Avatar21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα να μαθω που θα μπορουσα να βρω παιχνιδια κατασκευων για ενηλικες. Π.χ περσυ μου ειχαν δωσει ενα παιχνιδι στο οποιο εφτιαχνες ενα ολοκληρο ραδιοφωνο μονος σου απο την αρχη. Βασικα συνδεοντας καποια πραγματα ( πυκνωτη κπλ ) σε καποια συγκεκριμενα σημεια. Ξερει κανεις που μπορω να βρω τετοιου ειδους παιχνιδια?
haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βασικά ο γενικότερος όρος αυτών που περιγράφεις είναι "εκπαιδευτικά παιχνίδια" και όχι "παιχνίδια (έστω και κατασκευών) για ενήλικες" το οποίο ενδεχομένως να παραπέμπει αλλού Τέτοια γενικά υπάρχουν σε παιχνιδάδικα, καταστήματα τύπου "Public" και στο ίντερνετ. Ειδικά αυτά με τις ηλεκτρονικές κατασκευές υπήρχαν και σε καταστήματα ηλεκτρονικών τύπου "Κατουμάς" αλλά δυστυχώς αυτά έχουν εκλείψει (τα μαγαζιά όχι τα παιχνίδια). Μάλιστα αν σε ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά υπάρχουν κάποια που κάνεις πολλαπλές κατασκευές με τα παρεχόμενα εξαρτήματα και όχι μόνο μία (πχ ραδιόφωνο). Τελευταία βρίσκεις τέτοια που να προσανατολίζονται περισσότερο σε ρομποτικές εφαρμογές. Αν δε θες να ψαχτείς λίγο παραπάνω μπορείς να κάνεις και μόνος σου. Επιλέγεις ένα απλό σχετικά κύκλωμα που θες να φτιάξεις, μαζεύεις τα εξαρτήματα (ίντερνετ ή καταστήματα) και "στήνεις" το κύκλωμά σου πάνω σε breadboard (ή παίρνεις breadboard kit που έχει και εξαρτήματα) χωρίς να μπλέξεις με κολλήσεις και τα συναφή Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από haris_216 2 1
Avatar21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 6 hours ago, haris_216 said: Βασικά ο γενικότερος όρος αυτών που περιγράφεις είναι "εκπαιδευτικά παιχνίδια" και όχι "παιχνίδια (έστω και κατασκευών) για ενήλικες" το οποίο ενδεχομένως να παραπέμπει αλλού Τέτοια γενικά υπάρχουν σε παιχνιδάδικα, καταστήματα τύπου "Public" και στο ίντερνετ. Ειδικά αυτά με τις ηλεκτρονικές κατασκευές υπήρχαν και σε καταστήματα ηλεκτρονικών τύπου "Κατουμάς" αλλά δυστυχώς αυτά έχουν εκλείψει (τα μαγαζιά όχι τα παιχνίδια). Μάλιστα αν σε ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά υπάρχουν κάποια που κάνεις πολλαπλές κατασκευές με τα παρεχόμενα εξαρτήματα και όχι μόνο μία (πχ ραδιόφωνο). Τελευταία βρίσκεις τέτοια που να προσανατολίζονται περισσότερο σε ρομποτικές εφαρμογές. Αν δε θες να ψαχτείς λίγο παραπάνω μπορείς να κάνεις και μόνος σου. Επιλέγεις ένα απλό σχετικά κύκλωμα που θες να φτιάξεις, μαζεύεις τα εξαρτήματα (ίντερνετ ή καταστήματα) και "στήνεις" το κύκλωμά σου πάνω σε breadboard (ή παίρνεις breadboard kit που έχει και εξαρτήματα) χωρίς να μπλέξεις με κολλήσεις και τα συναφή Καταρχην σευχαριστω για την απαντηση, κατα δευτερον εχεις δικιο για την συγκεκριμενη προταση γιατι μπορει να ακουστει περιεργο 😛 To the point τωρα, εψαξα για εκπαιδευτικα παιχνιδια κλπ αλλα ηταν πολυ παιδικα δηλαδη παρε ενα κατσαβιδι και αρχισε να συναρμολογεις μεταλλικα μερη οκ σιγα το πραγμα δεν με εξιταρει τοσο 😛 Ψαχνω κατι ακριβως σαν το breadboard που ανεφερες αλλα δεν ηξερα τον ορο για να ψαξω. Με κατατοπισες μπορω να πω. Στα ελληνικα υπαρχει ο ορος αυτος ωστε να το ψαξω και να μου βγαλει εδω περα κανα καταστημα να τα πουλαει η δεν υπαρχει ακριβης μεταφραση? Αμα βρω και το ραδιοφωνο θα το βγαλω φωτο να σου δειξω πως ηταν.
haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Avatar21 είπε Καταρχην σευχαριστω για την απαντηση, κατα δευτερον εχεις δικιο για την συγκεκριμενη προταση γιατι μπορει να ακουστει περιεργο 😛 To the point τωρα, εψαξα για εκπαιδευτικα παιχνιδια κλπ αλλα ηταν πολυ παιδικα δηλαδη παρε ενα κατσαβιδι και αρχισε να συναρμολογεις μεταλλικα μερη οκ σιγα το πραγμα δεν με εξιταρει τοσο 😛 Ψαχνω κατι ακριβως σαν το breadboard που ανεφερες αλλα δεν ηξερα τον ορο για να ψαξω. Με κατατοπισες μπορω να πω. Στα ελληνικα υπαρχει ο ορος αυτος ωστε να το ψαξω και να μου βγαλει εδω περα κανα καταστημα να τα πουλαει η δεν υπαρχει ακριβης μεταφραση? Αμα βρω και το ραδιοφωνο θα το βγαλω φωτο να σου δειξω πως ηταν. Αν θυμάμαι καλά το λένε "πλακέτα δοκιμών" αλλά στην πράξη η λέξη που χρησιμοποιείται ακόμα και στα ελληνικά είναι το breadboard. Άρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ψάχνοντάς το έτσι. Τουλάχιστον σε καταστήματα ή sites ηλεκτρονικών 1
Avatar21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πλακετες δοκιμων ειναι εχεις δικιο το εψαξα πριν σαν breadboard και μου εβγαλε και μερικες αναζητησεις και στα ελληνικα. Δες και εδω το ραδιο που σου ελεγα. Radio1 Radio2 jks Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Avatar21 Προσθετα στοιχεια 1
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ίσως μπορείς να δεις κάτι και σε μοντελισμό, αν δεν θέλεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά. 4
Avatar21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, zio10 είπε Ίσως μπορείς να δεις κάτι και σε μοντελισμό, αν δεν θέλεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Οτι εχει να κανει με κατασκευες δεν με πειραζει απλα ο μοντελισμος οπως τουλαχιστον τον ξερω εγω ειναι ακριβο χομπι και ηδη εχω ενα οποτε λιγο δυσκολο 2 ώρες πριν, theo93 είπε Δες και εδώ ή σε αντίστοιχα καταστήματα Με κανεις να νιωθω βλακας πραγματικα με αυτο που παραθετεις χαχαχα σευχαριστω πολυ
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Avatar21 είπε Οτι εχει να κανει με κατασκευες δεν με πειραζει απλα ο μοντελισμος οπως τουλαχιστον τον ξερω εγω ειναι ακριβο χομπι και ηδη εχω ενα οποτε λιγο δυσκολο Με κανεις να νιωθω βλακας πραγματικα με αυτο που παραθετεις χαχαχα σευχαριστω πολυ Δεν είναι απαραίτητα ακριβό όπως το θυμάμαι. Μπορείς να πας σε στατικό μοντελισμό με πλαστικά ή ξύλινα μοντέλα που μπορείς να βρεις από αρκετά φτηνά. Αν πας σε τηλεκατευθυνόμενα όντως ανεβαίνει το κόστος. 3
ManFromEarth Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Γκουκλαρε adult toys, εχει δεκαδες. 1
Mpiftekis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ξεκίνα να φτιάξεις μουσικό ενισχυτή και μετά τα ηχεία που θα ζευγαρώσουν καλύτερα με αυτόν... Θα σου πάρει κανά 2-3 μήνες 1
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειδα αυτο το βιντεο προσφατα και μου αρεσε,μπλεκει και λιγο προγραμματισμο μεσα,σε παει και λιγο στα παλια,εχει και καλη τιμη.. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από fastnq2 1
Avatar21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν είναι απαραίτητα ακριβό όπως το θυμάμαι. Μπορείς να πας σε στατικό μοντελισμό με πλαστικά ή ξύλινα μοντέλα που μπορείς να βρεις από αρκετά φτηνά. Αν πας σε τηλεκατευθυνόμενα όντως ανεβαίνει το κόστος. Στατικο μοντελισμο ? Πολυ καλη ιδεα και οντως πρεπει ναναι σχετικα οικονομικο σευχαριστω πολυ θα το ψαξω! 3 ώρες πριν, Lakou είπε Φίλε μου κοίταξε λίγο αυτά Arduino Θα το τσεκαρω 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Γκουκλαρε adult toys, εχει δεκαδες. Εγραψα και μου εβγαλε κατι "bbc dildo, strap on, milf playing adult games with son" και κατι τετοια περιεργα 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Ξεκίνα να φτιάξεις μουσικό ενισχυτή και μετά τα ηχεία που θα ζευγαρώσουν καλύτερα με αυτόν... Θα σου πάρει κανά 2-3 μήνες Γουσταρω τρελα ξερεις πως ξεκινας κατι τετοιο? 🙎♂️ 1
Mpiftekis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Avatar21 είπε Γουσταρω τρελα ξερεις πως ξεκινας κατι τετοιο? 🙎♂️ Ξεκινάς από εδώ για ενισχυτή. Συνιστώ κανένα chip amp ή κάποιον από pass labs. Αφού έχεις διαλέξει ενισχυτή πας εδώ και διαλέγεις τα ηχεία που είναι καλύτερα για τον ενισχυτή σου. (multi-way, full range είναι τα πιο εύκολα) Θέλει αρκετό διάβασμα βέβαια για να καταλήξεις κάπου αλλά αν έχεις χρόνο και χρήμα φτιάχνεις κάτι πολύ καλό. Εγώ έφτιαξα πρώτα τα ηχεία και τώρα περιμένω να βρω λεφτά για τον ενισχυτή 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα