Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα απο το lidl τις tronic AA και AAA μιας και πέρυσι που πήρε ο αδερφός μου σε φωτογραφική μηχανή κρατούσαν περισσότερο απο κάθε 1.5v αλκαλική. Πάνω η μπαταρίες λένε για τις ΑΑΑ 7 ωρες με 190mA για πλήρη φόρτηση και για τις ΑΑ 7 με 480mA για πλήρη φόρτιση. Έχω φορτιστή Nitecore D2 και μπορω να βάλω 300mA η 500μΑ. τις ΑΑΑ σε λιγότερο απο 30 λεπτά τις φορτίζει στα 300mA και τις ΑΑ.. δε ξέρω ακόμα αλλα σε 35 λεπτά έφτασε 1.47v που στα 1.51 τις σταματάει. άντε άλλα 30 λεπτά ας πούμε στα 500mA. γιατί έτσι; είναι φυσικό; Μετά τις σταματάει λέει FULL

Δημοσ.
1 ώρα πριν, therion13 είπε

Πήρα απο το lidl τις tronic AA και AAA μιας και πέρυσι που πήρε ο αδερφός μου σε φωτογραφική μηχανή κρατούσαν περισσότερο απο κάθε 1.5v αλκαλική. Πάνω η μπαταρίες λένε για τις ΑΑΑ 7 ωρες με 190mA για πλήρη φόρτηση και για τις ΑΑ 7 με 480mA για πλήρη φόρτιση. Έχω φορτιστή Nitecore D2 και μπορω να βάλω 300mA η 500μΑ. τις ΑΑΑ σε λιγότερο απο 30 λεπτά τις φορτίζει στα 300mA και τις ΑΑ.. δε ξέρω ακόμα αλλα σε 35 λεπτά έφτασε 1.47v που στα 1.51 τις σταματάει. άντε άλλα 30 λεπτά ας πούμε στα 500mA. γιατί έτσι; είναι φυσικό; Μετά τις σταματάει λέει FULL

Όταν λένε τόσες ώρες για πλήρη φόρτιση εννοούν όταν είναι εντελώς άδειες...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όταν λένε τόσες ώρες για πλήρη φόρτιση εννοούν όταν είναι εντελώς άδειες...

Ηταν στο 1.3v. Σιγουρα Όχι εντελώς άδειες. Αρα μαλλον αυτό πρέπει να είναι. Σε κάτι χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που τις εβαλα ψευτο άναβαν βέβαια πάντως. Μ'αρέσει που λενε καο precharge ready for use. Ενα 80% περίμενα να έχουν 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, therion13 είπε

Ηταν στο 1.3v. Σιγουρα Όχι εντελώς άδειες. Αρα μαλλον αυτό πρέπει να είναι. Σε κάτι χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που τις εβαλα ψευτο άναβαν βέβαια πάντως. Μ'αρέσει που λενε καο precharge ready for use. Ενα 80% περίμενα να έχουν 

Προφανώς σου διαφεύγει πως η ονομαστική τάση στις επαναφορτιζόμενες AA και AAA δεν είναι 1.5, είναι 1.2 volt...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 24/12/2018 στις 8:47 ΜΜ, therion13 είπε

Εχει να κανει με την παρτιδα μαλλον .Οι προπερσινες  ασημενιες προφορτισμενες, δεν κρατησαν πανω απο χρονο .Kαθε μερα χρηση.Οι αρχικες τρονικ προφορτισμενες μαυρες σκυλια ,διαρκεια 3 ετη .Για τις νεες χρωματιστες θα δειξει.Καποιες συσκευασιες γραφουν ημερομηνια κατασκευης.Κανε και λειτουργια ανανεωσης αν εχει ο φορτιστης μια στο τοσο

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.

Λιγο off topic αλλά επαναφορτιζομενες μονο eneloop παίδες με 5 ευρώ πήρα 2ΑΑ με συχνή χρήση μετά απο 5 χρονια σχεδόν και δεν καταλαβαίνουν Χριστό σαν καινούριες. 

• Like 4
Δημοσ.
Στις 24/12/2018 στις 8:47 ΜΜ, therion13 είπε

7 ώρες φόρτιση μόνο φορτιστές "της πλάκας" κάνουν. Κινδυνεύεις να βλάψεις και τις μπαταρίες σου σε αυτούς τους φορτιστές αν όταν τις φορτίζεις δεν είναι τελείως άδειες.(Δεν αναφέρομαι στο "φαινόμενο μνήμης").

Το ιδανικό φορτίο φόρτισης είναι κάπου στα μισά mA  απο τη χωρητικότητα της μπαταρίας και η φόρτιση διαρκεί περίπου δυο ώρες για πλήρη φόρτιση άδειας μπαταρίας, για παράδειγμα για μπαταρία χωρητικότητας 1000mAh χρησιμοποιούμε 500mA. Ο φορτιστής σου πάντως είναι καλός!  

Αναφορά σε κείμενο

It is difficult, if not impossible, to slow charge a NiMH battery. At a C rate of 0.1C to 0.3C, the voltage and temperature profiles do not exhibit defined characteristics to trigger full-charge detection, and the charger must depend on a timer. Harmful overcharge can occur when charging partially or fully charged batteries, even if the battery remains cold.

The same scenario occurs if the battery has lost capacity and can only hold half the charge. In essence, this battery has shrunk to half the size while the fixed timer is programmed to apply a 100 percent charge without regard for battery condition.

Many battery users complain about shorter than expected service life and the fault might lie in the charger. Low-priced consumer chargers are prone to incorrect charging. If you want to improve battery performance with a low-cost charger, estimate the battery state-of-charge and set the charge time accordingly. Remove the batteries when presumed full.

https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_nickel_metal_hydride

+1 για τις eneloop!

Δημοσ.

Ναι eneloop θα συμφωνήσω για τις καλύτερες μπαταρίες αλλά πανάκριβες. Για 6€ 8 μπαταρίες τζάμπα πάντως οι tronic. Σε αυτόν το φορτιστή φορτίζω κάτι 18650 3000mah (vtc6)για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και 5 ώρες το θέλουν. Ελπιζω να βγουν καλές οι tronic!

Δημοσ.

αναλογα την χρηση, πχ για τηλεκοντρολ αυτες οι tronic θα κανουν αψογη δουλεια, αν τις βρω θα παρω κανα δυο πακετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από επαναφορτιζόμενες πάρε τις LADDA IKEA τις ασπρες με 7-8€ η τετράδα, είναι επιπέδου eneloop με την μισή τιμή, τις φτιάχνει ή η eneloop ή η fujitsu και είναι made in japan

είναι αντίστοιχες με τις eneloop pro τις μαυρες όχι τις άσπρες  που ξεκινούν με 15€ η τετράδα

οι τρονικ δεν αξίζουν, κάποτε παλιά είχαν βγάλει μια καλή παρτίδα

απο λιντλ αξιζουν οι αλκαλικές aerocell, είναι επιπέδου duracell,

Επεξ/σία από mouziko
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, mouziko said:

οι τρονικ δεν αξίζουν, κάποτε παλιά είχαν βγάλει μια καλή παρτίδα

Δεν εχω ιδια αποψη, και οι χρωματιστες τρονικ μια χαρα ειναι και εχει αναλυθει εκτενως σε ειδικο φορουμ που ασχολειται με μπαταριες κλπ και

εχουν μετρηθει επισης και απο εμενα και απο αλλους,

για μενα αξιζουν και θα παρω κι αλλες αν τις βρω το απογευμα που θα σχολασω

Επεξ/σία από patrickdrd
  • Like 2
Δημοσ.
On 27/12/2018 at 10:02, tornado said:

αναλογα την χρηση, πχ για τηλεκοντρολ αυτες οι tronic θα κανουν αψογη δουλεια, αν τις βρω θα παρω κανα δυο πακετα.

ε οχι και για τηλεκοντρολ, δεν βοηθανε γιατι αυτα ουτως ή αλλως εχουν ελαχιστη καταναλωση,

εχω ξεχασει ποσο καιρο εχω να αλλαξω μπαταριες σ αυτα,

οι επαναφορτιζομενες χρειαζονται σε συσκευες που κανουν καταναλωση,

οπως φακος, σε ασυρματα ποντικια τις χρησιμοποιω επισης αρκετα,

σε κανα ραδιοφωνακι, κανα παιχνιδι κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...