οτι δεν νοικιαζει ξενοδοχειο και ουτε μπορει να παιζει με τον προγραμματισμο του αλλου επειδη ετσι γουσταρει, ενω ο ιδιοκτητης δεν μπορει επειδη βρηκε καλυτερο νοικαρη, καλυτερο ενοικιο ή ετσι του καπνισε να διωξει εναν ανθρωπο απο το σπιτι του.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο για κυριες κατοικιες η 3ετια...

Επομένως, η τριετία ως ελάχιστο χρονικό διάστημα διάρκειας μιας μισθωτικής σχέσης κατοικίας, αφορά μόνο τις περιπτώσεις κύριας κατοικίας. Έτσι ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε άλλη μίσθωση για διαφορετική χρήση, όπως είναι και η μίσθωση για δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία, η οποία ως αστική διέπεται τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Εάν με την μισθωτική σύμβαση έχει συμφωνηθεί η χρήση του μισθίου για άλλη χρήση και όχι ως κυρίας κατοικίας, ο δε μισθωτής, χωρίς να έχει τροποποιηθεί έστω και σιωπηρώς η σύμβαση, χρησιμοποιεί το μίσθιο ως κύρια κατοικία του, η μίσθωση δεν υπάγεται στις ρυθμίσεις του ν. 1703/1987 από μόνο το γεγονός της αυθαίρετης χρήσης του μισθίου ως κύριας κατοικίας, αλλά εξακολουθεί να ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα (ΑΠ 850/1998 ΝΟΜΟΣ, ΑΠ 851/1998, ΝΟΜΟΣ).

το ακ611 που λεει για σιωπηρη ανανεωση  δεν νομιζω να εχει ανανεωθει για το τι γινεται μετα το 2014 και αν θα πρεπει να το δηλωσεις στο ααδε

Λεγοντας ααδε=ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατί να σου πει το ακ611 για φορολογικό ζήτημα; Κάτι σε απασχολεί εδώ και 15 αντίστοιχα thread σχετικά με αυτό το θέμα και δεν αντιλαμβάνομαι τι.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.

Μάγκες το σωστό είναι με το που θα μπαίνεις κάποιος στο σπίτι σας να σας υπογράφει ένα συμφωνητικό λύσεως της σύμβασης χωρίς ημερομηνία

Όποτε με την πρώτη μαλακιά βάζεις ημερομηνία και κατευθείαν έξω

Αν σας πουν μα και μου τότε είναι απατεώνες και το πάνε από αρχή για πιστολισμό

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Μάγκες το σωστό είναι με το που θα μπαίνεις κάποιος στο σπίτι σας να σας υπογράφει ένα συμφωνητικό λύσεως της σύμβασης χωρίς ημερομηνία

Ναι αλλα με καποιους ορους ομως... Πχ σε περιπτωση που δεν μπει το ενοικιο μεχρι ταδε του μηνος ή αναφερθουν καταστροφες στο διαμερισμα κτλ

Οχι επειδη βρηκα αλλον που μου δινει πιο πολλα αυριο το πρωι βαζω ημερομηνια στο χαρτι και σε πεταω εξω...

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, kostakis81 said:

Ωραία φάση.

Είναι απατεώνας αυτός που αρνείται να υπογράψει τέτοιο απαράδεκτο έγγραφο και δεν είναι αυτός που του ζητάει να το υπογράψει; 

• Like 8
Δημοσ.
Στις 6/12/2018 στις 5:45 ΜΜ, paredwse είπε

Ωραία φάση.

Είναι απατεώνας αυτός που αρνείται να υπογράψει τέτοιο απαράδεκτο έγγραφο και δεν είναι αυτός που του ζητάει να το υπογράψει; 

Φίλε όποιος έχει καεί στο χυλό φύσει και το γιαούρτη

Και δεδομένης της προστασίας του νόμου στον ενοικιαστή τότε πρέπει και οι ιδιοκτήτες α παίρνουν τα μέτρα τους

Και γιατί απαράδεκτο το κείμενο παρακαλώ?

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν ισχύει το σύστημα των συστατικών επιστολών που ισχύει σε άλλες χώρες πιστεύω ότι είναι πολύ δικαιο ..

Για τράβα γερμάνια να νοικιάσεις σπίτι χωρίς συστατική επιστολή από προηγούμενο ιδιοκτήτη και τα λέμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...