Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σας βοηθήσω λίγο επειδή μου έτυχε πρόσφατα έκανα συμβόλαιο Φεβρουάριο του 18 για ένα χρόνο και τον Αύγουστο μου ανακοίνωσε ότι θέλει το σπίτι και μέχρι 15 Νοεμβρίου έπρεπε να βρω άλλο (μην μπούμε στην διαδικασία να μου πείτε για την 3ετία και δεν έπρεπε να τον αφήσω έτσι κλπ η γυναίκα δεν ήθελε φασαρίες οπότε και εγώ το άφησα έτσι) η λύση συμβολαίου γίνεται και αυτή μέσω taxis και όπως το συμβόλαιο μου ζήτησε να κάνω αποδοχή ή όχι, οπότε ότι χαρτί και να έχεις υπογράψει από το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο του κόσμου να είναι αν δεν κάνει ο ενοικιαστής αποδοχή της λύσης δεν πάει πουθενά.

1509307170_Screenshot(24)_LI.jpg.0e60309cc05e19c5243df0657bdf54fd.jpg

Επεξ/σία από vanni
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μισό, γιατί εδώ βγάζουμε κι άλλον λαγό 

Το χαρτί με την κενή ημερομηνία λέει δηλαδή συν τοις άλλοις ότι ο ενοικιαστής παρέδωσε το ακίνητο ; 

Δηλαδή ο Κώστας μου ζητάει να υπογράψω ένα χαρτί που λέει ότι "σήμερα λύεται η συμφωνία μας "aka μίσθωση" και εγώ σου παραδίδω το σπίτι άδειο, βαμμένο, καθαρό κλπ" 

Και ξαναλέω με κενή ημερομηνία 

Δηλαδή αν εγώ ας πούμε τσακωθώ σήμερα με τον Κωστάκη βάζει μια ημερομηνία έξι μήνες πριν και με τρέχει στα δικαστήριο ε ; 

Γαμάτο ε ;

Άριστο δεν διαβάζεις αυτά που λέω στα προηγούμενα thread

Από την αρχή το έχω πει

Δεν σε υποχρεώνει κανένας αν θέλεις το υπογράφεις είναι ΤΑΚΕ ΙΤ or LEAVE IT

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vanni είπε

Για να σας βοηθήσω λίγο επειδή μου έτυχε πρόσφατα έκανα συμβόλαιο Φεβρουάριο του 18 για ένα χρόνο και τον Αύγουστο μου ανακοίνωσε ότι θέλει το σπίτι και μέχρι 15 Νοεμβρίου έπρεπε να βρω άλλο (μην μπούμε στην διαδικασία να μου πείτε για την 3ετία και δεν έπρεπε να τον αφήσω έτσι κλπ η γυναίκα δεν ήθελε φασαρίες οπότε και εγώ το άφησα έτσι) η λύση συμβολαίου γίνεται και αυτή μέσω taxis και όπως το συμβόλαιο μου ζήτησε να κάνω αποδοχή ή όχι, οπότε ότι χαρτί και να έχεις υπογράψει από το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο του κόσμου να είναι αν δεν κάνει ο ενοικιαστής αποδοχή της λύσης δεν πάει πουθενά.

Το λεμε και το ξαναλεμε αλλα το μπερδεμα συνεχιζει. Συνοπτικα λοιπον, η εφορια δεν εχει να κανει το παραμικρο σε οτι αφορα τις σχεσεις μεταξυ 2 ιδιωτων ή κι αλλων παρα μονον ενδιαφερεται για την φορολογηση των εσοδων. Ετσι η δηλωση της μισθωσης ή η μη δηλωση της και σε συνεχεια η διακοπη ή οχι, πουθενα δεν εχει να κανει με το συμφωνητικο μισθωσης που εχουν τα δυο μερη και αρμοδια για αυτο ειναι μονον τα δικαστηρια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vanni είπε

αυτό προφανώς είναι καινούργιο φρούτο και δεν ξέρω να σου πω

ισως κάποιος νομικός

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakis81 είπε

Από την αρχή το έχω πει

Ρε συ Κώστα, take it or leave it μπορεί να είναι να απαυτώνω εγώ την νοικάρισσα μου και τις κόρες τις με το ζόρι γιατί δεν έχουν να φάνε και έχουν υπογράψει ένα χαρτί που λέει ότι μπορώ ότι ώρα θέλω να μπαίνω μέσα στο σπίτι να τους σφυράω έναν και να φεύγω 

Αν σε πάνε μέσα για βιασμό θα πεις "μα εγώ έχω χαρτί" ; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Από την αρχή το έχω πει

Εχεις κανει χρηση αυτης σου της "δυνατοτητας";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, 29gk είπε

Εχεις κανει χρηση αυτης σου της "δυνατοτητας";

οχι δεν εχει χρειαστει .

18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ρε συ Κώστα, take it or leave it μπορεί να είναι να απαυτώνω εγώ την νοικάρισσα μου και τις κόρες τις με το ζόρι γιατί δεν έχουν να φάνε και έχουν υπογράψει ένα χαρτί που λέει ότι μπορώ ότι ώρα θέλω να μπαίνω μέσα στο σπίτι να τους σφυράω έναν και να φεύγω 

Αν σε πάνε μέσα για βιασμό θα πεις "μα εγώ έχω χαρτί" ; 

Καταλαβαίνω το ηθικό πρόβλημα και το κατανοώ

Όπως είπα είναι στα όρια του νόμου

Όμως κυκλοφορούν πόλοι στρατηγική εκει εξω καπος πρέπει να ειμαι καλυμμένος

Α συνήθως ο επαγγελματίας μη πληρωτής δεν θα το υπογράψει καθόλου και θα πάει στο επόμενο θύμα του (ιδιοκτήτη ) να νοικιάσει

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

οχι δεν εχει χρειαστει .

Α συνήθως ο επαγγελματίας μη πληρωτής δεν θα το υπογράψει καθόλου και θα πάει στο επόμενο θύμα του (ιδιοκτήτη ) να νοικιάσει

Την περιπτωση ειτε να σου εχει ταξει ο δικηγορος σου φυκια ή να μην εχεις καταλαβει το τι μπορει να κανει αυτο το χαρτι, ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ομως και οχι σαν κυριο μεσο εξωσης/ αποβολης ( με την κυριολεκτικη εννοια και οχι την νομικη οπως νομιζεις ) την εχεις σκεφτει; Η ας πουμε για να μπορει να παρακαμφτει το οριο της 3ετιας που θετει ο νομος;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Δεν είναι θέμα ηθικής, είναι θέμα κατά πόσον είναι σύννομο ένα χαρτί με ανοιχτή ημερομηνία

Btw ο επαγγελματίας πιστολέρο σιγά μη κωλώσει με τέτοια 

Ότι γουστάρεις σου υπογράφει ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, 29gk είπε

Την περιπτωση ειτε να σου εχει ταξει ο δικηγορος σου φυκια ή να μην εχεις καταλαβει το τι μπορει να κανει αυτο το χαρτι, ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ομως και οχι σαν κυριο μεσο εξωσης/ αποβολης ( με την κυριολεκτικη εννοια και οχι την νομικη οπως νομιζεις ) την εχεις σκεφτει; Η ας πουμε για να μπορει να παρακαμφτει το οριο της 3ετιας που θετει ο νομος;

ο δικηγορος ειναι συγγενεις και το εχω δει να δουλευει ... δεν θα επεκταθω αλλο σε αυτο 

το κανουν συνεχως σε επαγγελματικες μισθωσεις στην ερμου ...

5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν είναι θέμα ηθικής, είναι θέμα κατά πόσον είναι σύννομο ένα χαρτί με ανοιχτή ημερομηνία

Btw ο επαγγελματίας πιστολέρο σιγά μη κωλώσει με τέτοια 

Ότι γουστάρεις σου υπογράφει ;)

ειπα οτιειναι στα ορια αλλα ειναι ενασ ορος που θετω στον νεο ενοικο ,αν θελει τον δεχετε αν δεν θελει εγω δεν του νοικιαζω το ακινητο μου 

δικαιωμα μου δεν ειναι να επιλεξω ποιον θα βαλω στο σπιτι μου ???

100% προστασια δεν υπαρχει αλλα με αυτο μειωνεισ τησ πιθανοτητες

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ο δικηγορος ειναι συγγενεις και το εχω δει να δουλευει ... δεν θα επεκταθω αλλο σε αυτο 

το κανουν συνεχως σε επαγγελματικες μισθωσεις στην ερμου ...

ειπα οτιειναι στα ορια αλλα ειναι ενασ ορος που θετω στον νεο ενοικο ,αν θελει τον δεχετε αν δεν θελει εγω δεν του νοικιαζω το ακινητο μου 

δικαιωμα μου δεν ειναι να επιλεξω ποιον θα βαλω στο σπιτι μου ???

100% προστασια δεν υπαρχει αλλα με αυτο μειωνεισ τησ πιθανοτητες

Αλλα πραγματα συμβαινουν σε μια επαγγελματικη μισθωση και αλλα σε μια οικιακη. Ακομα και στις επαγγελματικες, οι διαφοροποιησεις ειναι πολλες και δεν υπαρχει ενα στανταρ. Υπαρχουν ειδικα ακινητα και λειτουργιες, πχ ενα ξενοδοχειο, υπαρχουν ειδικες εμπορικες δραστηριοτητες πχ ενας φουρνος με υγραερια ή ενα εστιατοριο με μεγαλες καταναλωσεις νερου και φυσικα υπαρχουν και διαφορετικα τιμηματα, πχ η Ερμου οπως γρ;αφεις. Εκει ομως και επειδη προκειται για εμπορικες δραστηριοτητες ισχυουν αλλα πραγματα και σιγουρα δεν υπαρχει ουτε καν η εννοια του οικιακου ασυλου ή της οικοσκευης κτλ. Ξαναλεω νομικος δεν ειμαι, εχω δυσκολια να εκφρασω νομικα λοιπον τις διαφορες, αλλα οταν εχεις μια κατοικια και θελησεις να εξωσεις τον ενοικιαστη σου, αυτος σιγουρα προστατευεται και μαλιστα πολλαπλα απο τον δικαστη, σε αντιθεση πχ με εναν εμπορο που νοικιαζει ενα μαγαζι.

Για αυτο στο λεμε, οτι εαν δοκιμασεις αυριο ( το απευχομαι με καθε ειλικρινεια ) να "εφαρμοσεις" αυτο το χαρτι που κατεχεις σε μια κατοικια, φοβαμαι πως θα βρεθεις οχι απλα προ εκπληξεως αλλα και σε μπελαδες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

η υπαρξη τετοιων χαρτιων λειτουργουν και αποτρεπτικα καμια φορα 

οποτε θα δουμε ...

Σου είπα κάτι αλλά δε με πιστεύεις :P

Ας μη δεις καλύτερα σου εύχομαι !!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια οποιοδηποτε χαρτι υπογραφεις κανονικα δεν εχει νομικη υποσταση εαν δεν υπαρχει ημερομηνια επανω...

Δυο παραδειγματα :

α)Στο γνησιο της υπογραφης και σε υπευθυνη δηλωση 1599 οταν πας στο τμημα βαζουν παντα σημερινη ημερομηνια. Εαν το πας με παλιοτερη σε βαζουν και φτιαχνεις αλλη..

β)Υποθεση μεταγραφης Λαζαρου Χριστοδουλοπουλου με συμβολαιο ΑΕΚ που ειχε υπογραφει το 2016 με ημερομηνια 2018 και δεν εγινε δεκτο στο δικαστηριο.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Παιδια οποιοδηποτε χαρτι υπογραφεις κανονικα δεν εχει νομικη υποσταση εαν δεν υπαρχει ημερομηνια επανω...

Δυο παραδειγματα :

α)Στο γνησιο της υπογραφης και σε υπευθυνη δηλωση 1599 οταν πας στο τμημα βαζουν παντα σημερινη ημερομηνια. Εαν το πας με παλιοτερη σε βαζουν και φτιαχνεις αλλη..

β)Υποθεση μεταγραφης Λαζαρου Χριστοδουλοπουλου με συμβολαιο ΑΕΚ που ειχε υπογραφει το 2016 με ημερομηνια 2018 και δεν εγινε δεκτο στο δικαστηριο.

την ημερωμηνια την βαζεισ μεταγενεστερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...