Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχουν γραφτει πολλα και σωστα, οσον αφορα την μουσικη. δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι με εμπνευση και ταλεντο στην δημιουργια "καλης" μουσικης.  Παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν.

δυστυχως η αγορα ειναι ετσι, που αυτο που καθοριζει τι θα προωθηθει και τι οχι,  ειναι το ποιο τραγουδι-στιχος-συνθεση θεωρουν οι "ειδημονες" της μουσικης βιομηχανιας (γιατι ετσι καταντησε....) οτι θα φερει χρημα.....!!   αυτο ειναι το μονο κριτηριο.

και εφ' οσον, και ο "πελατης" ωτακουστης εχει χαμηλωσει παρα πολυ τα κριτηρια του, αρα και την ποιοτητα του,  φυσικο και επομενο  ειναι να βγαινουν οι "σαβουρες" πρωτες στον στιβο των Top 10 και των ραδιοφονων (ναι...σωστα το εγραψα, μην ανησυχειτε οτι εκανα λαθος...!!).  

ολο αυτο το σκηνικο μου θυμισε μια παλια παροιμια, η οποια βεβαια λεγοταν με αλλο σκοπο, αλλα θα την παρερμηνευσω λιγο.  

"Τωρα που εγινε η θαλασσα(=μουσικη) γιαουρτι εμεις δεν εχουμε κουταλι(=κριτηριο) να φαμε(=διαλεξουμε)"    

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα πως φθίνει η ποιότητα του γούστου του αγοραστικού κοινού. Δεδομένου πως προωθούν ότι πουλά περισσότερο, είναι αναμενόμενο να τρώμε στη μάπα περισσότερα σκουπίδια.

Δημοσ.

Κάποτε μουσική κάνανε αυτοί που είχαν ταλέντο... τώρα αυτοί που έχουν ψώνιο...

Άτομα με ταλέντο υπάρχουν και τώρα, απλά τα ψώνια είναι περισσότερα και γι'αυτό "χάνονται"...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θεωρώ ότι η νοσταλγία μας κάνει να μεγαλοποιούμε/κάνουμε πιο έντονες μνήμες. Πάρτε για παράδειγμα το Dark Side of the Moon. Αξεπέραστο; Σαφώς. Προφανώς όμως δεν ήταν η μοναδική μουσική παραγωγή που βγήκε και πάω στοίχημα ότι αν κοιτάξουμε τις κυκλοφορίες του τότε, θα βρούμε πολλά σκουπίδια ή/και πράγματα που δεν "κάθονται" καλά στα αφτιά μας.

Να δεχθώ ότι η παραγωγή μουσικής έχει γίνει πολύ πιο "ε'υκολη" σήμερα, υπό το πρίσμα ότι η τεχνολογία μας παρέει εργαλεία να συνθέσουμε ένα κομμάτι, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα για νότες, πεντάγραμμο, συγχορδίες, κτλ κτλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παράγονται διαμάντια. Απλά θέλει περισσότερο ψάξιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη η λογική ότι όταν είναι κάτι  εμπορικό δεν είναι και καλό μήπως πρέπει να κοπεί; Νο1 μετά το 2000 σε πωλήσεις είναι ο δίσκος του εμινεμ που θέλετε δεν θέλετε στο είδος του είναι καλύτερος και μετά το 2010 οι δυο δίσκοι της adele και του ed sheeran που με το που κάνουν ΑΑΑ καταλαβαινεις την ποιότητα τους. Πάντα υπήρχε ταλέντο και πάντα θα υπάρχει ίσα ίσα που στις μέρες μας είναι πιο εύκολο να φτάσει στα αυτιά μας ο ταλαντούχος μουσικός από την ισλανδια απο οτι τα 80ς. Διαβάστε και την ιστορία της lady gaga που τρολαρε την παγκόσμια μουσική σκηνή φορώντας μπριζόλες στο πρόσωπο κλπ για να κάνει σαματά (και λεφτά) και αφού έχτισε το όνομα της άλλαξε ροτα και γράφει - τραγουδάει τα τραγούδια που γουστάρει και όχι αυτά που πουλάνε.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει η θεοποίηση του παλιού ειδικά μετά θάνατον ( αθλητές - ηθοποιούς - τραγουδιστές) αλλά σπάνια ισχύει. Να θυμίσω μερικά παραδείγματα τον τσιτσανη τότε τον έλεγαν οτι κλέβει μουσική τον βεγγο τον είχαν όπως έχουν τώρα τον Σεφερλη κλπ κλπ. Πιστεύω ότι ο νέος θα είναι πάντα καλύτερος από τον παλιό σε όλα τα πράγματα ( ανιψιά μου ενάμιση χρονών ξέρει τα χρώματα στα αγγλικά ενώ εγώ μέχρι να πάω δημοτικό ήξερα να μετράω μέχρι το 24 και νόμιζα έκανα κάτι ).

Επεξ/σία από Thaninho
  • Like 3
Δημοσ.

Έτσι! Γιατί με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι απάντησαν λες και η μουσική που τους αρέσει είναι η καλή και οι υπόλοιπες όχι. 

Για άλλη μία φορά, δεν φθίνει κανένα ταλέντο. Το πού και πώς μπορεί κανείς να βρει μουσική που του αρέσει άλλαξε μόνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thaninho είπε

Αυτη η λογική ότι όταν είναι κατή εμπορικό δεν είναι και καλό μήπως πρέπει να κοπεί; Νο1 μετά το 2000 σε πωλήσεις είναι ο δίσκος του εμινεμ που θέλετε δεν θέλετε στο είδος του είναι καλύτερος και μετά το 2010 οι δυο δίσκοι της adele και του ed sheeran που με το που κάνουν ΑΑΑ καταλαβαινεις την ποιότητα τους. Πάντα υπήρχε ταλέντο και πάντα θα υπάρχει ίσα ίσα που στις μέρες μας είναι πιο εύκολο να φτάσει στα αυτιά μας ο ταλαντούχος μουσικός από την ισλανδια απο οτι τα 80ς. Διαβάστε και την ιστορία της lady gaga που τρολαρε την παγκόσμια μουσική σκηνή φορώντας μπριζόλες στο πρόσωπο κλπ για να κάνει σαματά (και λεφτά) και αφού έχτισε το όνομα της άλλαξε ροτα και γράφει - τραγουδάει τα τραγούδια που γουστάρει και όχι αυτά που πουλάνε.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει η θεοποίηση του παλιού ειδικά μετά θάνατον ( αθλητές - ηθοποιούς - τραγουδιστές) αλλά σπάνια ισχύει. Να θυμίσω μερικά παραδείγματα τον τσιτσανη τότε τον έλεγαν οτι κλέβει μουσική τον βεγγο τον είχαν όπως έχουν τώρα τον Σεφερλη κλπ κλπ. Πιστεύω ότι ο νέος θα είναι πάντα καλύτερος από τον παλιό σε όλα τα πράγματα ( ανιψιά μου ενάμιση χρονών ξέρει τα χρώματα στα αγγλικά ενώ εγώ μέχρι να πάω δημοτικό ήξερα να μετράω μέχρι το 24 και νόμιζα έκανα κάτι ).

μονο που το πιο δημοφηλες τραγουδι στο youtube ειναι το despacito. οι πωλησεις δισκων ποσο θα επρεπε να μετρανε πια στην εποχη του youtube και του music streaming?

Επεξ/σία από billiboo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, billiboo είπε

οι πωλησεις δισκων ποσο θα επρεπε να μετρανε πια στην εποχη του youtube και του music streaming?

Στο youtube τα δημοφιλέστερα τραγούδια βγαίνουν απο το πόσες φορές έχουν παιχτεί από χρήστες στο σπίτι, σε καφετέριες, στα club ακόμα και από τα ραδιόφωνα... όλα αυτά στην ουσία δωρεάν για τον χρήστη, με την δυνατότητα να κάνεις skip πηγαίνοντας στο επόμενο χωρίς κάποιο κόστος και από ένα μέσο που αν υπάρχει ίντερνετ υπάρχει και πρόσβαση...

οι πωλήσεις δίσκων είναι διαφορετικό γιατί πρώτον το αγοράζεις, δεύτερον παίρνεις ένα ολόκληρο άλμπουμ με καμία 10άρια τραγούδια, τρίτον έχεις περιορισμένη πρόσβαση λόγο δισκοπωλείων και τέταρτον ένα κομμάτι μπορεί να το παίζεις από το πρωί ως το βράδυ αλλά δεν καταγράφετε κάπου ως στατιστικό στοιχείο...

Οπότε για μένα οι πωλήσεις είναι σημαντικότερες από το αν κάποιο τραγούδι είναι δημοφιλές...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
4 ώρες πριν, billiboo είπε

μονο που το πιο δημοφηλες τραγουδι στο youtube ειναι το despacito. οι πωλησεις δισκων ποσο θα επρεπε να μετρανε πια στην εποχη του youtube και του music streaming?

όσο εύκολα φτάνει ένα καλό τραγούδι στα αυτιά μας τόσο εύκολα φτάνει και ένα όχι τόσο κάλο. Τα views της adele και του ed έχουν και αυτά δις δεν μου λέει κάτι που είναι πρώτο το despasito και εγώ όταν ήμουν μικρότερος άκουγα σαρμπελ. Drake, adele, ed, maroon 5, The Weeknd, Sia, Lady gaga, kings o leon, arctic monkeys, twenty one pilots, Bruno mars είναι και εμπορικοί είναι και καλοι έκαστος στο είδος του πάντα!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thaninho είπε

και εγώ όταν ήμουν μικρότερος άκουγα σαρμπελ. Drake, adele, ed, maroon 5, The Weeknd, Sia, Lady gaga, kings o leon, arctic monkeys, twenty one pilots, Bruno mars είναι και εμπορικοί είναι και καλοι έκαστος στο είδος του πάντα!

Ένα ψυχολογικό μου το δημιούργησες... εγώ μικρός άκουγα Queen, Wham!, A-ha, New Order, Pet Shop Boys, Cyndi Lauper, Prince... γέρασα!!! :P

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 18/12/2018 στις 2:31 ΠΜ, talibanakos είπε

Μια φιλη μου παντως με μερικα μαθηματα ορθοφωνιας ( η κατι τετοιο ) εχει ξεκινησει και ανεβαζει βιντεακια με covers.
Η κοπελα εχει καποια μετρια φωνη και ΔΕΝ ξερει να τραγουδαει.

Απο κατω επειδη οι μισοι θελουν να την πηδηξουν λενε για φωναρες και μαλακιες.

Eλεος ρε.. Διαπλοκή και στη μουσική! Money-mouth.png

Για στείλε λινκ.. να δούμε κι εμείς αν όντως είναι καλή φωνή

Δημοσ.
Στις 18/12/2018 στις 2:31 ΠΜ, talibanakos είπε

Μια φιλη μου παντως με μερικα μαθηματα ορθοφωνιας ( η κατι τετοιο ) εχει ξεκινησει και ανεβαζει βιντεακια με covers.
Η κοπελα εχει καποια μετρια φωνη και ΔΕΝ ξερει να τραγουδαει.

Απο κατω επειδη οι μισοι θελουν να την πηδηξουν και οι αλλες μισες ειναι "φιλες",ολοι λενε για φωναρες και μαλακιες.

Ισως το πιστευουν κιολας οτι η κοπελα τραγουδαει καλα, αν κρινω και απο τα τραγουδια που γινονται "επιτυχιες" δε μου κανει εντυπωση αυτο..

Ένα  video της κοπέλας;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/12/2018 στις 8:59 ΠΜ, cabdik είπε

"Τωρα που εγινε η θαλασσα(=μουσικη) γιαουρτι εμεις δεν εχουμε κουταλι(=κριτηριο) να φαμε(=διαλεξουμε)"    

Εγω θα το παραφρασω λιγο.Τωρα που εγινε η θαλασσα γιαουρτι , εμεις δεν ξερουμε ποια μπουκια να πρωτοφαμε.

Η αληθεια ειναι οτι η προσβαση στην μουσικη ειναι μεγαλυτερη απο ποτε, η επαφη του καλιτεχνη με το κοινο και η προωθηση της δουλειας του ειναι ευκολοτερη απο ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Το τζάμπα σκοτώνει ,αυτό έπαθε η μουσική και σε μικρότερο βαθμό ο κινηματογράφος.

Ποιος θα επενδύσει σε έναν καλλιτέχνη ή σε μια κινηματογραφική ταινία όταν δεν υπάρχει η πιθανότητα κέρδους; Αυτός είναι και ο λόγος που οι μόνες παραγωγές που βγαίνουν στο σινεμά είναι τα σίκουελ (αυτό το fast and furius πρέπει να έχει φτάσει σε διψήφιο νουμερο σε συνέχειες) και οι σούπερηρωες.

Το τζάμπα σκοτώνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Seldon68 είπε

Το τζάμπα σκοτώνει ,αυτό έπαθε η μουσική και σε μικρότερο βαθμό ο κινηματογράφος.

Ποιος θα επενδύσει σε έναν καλλιτέχνη ή σε μια κινηματογραφική ταινία όταν δεν υπάρχει η πιθανότητα κέρδους; Αυτός είναι και ο λόγος που οι μόνες παραγωγές που βγαίνουν στο σινεμά είναι τα σίκουελ (αυτό το fast and furius πρέπει να έχει φτάσει σε διψήφιο νουμερο σε συνέχειες) και οι σούπερηρωες.

Το τζάμπα σκοτώνει.

Δεν ισχύει και δεν το έπαθε η μουσική. 

Με την υφιστάμενη τεχνολογία, ο μουσικός μπορεί να πάρει απευθείας τα λεφτά από τον ακροατή που θέλει να τοκ στηρίξει. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία για τους μουσικούς, μεγαλύτερη αμεσότητα στην διάχυση της δουλειάς του και επιτόπια κρίση από τους ακροατές. 

Το ότι στην Ελλάδα οι κάτοικοι δεν έχουν συνηθίσει σε αυτό τον τρόπο, δεν σημαίνει ότι «το τσάμπα σκοτώνει την μουσική» και διάφορα άλλα τσιτάτα. 

Επεξ/σία από Fortistis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...