Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ταράτσα έχει βουλώσει μια υδρορροή με αποτέλεσμα να βρέχει και να πλημμυρίζει. 

Η υδρορροή έχει συνολικό μήκος μέχρι το πεζοδρόμιο 12-13 μέτρα, δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο έχει φράξει και δεν διαθέτουμε στο σπίτι έστω κάποιο λάστιχο ή κάτι να το βάλουμε να δούμε αν θα γίνει απόφραξη..

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω ένα εργαλείο σαν το παρακάτω και ήθελα να ξέρω από τους εμπειρότερους ή κάποιον υδραυλικό αν θα κάνει δουλειά ή είναι άχρηστο. 

https://www.bestprice.gr/search?q=ατσαλινα+πλαστικη+sas

Δημοσ.

Έχει δίκιο ο από πάνω.

Θες ατσαλίνα για ξεβούλωμα. Είναι μεταλική σαν σπιράλ, και στην άκρη έχει ένα εργαλείο σαν τιρμπουσόν ενώ από την άλλη πλευρά έχει μανιβέλα.

Πάρτε μία μεγάλη και αν δεν φτάσει το μήκος την βάζετε και από την κάτω μεριά αν γίνεται

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν η υδροροή είναι εξωτερική μπορεί να στάζει σε κάποιο σημείο και να περιορίσεις τα σημεία που έχει φράξει.
Εγώ κάλεσα υδραυλικό γιατί είδα ότι είχα ρίζες, με τη μεταλλική που είχα δεν έκανα τίποτα. Η ατσαλίνα του ήταν πολύ χοντρή, λιγότερο από 10 μέτρα, και την έσπρωχνε με μοτέρ.

Δημοσ.

Κάτι σαν και αυτό χρειάζεται https://stosfiri.gr/atsalina-gia-ksevoulwma-apoxetefsewn.html ,αν και ένα λάστιχο νερού με τέρμα ανοιχτή πίεση και σπρώξιμο θα βοηθήσει .Κατα καιρούς έτσι ξεβουλωνω τις υδρορροές μου,επίσης έαν έχεις ηλεκτρικό τρυπάνι μπορείς να βιδώνεις πάνω την ατσάλινα για να έχεις γρήγορη περιστροφική κίνηση .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Στην ταράτσα έχει βουλώσει μια υδρορροή με αποτέλεσμα να βρέχει και να πλημμυρίζει. 

Η υδρορροή έχει συνολικό μήκος μέχρι το πεζοδρόμιο 12-13 μέτρα, δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο έχει φράξει και δεν διαθέτουμε στο σπίτι έστω κάποιο λάστιχο ή κάτι να το βάλουμε να δούμε αν θα γίνει απόφραξη..

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω ένα εργαλείο σαν το παρακάτω και ήθελα να ξέρω από τους εμπειρότερους ή κάποιον υδραυλικό αν θα κάνει δουλειά ή είναι άχρηστο. 

https://www.bestprice.gr/search?q=ατσαλινα+πλαστικη+sas

Τα 12-13 μέτρα είναι μονοκόματα;;;;; Το λέω γιατί συνήθως από όροφο σε όροφο υπάρχει σύνδεση. Έτσι μπορείς να διαπιστώσεις αν κάποιο τμήμα της δουλεύει.

Αν είναι μονοκόματη δύσκολο να κάνεις μόνος  δουλειά.Και εμένα είχε βουλώσει μια φορά αλλά ήταν ένα μέτρο περίπου πριν το τέρμα που αλλάζω την σωλήνα  από στρογγυλή σε πλακέ και σε κείνο το σημείο είχαν μαζευτεί φύλλα.Με μία βέργα αν θυμάμαι καλά την ξεβούλωσα και δούλεψε.

Δες μήπως και η δική σου κάνει κάτι παρόμοιο. π.χ. αν πηγαίνει μέχρι κάποιο σημείο στρογγυλή και μετά αλλάζει σε πλακέ ή το αντίθετο.Αν ναι το πιο πιθανό είναι εκεί το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τα 12-13 μέτρα είναι μονοκόματα;;;;; Το λέω γιατί συνήθως από όροφο σε όροφο υπάρχει σύνδεση. Έτσι μπορείς να διαπιστώσεις αν κάποιο τμήμα της δουλεύει.

Αν είναι μονοκόματη δύσκολο να κάνεις μόνος  δουλειά.Και εμένα είχε βουλώσει μια φορά αλλά ήταν ένα μέτρο περίπου πριν το τέρμα που αλλάζω την σωλήνα  από στρογγυλή σε πλακέ και σε κείνο το σημείο είχαν μαζευτεί φύλλα.Με μία βέργα αν θυμάμαι καλά την ξεβούλωσα και δούλεψε.

Δες μήπως και η δική σου κάνει κάτι παρόμοιο. π.χ. αν πηγαίνει μέχρι κάποιο σημείο στρογγυλή και μετά αλλάζει σε πλακέ ή το αντίθετο.Αν ναι το πιο πιθανό είναι εκεί το πρόβλημα.

Η υδρορροή είναι μονοκόμματη, ξεκινάει από την ταράτσα και καταλήγει λίγα εκατοστά πριν το πεζοδρόμιο, δεν μπαίνει μέσα σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων. Έχει μεγάλη διάμετρο, 10 εκατοστά περίπου.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Λογικά έχει φράξει στη γωνία που κάνει πριν φύγει από την οικοδομή προς το πεζοδρόμιο.Σκάλωσε κάτι μάζεψε σιγά σιγά φύλλα και σαβούρια και έγινε η ζημιά.Αν από το τέρμα είναι κοντά η γωνία βάλε κανένα λάστιχο με πίεση νερού να δεις μέχρι που θα φτάσει και αν μπορέσει να βγάλει κάτι.Αν όχι πας για αποφρακτικό και μάλλον κανένα 50άρικο.

Είναι ζημιές που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε.Ειδικά εδώ σε μένα που δεν υπάρχει αποχέτευση και έχουμε βόθρους τα αποφρακτικά κάνουν χρυσές δουλειές.Σχεδόν μία φορά το χρόνο θα το χρειαστούμε και παίρνουν γύρω στο 50άευρο για απόφραξη.:angry:

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Λογικά έχει φράξει στη γωνία που κάνει πριν φύγει από την οικοδομή προς το πεζοδρόμιο.Σκάλωσε κάτι μάζεψε σιγά σιγά φύλλα και σαβούρια και έγινε η ζημιά.Αν από το τέρμα είναι κοντά η γωνία βάλε κανένα λάστιχο με πίεση νερού να δεις μέχρι που θα φτάσει και αν μπορέσει να βγάλει κάτι.Αν όχι πας για αποφρακτικό και μάλλον κανένα 50άρικο.

Είναι ζημιές που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε.Ειδικά εδώ σε μένα που δεν υπάρχει αποχέτευση και έχουμε βόθρους τα αποφρακτικά κάνουν χρυσές δουλειές.Σχεδόν μία φορά το χρόνο θα το χρειαστούμε και παίρνουν γύρω στο 50άευρο για απόφραξη.:angry:

Για απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης εμείς δίναμε 80αρι χωρίς ΦΠΑ, φέρνανε πιεστικό με αντλία, οι ατσαλίνες ήτανε άχρηστες. Τώρα για υδρορροή δεν ξέρω πόσο θα πάει....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης εμείς δίναμε 80αρι χωρίς ΦΠΑ, φέρνανε πιεστικό με αντλία, οι ατσαλίνες ήτανε άχρηστες. Τώρα για υδρορροή δεν ξέρω πόσο θα πάει....

Απόφραξη αποχέτευσης , συντήρηση καλοριφέρ οι τιμές παίζουν ανάλογα με τους ορόφους της πολυκατοικίας.

Όσο πιο λίγοι τόσο πιο χαμηλή η τιμή άσχετα αν η δουλειά είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.:P

• Like 1
Δημοσ.

Φράξιμο στην κατακόρυφη είναι απίθανο.Τα πιθανότερα σημεία είναι στις καμπύλες. Άρα, ή στην ταράτσα που πάει να βρει την κατακόρυφο ή στο τέρμα της πριν στρίψει για το πεζοδρόμιο (αν υπάρχουν καμπύλες και αλλού,τότε και εκεί)

Αν θες,μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή.Όταν η ταράτσα στεγνώσει,πάρε δύο κουβάδες νερό και ρίξ`τους στην ταράτσα εκεί που είναι η τρύπα.Αν το νερό φύγει αμέσως τότε μάζεψέ τα και κατέβα παρακάτω. Αν το δεις να αργεί ή να λιμνιάζει,τότε το βούλωμα είναι εκεί.😏

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από τα εργαλεία και τους ειδικούς υπάρχουν και κάποιες πρακτικές λύσεις (πολλές εφαρμόζονται και από τους ειδικούς) που μπορεί να δοκιμάσει κανείς.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να πας στην αρχή της υδρορροής  στην ταράτσα και να βγάλεις το όποιο τρυπητό. Λογικά θα είναι γεμάτη μέχρι πάνω νερό. Μετά παίρνεις ένα πλαστικό άδειο μπουκάλι από κάποιο αναψυκτικό ανάλογα με τη διατομή του σωλήνα (μισόλιτρο, λίτρου, 1,5 λίτρο ή ότι άλλο), το βάζεις μέσα στην αρχή του σωλήνα και αρχίζεις το...τρομπάρισμα. Μέσα-έξω, μέσα-έξω μερικές φορές. Αυτή η κίνηση δημιουργεί πίεση (όταν σπρώχνεις) και υποπίεση (όταν τραβάς) με αποτέλεσμα να χαλαρώσει το μπλοκάρισμα και να το αποσταθεροποιήσει. Ξαφνικά ακούς ένα "μπλουπ" και φεύγουν όλα κάτω.

Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα σε στρογγυλούς σωλήνες καθώς εκεί το μπουκάλι εφαρμόζει τέλεια σαν έμβολο. Αν μιλάμε για τους παραλληλόγραμμους, δεν ξέρω καθώς δεν το έχω δει/δοκιμάσει.

Σημ. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και από το σημείο που βγαίνει η υδρορροή στο δρόμο και όχι μόνο υποχρεωτικά από την ταράτσα. Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ σκόπιμο (προσωπική γνώμη) να είναι ο σωλήνας γεμάτος νερό μέχρι επάνω έτσι ώστε να βοηθήσει το βάρος της στήλης στην απόφραξη

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...