DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 46 minutes ago, MegalosVeziris said: Βασικά δεν έχει ιδέα για τι μιλάς . Τα σπίτια στο κέντρο έχουν εκτοξευθεί οι τιμές τους, τα έχουν πάρει γραφεία και είναι όλα φουλ Airbnb. Είδα με τα μάτια μου το διαμέρισμα με τα 130.000 ευρώ τιμή όχι σε σάιτ. Επίσης πες μας με πόσα χρήματα παίρνεις 500 ευρώ το χρόνο γιατί εμείς μάλλον είμαστε χαζοί που παίρνουμε 0.35% 43000 σε προθεσμιακή κατάθεση 4 τριμήνων. Ταμείο Παρακαταθηκών. Μικτά 612€ τόκοι μείον 92€ φόροι ετησίως, μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση. Αν και είσαι επιθετικός άνευ λόγου θα ρωτήσω: είναι παραπλανητικές οι συγκεκριμένες αγγελιες; Και για 1-2 ok...όλες ομως;
leoroni92 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Κάθε χρόνο σε κανονικές οικονομιες οι τιμές αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Η τράπεζα πάντα όμως δίνει απόδοση χρημάτων κάτω από το ποσοστό αύξησης των τιμών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν κρατάς σταθερό το κεφάλαιο σου κάθε χρόνο γίνεσαι "φτωχότερος".
eidikos33 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 η παρακαταθηκων και δανειων παντως σαν τραπεζα δεν εχει εγγυηση καταθεσεων να ξερεις..
MegalosVeziris Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, DrFreeman είπε 43000 σε προθεσμιακή κατάθεση 4 τριμήνων. Ταμείο Παρακαταθηκών. Μικτά 612€ τόκοι μείον 92€ φόροι ετησίως, μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση. Αν και είσαι επιθετικός άνευ λόγου θα ρωτήσω: είναι παραπλανητικές οι συγκεκριμένες αγγελιες; Και για 1-2 ok...όλες ομως; Ναι φίλε εγώ ψάχνω σπίτι κέντρο Θεσσαλονίκης και δεν υπάρχει τίποτα στις τιμές που λες. Όλοι τα έχουν ανακαινίσει και τα πουλάνε ακριβά γιατί άμεσα βγάζεις μεροκάματο με Airbnb. Στην Τούμπα θα βρεις κάτι σε τέτοιες τιμές αλλά κέντρο , δηλαδή μετά το δημαρχείο και πριν τα δικαστήρια κάτω από την Εγνατία δεν υπάρχουν.
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, DrFreeman είπε To σκεπτικό είναι να εξασφαλιστεί ένα έστω μικρό μηνιαίο εισόδημα, καλύτερο από την απόδοση της προθεσμιακής. Τα χρήματα που θα δωθούν επίσης, δεν χάνονται όπως ας πούμε αν αγόραζα το brand για ένα franschise καταστήματος που χρεωκόπησε. Θεωρητικά, αν αγοραστεί σε καλή τιμή το ακίνητο με χρήμα που "καθόταν", τότε το κέρδος αρχίζει day 1. Από την άλλη, πολλοί θα θεωρήσουν σημαντική την ύπαρξη διαθέσιμου μετρητού για δύσκολες ώρες...κάτι τέτοιο όμως μηδενίζει (λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά επιτόκια) τις όποιες προοπτικές εισοδήματος που μπορεί να έχει μια άλλη επένδυση (σε ακίνητο ή υψηλότερου ρίσκου). Τι να σου πω, όπως το σκέφτεσαι εσύ ότι είναι καλύτερο. Προσωπικά δεν θα το έκανα. Εκτός αν τα λεφτά που θα έδινα θα ήταν ένα μικρό μέρος αυτών που είχα στην άκρη.
DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 29 minutes ago, bromiaris said: Ανακαίνιση με ποιοτικά υλικά για μόνιμη ενοικίαση…!!!!!!!!!!! Αγορά ενός πολύ παλιού διαμερίσματος και θα διατεθούν μόνο 7000 ευρώ για ολική προφανώς Ανακαίνιση με Ποιοτικά Υλικά…!!!!!!!!!!!!!!!!! Ειλικρινά Δεν γνωρίζω τι πρέπει να πρώτο σχολιάσει κανένας…. Αν σχολιάσεις κάτι οτιδήποτε, θα βοηθήσεις. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ομως: θέλεις να πεις πως ποιοτικά υλικά βάζεις μόνο για το airbnb; για μόνιμη ενοικίαση το σπίτι σε τι κατάσταση πρέπει να είναι; Γιαπι; Ειδικός δεν είναι στο real estate, συνεπώς είναι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί τα θεωρείτε δεδομένα όλα.
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, DrFreeman είπε 43000 σε προθεσμιακή κατάθεση 4 τριμήνων. Ταμείο Παρακαταθηκών. Μικτά 612€ τόκοι μείον 92€ φόροι ετησίως, μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση. Αν και είσαι επιθετικός άνευ λόγου θα ρωτήσω: είναι παραπλανητικές οι συγκεκριμένες αγγελιες; Και για 1-2 ok...όλες ομως; Αν το βλεπεις ετσι οκ.Αλλα τα λεφτα ειναι λεφτα, αν τα χρειαστεις τα παιρνεις, το ακινητο καθεται.Και εγω θα πονταρα στο airbnb.Που σημαινει οτι μετραει η τοποθεσια , που σημαινει οτι μπορει να ειναι και στην αλλη ακρη της Ελλαδας αν χρειαστει.Ο προηγουμενος φιλος εννουουσε οτι τα 7κ ειναι λιγα για ανακαινιση.Βεβαια εξαρταται τι ενοει κανεις ''ποιοτικα υλικα''.Αλλος δινει 20.000 μονο για την κουζινα , αλλος θεωρει ποιοτικη αναβαθμιση (και ειναι ) , να αλλαζει απλα τον παγο απο βακελιτη σε corian.Kαι φυσικα υπαρχουν και αλλες επενδυσεις (πχ συνεταιρος σε μαγαζι ), αλλα υποθετω δεν σ ενδιαφερουν
DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 5 minutes ago, zio10 said: Τι να σου πω, όπως το σκέφτεσαι εσύ ότι είναι καλύτερο. Προσωπικά δεν θα το έκανα. Εκτός αν τα λεφτά που θα έδινα θα ήταν ένα μικρό μέρος αυτών που είχα στην άκρη. Κι αυτό που λες μια πρόταση είναι. Η όλη ιδέα ξεκίνησε από την σκέψη πως το να κάθονται τα χρήματα στην τράπεζα με ένα χαμηλό επιτόκιο δεν έχει νόημα...αν μπορεί μια επένδυση χαμηλού ρίσκου να αποφέρει ένα έστω μικρό εισόδημα, τότε γιατί όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω συμβουλές. Ουσιαστικά η ερώτηση μου προς κάθε insomniac που θα το δει είναι: αν είχες αυτά τα χρήματα να κάθονται σε μια προθεσμιακή, θα τα άφηνες εκεί υπό τις παρούσες συνθήκες; Να συμπληρώσω πως είμαι εργαζόμενος, η σύζυγος άνεργη και δεν υπάρχουν άλλοι πόροι. Ακόμη και κάτι που θα απέφερε 200€ το μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, είναι καλή ιδέα θαρρώ. 1 minute ago, bluesattack said: Αν το βλεπεις ετσι οκ.Αλλα τα λεφτα ειναι λεφτα, αν τα χρειαστεις τα παιρνεις, το ακινητο καθεται.Και εγω θα πονταρα στο airbnb.Που σημαινει οτι μετραει η τοποθεσια , που σημαινει οτι μπορει να ειναι και στην αλλη ακρη της Ελλαδας αν χρειαστει.Ο προηγουμενος φιλος εννουουσε οτι τα 7κ ειναι λιγα για ανακαινιση.Βεβαια εξαρταται τι ενοει κανεις ''ποιοτικα υλικα''.Αλλος δινει 20.000 μονο για την κουζινα , αλλος θεωρει ποιοτικη αναβαθμιση (και ειναι ) , να αλλαζει απλα τον παγο απο βακελιτη σε corian.Kαι φυσικα υπαρχουν και αλλες επενδυσεις (πχ συνεταιρος σε μαγαζι ), αλλα υποθετω δεν σ ενδιαφερουν Ο λόγος που δεν ψάχνομαι σε αυτή τη φάση για άλλες επενδύσεις που απαιτούν πολύ ενεργητικη ανάμιξη και αντίστοιχη εμπειρία, είναι πως εγώ είμαι full time εργαζόμενος (στο δημόσιο τομέα μεν, αλλά...) η δε σύζυγος άνεργη, χωρίς επιχειρηματική πείρα και αρκετά απασχολημένη με την φροντίδα των παιδιών. Δε νομίζω πως η επένδυση όπως π.χ. συνέταιρος σε κατάστημα θα μπορούσε να δουλέψει σωστά...αν και είναι μια ιδέα που ακούγεται καλή επί της αρχής. Νομίζω πως δεν κάνει για την περίπτωση μας απλώς. Οσον αφορά το Airbnb, έχει οριστικοποιηθεί το καθεστώς με τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις; Οπως π.χ. η μέγιστη διάρκεια ανά έτος, ο σχετικός φόρος, κ.α.;
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Κ Ουσιαστικά η ερώτηση μου προς κάθε insomniac που θα το δει είναι: αν είχες αυτά τα χρήματα να κάθονται σε μια προθεσμιακή, θα τα άφηνες εκεί υπό τις παρούσες συνθήκες; Να συμπληρώσω πως είμαι εργαζόμενος, η σύζυγος άνεργη και δεν υπάρχουν άλλοι πόροι. Ακόμη και κάτι που θα απέφερε 200€ το μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, είναι καλή ιδέα θαρρώ. Λαθος ερωτηση.Η σωστη ερωτηση ειναι : Θα επενδυατε η θα θελατε να ειχατε λεφτα καβατζα για μια ωρα δυσκολη.Μονο εσυ μπορεις να απαντησεις σε αυτο.Αν το διλλημα ειναι 42 ευρω το μηνα η επενδυση , προφανως ολοι θα σουν πουν προχωρα και το πολυ πολυ...κοβεις το παγιο του κινητου Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από bluesattack
eidikos33 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 μια επενδυση δεν αποφερει παντα κερδη παντως. κανεις δεν μπορει να σου πει κατι το οποιο θα εχεις σιγουρο κερδος
DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Just now, eidikos33 said: μια επενδυση δεν αποφερει παντα κερδη παντως. κανεις δεν μπορει να σου πει κατι το οποιο θα εχεις σιγουρο κερδος Προφανώς, γι' αυτό και χωρίζονται σε κατηγορίες, χαμηλού και υψηλού ρίσκου όπως και ενδιάμεσες. Αν δεν απατώμαι το ακίνητο ανήκει στις χαμηλού ρίσκου, γι'αυτό και η δυνητική απόδοση του είναι σαφώς μικρότερη από την δυνητική άλλων υψηλότερου ρίσκου. Εγώ θέλω κάτι με πολύ καλή πιθανότητα χαμηλού κέρδους. Κάνω λάθος ψάχνοντας στο χώρο του real estate γι' αυτό;
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Οσον αφορά το Airbnb, έχει οριστικοποιηθεί το καθεστώς με τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις; Οπως π.χ. η μέγιστη διάρκεια ανά έτος, ο σχετικός φόρος, κ.α.; Δεν ξερω για τις εξελιξεις στο φορολογικο καθεστως .Αλλα ενταξει, βλεπεις και κανεις.Σε δεσμευει κατι ? Αν θελει καποιος το καλοκαιρι το νοικιαζει σε τουριστα το χειμωνα σε φοιτητη (ουτε τριετιες ουτε τιποτα..)
eidikos33 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε Προφανώς, γι' αυτό και χωρίζονται σε κατηγορίες, χαμηλού και υψηλού ρίσκου όπως και ενδιάμεσες. Αν δεν απατώμαι το ακίνητο ανήκει στις χαμηλού ρίσκου, γι'αυτό και η δυνητική απόδοση του είναι σαφώς μικρότερη από την δυνητική άλλων υψηλότερου ρίσκου. Εγώ θέλω κάτι με πολύ καλή πιθανότητα χαμηλού κέρδους. Κάνω λάθος ψάχνοντας στο χώρο του real estate γι' αυτό; Και γιατι να μην αγορασεις ενα οικοπεδο λεω εγω πχ?
DrFreeman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, eidikos33 said: Και γιατι να μην αγορασεις ενα οικοπεδο λεω εγω πχ? Δεκτό σαν ιδέα. Πως μπορεί να αποφέρει κέρδος ανα μήνα σε ένα εύλογο διάστημα; Θα βρεθεί να το ενοικιάσει κάποιος; Θα περιμένω κάποια χρόνια και θα το πουλήσω με κέρδος αργότερα; 8 minutes ago, bluesattack said: Δεν ξερω για τις εξελιξεις στο φορολογικο καθεστως .Αλλα ενταξει, βλεπεις και κανεις.Σε δεσμευει κατι ? Αν θελει καποιος το καλοκαιρι το νοικιαζει σε τουριστα το χειμωνα σε φοιτητη (ουτε τριετιες ουτε τιποτα..) Το πιο δεσμευτικό θα είναι αν υπάρχει το όριο των 3 ή 4 μηνών ετησίως για τις μισθώσεις. Αυτό δεν θα πήγαινε προς ψήφιση σαν ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες (ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά γι'αυτές και να στρέψει περισσότερους στις μακροχρόνιες); Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από DrFreeman
fingolfingr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το να αγοράσεις ένα σπίτι και να κάνεις όλα αυτά που λες ίσως να φαίνεται καλή ιδέα. Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με την ιδέα αυτή γενικότερα. Είμαι αντίθετος όμως με το να βάλεις όλες σου τις οικονομίες σε κάτι και να μείνεις χωρίς ένα ικανό ποσό σε περίπτωση ανάγκης. Αν πχ είχες 50-60 χιλιάρικα και ήθελε να επενδύσεις τα 40 τότε ίσως να ήταν καλή ιδέα. Να τα δώσεις όλα όμως..... ίσως όχι. Και αυτό το λέω γιατί ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που όταν βρέθηκαν σε ανάγκη έπρεπε να πουλήσουν επειδή δεν είχαν μετρητά. Και πούλησαν με πολύ μεγάλη χασούρα για να πάρουν τα χρήματα άμεσα. Άλλοι σπίτια, άλλοι αυτοκίνητα αλλά όλοι με χασούρα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από fingolfingr 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα