Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bizele0 είπε

Και να πουλάς τρέλλα, καλή επιχειρήση είναι. Αρκεί βέβαια να την αγοράζεις φθηνά, να κάνεις καλή ανακαίνιση και να την πουλάς ακριβά. 

Για να απαντήσω στον άνθρωπο που ρώτησε όμως,αν ακολουθει ακόμη την συζήτηση,  η επένδυση σε σπίτι είναι καλή επένδυση. Θεσσαλονίκη είναι λίγο περίεργα τα πράγματα όμως. Εγώ δεν έχω δει σπίτια που να αξίζουν προς το παρόν. Έχω δει μόνο παμπάλαια σπίτια, στα οποία δεν αξίζει ανακαινιση επειδή οι χώροι δεν διαμορφώνονται, οπίσθια, σπίτια άνω του 3ου ορόφου χωρίς ασανσερ, σπίτια με γείτονες ρακοσυλλέκτες κτλ.. Προς στιγμή έχω καταλήξει σε συμπεράσμα πως Θεσσαλονίκη απλά δεν υπάρχει αγορά προς στιγμήν. Οπότε πολύ προσοχή και καλή τύχη! 

ποια περιοχη φιλε; εχεις δικιο γιατι πεθαινουν οι γεροι και τα παιδια βγαζουν τα σπιτια για πουλημα..αλλα ποτε δε ξερεις μπορει να πεσεις σε ευκαιρια

47 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εντωμεταξυ οι κουζίνες από πρακτικερ και ικεα είναι πανάκριβες.

Το ικεα πλεον αξιζει μονο για τις εκπτωσεις του. Μας  πουλανε σκουπιδια σε τεραστιες τιμες και περιμενουνε να το φαμε. αμ δε

Δημοσ.
7 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εντωμεταξυ οι κουζίνες από πρακτικερ και ικεα είναι πανάκριβες.

Στα praktiker έχει και φτηνές, στα ikea είναι τσιμπημένες όντως. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/12/2018 στις 2:03 ΜΜ, DrFreeman είπε

Κι αυτό που λες μια πρόταση είναι. Η όλη ιδέα ξεκίνησε από την σκέψη πως το να κάθονται τα χρήματα στην τράπεζα με ένα χαμηλό επιτόκιο δεν έχει νόημα...αν μπορεί μια επένδυση χαμηλού ρίσκου να αποφέρει ένα έστω μικρό εισόδημα, τότε γιατί όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω συμβουλές. Ουσιαστικά η ερώτηση μου προς κάθε insomniac που θα το δει είναι: αν είχες αυτά τα χρήματα να κάθονται σε μια προθεσμιακή, θα τα άφηνες εκεί υπό τις παρούσες συνθήκες;

Να συμπληρώσω πως είμαι εργαζόμενος, η σύζυγος άνεργη και δεν υπάρχουν άλλοι πόροι. Ακόμη και κάτι που θα απέφερε 200€ το μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, είναι καλή ιδέα θαρρώ.

Ο λόγος που δεν ψάχνομαι σε αυτή τη φάση για άλλες επενδύσεις που απαιτούν πολύ ενεργητικη ανάμιξη και αντίστοιχη εμπειρία, είναι πως εγώ είμαι full time εργαζόμενος (στο δημόσιο τομέα μεν, αλλά...) η δε σύζυγος άνεργη, χωρίς επιχειρηματική πείρα και αρκετά απασχολημένη με την φροντίδα των παιδιών. Δε νομίζω πως η επένδυση όπως π.χ. συνέταιρος σε κατάστημα θα μπορούσε να δουλέψει σωστά...αν και είναι μια ιδέα που ακούγεται καλή επί της αρχής. Νομίζω πως δεν κάνει για την περίπτωση μας απλώς.

Οσον αφορά το Airbnb, έχει οριστικοποιηθεί το καθεστώς με τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις; Οπως π.χ. η μέγιστη διάρκεια ανά έτος, ο σχετικός φόρος, κ.α.;

Επειδή και εγώ το τελευταίο 6μηνο έκανα έρευνα για να επενδύσω στην Θεσσαλονικη  και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα με τα ίδια χαρακτηριστικά που ανέφερες, το συμπέρασμα μου είναι ότι υπάρχουν τα παρακάτω ρίσκα:

1) Ασταθές οικονομικό / πολιτικό περιβάλλον : το ακίνητο είναι μια επένδυση η οποία απαιτεί μακροπρόθεσμους στόχους. Οι κυβερνήσεις έχουν την τάση να αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα π.χ βάζουν επι πρόσθετους φόρους κλπ με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ακολουθήσεις το αρχικό πλάνο που έχεις χαράξει. Καταλαβαίνεις από μόνος σου τα αποτελέσματα.

2)Ενοικιαστές: Εγώ προσωπικά μένω στο εξωτερικό και δεν έχω φυσική παρουσία στην πόλη όποτε θα μου είναι δύσκολο να ελέγχω το ακίνητο και να κρατάω μια ενεργή σχέση με τον ενοικιαστή . Παρόλα αυτά έχω ακούσει πολλές ιστορίες με ενοικιαστές που δημιουργούσαν προβλήματα κλπ όποτε θα πρέπει όσο το δυνατόν καλύτερα να διαλέξεις τους ανθρώπους στους οποίους θα παραχωρήσεις το σπίτι. Ειδάλλως μπορεί να μείνεις απλήρωτος για μήνες ή με ζημιές στο ακίνητο. (Δεν είναι κανόνας όλα αυτά αλλά παρόλα αυτά συμβαίνουν, για αυτό όλα εξαρτώνται από την επιλογή που κάνουμε )

Η επιστροφή από την επένδυση θα είναι περίπου 3-5% ετησίως ανάλογα με την τιμή του ενοικίου που εξαρτάται από το σημείο το ακινήτου, την κατάσταση κλπ. 

Αλλοι τρόποι να αξιοποιήσεις το κεφάλαιο σου είναι:

1) Ανοίγεις μια επιχείρηση και ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς και θα αναπτύσσεσαι μαζί με αυτό ( μην επηρεάζεσαι από την μιζέρια και από το τίποτα δεν γίνεται κλπ. Αν το πιστεύεις εσυ μέσα σου να το κανεις )

ή

2)Ασχολείσαι με επενδύσεις μέσω χρηματιστηρίου αλλά προσοχή ! Εάν δεν έχεις γνώσεις απευθύνεσαι σε οικονομικούς συμβούλους οι οποίοι πληρώνονται μέσω προμήθειας ΕΙΤΕ ξεκινάς να μελετάς και να κανεις μικρά βήματα μόνος σου. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος της Wall Street για να κανεις μια τέτοια επένδυση πίστεψε με αρκεί να μελετήσεις σωστά (μπορώ να σου προτείνω από που να ξεκινήσεις και πως). Για αρχή θα μπορούσες να επενδύσεις στο S&P500 Vanguard ETF που κατά μέσο όρο για όλα της τα έτη αποφέρει 15% επιστροφή  (+μερίσματα) και ειδικά τώρα είναι φτηνό προϊόν και μπορεί να αγοραστεί σε προσφορά -15% .

Το χειρότερο πράγμα είναι όταν υπάρχουν χρήματα και κάθονται χωρις να αξιοποιούνται. Τα χρήματα λόγω πληθωρισμού κάθε χρόνο χάνουν την αξία τους. Οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια όποτε πρέπει αξιοποιήσουμε σωστά τα χρήματα ώστε να αποφερουμε μέσω επενδύσεων υπεραξία  για να μην χάνουν την αξία τους μακροπρόθεσμα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...