Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει εδώ και κάνα μήνα ενώ ανεβάζω τον διακόπτη για τον θερμοσίφωνα, μετά από λίγη ώρα πέφτει. Και όταν πάω να τον ανεβάσω, πέφτει ξανά. Βέβαια άλλες φορές δεν πέφτει. Τι μπορεί να φταιει; Παλαιότερα τον είχα ανοικτό και ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Έχει εδώ και κάνα μήνα ενώ ανεβάζω τον διακόπτη για τον θερμοσίφωνα, μετά από λίγη ώρα πέφτει. Και όταν πάω να τον ανεβάσω, πέφτει ξανά. Βέβαια άλλες φορές δεν πέφτει. Τι μπορεί να φταιει; Παλαιότερα τον είχα ανοικτό και ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. 

https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρονόμος

Μόλις τώρα, JohnConstantine είπε

Απο οτι φαινεται δεν το αντεχει η ασφαλεια σου και θελει αλλαγη. Σιγουρα να φωναξεις εναν ηλεκτρολογο γτ αμα πας μονος σου σε βλεπω να γινεσαι σαν την Βαρβαρα αμα εχεις μαλλι :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να είναι  από την ασφάλεια αλλά μπορεί και από την αντίσταση ή την ασφάλεια ρύθμισης νερού στο θερμοσίφωνα.

όπως και να έχει πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο γιατί αν υπάρχει καμιά διαρροή από την αντίσταση στο θερμοσίφωνα μπορεί να πάθεις ζημιά αν κάνεις  μπάνιο και έχεις ανεβασμένη την ασφάλεια.

Δες και εδώ υπάρχει και παλιότερο παρόμοιο  θέμα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Αυτό που πέφτει είναι η ασφάλεια, όχι ο διακόπτης.

Κανονικά πρέπει να ανοιγοκλείνεις το θερμοσίφωνα απο το διακόπτη και όχι απο την ασφάλεια, καθώς οι ασφάλειες δέν είναι φτιαγμένες για συχνό άνοιγμα-κλεισιμο.

Φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να σου αλλάξει την ασφάλεια, και αν δέν υπάρχει, να σου προσθέσει και ένα διακόπτη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Κανονικά πρέπει να ανοιγοκλείνεις το θερμοσίφωνα απο το διακόπτη και όχι απο την ασφάλεια, καθώς οι ασφάλειες δέν είναι φτιαγμένες για συχνό άνοιγμα-κλεισιμο.

Φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να σου αλλάξει την ασφάλεια, και αν δέν υπάρχει, να σου προσθέσει και ένα διακόπτη.

Αυτό με το διακόπτη πρώτη φορά τώρα μαθαίνω,σε κανένα από όσα σπίτια έχω δει δεν έχει γίνει από παλιά έως 10ετιας.

Ούτε ο ηλεκτρολόγος που άλλαξε την ασφάλεια που έπεφτε λόγω "ευαισθητοποίησης" δε το πρότεινε.

Και η γείωση αποσύνδεμενη ήταν ,τι να λέμε τώρα για κακούς επαγγελματίες.

Επεξ/σία από opera
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, opera είπε

Αυτό με το διακόπτη πρώτη φορά τώρα μαθαίνω,σε κανένα από όσα σπίτια έχω δει δεν έχει γίνει από παλιά έως 10ετιας.

Ούτε ο ηλεκτρολόγος που άλλαξε την ασφάλεια που έπεφτε λόγω "ευαισθητοποίησης" δε το πρότεινε.

Και η γείωση αποσύνδεμενη ήταν ,τι να λέμε τώρα για κακούς επαγγελματίες.

Μην τρελαίνεσαι κιόλας.Όλοι από την ασφάλεια τους ανοιγοκλείνουμε. Και εγώ πουθενά δεν έχω δει κάποιον διακόπτη και πρώτη φορά το ακούω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Μην τρελαίνεσαι κιόλας.Όλοι από την ασφάλεια τους ανοιγοκλείνουμε. Και εγώ πουθενά δεν έχω δει κάποιον διακόπτη και πρώτη φορά το ακούω.

Στους μικρούς πίνακες παλιά με μικρή χωροταξία αυτό έκαναν έβαζαν ένα ασφαλειοδιακόπτη τώρα αν έχει χώρο βάζουν και διακόπτη 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Στους μικρούς πίνακες παλιά με μικρή χωροταξία αυτό έκαναν έβαζαν ένα ασφαλειοδιακόπτη τώρα αν έχει χώρο βάζουν και διακόπτη 

Όντως αλλά αυτό είναι πολύ παλιά που δεν υπήρχαν αυτόματες ασφάλειες αλλά οι βιδωτές οι κεραμικές.Τότε έκαναν ξεχωριστό πίνακα για το θερμοσίφωνα  αν δεν υπήρχε στο μεγάλο και το έκλειναν με ένα μεγάλο διακόπτη.Θυμάμαι στο πατρικό πριν αλλάξουμε πίνακα ανοίγαμε και κλείναμε με τέτοιο το θερμοσίφωνα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, cthulhucarbide said:

Παίζει να έχει χαλάσει η αντίσταση και να βραχυκυκλώνει ή κάτι τέτοιο. Μάλλον πρέπει να το δει ηλεκτρολόγος

Ακουγεται ενας θορυβος, αν βαρεσω καμια μπουνια σταματαει! Μαλλον να χαλασε, γιατι εδω και 6 χρονια δεν υπηρχε καποιο προβλημα!

4 hours ago, Fubar.gr said:

Μου το ειχε πει και αλλος αυτο το πραγμα παλαιοτερα. Εγω παντα ολα αυτα τα χρονια ανεβαζω-κατεβαζω και τους δυο διακοπτες! Μαλλον λαθος απ'ότι φανεται! Παιζει και να χαλασε για αυτο το λογο;

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

στους ηλεκτρικούς πίνακες επιβάλλεται από τους κανονισμούς ακόμα και από τον ΚΕΗΕ του 1955 η χρήση διακοπτών σε συγκεκριμένα κυκλώματα καθώς και γενικού, με μια απλή αναζήτηση στο google φαίνονται πίνακες που περιέχουν όλοι διακόπτες. Υπάρχουν και μικροαυτόματοι με δυνατότητα διακοπής και απομόνωσης αντίστοιχη των διακοπτών οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν  αυτοί αντί για ξεχωριστό διακόπτη

Δημοσ.
3 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Μου το ειχε πει και αλλος αυτο το πραγμα παλαιοτερα. Εγω παντα ολα αυτα τα χρονια ανεβαζω-κατεβαζω και τους δυο διακοπτες! Μαλλον λαθος απ'ότι φανεται! Παιζει και να χαλασε για αυτο το λογο;

δεν ειναι δυο διακοπτες αλλα ενας διακοπτης και μια ασφαλεια

το να κατεβαζεις και τα δυο δεν πολυπειραζει αρκει να κατεβαινει πρωτα ο διακοπτης.Κατοπιν αφου εχει διακοπει το ρευμα κατεβασε και την ασφαλεια δεν τρεχει τιποτα

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, georgeγ είπε

δεν ειναι δυο διακοπτες αλλα ενας διακοπτης και μια ασφαλεια

το να κατεβαζεις και τα δυο δεν πολυπειραζει αρκει να κατεβαινει πρωτα ο διακοπτης.Κατοπιν αφου εχει διακοπει το ρευμα κατεβασε και την ασφαλεια δεν τρεχει τιποτα

Τώρα κατάλαβα. Στους πίνακες και δίπλα στην ασφάλεια του Θερμοσίφωνα υπάρχει και ένα μικρότερο σαν ασφαλεια που έχει και ένα φωτάκι πάνω.Μάλλον αυτό είναι ο διακόπτης και όταν το κατεβάζεις κλείνει το φωτάκι άρα το κύκλωμα και το ρεύμα προς την ασφάλεια με απλά λόγια κλείνει το ρεύμα για το θερμοσίφωνα.

Πέστε το απλά ρε παιδιά για μας που δεν έχουμε πολλές γνώσεις από πίνακες.:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τώρα κατάλαβα. Στους πίνακες και δίπλα στην ασφάλεια του Θερμοσίφωνα υπάρχει και ένα μικρότερο σαν ασφαλεια που έχει και ένα φωτάκι πάνω.Μάλλον αυτό είναι ο διακόπτης και όταν το κατεβάζεις κλείνει το φωτάκι άρα το κύκλωμα και το ρεύμα προς την ασφάλεια με απλά λόγια κλείνει το ρεύμα για το θερμοσίφωνα.

Πέστε το απλά ρε παιδιά για μας που δεν έχουμε πολλές γνώσεις από πίνακες.:P

εγω δε καταλαβα τιποτα :P

εχω ενα μονο διακοπτακι που ειναι στην ιδια σειρα με αλλα διακοπτακια για αλλους χωρους και ενα διπλο διακοπτακι που ειναι μοναχο του. ποιο υποτιθεται πρεπει να κλεινουμε πρωτο? (δε νομιζω να χει καμια διαφορα btw, αλλα τεσπα)

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...