Ablaoublas_542 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, tornado είπε ηθικη ευθυνη στον καπιταλισμο? αν και τελευταιες μερες, αυτο θα μπορουσε να ειναι το ανεκδοτο του 2018.... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corporate_social_responsibility Ανοιγουμε και κανα βιβλιο που και που. 1
lightsout Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Στις 23/12/2018 στις 4:26 ΠΜ, katsouras είπε Παιδιά καλημέρα και καλές γιορτές.Θελω να κάνω γνωστό ένα προβληματισμό μου σχετικά με ενα θέμα που έχει ενας πολύ καλός φίλος και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ.Ξεκινησε να παίζει πριν κανένα 3μηνο και όπως γίνεται συνήθως πήγαινε καλά στην αρχή και εθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά λεφτά.Πλεον με ηρεμία και αφού μπλοκαραμε τους λογαριασμούς να μην ξαναπαίξει το πράγμα ηρεμεί σιγά σιγά και το θέμα του θα το λύσουμε γιατί είναι λογικό παιδί απλά έμπλεξε και έχασε. Το ερώτημα μου είναι άλλο όμως και θέλω την γνώμη σας πάνω σε αυτό παρακαλώ γιατί σίγουρα όλοι έχουμε ιστορίες να πούμε πάνω στον τζόγο καλές και άσχημες. Η εταιρία που είναι πασίγνωστη κιόλας όταν έβλεπε ένα λογαριασμό που μέχρι πρότινος έπαιζε αραιά και πού μικροποσα να κάνει καταθέσεις κάθε μέρα σοβαρά πόσα και ένα λογαριασμό να χάνει σοβαρό 4ψηφιο μέσα σε 2μιση μήνες περίπου πως και δεν κλείδωσε έστω προσωρινά τον λογαριασμό να προστατέψει τον παίχτη,πελάτη,άνθρωπο όπως θέλετε πείτε το..να πει στοπ στο ένα χιλιάρικο ας πούμε και να έχει μια επικοινωνία.οκ επιχείρηση είναι τα λεφτά θέλει όμως εκεί δεν τίθεται ένα θέμα ηθικό και εκμετάλλευσης ενός ανθρώπου που ξαφνικά εθιστικε και έχασε τόσα χρήματα μέσα σε λίγες μέρες;η εταιρία αυτή μάλιστα υποτίθεται πως είναι και υπέρμαχη σε τέτοια θέματα όμως στις απώλειες δεν έκανε τίποτα και έρχομαι εγώ να ρωτήσω την προσωπική ακόμα και την νομική άποψη αν υπάρχει κάποιος φίλος να την κατέχει,δεν έπρεπε να πει ένα στοπ; έστω για λίγες μέρες να κάνει μια επικοινωνία να προστατέψει εναν άνθρωπο;δεν μιλάμε για 500 ευρώ σε βάθος 6μηνων μιλάμε για άμεση απώλεια σε λογαριασμό που ήταν για χαβαλε από παλιά..θα ήθελα πολύ και την γνώμη ενός νομικού αν υπάρχει στην παρέα γιατί θεωρώ πως είναι η ίδια ακριβώς ευθύνη του να δίνεις αλκοόλ σε έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι είναι αλκοολικός η ναρκωτικά σε ένα τοξικομανη.. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Δυστυχώς νομικό οπλοστάσιο δεν υπάρχει, ο τζόγος, στο οικονομικό σύστημα μας, είναι νόμιμος. Το ΚΕΘΕΑ έχει ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα για εξαρτημένους στον τζόγο. Να ενθαρρύνετε τον άνθρωπο σας να μπει σε πρόγραμμα. Έχει βοηθηθεί πολύς κόσμος εκεί. 1
Lanike71 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, DrLo είπε Υπάρχει και ο καταναλωτικός εθισμός. Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι εθσμένοι στα gadget και στα παιχνίδια. Στη χρήση, όχι στην αγορά. 1
tornado Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corporate_social_responsibility Ανοιγουμε και κανα βιβλιο που και που. https://www.google.com/search?q=μη+καταβολη+δεδουλευμενων&num=50&newwindow=1&rlz=1C1AOHY_elGR708GR708&source=lnms&tbm=nws&sa=X&ved=0ahUKEwipm-CYvbnfAhXnr1QKHb7yBoMQ_AUIDigB&biw=1280&bih=865 καμια εφημεριδα ισως βοηθουσε περισσοτερο για να ειμαστε ρεαλιστες. Εγω δεν βλεπω καμια τετοια ηθικη, αντιθετα εχω γνωρισει στο πετσι μου τι σημαινει να ψαχνεις να βρεις τον μισθο σου και να ετοιμαζεσαι να πεθανεις απο την πεινα. Και για να ολοκληρουμε το πακετο της ηθικης, δες εδω με τι ηθικη εκατομμυρια ανθρωποι στο πλανητη καταστραφηκαν.... (including us) https://tvxs.gr/news/kosmos/2008-pos-i-krisi-akiniton-ton-ipa-ekselixthike-se-pagkosmia-oikonomiki-krisi
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Άμα χρωστάς στην εφορία και πας συνέχεια στα καζίνο και χάνεις τα λεφτά σου επεμβαίνει κανείς; Τόσα πολλά σου κρατάνε; Εγώ νόμιζα σου κρατούσαν ένα 24% Το κοίταξα και εγώ λίγο, μάλλον έχεις και δίκιο, εγώ νόμιζα οτι το θεωρούν σαν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Σε ορισμένες σελίδες όπως του ΟΠΑΠ μιλάνε για φόρο 20% σε κέρδη άνω των 500 ευρώ, ο φόρος αφαιρείται πριν σου καταβάλλουν το ποσόν. Ένας λογιστής θα γνωρίζει καλύτερα.
primeragt Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το κοίταξα και εγώ λίγο, μάλλον έχεις και δίκιο, εγώ νόμιζα οτι το θεωρούν σαν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Σε ορισμένες σελίδες όπως του ΟΠΑΠ μιλάνε για φόρο 20% σε κέρδη άνω των 500 ευρώ, ο φόρος αφαιρείται πριν σου καταβάλλουν το ποσόν. Ένας λογιστής θα γνωρίζει καλύτερα. Φορολογειται αυτοτελος και δεν προσμετρατε ξανα στο εισοδημα σου.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, tornado είπε ηθικη ευθυνη στον καπιταλισμο? αν και τελευταιες μερες, αυτο θα μπορουσε να ειναι το ανεκδοτο του 2018.... Τι θα έλεγες για προσωπική ευθύνη του καθένα λοιπόν;
Diskimpex Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Και στα καφενεια παιζονται χρηματα με χαρτια .
tornado Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Στις 25/12/2018 στις 4:54 ΜΜ, ikaruga24 είπε Τι θα έλεγες για προσωπική ευθύνη του καθένα λοιπόν; θα ελεγα οτι συμφωνω 100%.... και για να μιλησω προσωπικα, την περιοδο 2000-2008 που βομβαρδιζανε να παρεις δανειο απο διακοπες μεχρι επιπλα, τους εστελνα στα τσακιδια... για τον ιδιο λογο δεν πηρα στεγαστικο και αν θες, καταφερα να ειμαι απο τους λιγους σε αυτη την χωρα που δεν χρωσταγε - χρωσταει ουτε δραχμη - ουτε ευρω σε κανενα. Σημερα εχω και ενα αποθεμα (για οτι χρειαστει) αλλα περα απο αυτα, ηξερα με τι ληστες εχω μπλεξει και τι θηλια προσπαθουν να μου περασουν στο λαιμο. Δεν εχω λοιπον προσωπικη ευθυνη για την κατασταση μου σημερα? Δεν θα περναγα καλυτερα, αν επαιρνα δανειο να παω διακοπες στο μπαλι, να παω στο καζινο να παιξω πρωτοχρονια μπλακ τζακ και πολλα τετοια ακομα? 1
Arkin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, tornado είπε θα ελεγα οτι συμφωνω 100%.... και για να μιλησω προσωπικα, την περιοδο 2000-2008 που βομβαρδιζανε να παρεις δανειο απο διακοπες μεχρι επιπλα, τους εστελνα στα τσακιδια... για τον ιδιο λογο δεν πηρα στεγαστικο και αν θες, καταφερα να ειμαι απο τους λιγους σε αυτη την χωρα που δεν χρωσταγε - χρωσταει ουτε δραχμη - ουτε ευρω σε κανενα. Σημερα εχω και ενα αποθεμα (για οτι χρειαστει) αλλα περα απο αυτα, ηξερα με τι ληστες εχω μπλεξει και τι θηλια προσπαθουν να μου περασουν στο λαιμο. Δεν εχω λοιπον προσωπικη ευθυνη για την κατασταση μου σημερα? Δεν θα περναγα καλυτερα, αν επαιρνα δανειο να παω διακοπες στο μπαλι, να παω στο καζινο να παιξω πρωτοχρονια μπλακ τζακ και πολλα τετοια ακομα? Στα ιδια ειμαι και εγω αλλα ξερεις πια ειναι η μαλακια? Οτι επειδη εχουμε και δεν χρωσταμε πληρωνουμε τις μαλακιες ολων των αλλων? Φορους φορους φορους εχει κοσμο που εχει απληρωτο ενφια δεη οτε κτεο ασφαλεια τελη κυκλοφοριας και κανει ζωαρα δεν τον ακουμπαει κανεις. Εμεις που τα πληρωνουμε ολα καποια στιγμη οπως παμε δεν θα μπορουμε. 3 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Arkin είπε Στα ιδια ειμαι και εγω αλλα ξερεις πια ειναι η μαλακια? Οτι επειδη εχουμε και δεν χρωσταμε πληρωνουμε τις μαλακιες ολων των αλλων? Φορους φορους φορους εχει κοσμο που εχει απληρωτο ενφια δεη οτε κτεο ασφαλεια τελη κυκλοφοριας και κανει ζωαρα δεν τον ακουμπαει κανεις. Εμεις που τα πληρωνουμε ολα καποια στιγμη οπως παμε δεν θα μπορουμε. Πως γίνεται να χρωστάνε παντού και να κάνουν ζωάρα; Το λέω γιατί εγώ μόνο αυτό δεν βλέπω από ορισμένα άτομα που γνωρίζω, εκτός κι αν αναφέρεσαι για μια μικρή ομάδα ατόμων που έχουν γνωστούς και κονέ παρεμβαίνοντας στους τραπεζικούς και κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς χωρίς να προχωράνε σε μέτρα κατάσχεσης απέναντί τους. 1
panossar95 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είμαι 23, σε λίγο καιρό 24, και τζογαρω από τα 14-15. Ξεκίνησα με τζόκερ, όταν έπαιζαν οι δικοί μου στο σπίτι και σιγά σιγά μου άρεσε η όλη φάση. Ύστερα, ξεκίνησα να παίζω πόκερ στο facebook, με ψηφιακά λεφτά. Έγινε αμέσως το αγαπημένο μου παιχνίδι, και στην ηλικία των 16-17 ξεκίνησα να παίζω από τον λογαριασμό του ξαδέρφου μου στη bwin, κανονικό πόκερ με κανονικά λεφτά. Μικροποσα, σε φάση 10-15 ευρώ το μήνα. Ενδιάμεσα, έπαιζα κάνα στοίχημα στο πρακτορείο του κολλητού μου που είμαστε φίλοι από δημοτικό ως τώρα, με 1-2 ευρώ έτσι για πλάκα. Σήμερα, στα 23 μου και τα τελευταία 5 χρόνια, παίζω 15-30 ευρώ την εβδομάδα στοίχημα, ανάλογα τι έχει. Επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το παρακολουθώ, ποντάρω κιόλας διαδικτυακά είτε λάιβ είτε από πριν. Τώρα όσο αφορά το τζόγο έχω να πω το εξής... Το μέτρο και το όριο, αν είσαι λογικός άνθρωπος το βάζεις μόνος σου. Εγώ ξέρω πόσο αντέχω να παίξω και μέχρι εκεί παίζω. Επίσης έχω κάνει "συμφωνία" με τον εαυτό μου, ότι όταν το ποσό που έχω συγκεντρώσει μπορώ να το τραβήξω στη τράπεζα, γιατί έχει όριο εκεί που παίζω πάνω από 40€, να το τραβάω και να ξαναβάζω 10 ευρώ, τουλάχιστον να παίζω κερδισμένα. Προφανώς μερικές φορές, θα "ξεφύγω" είτε γιατί μπορεί να μην μου λείψουν τα 40 που έχω βγάλει και να τα παίξω. Συμβαίνει και αυτό. Ή θα έχω βγάλει 80 και θα τραβήξω τα 60, οκ δεν έγινε κάτι. Απλά αυτό που θέλω να πω, είναι ότι μετά από τόσα χρόνια που παίζω στοίχημα, το πόκερ το έχω κόψει πολύ καιρό τώρα, μπορείς να βάλεις όριο. Ακόμα και λεφτά να έχεις στην άκρη, γίνεται. Και επίσης μετράει και ο σκοπός που παίζεις. Μερικοί παίζουν μόνο για να βγάλουν λεφτά. Εγώ δε παίζω μόνο για αυτό. Πέρα από το ότι μου αρέσει να μελετήσω πριν παίξω, περνάει και ευχαριστα το Σάββατο μου αν δεν έχω κανονίσει κάτι. Το όριο το βάζει ο καθένας στον εαυτό του. Ανάλογα με τη τσέπη του και τη λογική του. Καταλαβαίνω επίσης, ότι υπάρχουν και άτομα εθισμένα. Για να φτάσεις να είσαι εθισμένος, σημαίνει ότι έχεις και λεφτά. Ή είχες κάποτε. Δε γίνεται να είσαι εθισμένος χωρίς να έχεις χρήματα, είτε δικά σου είτε στα δίνουν. Αν δεν εχεις λεφτά πολύ απλά δεν θα παίξεις. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από panossar95 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, panossar95 είπε Είμαι 23, σε λίγο καιρό 24, και τζογαρω από τα 14-15. Ξεκίνησα με τζόκερ, όταν έπαιζαν οι δικοί μου στο σπίτι και σιγά σιγά μου άρεσε η όλη φάση. Ύστερα, ξεκίνησα να παίζω πόκερ στο facebook, με ψηφιακά λεφτά. Έγινε αμέσως το αγαπημένο μου παιχνίδι, και στην ηλικία των 16-17 ξεκίνησα να παίζω από τον λογαριασμό του ξαδέρφου μου στη bwin, κανονικό πόκερ με κανονικά λεφτά. Μικροποσα, σε φάση 10-15 ευρώ το μήνα. Ενδιάμεσα, έπαιζα κάνα στοίχημα στο πρακτορείο του κολλητού μου που είμαστε φίλοι από δημοτικό ως τώρα, με 1-2 ευρώ έτσι για πλάκα. Σήμερα, στα 23 μου και τα τελευταία 5 χρόνια, παίζω 15-30 ευρώ την εβδομάδα στοίχημα, ανάλογα τι έχει. Επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το παρακολουθώ, ποντάρω κιόλας διαδικτυακά είτε λάιβ είτε από πριν. Τώρα όσο αφορά το τζόγο έχω να πω το εξής... Το μέτρο και το όριο, αν είσαι λογικός άνθρωπος το βάζεις μόνος σου. Εγώ ξέρω πόσο αντέχω να παίξω και μέχρι εκεί παίζω. Επίσης έχω κάνει "συμφωνία" με τον εαυτό μου, ότι όταν το ποσό που έχω συγκεντρώσει μπορώ να το τραβήξω στη τράπεζα, γιατί έχει όριο εκεί που παίζω πάνω από 40€, να το τραβάω και να ξαναβάζω 10 ευρώ, τουλάχιστον να παίζω κερδισμένα. Προφανώς μερικές φορές, θα "ξεφύγω" είτε γιατί μπορεί να μην μου λείψουν τα 40 που έχω βγάλει και να τα παίξω. Συμβαίνει και αυτό. Ή θα έχω βγάλει 80 και θα τραβήξω τα 60, οκ δεν έγινε κάτι. Απλά αυτό που θέλω να πω, είναι ότι μετά από τόσα χρόνια που παίζω στοίχημα, το πόκερ το έχω κόψει πολύ καιρό τώρα, μπορείς να βάλεις όριο. Ακόμα και λεφτά να έχεις στην άκρη, γίνεται. Και επίσης μετράει και ο σκοπός που παίζεις. Μερικοί παίζουν μόνο για να βγάλουν λεφτά. Εγώ δε παίζω μόνο για αυτό. Πέρα από το ότι μου αρέσει να μελετήσω πριν παίξω, περνάει και ευχαριστα το Σάββατο μου αν δεν έχω κανονίσει κάτι. Το όριο το βάζει ο καθένας στον εαυτό του. Ανάλογα με τη τσέπη του και τη λογική του. Το τι όριο βάζει ο καθένας θα το δούμε μετά από άλλα 5 χρόνια και αν θα έχουνε αυξηθεί αυτά τα 15-30ευρώ/βδομάδα σε 30-60ευρώ/βδομάδα. Όταν αρχίζουν να παίζουνε όλοι αυτό λένε, συνειδητοποιούν οτι έχουν πρόβλημα μετά από χρόνια. Να δούμε αν τύχει και χάσεις την δουλειά σου αν θα το κόψεις επειδή δεν θα έχεις λεφτά ή θα ζητάς δανεικά μετά από τους δικούς σου για να παίζεις στοίχημα. 1
panossar95 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το τι όριο βάζει ο καθένας θα το δούμε μετά από άλλα 5 χρόνια και αν θα έχουνε αυξηθεί αυτά τα 15-30ευρώ/βδομάδα σε 30-60ευρώ/βδομάδα. Όταν αρχίζουν να παίζουνε όλοι αυτό λένε, συνειδητοποιούν οτι έχουν πρόβλημα μετά από χρόνια. Να δούμε αν τύχει και χάσεις την δουλειά σου αν θα το κόψεις επειδή δεν θα έχεις λεφτά ή θα ζητάς δανεικά μετά από τους δικούς σου για να παίζεις στοίχημα. Αν η δουλειά που θα έχω στο μέλλον μου επιτρέπει να φτάσω τα 30-60 ευρώ θα το κάνω. Αν δεν μου επιτρέπει ούτε να παίξω 5 ευρώ, δεν θα παίξω. Απλό και λογικό Παίζω λεφτά που δεν έχω ανάγκη, αυτό σου εξηγώ. Είναι λεφτά που δεν θα μου λείψουν, ούτε θα τα δώσω στο στοίχημα αντί για κάτι άλλο σημαντικό. Πρώτα είμαι οκ στις υποχρεώσεις μου και μετά διαθέτω το ποσό που θέλω. Αν κάποιο μήνα θέλω να κρατήσω λεφτά, π.χ γιατί θέλω να πάρω ρούχα, απλά δε θα παίξω στοίχημα. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε τώρα ούτε θα έχω. Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου και ξέρω τι μου γίνεται. Ξέρω τι έχω παίξει και τι έχω βγάλει, καθώς σημειώνω τα πάντα και τα βλέπω τέλος της χρονιάς. Και όπως είπα και πριν, παίζω γιατί περνάω καλά και μετά για το κέρδος. Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που θα έλεγε εθισμένος αλλά ισχύει. Αν δεν έπαιζα αυτά τα λεφτά, προφανώς θα είχα περισσότερα στην άκρη από ότι έχω τώρα. Όχι μεγάλη διαφορά γιατί κερδίζω κιόλας. Αλλά και πάλι, δεν μου λείπουν οπότε δεν με ενδιαφέρει. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από panossar95
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Οκ οτι πεις ,εγώ τα λέω γιατί τέτοια πάνω κάτω μου έλεγε και ο φίλος μου που έφυγε για εξωτερικό, δεν τον νοιάζει βασικά το κέρδος αλλά νιώθει γαλήνη όσο παίζει, μετά τα κέρδη που είχε έπαιζε όσα λεφτά κέρδιζε συν το καθιερωμένο. Έχεις κερδίσει ποτέ σου σημαντικά ποσά σε οτι παίζεις; Πρόσεχε γιατί μετά αν κερδίσεις κάποιες φορές κάτι σημαντικό μπορεί να γλυκαθείς και να την πατήσεις άσχημα. Αν σε ενδιαφέρει το κομμάτι των προγνωστικών και το μαθηματικό υπόβαθρο που βρίσκεται από πίσω, μπορείς αν ψαχτείς και είσαι καλός στα προγνωστικά να βρεις και δουλειά πάνω σε αυτό, ειδικά εξωτερικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις