VirusX2gr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές. Πήρα κάτι δωρεάν δείγματα (free samples) από μεγάλη εταιρίαρια του εξωτερικού (Αμερική) και όταν έφτασαν εδώ με ενημέρωσαν ότι παίρνανε τελωνείο. Μου ζητάνε 125€ για την διαδικασία. Υπάρχει λογική σε αυτό; Εκτός του ότι είναι δωρεάν δείγματα, και να τα αγόραζα το κόστος τους είναι πολύ μικρο, που δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλο φόρο για εκτελωνισμό. Μπορεί να γίνει κάτι;
isay Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Ποσο ήταν τα μεταφορικά; Ποσο ήταν το insurance; Με ποια εταιρεία στα έστειλαν, δηλαδη απο που τα παραλαμβανεις εδω; Ελτα, dhl; ups; Για τι ποσοτητα μιλάμε; 10; 100; κλπ
giwrgos555 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, VirusX2gr είπε Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές. Πήρα κάτι δωρεάν δείγματα (free samples) από μεγάλη εταιρίαρια του εξωτερικού (Αμερική) και όταν έφτασαν εδώ με ενημέρωσαν ότι παίρνανε τελωνείο. Μου ζητάνε 125€ για την διαδικασία. Υπάρχει λογική σε αυτό; Εκτός του ότι είναι δωρεάν δείγματα, και να τα αγόραζα το κόστος τους είναι πολύ μικρο, που δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλο φόρο για εκτελωνισμό. Μπορεί να γίνει κάτι; Το ΦΠΑ υπολογίζεται πάνω στην μεικτή αξία δηλαδή μεταφορικά+εμπορικό κόστος προϊόντος+κόστος ασφάλισης (αν έχει) και πανω σε αυτό προσθέτεις 24%.Τώρα απο εκεί και πέρα οι ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών τύπου DHL/UPS βαράνε στο σβέρκο για τις υπηρεσίες εκτελωνισμού σκέψου οτι η DHL θελει 109,5 ευρώ μονο την υπηρεσια εκτελωνισμού μαζί με τον ΦΠΑ.Απο εκεί και πέρα είναι έξοδα αποθήκευση, διατακτικές κτλ
VirusX2gr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστω για τις απαντησεις! Δεν γνωριζω ποσο ηταν τα μεταφορικα και κατι αλλο. Εγω δεν πληρωσα κατι. Ηταν ολα δωρεαν. Ειναι 6 τεμαχια που και να τα αγοραζα θα κανανε 15€. Τωρα αυτοι θελουν 125€ πανε καλα; Τι να πω.. Βεβαια ηρθαν πολυ γρηγορα απο αμερικη σε 2 μερες οποτε φανταζομαι τα μεταφορικα θα ηταν αρκετα διοτι θα ειναι express αποστολη.
giwrgos555 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, VirusX2gr είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις! Δεν γνωριζω ποσο ηταν τα μεταφορικα και κατι αλλο. Εγω δεν πληρωσα κατι. Ηταν ολα δωρεαν. Ειναι 6 τεμαχια που και να τα αγοραζα θα κανανε 15€. Τωρα αυτοι θελουν 125€ πανε καλα; Τι να πω.. Βεβαια ηρθαν πολυ γρηγορα απο αμερικη σε 2 μερες οποτε φανταζομαι τα μεταφορικα θα ηταν αρκετα διοτι θα ειναι express αποστολη. Τι courier σου το έφερε? Αν είναι DHL τότ αυτές οι χρεώσεις ειναι σίγουρα 109,5 εκτελωνισμός συν 16 ευρώ διατακτική δλδ 125,5 τα εξοδα εκτελωνισμού και υπάρχει και προσαύξηση 6,95 για κάθε μέρα παραμονής στην τελωνειακή αποθήκη της εταιρείας στο αεροδρόμιο. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από giwrgos555
VirusX2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Fedex ειναι η courier.. Εαν δεν τα δεχτω το γυριζουν πισω χωρις καποια χρεωση;
giwrgos555 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, VirusX2gr είπε Fedex ειναι η courier.. Εαν δεν τα δεχτω το γυριζουν πισω χωρις καποια χρεωση; Κάποια έξοδα για την επιστροφή του δέματος και πιθανώς και τα αποθηκευτικά εξοδα παραμονής στην τελωνειακή αποθήκη θα τα πληρώσεις αλλα γλυτώνεις την υπηρεσία εκτελωνισμού και την διατακτική οπότε απαλλάζεσαι απο τα περισσότερα έξοδα ουσιαστικά
tsipakis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε Κάποια έξοδα για την επιστροφή του δέματος και πιθανώς και τα αποθηκευτικά εξοδα παραμονής στην τελωνειακή αποθήκη θα τα πληρώσεις αλλα γλυτώνεις την υπηρεσία εκτελωνισμού και την διατακτική οπότε απαλλάζεσαι απο τα περισσότερα έξοδα ουσιαστικά οχι αν πει να τα στειλουν πισω δε πληρωνει τιποτα μη λες κατι αν δε ξερεις. Εχω γυρισει πισω δεματα στην Αμερικη με fedex απλα με ενα εμαιλ οτι δεν θες την αποδοχη και παραλαβη του δεματος λογω του οτι ζητανε παραλογα λυτρα 1
isay Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, VirusX2gr είπε Fedex ειναι η courier.. Εαν δεν τα δεχτω το γυριζουν πισω χωρις καποια χρεωση; Και η fedex εχει αναλογα τιμολογια εκτελωνισμου. Επικοινωνησε μαζί τους και πες οτι δεν θα το αποδεχτεις, ουτε θα το παραλάβεις, να σταλεί πισω και εχεις συννεοηθεί με το μαγαζί. Δεν πληρώνεις τιποτα, η επιστροφή ειναι μεσα στην τιμή. Απο εκει και πέρα, επικοινωνησε με το μαγαζι και πες τους οτι ζητησες να επιστραφούν τα δειγματα λόγω μεγαλου τελωνειου Για να ξέρεις τι γινεται σου προτεινω σφοδρα να διαβασεις τον οδηγό του makfil (δες link παρακατω) για να μην την πατησεις στο μελλον απο αγνοια. https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/
randomcat Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ πάντως μια φορά που δεν δέχτηκα τα παράλογα λύτρα της DHL ή το να τρέχω μέχρι το αεροδρόμιο και τους είπα να το στείλουν πίσω στις ΗΠΑ, μου έλεγαν ότι πρέπει να βρουν πρώτα τον πωλητή, και έπειτα να συμφωνήσει να το πάρει και να συμπληρώσει και σφραγίσει/υπογράψει μια αίτηση. Η DHL μου έλεγε ότι δεν τον βρίσκει, ο πωλητής ότι τον βρήκαν και δέχτηκε και με είχαν κάνει μπαλάκι ενώ η DHL μου έλεγε ότι τέλος του μήνα θα μαρκάρουν το πακέτο για τα αζήτητα και για καταστροφή. Έτσι και εγώ άνοιξα ένα ωραίο case/dispute στο PayPal, πήρα πίσω μέχρι και τα μεταφορικά, και εκείνοι τα @@ μου. 3
VirusX2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, αρα αυριο να τους παρω και να πω οτι δεν το δεχομαι ή να το αφησω ετσι και θα το στειλουν μονοι τους; Βεβαια με τρελενει το οτι για να το παραλαβεις θελουν 125€ αλλα προτιμουν να ξαναπληρωσουν μεταφορικα (ακομα και αν ειναι η ιδια εταιρια) για να το στειλει πισω.. Ελλαδα... καμια ελπιδα μεχρι να σβησει ο ηλιος...
Bourdoulas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις εσύ τον εκτελωνισμό να γλυτώσεις τουλάχιστον τα 100 ευρώ;
isay Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, VirusX2gr είπε Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, αρα αυριο να τους παρω και να πω οτι δεν το δεχομαι ή να το αφησω ετσι και θα το στειλουν μονοι τους; Βεβαια με τρελενει το οτι για να το παραλαβεις θελουν 125€ αλλα προτιμουν να ξαναπληρωσουν μεταφορικα (ακομα και αν ειναι η ιδια εταιρια) για να το στειλει πισω.. Ελλαδα... καμια ελπιδα μεχρι να σβησει ο ηλιος... Να ζητήσεις να σταλεί πισω, μονοι τους δεν θα το στειλουν και μετεπειτα θα σου ζητήσουν και αποθηκευτρα Δεν ξαναπληρωνουν μεταφορικά. Η πιθανη επιστροφή ειναι μεσα στην αρχική τιμή. DHL και Fedex (οπως και πολλες άλλες) δεν ειναι ελληνικές εταιρείες και ο τροπος λειτουργίας τους ειναι διεθνής. Άρα δεν εχει σχέση με το Ελλαδα. Ακομα κι αν έμενες UK, Ισπανία και οποιαδήποτε αλλη χώρα της ΕΕ, λόγω ευρωπαικής τελωνειακής νομοθεσίας (δεν ειναι μονο ελληνική) οι ζητουμενες τιμές θα ήταν πάνω κάτω οι ίδιες. 1
VirusX2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Οχι γιατι δεν μενω Αθηνα.. isay Ωραια θες να μου πεις οτι οπουδηποτε στον κοσμο εαν στειλω ενα μπρελοκ απο κλειδια ας πουμε και το στειλω με express αποστολη για να παει γρηγορα και εχει 50€ μεταφορικα θα περασει τελωνειο για με βαση τα 50€ και οχι τα 0,2€ που εχει αξια; Δεν νομιζω...
isay Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, VirusX2gr είπε Οχι γιατι δεν μενω Αθηνα.. isay Ωραια θες να μου πεις οτι οπουδηποτε στον κοσμο εαν στειλω ενα μπρελοκ απο κλειδια ας πουμε και το στειλω με express αποστολη για να παει γρηγορα και εχει 50€ μεταφορικα θα περασει τελωνειο για με βαση τα 50€ και οχι τα 0,2€ που εχει αξια; Δεν νομιζω... Απο πολύ νωρίτερα σε έχω παραπέμψει σε ένα πολύ καλο οδηγό, οπου εκτός αλλων γραφει οτι με βάση την ευρωπαική τελωνειακή νομοθεσία (που υπάγεται και η ελληνική) τα τελη εκτελωνισμου υπολογιζονται στην αξία CIF που ειναι Κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια Δεν ξέρω τι θα γινει αν εσυ στειλεις ενα μπρελοκ και που, αλλα αν σου στειλουν απο εκτός ΕΕ, ενα μπρελοκ των 0,20 με exress courier των 50 ευρω, ναι θα τιμολογηθείς για 50,20 ευρω. Αν τώρα εσύ δε νομίζεις, όπως ... νομιζεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα