Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κόσμος το ίδιο μιλούσε. Εσύ (και ο κάθε εσύ) δεν αλληλεπιδρούσες με ανθρώπους σε διαφορετικό επίπεδο παιδείας και κατανόησης. 

Δηλαδή, μερικοί είναι εντάξει με το να βλέπουν ανθρώπους να μην μπορούν να διαχωρίσουν το "τι" και το "τη", άλλοι δεν είναι και το θεωρούν ένδειξη ασέβειας στον "συνομιλητή". Άλλοι είναι ΟΚ με το να δέχονται επιχειρήματα, ορισμούς λογικών σφαλμάτων, ενώ άλλοι όχι και αντιδρούν. Εφόσον σε ένα forum η μόνη "βαλβίδα εκτόνωσης" είναι η αντιπαράθεση (σε αντίθεση με "real life", όπου κανείς θα σου μιλήσει ευγενικά αλλά θα σε δυσκολέψει αλλιώς), τότε αυτή θα φανεί. 

Μέχρι (στην Ελλάδα και τα ελληνικά website/forums τουλάχιστον) να υπάρξουν κανόνες συγκεκριμένοι, οι οποίοι θα ορίζουν όχι μόνο την ποιότητα των απαντήσεων αλλά και την ποιότητα των ερωτήσεων , θα βλέπουμε διαφωνίες τέτοιου είδους που να μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως "trolling". Εναλλακτικά, μπορεί ο κόσμος να διεκδικήσει καλύτερη παιδεία για όλους και να μην υπάρχουν τέτοιες διαφορές. Προσωπικά, θα βάλω τα λεφτά μου στους κανόνες στο ιντερνετς.  

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Δε μιλάω για τα τρολλς, μιλαω γι αυτον που δεν γνωριζει πραγματα και μπαινει εδω να ρωτησει και τ ακουει κιολας γιατι η ερωτηση δεν ηταν αρκετα εξυπνη για τα γουστα ορισμενων

Προσωπικα την ερωτηση του την εκλαμβανω σαν τρολλαρισμα. Τι θες να πεις οτι δε γνωριζει πραγματα

Δημοσ.

Αν σε τρολαρουν στο 99% των περιπτωσεων you reap what you sow που λενε στο χωριο μου. Κανεις δεν σου χρωσταει τιποτα, εννοω απο αποψη γνωσης, αρα αμα το βλεπεις το να ανοιγεις θρεντ σαν easy mode της ερευνας αγορας-γκουγκλαρισματος και γενικα ψαξιματος γυρω απο κατι θα παρεις αναλογες απαντησεις. 

Υ.Γ στο φορουμ τρολαρουν και καποιοι mods (βασικα ενας ονοματα δεν λεμε) οποτε αυτα περι επισημων κανονων δεν παιζουν

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

ενα θα αναφερω ενα πραγμα γιατι καποιοι το παιζουν οτι τα ξερουν ολα.αρκετα θεματα που ειχαν ανοιχτει και ο κοσμος απο κατω εγραφε οτι ειναι fake και trolling  δεν ηταν τελικα τιποτα απο τα δυο.και θα πει καποιος πως το ξερεις;πολυ απλα εστειλα σοβαρη απαντηση και εγινε σοβαρη συζητηση αλλλααααα με pm.οτι καποιος ρωτησε κατι που δεν ταιριαζει στο ινσομνια δεν σημαινει οτι τρολλαρει.αλλα ναι πλεον ειναι δεδομενο.απειροι αργοσχολοι δεν ξερουν τι να κανουν και δεν εχουν προσωπικη ζωη οποτε για αυτους ολοι ανοιγουν τρολοθεματα.και αυτοι με την σειρα τους μπαινουν μεσα και κοροιδευουν

και κλασσικα ειναι τα ιδια και τα ιδια ατομα που σχολιαζουν αρνητικα τα παντα

Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου έλεγε το εξής:

"Ή εμείς είμαστε πολύ έξυπνοι ή υπάρχουν κάποιοι πολύ βλάκες"

Και ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά ευγενικός και καθόλου τραχύς στους τρόπους του 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ :)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, poulinos είπε

ενα θα αναφερω ενα πραγμα γιατι καποιοι το παιζουν οτι τα ξερουν ολα.αρκετα θεματα που ειχαν ανοιχτει και ο κοσμος απο κατω εγραφε οτι ειναι fake και trolling  δεν ηταν τελικα τιποτα απο τα δυο.και θα πει καποιος πως το ξερεις;πολυ απλα εστειλα σοβαρη απαντηση και εγινε σοβαρη συζητηση αλλλααααα με pm.οτι καποιος ρωτησε κατι που δεν ταιριαζει στο ινσομνια δεν σημαινει οτι τρολλαρει.αλλα ναι πλεον ειναι δεδομενο.απειροι αργοσχολοι δεν ξερουν τι να κανουν και δεν εχουν προσωπικη ζωη οποτε για αυτους ολοι ανοιγουν τρολοθεματα.και αυτοι με την σειρα τους μπαινουν μεσα και κοροιδευουν

και κλασσικα ειναι τα ιδια και τα ιδια ατομα που σχολιαζουν αρνητικα τα παντα

ο "ορισμος" του μπλα μπλα ειναι αυτος

Αναφορά σε κείμενο

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα forum. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για (σχεδόν) όλα τα θέματα.

εφοσον εξ ορισμου το μπλα μπλα ειναι οτι του φανει το λωλοστεφανη και το εκμεταλευονται ανοιγοντας τρολονηματα, λογικο δεν ειναι να αρχισουν να τρολλαρουν και οσοι απαντανε? λογικο δεν ειναι καποιες "σοβαρες" ερωτησεις να μπερδευονται με τρολλαρισμα και να λαμβανουν αντιστοιχες απαντησεις?

προσωπικα δε με πειραζει καθολου, γελαω και με τις τρολο-απαντησεις και μου φτιαχνει η διαθεση :)

Δημοσ.

Το τρολάρισμα είναι στοιχείο παράδοσής μας. Ο προπάππους μου τρόλαρε πχ, μπλέκοντας ωμά με μαγειρεμένα σαλιγκάρια (κρήτη) ώστε να την πατήσουν ανύποπτοι φίλοι.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
On 13/12/2018 at 15:47, Lezantas26 said:

ο "ορισμος" του μπλα μπλα ειναι αυτος

εφοσον εξ ορισμου το μπλα μπλα ειναι οτι του φανει το λωλοστεφανη και το εκμεταλευονται ανοιγοντας τρολονηματα, λογικο δεν ειναι να αρχισουν να τρολλαρουν και οσοι απαντανε? λογικο δεν ειναι καποιες "σοβαρες" ερωτησεις να μπερδευονται με τρολλαρισμα και να λαμβανουν αντιστοιχες απαντησεις?

προσωπικα δε με πειραζει καθολου, γελαω και με τις τρολο-απαντησεις και μου φτιαχνει η διαθεση :)

οχι το μπλα μπλα δεν φτιαχτηκε για να πεφτει τρολαρισμα.φτιαχτηκε για να ανοιγουν θεματα που δεν ανηκουν στις αλλες κατηγοριες.ασχετα οτι ο καθενας ανοιγει οτι να νε.μην τα μπερδευουμε.επισης οχι δεν ειναι λογικο επειδη ανοιγουν 5 τρολοθεματα να πεταμε ολα τα θεματα στον κουβα καθως εχουν ανοιχτει θεματα τα οποια  ειναι πολυ σοβαρα.βλεπε πχ θεμα αιμοδοσιας και αλλα τοσα θεματα. οτι καποιος τρολαρει και αποφασιζει να χαλασει και τα αλλα θεματα δεν ειναι φυσιολογικο. ναι εσυ μπορει να γελας αλλα το προβλημα ειναι οτι εχει  χαλασει το θεμα καποιου που ρωταει κατι που θελει μια απαντηση.και το χειροτερο ειναι οτι δεν τρολλαρει μονο ενας αλλα πολλοι.κοινως ενας ξεκιναει την βλακεια και οι αλλοι μην χασουν να τον ακολουθησουν.

κοινως ειναι προβατα και οι υπολοιποι με μυαλο μηδεν.βλεπε παραδειγμα το video.

https://www.youtube.com/watch?v=br6gGRG-t3g

On 13/12/2018 at 15:49, qwertyuiop2 said:

Το τρολάρισμα είναι στοιχείο παράδοσής μας. Ο προπάππους μου τρόλαρε πχ, μπλέκοντας ωμά με μαγειρεμένα σαλιγκάρια (κρήτη) ώστε να την πατήσουν ανύποπτοι φίλοι.

αλλο κανω ενα αστειο αλλο απλα χαλαω ολα τα θεματα.

On 13/12/2018 at 15:29, Ablaoublas_542 said:

Αν σε τρολαρουν στο 99% των περιπτωσεων you reap what you sow που λενε στο χωριο μου. Κανεις δεν σου χρωσταει τιποτα, εννοω απο αποψη γνωσης, αρα αμα το βλεπεις το να ανοιγεις θρεντ σαν easy mode της ερευνας αγορας-γκουγκλαρισματος και γενικα ψαξιματος γυρω απο κατι θα παρεις αναλογες απαντησεις. 

Υ.Γ στο φορουμ τρολαρουν και καποιοι mods (βασικα ενας ονοματα δεν λεμε) οποτε αυτα περι επισημων κανονων δεν παιζουν

το Forum φτιαχτηκε γιανα βοηθαει.αν καποιος δεν θελει να χρωσταει γνωσεις οπως λες απο εκει ειναι η πορτα και μπορει να μην συμμετεχει. δεν θες μην συμμετεχεις.οχι να χαλας το θεμα.υπαρχουν και ατομα που βοηθανε./και αμα ηταν να μην μοιραζομαστε γνωσεις δεν θα υπηρχε το Forum σαν εννοια.

On 13/12/2018 at 15:32, AristidisZ said:

Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου έλεγε το εξής:

"Ή εμείς είμαστε πολύ έξυπνοι ή υπάρχουν κάποιοι πολύ βλάκες"

Και ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά ευγενικός και καθόλου τραχύς στους τρόπους του 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ :)

:)

επισης οταν καποιος ειναι 15 δικαιολογουνται πολλα.αλλα οταν εχει φτασει 30 και 35 τοτε κατι παει στραβα.και πολλοι μαλλον δεν εχουν καταλαβει την διαφορα μεταξυ κανω πλακα και χαλαω ενα θεμα.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

οχι το μπλα μπλα δεν φτιαχτηκε για να πεφτει τρολαρισμα.φτιαχτηκε για να ανοιγουν θεματα που δεν ανηκουν στις αλλες κατηγοριες.ασχετα οτι ο καθενας ανοιγει οτι να νε.μην τα μπερδευουμε.επισης οχι δεν ειναι λογικο επειδη ανοιγουν 5 τρολοθεματα να πεταμε ολα τα θεματα στον κουβα καθως εχουν ανοιχτει θεματα τα οποια  ειναι πολυ σοβαρα.βλεπε πχ θεμα αιμοδοσιας και αλλα τοσα θεματα. οτι καποιος τρολαρει και αποφασιζει να χαλασει και τα αλλα θεματα δεν ειναι φυσιολογικο. ναι εσυ μπορει να γελας αλλα το προβλημα ειναι οτι εχει  χαλασει το θεμα καποιου που ρωταει κατι που θελει μια απαντηση.και το χειροτερο ειναι οτι δεν τρολλαρει μονο ενας αλλα πολλοι.κοινως ενας ξεκιναει την βλακεια και οι αλλοι μην χασουν να τον ακολουθησουν.

κοινως ειναι προβατα και οι υπολοιποι με μυαλο μηδεν.βλεπε παραδειγμα το video.

https://www.youtube.com/watch?v=br6gGRG-t3g

αλλο κανο ενα αστειο αλλο απλα χαλαω ολα τα θεματα.

μα τα σοβαρα νηματα γενικα δεν εχουν προβλημα, θα υπαρξει και διαφωνια ή καλαμπουρι αλλα δε σημαινει οτι τρολαρουν το νημα, στα "σοβαρα" υπαρχει θεμα.

Δημοσ.
43 minutes ago, Kostasspil said:

Βγαινουμε οφ τωρα, αλλα ποια ειναι η πολιτικη του φορουμ και οι ενεργειες π.χ. εφοσον μιλαμε για γνωστες συμπεριφορες;

σε αυτο δεν θα απαντησω εγω .οχι για καποιο λογο οτι δεν με συμφερει ή κατι αλλο απλα προτιμω να "σπαταλαω" το χρονο μου στις κατηγοριες του adsl modem,routers,δικτυα και να βοηθησω καποιον που πραγματι αντιμετωπιζει καποιο προβλημα απο το να κανω moderating. Οπότε δεν έχω αποψη επι του παρόντος για να σου πω κατι παραπανω.

απλα θα πω οτι το κακο ειναι οτι αντι να γινει Report ο χρηστης οταν τρολλαρει συνηθως ολοι θα βοηθησουν στην συνεχεια του trolling. και σπανια θα γινει κατι Report.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, poulinos είπε

το Forum φτιαχτηκε γιανα βοηθαει.αν καποιος δεν θελει να χρωσταει γνωσεις οπως λες απο εκει ειναι η πορτα και μπορει να μην συμμετεχει. δεν θες μην συμμετεχεις.οχι να χαλας το θεμα.υπαρχουν και ατομα που βοηθανε./και αμα ηταν να μην μοιραζομαστε γνωσεις δεν θα υπηρχε το Forum σαν εννοια.

επισης οταν καποιος ειναι 15 δικαιολογουνται πολλα.αλλα οταν εχει φτασει 30 και 35 τοτε κατι παει στραβα.και πολλοι μαλλον δεν εχουν καταλαβει την διαφορα μεταξυ κανω πλακα και χαλαω ενα θεμα.

Και εγώ συμφωνώ με τον @Lezantas26, υπάρχουν νήματα που συζητώνται θέματα με κόσμιο τρόπο και πραγματικά δίνεται βοήθεια από ανθρώπους που ξέρουν και έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν

Από την άλλη έχετε και εσείς (σαν ομάδα διαχείρισης) ένα μερίδιο ευθύνης, ίσως θα έπρεπε τα θέματα που δεν επιδέχονται περισσότερες από μία απαντήσεις να κλειδώνονται άμεσα και να μην επιτρέπετε να γίνεται κουβέντα 

Δημοσ.

Το νόημα του τρολλινγκ νομίζω έχει χαθεί λίγο. Έχουμε μπερδέψει το τρολλινγκ με το αστείο και την πλάκα. Το τρολλινγκ κανονικά, έχει κακόβουλη πρόθεση, με την έννοια οτι ψευδώς θέλει να δώσει λάθος πληροφορίες. Το άστειο δεν είναι άσχημο αρκεί να μην το παρακάνουμε και να προσέχουμε να μένουμε και στο θέμα.

Όσο αφορά το google, η αλήθεια είναι οτι πολλές ερωτήσεις είναι απλά "βαριέμαι και τα θέλω όλα έτοιμα". 
Π.χ. Δεν μπορώ να δεχτώ ερώτηση: "Τί είναι το ρούτερ ή τί κάνει το ρουτερ" γιατί ναι, έλεος, το google θα σου απαντήσει αμέσως.
Μπορώ όμως να δεχτώ την ερώτηση: "Πώς ακριβώς το κάνει αυτό το ρουτερ" ή σχετικά με ρυθμίσεις του ρούτερ γιατί εκεί όντως μπορεί να χρειάζεσαι αποσαφηνίσεις με πράγματα τα οποία είναι πιο δύσκολα να κατανοήσεις ακόμα και μετά από αναζήτηση στο google.

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Από την άλλη έχετε και εσείς (σαν ομάδα διαχείρισης) ένα μερίδιο ευθύνης, ίσως θα έπρεπε τα θέματα που δεν επιδέχονται περισσότερες από μία απαντήσεις να κλειδώνονται άμεσα και να μην επιτρέπετε να γίνεται κουβέντα 

Νομίζω Αριστήδη αυτό είναι κλασσικό μπέρδεμα χαβαλέ με τρολινγκ.
Τώρα, αν και ο χαβαλές πρέπει και αυτός να έχει κάποιο μέτρο (και ανάλογα το θέμα βέβαια) σηκώνει άλλη συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Lezantas26 said:

μα τα σοβαρα νηματα γενικα δεν εχουν προβλημα, θα υπαρξει και διαφωνια ή καλαμπουρι αλλα δε σημαινει οτι τρολαρουν το νημα, στα "σοβαρα" υπαρχει θεμα.

υπάρχουν και σοβαρα οπως εγραψα που καποιοι τα παιρνουν για τρολοθεματα.και οπως ανεφερα το λεω απο προσωπικη εμπειρια. μπορει το θεμα να μην κολλαει με την τεχνολογια αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι σοβαρο.

6 minutes ago, AristidisZ said:

Και εγώ συμφωνώ με τον @Lezantas26, υπάρχουν νήματα που συζητώνται θέματα με κόσμιο τρόπο και πραγματικά δίνεται βοήθεια από ανθρώπους που ξέρουν και έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν

δεν διαφωνω.για αυτο ανεφερα ενα σοβαρο θεμα του μπλα μπλα που ειναι η αιμοδοσια και τοσο καιρο μιλαμε σοβαρα εκειμεσα.οπως και το θεμα για διαφραγμα μυτης.

δυστυχως το αμεσα δεν ειναι παντα εφικτο για ευνοητους λογους. ειδικα οταν ο αλλος ανοιγει θεμα στις 04:00. εχει τυχει να εχω κλειδωσει τετοιο θεμα που ανοιξε τετοια ωρα.

5 minutes ago, Stamer said:

Το νόημα του τρολλινγκ νομίζω έχει χαθεί λίγο. Έχουμε μπερδέψει το τρολλινγκ με το αστείο και την πλάκα. Το τρολλινγκ κανονικά, έχει κακόβουλη πρόθεση, με την έννοια οτι ψευδώς θέλει να δώσει λάθος πληροφορίες. Το άστειο δεν είναι άσχημο αρκεί να μην το παρακάνουμε και να προσέχουμε να μένουμε και στο θέμα.

Όσο αφορά το google, η αλήθεια είναι οτι πολλές ερωτήσεις είναι απλά "βαριέμαι και τα θέλω όλα έτοιμα". 
Π.χ. Δεν μπορώ να δεχτώ ερώτηση: "Τί είναι το ρούτερ ή τί κάνει το ρουτερ" γιατί ναι, έλεος, το google θα σου απαντήσει αμέσως.
Μπορώ όμως να δεχτώ την ερώτηση: "Πώς ακριβώς το κάνει αυτό το ρουτερ" ή σχετικά με ρυθμίσεις του ρούτερ γιατί εκεί όντως μπορεί να χρειάζεσαι αποσαφηνίσεις με πράγματα τα οποία είναι πιο δύσκολα να κατανοήσεις ακόμα και μετά από αναζήτηση στο google.

Τώρα, αν και ο χαβαλές πρέπει και αυτός να έχει κάποιο μέτρο (και ανάλογα το θέμα βέβαια) σηκώνει άλλη συζήτηση.

και εγω ειμαι της αποψης οτι ναι ενα google βοηθαει απο την αλλη σε καποια πραγματα που ειναι πιο συγκεκριμενα μπορει να μην υπαρχει απαντηση στα ελληνικα και καλως η κακως δεν ξερουν ολοι ξενες γλωσσες.ναι το google translate βοηθαει αλλα σε τεχνικους ορους ολοι ξερουμε οτι γινεται ενα μπαχαλο. αλλα και σε περιπτωση που κατι υπαρχει στο google και δεν μιλαω μονο για το μπλα μπλα ευγενικα θα ποσταρω ενα ετοιμο θεμα απο το google.πχ για την καλωδιωση για το vdsl.παντα μα παντα κανω copy paste ενα ετοιμο link της cyta ασχετα που αμα καποιος googlarei καλωδιωση vdsl το θεμα αυτο παιζει να βγει πρωτο ή δευτερο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

δυστυχως το αμεσα δεν ειναι παντα εφικτο για ευνοητους λογους. ειδικα οταν ο αλλος ανοιγει θεμα στις 04:00. εχει τυχει να εχω κλειδωσει τετοιο θεμα που ανοιξε τετοια ωρα.

Προφανώς, δεν θα χαλάσεις και τη ζωή σου για το moderatorιλίκι :P

Απλά κατά την άποψή μου είσαστε (σαν team εννοώ) αρκετά ανεκτικοί, προσωπικά θα τράβαγα περισσότερο τα λουριά :D

Δημοσ.
10 minutes ago, Stamer said:

καποτε σε καποια θεματα υπηρχαν πραγματι πετυχημενα αστεια και σχολια. πχ ενα θεμα που ειχα ανοιξει καποτε τι προφυλακτικο φορατε πριν παρα πολλα χρονια.εβλεπες απαντησεις ωραιες σε ενα αστειο θεμα.αλλα αλλο θεμα το αστειο που θα σχολιασεις κατι πετυχημενο και θα γελασει ο κοσμος και αλλο να λες τις ιδιες βλακειες σε καθε θεμα πχ 0/10. οκ την πρωτη φορα γελασαμε που το ειδαμε αλλα την 100 η φορα δεν εχει πλεον νοημα.

1 minute ago, AristidisZ said:

Προφανώς, δεν θα χαλάσεις και τη ζωή σου για το moderatorιλίκι :P

Απλά κατά την άποψή μου είσαστε (σαν team εννοώ) αρκετά ανεκτικοί, προσωπικά θα τράβαγα περισσότερο τα λουριά :D

για την πρωτη προταση ακριβως.θεωρω δημιουργικο το χρονο που θα διαθεσω για να απαντησω κατι γιατι μαθαινεις πραγματα ταυτοχρονα βλεποντας και αλλες απαντησεις.και με εχει βοηθησει και στην δουλεια μου αυτο. αλλα ναι θα πρεπε λιγο πιο Hard moderation στο μπλα μπλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...