KANAR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. Ηθελα τα φωτα καποιων που να γνωριζουν. Εχω μια προπληρωμενη καρτα στην οποια καθε μηνα μπαινει το ποσο των 100 ευρω. Καθισα και μετρησα τις αποδειξεις των αγορων του μηνος (απο την στιγμη που μπηκαν τα 100 ευρω μεχρι την μη υπαρξη υπολοιπου) και μου βγηκαν 85ευρω(ολες σε super markets). Εκανα ιντερνετικο λογαριασμο και πραγματι βρηκα οτι και εκει ηταν 85 ευρω. Γραφω το παραπονο μου στην τραπεζα και με απαντητικη επιστολη μου γραφουν οτι οταν εκκαθαριστηκαν οι συναλλαγες μου και εγιναν οι αντιστοιχα(καθυστερημενες) χρεωσεις, μειωθηκε το διαθεσιμο υπολοιπο της καρτας. Θελω να ρωτησω καποιον που να γνωριζει. Οσο και καθυστερημενες να ειναι οι χρεωσεις απο τις συναλλαγες , αυτες δεν θα ειναι τοσες οσες το λογιστικο υπολοιπο να φτασει το διαθεσιμο υπολοιπο? Δηλαδη 100 ευρω? Γινεται να υπαρχει μεταφορα σε επομενη μηνα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
fredd0 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 οχι. το προοδευτικο διαθεσιμο ενημερωνεται ηλεκτρονικα μολις δοθει εγκριση για μια συναλλαγη. Το λογιστικο ενημερωνεται οταν ο εμπορος πληρωθει. Αυτο μπορει να συμβει σε 3ς μερες η σε 2 βδομαδες. Αλλα αν εχεις ΟΛΕΣ τις χρεωσεις που εχεις κανει στα χερια σου (και δεν εχεις χασει/ξεχασει καμια) τοτε το διαθεσιμο θα πρεπει να συμβδιζει με αυτες. Μονη εξαιρεση, ακυρωμενες συναλλαγες, οι οποιες αργουν μια-δυο μερες να πιστωθουν.
KANAR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, fredd0 είπε οχι. το προοδευτικο διαθεσιμο ενημερωνεται ηλεκτρονικα μολις δοθει εγκριση για μια συναλλαγη. Το λογιστικο ενημερωνεται οταν ο εμπορος πληρωθει. Αυτο μπορει να συμβει σε 3ς μερες η σε 2 βδομαδες. Αλλα αν εχεις ΟΛΕΣ τις χρεωσεις που εχεις κανει στα χερια σου (και δεν εχεις χασει/ξεχασει καμια) τοτε το διαθεσιμο θα πρεπει να συμβδιζει με αυτες. Μονη εξαιρεση, ακυρωμενες συναλλαγες, οι οποιες αργουν μια-δυο μερες να πιστωθουν. Πρωτα να ευχαριστησω πολυ. Να σε ρωτησω. Σημερα που το τσεκαρα ειχε λογιστικο υπολοιπο 8 ευρω και διαθεσιμο 0,88 ευρω. Πηγα να κανω μια αγορα γυρω στα 5 ευρω για να δοκιμασω και δεν με αφηνε. Οποτε πως μπορω να κανω μεγαλυτερες αγορες των 100? Sorry αν αυτο που ρωταω ακουγεται καπως...αλλα απο λογιστικα ασχετος υ.γ. οι αποδειξεις του συγκεκριμενου μηνα ηταν συνολο 85 ευρω και κατα την τραπεζα.
fastnq2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, KANAR είπε Πρωτα να ευχαριστησω πολυ. Να σε ρωτησω. Σημερα που το τσεκαρα ειχε λογιστικο υπολοιπο 8 ευρω και διαθεσιμο 0,88 ευρω. Πηγα να κανω μια αγορα γυρω στα 5 ευρω για να δοκιμασω και δεν με αφηνε. Οποτε πως μπορω να κανω μεγαλυτερες αγορες των 100? Sorry αν αυτο που ρωταω ακουγεται καπως...αλλα απο λογιστικα ασχετος υ.γ. οι αποδειξεις του συγκεκριμενου μηνα ηταν συνολο 85 ευρω και κατα την τραπεζα. Αυτο σημαινει οτι ειχες κανει καποια αγορα 7.12 ευρω και δεν εχει εκκαθαριστει.Αυριο μεθαυριο θα εμφανιστει σαν χρεωση πχ netflix ξερω γω
KANAR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Αυτο σημαινει οτι ειχες κανει καποια αγορα 7.12 ευρω και δεν εχει εκκαθαριστει.Αυριο μεθαυριο θα εμφανιστει σαν χρεωση πχ netflix ξερω γω Φιλε αυτο το εγραψα για να δειξω το πως λειτουργει η καρτα μου. Για τον Οκτωβριο μιλαω και ολες οι συναλλαγες ηταν πραγματι 85 ευρω. Τον Νοεμβριο ηταν κανονικα 100 ευρω. Απ'οτι εχω καταλαβει η τραπεζα υποννοει οτι ξοδεψα περισσοτερα απο το οριο της καρτας μου τον Σεπτεμβριο αλλα δεν μπορω να κατανοησω πως μπορει να γινει κατι τετοιο αφου η καρτα σταματαει να χρησιμοποιειται οταν φτασει το διαθεσιμο οριο των 100 ευρω ανεξαρτητα του λογιστικου διαθεσιμου. Κατι δεν πρεπει να εχω καταλαβει.
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, KANAR είπε Φιλε αυτο το εγραψα για να δειξω το πως λειτουργει η καρτα μου. Για τον Οκτωβριο μιλαω και ολες οι συναλλαγες ηταν πραγματι 85 ευρω. Τον Νοεμβριο ηταν κανονικα 100 ευρω. Απ'οτι εχω καταλαβει η τραπεζα υποννοει οτι ξοδεψα περισσοτερα απο το οριο της καρτας μου τον Σεπτεμβριο αλλα δεν μπορω να κατανοησω πως μπορει να γινει κατι τετοιο αφου η καρτα σταματαει να χρησιμοποιειται οταν φτασει το διαθεσιμο οριο των 100 ευρω ανεξαρτητα του λογιστικου διαθεσιμου. Κατι δεν πρεπει να εχω καταλαβει. Πιστεύω πως αυτό στα bold είναι αυτό που έχεις καταλάβει λάθος, η κάρτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν δεν υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο(τα 88 λεπτά στην περίπτωση σου), όχι όταν το "διαθέσιμο όριο"(ότι και να εννοείς με αυτό) φτάσει στα 100€.
kallair Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 το διαθεσιμο υπολοιπο που γραφει η καρτα, ειναι οσα πραγματικα λεφτα εχει μεσα η καρτα. Οσα γραφει εκει, μπορεις να τα χαλασεις ολα μεχρι το τελευταιο σεντ, χωρις περιορισμο. πχ αν 2 μηνες δεν χαλασεις τπτ κ μαζευτουν 200 ευρω στην προπληρωμενη καρτα, μπορεις να παρεις οτιδηποτε μεχρι 200 ευρω. δεν υπαρχει οριο, περα απο το ποσο που γραφει στο "διαθεσιμο υπολοιπο". (βασικα υπαρχει το οριο ανα μερα που το οριζεις εσυ αλλα δεν σε αφορα αυτη την στιγμη).
KANAR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πιστεύω πως αυτό στα bold είναι αυτό που έχεις καταλάβει λάθος, η κάρτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν δεν υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο(τα 88 λεπτά στην περίπτωση σου), όχι όταν το "διαθέσιμο όριο"(ότι και να εννοείς με αυτό) φτάσει στα 100€. 4 λεπτά πριν, kallair είπε το διαθεσιμο υπολοιπο που γραφει η καρτα, ειναι οσα πραγματικα λεφτα εχει μεσα η καρτα. Οσα γραφει εκει, μπορεις να τα χαλασεις ολα μεχρι το τελευταιο σεντ, χωρις περιορισμο. πχ αν 2 μηνες δεν χαλασεις τπτ κ μαζευτουν 200 ευρω στην προπληρωμενη καρτα, μπορεις να παρεις οτιδηποτε μεχρι 200 ευρω. δεν υπαρχει οριο, περα απο το ποσο που γραφει στο "διαθεσιμο υπολοιπο". (βασικα υπαρχει το οριο ανα μερα που το οριζεις εσυ αλλα δεν σε αφορα αυτη την στιγμη). Να γινω συγκεκριμενος. Η καρτα ειχε μηδενισει τα απο τις 22 του προηγουμενου μηνα δηλαδη του Σεπτεμβρη. Δεν μπορουσα να κανω αγορες. Στις 27/9 μπηκαν 100 ευρω. Και στις 10/10 ξαναμηδενισε. Δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει.Στο διαστημα απο 27/9 εως 10/10 εγιναν συναλλαγες 85 ευρω. Αντιθετα τον Νοεμβριο που την παρακολουθησα, οι συναλλαγες που πραγματοποιηθηκαν ηταν σωστες 100 ευρω.
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, KANAR είπε Να γινω συγκεκριμενος. Η καρτα ειχε μηδενισει τα απο τις 22 του προηγουμενου μηνα δηλαδη του Σεπτεμβρη. Δεν μπορουσα να κανω αγορες. Στις 27/9 μπηκαν 100 ευρω. Και στις 10/10 ξαναμηδενισε. Δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει.Στο διαστημα απο 27/9 εως 10/10 εγιναν συναλλαγες 85 ευρω. Αντιθετα τον Νοεμβριο που την παρακολουθησα, οι συναλλαγες που πραγματοποιηθηκαν ηταν σωστες 100 ευρω. Άλλο πράγμα το "μηδένισε η κάρτα"(δλδ και λογιστικό και διαθέσιμο υπόλοιπο ίσον με μηδέν), και άλλο το "δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί"(δηλαδή το διαθέσιμο υπόλοιπο δεν επαρκούσε για μια συγκεκριμένη αγορά). Αν δεν μπορέσεις να το καταλάβεις αυτό, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις απολύτως τίποτα.
KANAR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο πράγμα το "μηδένισε η κάρτα"(δλδ και λογιστικό και διαθέσιμο υπόλοιπο ίσον με μηδέν), και άλλο το "δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί"(δηλαδή το διαθέσιμο υπόλοιπο δεν επαρκούσε για μια συγκεκριμένη αγορά). Αν δεν μπορέσεις να το καταλάβεις αυτό, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις απολύτως τίποτα. Νομιζω οτι το ξεκαθαρισα απο το πρωτο post μου. Με το " μηδενισε η καρτα" εννοω φυσικα το διαθεσιμο υπολοιπο. Εαν το υπολοιπο δεν επαρκουσε για μια αγορα θα εμενε υπολοιπο στην καρτα για τον επομενο μηνα δηλαδη το διαθεσιμο υπολοιπο θα ηταν μεγαλυτερο των 100 ευρω. Αυτο ηταν και το αρχικο μου ερωτημα αλλωστε.Να μου εξηγησει καποιος πως με 100 ευρω διαθεσιμο υπολοιπο κάνεις συνολικα εκκαθαρισμενες αγορες 85 ευρω . Δηλαδη εαν μπορω να χρωσταω στην τραπεζα και να μου τα χρεωσει τον επομενο μηνα(αυτο ειχε ισχυρισθει η κοπελια τηλεφωνικα στην εξυπηρετηση πελατων) . Anyway το αφηνω εδω και ευχαριστω πολυ για την διαθεση που δειξατε. Παραδεχομαι οτι μαλλον εχω αγνοια στο συγκεκριμενο.
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, KANAR είπε Νομιζω οτι το ξεκαθαρισα απο το πρωτο post μου. Με το " μηδενισε η καρτα" εννοω φυσικα το διαθεσιμο υπολοιπο. Εαν το υπολοιπο δεν επαρκουσε για μια αγορα θα εμενε υπολοιπο στην καρτα για τον επομενο μηνα δηλαδη το διαθεσιμο υπολοιπο θα ηταν μεγαλυτερο των 100 ευρω. Αυτο ηταν και το αρχικο μου ερωτημα αλλωστε.Να μου εξηγησει καποιος πως με 100 ευρω διαθεσιμο υπολοιπο κάνεις συνολικα εκκαθαρισμενες αγορες 85 ευρω . Δηλαδη εαν μπορω να χρωσταω στην τραπεζα και να μου τα χρεωσει τον επομενο μηνα(αυτο ειχε ισχυρισθει η κοπελια τηλεφωνικα στην εξυπηρετηση πελατων) . Anyway το αφηνω εδω και ευχαριστω πολυ για την διαθεση που δειξατε. Παραδεχομαι οτι μαλλον εχω αγνοια στο συγκεκριμενο. Για εξήγησε μας πρώτα εσύ πως γίνεται να έχεις 100€ στην κάρτα, να κάνεις αγορές 85€ με την κάρτα, και παρόλα αυτά να χρωστάς στην τράπεζα...
KANAR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για εξήγησε μας πρώτα εσύ πως γίνεται να έχεις 100€ στην κάρτα, να κάνεις αγορές 85€ με την κάρτα, και παρόλα αυτά να χρωστάς στην τράπεζα... Φιλε μου, στην πρωτη τηλεφωνικη μου επικοινωνια, μου ειχε ειπωθει οτι λογω της αργοποριας καποιων καταστηματων ειχαν εμφανισθει οι πληρωμες αρκετα αργοτερα με αποτελεσμα να γινουν παραπανω αγορες με την καρτα, τις οποιες τις κρατησαν τον επομενο μηνα και μου ειχε φανει γελοιο αφου εχω την αισθηση οτι οποτε και να γινει η εκκαθαριση, αυτη απλα θα ισοσκελισει το λογιστικο υπολοιπο με το διαθεσιμο. Μπορει και να κανω λαθος ομως γι'αυτο θα παω κατα προσωπο στην τραπεζα να δω τι θα μου πουν και....βλεπουμε. Συγγνωμη αν κουρασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα