BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Συγγνώμη αλλά πώς γίνεται να έχεις επιλέξει τα ακριβότερα κουφώματα όταν δεν ξέρεις αυτά ποιά είναι; Ζήτα τα στοιχεία από τον κατασκευαστή. Μονωσεις σε οπλισμό, σε τοιχοποιία, σε πλάκες, ακριβές μοντέλο κουφωμάτων και τζαμιών. Δεν σου λένε μάρκες πάντα φίλε μου. Σου λένε "υπάρχει αυτή, αυτή, και η άλλη ποιότητα, με αυτά τα χαρακτηριστικά". Θα τα ζητήσω όμως.
dkstopo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 όσοι έχετε εντονο πρόβλημα υγρασίας μεσα στο σπίτι πχ σταγόνες στα κουφώματα ειδικά σε αυτά που σφραγίζουν αεροστεγώς τοτε ψάχτε για κρυφες διαρροές στα υδραυλικά ή στα καλοριφέρ, έστω και μικρες που δεν φαίνονται, πχ 2 λιτρα το 24ωρό. Δεν έχει σημασία αν καταλήγει στην αποχετευση πρέπει να σταματήσετε την ροή.
SB_1957 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, BritGreek είπε Δεν σου λένε μάρκες πάντα φίλε μου. Σου λένε "υπάρχει αυτή, αυτή, και η άλλη ποιότητα, με αυτά τα χαρακτηριστικά". Θα τα ζητήσω όμως. Όταν μπήκαν τα κουφώματα δεν έτυχε να πας καθόλου? Όλα τα κουφώματα έχουν αυτοκόλλητες ταινίες για προστασία με το όνομα της εταιρίας. Αυτά τα είχε βγάλει όλα ο κατασκευαστής πριν προλάβεις να δεις τι είναι? Είπες ότι έχει τζάκι, αν είναι σε εξωτερικό τοίχο μπορείς να το κάνεις ενεργειακό. Πέρα από αυτό το ανάβετε όταν είστε σπίτι? Στο σπίτι του κατασκευαστή, αφού μένει εκεί, έχεις πάει ποτέ να δεις αν όντως έχει τα ίδια προβλήματα υγρασίας? Μου κάνει εντύπωση ότι διάλεξε να μείνει εκεί ενώ θα μπορούσε να πάρει σπίτι κάπου αλλού χωρίς προβλήματα. Και γενικά το όλο θέμα με τη μόνωση και τα κουφώματα που τα χρυσοπλήρωσες και δεν σου προσφέρουν τίποτε είναι πολύ περίεργο!
liakjim Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 53 λεπτά πριν, dkstopo είπε όσοι έχετε εντονο πρόβλημα υγρασίας μεσα στο σπίτι πχ σταγόνες στα κουφώματα ειδικά σε αυτά που σφραγίζουν αεροστεγώς τοτε ψάχτε για κρυφες διαρροές στα υδραυλικά ή στα καλοριφέρ, έστω και μικρες που δεν φαίνονται, πχ 2 λιτρα το 24ωρό. Δεν έχει σημασία αν καταλήγει στην αποχετευση πρέπει να σταματήσετε την ροή. Όχι απαραίτητα. Απλά ο αέρας χτυπά τα κρύα τζάμια (αν δεν είναι καλά και είναι κρύα) και αν η θερμοκρασία τους είναι κάτω από το σημείο δρόσου που δημιουργεί η σχετική υγρασία θα έχεις υγροποιήσεις. 57 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Είπες ότι έχει τζάκι, αν είναι σε εξωτερικό τοίχο μπορείς να το κάνεις ενεργειακό. Πέρα από αυτό το ανάβετε όταν είστε σπίτι? Ναι το ενεργειακό τζάκι σίγουρα θα βοηθήσει ειδικά αν είναι βεβιασμένης ροής με αέρα από έξω και βεντιλατέρ , σαν αυτό (φίλου σε ενδιάμεση φάση κατασκευής) : Spoiler και όχι σαν το δικό μου που είναι φυσικής ροής (πάλι σε ενδιάμεση φάση κατασκευής) Spoiler Το πρώτο όπως έγραψα και πιο πίσω, ξηραίνει πολύ αποτελεσματικά τον χώρο. 1
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Όταν μπήκαν τα κουφώματα δεν έτυχε να πας καθόλου? Όλα τα κουφώματα έχουν αυτοκόλλητες ταινίες για προστασία με το όνομα της εταιρίας. Αυτά τα είχε βγάλει όλα ο κατασκευαστής πριν προλάβεις να δεις τι είναι? Είπες ότι έχει τζάκι, αν είναι σε εξωτερικό τοίχο μπορείς να το κάνεις ενεργειακό. Πέρα από αυτό το ανάβετε όταν είστε σπίτι? Στο σπίτι του κατασκευαστή, αφού μένει εκεί, έχεις πάει ποτέ να δεις αν όντως έχει τα ίδια προβλήματα υγρασίας? Μου κάνει εντύπωση ότι διάλεξε να μείνει εκεί ενώ θα μπορούσε να πάρει σπίτι κάπου αλλού χωρίς προβλήματα. Και γενικά το όλο θέμα με τη μόνωση και τα κουφώματα που τα χρυσοπλήρωσες και δεν σου προσφέρουν τίποτε είναι πολύ περίεργο! Όταν μπήκαν τα αλουμίνια εγώ ήμουν Λονδίνο... Όταν μπήκα δεν υπήρχαν ταινίες. Το σπίτι παραδόθηκε καθαρισμένο από συνεργείο καθαρισμού, όπως όλα τα υπόλοιπα. Ούτε ίχνος σκόνης μέσα. Θα ρωτήσω όμως, όπως ξαναέγραψα. Το τζάκι θα το κάνουμε ενεργειακό αλλά όχι ακόμα γιατί δεν θέλουμε μερεμέτια. Ο τοίχος που ακουμπά το τζάκι βλέπει τη μια βεράντα, και ακριβώς μπροστά του είναι ο ατομικός καυστήρας. Άρα θέλει πατέντα. Το σπίτι είναι φρεσκοβαμμένο, με καινούργια έπιπλα, όλα καινούργια. Θα με κρεμάσει η γυναίκα μου ανάποδα... Το σπίτι του κατασκευαστή έχει κι αυτό υγρασία, και κρύο, αλλά λιγότερο. Είναι το μόνο διαμέρισμα με ενδοδαπέδια θέρμανση, και εγκατάσταση κεντρικής μονάδας κλιματισμού που πηγαίνει μέσα σε γυψοσανίδες σε όλα τα δωμάτια. Κατσαρίδες, εννοείται ότι έχει κι αυτός, αλλά είπαμε. Είναι οι βόθροι της περιοχής και τα πολλά φυτά και δέντρα. Θα τα ψάξω όλα αυτά που μου γράψατε, και θα σας πω αν έχω νέα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από BritGreek 2
toyo73 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, BritGreek είπε Φίλε μου όλα τα σπίτια που έχω πάει στην περιοχή έχουν θέμα με υγρασία, κρύο και κατσαρίδες. Και μιλάω για καινούργια σπίτια. Απλά στο δικό μας είναι σημαντικά πιο έντονα τα φαινόμενα. Δεν ξέρω σπίτι χωρίς αφυγραντήρες εκεί. Είχαμε πάει το πρωί για καφέ σε φιλικό σπίτι λίγο πιο κάτω, καινόυργια μονοκατοικία, και είχαν ανοικτό το καλοριφέρ (αυτόνομη), και τα κλιματιστικά ταυτόχρονα, ενώ δούλευε και αφυγραντήρας μεγάλος. Ε, δεν ήταν ζεστά. Τώρα που γυρίσαμε, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμοί. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όταν μπήκαμε ήταν 4 βαθμοί. Είχαμε κλείσει το καλοριφέρ. Μαλ@κες "σκιαχτηκα".Σε στοιχειωμενη περιοχη μενεις καλε μου φιλε; Ουτε με αυτοκινητο δεν περνουσα απο εκει με αυτα που ακουω.
SB_1957 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, BritGreek είπε Όταν μπήκαν τα αλουμίνια εγώ ήμουν Λονδίνο... Όταν μπήκα δεν υπήρχαν ταινίες. Το σπίτι παραδόθηκε καθαρισμένο από συνεργείο καθαρισμού, όπως όλα τα υπόλοιπα. Ούτε ίχνος σκόνης μέσα. Θα ρωτήσω όμως, όπως ξαναέγραψα. Το τζάκι θα το κάνουμε ενεργειακό αλλά όχι ακόμα γιατί δεν θέλουμε μερεμέτια. Ο τοίχος που ακουμπά το τζάκι βλέπει τη μια βεράντα, και ακριβώς μπροστά του είναι ο ατομικός καυστήρας. Άρα θέλει πατέντα. Το σπίτι είναι φρεσκοβαμμένο, με καινούργια έπιπλα, όλα καινούργια. Θα με κρεμάσει η γυναίκα μου ανάποδα... Το σπίτι του κατασκευαστή έχει κι αυτό υγρασία, και κρύο, αλλά λιγότερο. Είναι το μόνο διαμέρισμα με ενδοδαπέδια θέρμανση, και εγκατάσταση κεντρικής μονάδας κλιματισμού που πηγαίνει μέσα σε γυψοσανίδες σε όλα τα δωμάτια. Κατσαρίδες, εννοείται ότι έχει κι αυτός, αλλά είπαμε. Είναι οι βόθροι της περιοχής και τα πολλά φυτά και δέντρα. Θα τα ψάξω όλα αυτά που μου γράψατε, και θα σας πω αν έχω νέα. Μακάρι να βρεις τρόπο να λύσεις το πρόβλημά σου. Προς το παρόν, αν αντέχει η τσέπη σου, στο φουλ το καλοριφέρ και συνέχεια, σε συνδυασμό με αφυγραντήρες και άνοιγμα για λίγο 2-3 φορές την ημέρα θα δεις διαφορά. Για τις κατσαρίδες, υπάρχουν και αλλού βόθροι και πολλά δέντρα και φυτά αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Μάλλον πρέπει να αλλάξετε εταιρία απολύμανσης και να σας δίνουν εγγύηση για χρονική διάρκεια. Εννοείται ότι αν βρέξει πριν περάσει εβδομάδα από την απολύμανση πρέπει να ρθουν να ξανακάνουν και η εποχή που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει απολύμανση είναι την άνοιξη μόλις ζεστάνει ο καιρός γιατί τότε αρχίζουν να γεννοβολάνε όλα.
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2018 στις 1:23 ΠΜ, BritGreek είπε Το καλοριφέρ μας είπαν οι εγκαταστάτες να μην το αφήνουμε όλη μέρα, και εκ των πραγμάτων δεν γίνεται εύκολα, γιατί τελειώνει πολύ γρήγορα το πετρέλαιο και καμία εταιρεία δεν φέρνει μικρές ποσότητες. Έχουμε ατομικές δεξαμενές και καυστήρες στα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα η δεξαμενή να μην χωρά πολύ πετρέλαιο κάθε φορά. Προς το παρόν, όμως είναι ανοικτό συνεχώς. 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Ο τοίχος που ακουμπά το τζάκι βλέπει τη μια βεράντα, και ακριβώς μπροστά του είναι ο ατομικός καυστήρας. Στις 11/12/2018 στις 1:47 ΜΜ, BritGreek είπε 250 ευρώ τον μήνα κοινόχρηστα δίνουμε εμείς, γιατί λέει χρειάζονται 2 τόνοι πετρέλαιο τον μήνα, σε εμάς, με κεντρική θέρμανση. Ανάβει 3 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα εμείς που είμαστε ψηλά απλά να τρέμουμε από το κρύο. Πριν 20 μερες ειχε κεντρικη θερμανση που αναβε 3 ωρες τη μερα και βαζανε 2000 lt πετρελαιο το μηνα (που μου χε κανει εντυπωση γιαυτο το θυμαμαι), τωρα εχει ατομικη μοναδα στο μπαλκονι και λειτουργει ολη μερα αλλα κανεις δε φερνει μικρες ποσοτητες πετρελαιο. Τοσες σελιδες χαμενες σε παραμυθια με κατσαριδες και θερμοκρασιες μεσα στο σπιτι κατω απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ εκτος αν εχει εγκαταστησει 5-6hp συμπιεστη απο επαγγελματικο ψυγειο. Μονο ο δρακος ελειπε. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από fredd0 1
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Ο δράκος στο τζάκι ζεσταίνει Αν δε μας βάλει καμιά φώτο απο το dungeon δε γίνετε . Ok υπήρχαν σοβιέτ τάφοι με μπετό μέσα ψυγείο αλλά μας το περιγράφει νεόδμητο στην Αττική και εμπορικό
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, fredd0 είπε Πριν 20 μερες ειχε κεντρικη θερμανση που αναβε 3 ωρες τη μερα και βαζανε 2000 lt πετρελαιο το μηνα (που μου χε κανει εντυπωση γιαυτο το θυμαμαι), τωρα εχει ατομικη μοναδα στο μπαλκονι και λειτουργει ολη μερα αλλα κανεις δε φερνει μικρες ποσοτητες πετρελαιο. Τοσες σελιδες χαμενες σε παραμυθια με κατσαριδες και θερμοκρασιες μεσα στο σπιτι κατω απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ εκτος αν εχει εγκαταστησει 5-6hp συμπιεστη απο επαγγελματικο ψυγειο. Μονο ο δρακος ελειπε. 10 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Ο δράκος στο τζάκι ζεσταίνει Αν δε μας βάλει καμιά φώτο απο το dungeon δε γίνετε . Ok υπήρχαν σοβιέτ τάφοι με μπετό μέσα ψυγείο αλλά μας το περιγράφει νεόδμητο στην Αττική και εμπορικό To ενδεχόμενο να έχω δύο σπίτια ή τρία ή πέντε δεν παίζει ε; Ωραίο είναι να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάνουμε όλοι την ίδια ζωή, με τις ίδιες συνθήκες. Μπράβο σας παιδιά. Είστε πανέξυπνοι και ανακαλύψατε ότι τρολάρω, λέω ψέματα, κλπ. Για κάτι τέτοιους λόγους αρχίζουμε εμείς οι παλαιότεροι να την κάνουμε σιγά-σιγά. For the record, το σπίτι με την κεντρική θέρμανση είναι το πατρικό μου, του οποίου, λόγω πρόσφατου θανάτου του πατέρα μου, έχω αναλάβει όλα τα έξοδα και το επισκέπτομαι καθημερινά για ευνόητους λόγους. Στην άλλη άκρη της Αττικής. Έχω σπίτια και στο εξωτερικό, λόγω δουλειάς, που και αυτά λέω (και είναι) σπίτια μου, γιατί μένω εγώ σ' αυτά όταν πηγαίνω και δεν τα νοικιάζω. Για βγάλτε καμία ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Ξέρετε εσείς... 4
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Οk στο michanikos που δε κάνουν πλάκα τι σου είπαν ;
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, BritGreek είπε To ενδεχόμενο να έχω δύο σπίτια ή τρία ή πέντε δεν παίζει ε; Ωραίο είναι να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάνουμε όλοι την ίδια ζωή, με τις ίδιες συνθήκες. Μπράβο σας παιδιά. Είστε πανέξυπνοι και ανακαλύψατε ότι τρολάρω, λέω ψέματα, κλπ. Για κάτι τέτοιους λόγους αρχίζουμε εμείς οι παλαιότεροι να την κάνουμε σιγά-σιγά. For the record, το σπίτι με την κεντρική θέρμανση είναι το πατρικό μου, του οποίου, λόγω πρόσφατου θανάτου του πατέρα μου, έχω αναλάβει όλα τα έξοδα και το επισκέπτομαι καθημερινά για ευνόητους λόγους. Στην άλλη άκρη της Αττικής. Έχω σπίτια και στο εξωτερικό, λόγω δουλειάς, που και αυτά λέω (και είναι) σπίτια μου, γιατί μένω εγώ σ' αυτά όταν πηγαίνω και δεν τα νοικιάζω. Για βγάλτε καμία ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Ξέρετε εσείς... τιποτα απο οσα λες δε στεκει. Τιποτα. Εγω εχω 'αριστα μονωμενο σπιτι με πανακριβα αλουμινια' ο θερμοστατης της θερμανσης εχει κατεβει απο τους 22 στους 18 εδω και μια βδομαδα γιατι ειμαι εκτος, ακομα δεν εχει ανοιξει η θερμανση. Κι αυτο βορεια προαστια που εξωτερικη θερμοκρασια εχει παιξει και στο 0.ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΩΡΕΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 11. Και τρυπα 5 τετραγωνικα αντι για τοιχο να χεις. Οση υγρασια και να χεις. H υγρασια δεν παραγει απολυτο ψυχος.Εκτος αν αδειασεις ενα φορτηγο παγακια και τ'αφησεις να λειωσουν.Δε παιζει να πληρωνεις καποιες 10δες χιλιαδες ευρω για top of the range κουφωματα και να μην ξερεις τι ειναι. Δε παιζει θερμαινομενο σπιτι να ειναι μονιμα τα στοιχεια σε θερμοκρασια δροσου, δε πα να ειναι κατασκευης του 1960 με σκετα μπετα και τουβλα και μονωση τις γοπες των εργατων. For the record θεωρω οτι εισαι Μυνχαουζεν που πιθανως ζεσταινεται με μεθανιο (δες google πως παραγει ο ανθρωπινος οργανισμος μεθανιο) και βγαινει στο insomnia για λιγο attentionwhoring. Και η απειλη οτι ΄'θα φυγει ο παλιος' τι να σου πω, shaking in my boots.
*nenya* Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Ποπο εχει καταντήσει λαϊκό δικαστηριο εδω μεσα.... 2
26ska Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Όλα αυτά που διαβάζω σε ποια περιοχή γινονται,μπορουμε να μάθουμε;
BritGreek Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, fredd0 είπε For the record θεωρω οτι εισαι Μυνχαουζεν που πιθανως ζεσταινεται με μεθανιο (δες google πως παραγει ο ανθρωπινος οργανισμος μεθανιο) και βγαινει στο insomnia για λιγο attentionwhoring. Και η απειλη οτι ΄'θα φυγει ο παλιος' τι να σου πω, shaking in my boots. Φοβερός, αλλά έχεις κάποια θεματάκια με τη συμπεριφορά σου, ειδικά σε αγνώστους. Αλήθεια, στους εργοδότες και στους γύρω σου, μιλάς με τον ίδιο τρόπο; Αποχωρώ από το thread και ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2018 από BritGreek 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις