lek88 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Εσεις με το κυλιομενο θελετε κατι επειγοντως, εδωσα Links παραπανω. Ισως οχι καθε μερα αλλα την πρωτη μερα αλλαγης. εγω χωρις κυλιομενο και τα παιρνω. Τα κοίταγα χθες τα λινκ. Αυτό είναι 100% φυτικό;
Zerg13 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, lek88 είπε Τα κοίταγα χθες τα λινκ. Αυτό είναι 100% φυτικό; Ειναι μια ορμονη του εγγεφαλου μπορεις να διαβασεις τα info στο καθε ενα απο αυτα στο skroutz. Ο τροπος που το παραγουν δεν τον ξερω, η power health ειναι γνωστη. Η δοσολογια ειναι μια αλλη ερωτηση. Ξεκινανε απο 1mg, 2.5 και 3mg. Αν παρεις τα 1mg και δεν σε πιασει, μπορεις να παρεις και 2 χαπακια μαζι την αλλη φορα. (Οχι) Δεν τα ξερω πολυ καιρο τωρα τα πηρα και εγω. Τις πρωτες μερες λειτουργει, και επειδη εσυ θα τα διακοπτεις, θα ειναι συνεχεια αποτελεσματικα. Καποιοι τα παιρνουν καθε μερα και τα συνηθιζουν. Σου φερνει μια ζαλαδα ιδια με αυτη που νυσταζεις, αυτο μου αρεσει σε αυτα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από Zerg13 1
KaRouLi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Χρόνια Πολλά σε όλους παιδιά. Ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Κι εγώ ως φοιτητής, ειδικά στα πρώτα έτη, όταν μου λέγανε τι ωράρια είναι αυτά που κάνεις (7 το πρωί ύπνος με 4-5 το απόγευμα) και ότι χάνω όλη τη μέρα, απορούσα και σκεφτόμουν ότι λέγανε βλακείες. Αφού πέρασα αυτό το στάδιο, μετά σκέφτηκα, καθώς μεγάλωνα, να δοκιμάσω και το άλλο. Να κοιμηθώ νωρίς και να ξυπνήσω χάραμα. Δε το πίστευα μέχρι που το δοκίμασα. Ξυπνούσα 7 και 8 το πρωί(από τις 12 το βράδυ) και ένιωθα μια απίστευτη αίσθηση. Ξεκούραστος, φοβερή διαύγεια, διάβασμα πολύ καλύτερο, κι όχι μόνο. Και από τότε, με μερικές εξαιρέσεις λόγω ημερών, προσπαθώ να κοιμάμαι νωρίς και να ξυπνάω νωρίς. Νιώθω ότι όντως δε χάνω τη μέρα μου, νιώθω ότι είναι μεγαλύτερη η μέρα, κάνω περισσότερα πράγματα, και προφανώς περισσότερη δουλειά. Και μέχρι σήμερα δε το έχω μετανιώσει . Έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να ξυπνάω πιο νωρίς γιατί λέω ότι δε θα προλάβω να κάνω όσα πράγματα θέλω. Σίγουρα θα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά σε γενικές γραμμές ένας καλός ύπνος 12-7 δεν αλλάζει με τίποτα. 5 1
Zerg13 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειπα παραπανω αν δεν σε πιασει το 1mg αν θες παρε 2 χαπακια. Λοιπον απαγορευεται. Το γραφει πανω το κουτι της μελατονινης που εχω και 2) https://www.tuck.com/can-you-overdose-on-melatonin/ το γραφει και εδω. Το παραπανω αρθρο, στα side effects που ειναι υπερβολικα ηπια για τετοια βιταμινη, γραφει και καταθλιψη το ξερω ακουγεται κουλο αλλα το διαβασα και στο skroutz το εγραψε ενας Ελληνας σε review παρακατω και εβαλε ενα αστερι. https://www.skroutz.gr/s/3420772/Now-Foods-Melatonin-3mg-60-κάψουλες.html#reviews Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από Zerg13
lek88 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Ειπα παραπανω αν δεν σε πιασει το 1mg αν θες παρε 2 χαπακια. Λοιπον απαγορευεται. Το γραφει πανω το κουτι της μελατονινης που εχω και 2) https://www.tuck.com/can-you-overdose-on-melatonin/ το γραφει και εδω. Το παραπανω αρθρο, στα side effects που ειναι υπερβολικα ηπια για τετοια βιταμινη, γραφει και καταθλιψη το ξερω ακουγεται κουλο αλλα το διαβασα και στο skroutz το εγραψε ενας Ελληνας σε review παρακατω και εβαλε ενα αστερι. https://www.skroutz.gr/s/3420772/Now-Foods-Melatonin-3mg-60-κάψουλες.html#reviews Τα διάβασα κ εγώ αυτά! Ποιος ξέρει τι γίνεται με δαύτα....
Iris_89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Οταν δουλευω, στις 11 το βραδυ ηδη βλεπω το 13ο ονειρο, ξυπναω 06:15. Σ/Κ το αργοτερο που θα ξυπνησω ειναι 8. Και τωρα που καθομαι λογω γιορτων για περιπου 2 εβδομαδες, παλι 7 και κατι θα σηκωθω. 2
LongTom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, KaRouLi είπε Χρόνια Πολλά σε όλους παιδιά. Ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Κι εγώ ως φοιτητής, ειδικά στα πρώτα έτη, όταν μου λέγανε τι ωράρια είναι αυτά που κάνεις (7 το πρωί ύπνος με 4-5 το απόγευμα) και ότι χάνω όλη τη μέρα, απορούσα και σκεφτόμουν ότι λέγανε βλακείες. Αφού πέρασα αυτό το στάδιο, μετά σκέφτηκα, καθώς μεγάλωνα, να δοκιμάσω και το άλλο. Να κοιμηθώ νωρίς και να ξυπνήσω χάραμα. Δε το πίστευα μέχρι που το δοκίμασα. Ξυπνούσα 7 και 8 το πρωί(από τις 12 το βράδυ) και ένιωθα μια απίστευτη αίσθηση. Ξεκούραστος, φοβερή διαύγεια, διάβασμα πολύ καλύτερο, κι όχι μόνο. Και από τότε, με μερικές εξαιρέσεις λόγω ημερών, προσπαθώ να κοιμάμαι νωρίς και να ξυπνάω νωρίς. Νιώθω ότι όντως δε χάνω τη μέρα μου, νιώθω ότι είναι μεγαλύτερη η μέρα, κάνω περισσότερα πράγματα, και προφανώς περισσότερη δουλειά. Και μέχρι σήμερα δε το έχω μετανιώσει . Έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να ξυπνάω πιο νωρίς γιατί λέω ότι δε θα προλάβω να κάνω όσα πράγματα θέλω. Σίγουρα θα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά σε γενικές γραμμές ένας καλός ύπνος 12-7 δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό όμως γενικά είναι για πρωινούς τύπους. Προσωπικά είμαι και εγώ από αυτούς, 21.00 - 05.00 ύπνος καθημερινές με παραγωγικότερες ώρες γραφείου 07.00 - 11.00, αλλά υπάρχουν άλλοι/ες που πίστεψε με δεν την παλεύουν τα πρωινά. 12 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Οταν δουλευω, στις 11 το βραδυ ηδη βλεπω το 13ο ονειρο, ξυπναω 06:15. Σ/Κ το αργοτερο που θα ξυπνησω ειναι 8. Και τωρα που καθομαι λογω γιορτων για περιπου 2 εβδομαδες, παλι 7 και κατι θα σηκωθω. Αυτή η συνήθεια δεν φεύγει, το ΣΚ ξύπνημα "αργά" στις 06.00-06.30. Πολύ ενοχλητικό για συντρόφους που προτιμούν το χουζούρι μέχρι αργά.
Iris_89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, LongTom είπε Αυτό όμως γενικά είναι για πρωινούς τύπους. Προσωπικά είμαι και εγώ από αυτούς, 21.00 - 05.00 ύπνος καθημερινές με παραγωγικότερες ώρες γραφείου 07.00 - 11.00, αλλά υπάρχουν άλλοι/ες που πίστεψε με δεν την παλεύουν τα πρωινά. Αυτή η συνήθεια δεν φεύγει, το ΣΚ ξύπνημα "αργά" στις 06.00-06.30. Πολύ ενοχλητικό για συντρόφους που προτιμούν το χουζούρι μέχρι αργά. Στην αρχή τσίτωνα άγρια και ήθελα να ξανακοιμηθώ, τζίφος. Καλά αν ξυπνήσω 9 έχω πονοκέφαλο 😂 Πλέον μου αρέσει γιατί ξεκινάω οτι δουλειές έχω από το πρωί. Όσο για τους συντρόφους, ε το πολύ πολύ κλείνεις την πόρτα κι αστους να ξυπνήσουν όποτε θέλουν 😂
TriLoBiTe Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Oποιος ινσόμνιακ τέτοια ώρα κοιμάται θα έπρεπε να ντρέπεται 1
APPLEGEEK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Στις 25/12/2018 στις 3:03 ΜΜ, poulinos είπε εξαρτατε.κανονικα λενε να κοιμασαι νωρις απο την αλλη εχουν βγει πολυ και εχουν καταρριψει το οτι το πρωι δουλευουμε καλυτερα.επειδη θα ακουσεις διαφορες αποψεις κανε τεστ να δεις τι ισχυει σε σενα.οτι και να σου πουμε θα ειναι σχετικο.το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι θα εισαι πιο ξεκουραστη αμα κοιμηθεις 8 ωρες η 7 αντι για 6 αν και εφοσον γινεται.επισης το πολυ βασικο ειναι και τι θα κανεις πριν κοιμηθεις.καποιοι ηρεμουν αν κανουν μπανιο ενω αλλοι οχι.εγω ηρεμω αν εχω παει γυμναστηριο πιο πριν.αλλοι σου λενε οτι τους κανει υπερενταση ειναι μεγαλο κεφαλαιο ο υπνος.ακομα και η θερμοκρασια του υπνου ή τι θα φας πριν κοιμηθεις παιζει ρολο.θελει δοκιμες.επισης σε πολλα ατομα παλι αν μπορεις να το κανεις παιζει το να κοιμασαι πχ 5 ωρες το βραδι αλλα να κοιμασαι μια ωρα το μεσημερι. σνακ πριν τον υπνο τι προτείνετε?
CheOnWeb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 7,5 ώρες, και όσο είναι εφικτό, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όσο και να αντιστέκεται ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο άνθρωπος, ως είδος, είναι φτιαγμένος (για την ακρίβεια, προσαρμοσμένος) για να κοιμάται τη νύχτα και να ξυπνάει την ημέρα. Μπορεί να έχει αρκετά περιθώρια να ξεφύγει απ’ αυτό αλλά δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για τον οργανισμό. Ισχύει για όλους, ακόμα και για όσους «δεν την παλεύουν με το πρωινό ξύπνημα». Αυτοί απλώς πιέζουν τον εαυτό τους και τα όριά τους και έχει σίγουρα κάποιο τίμημα στην υγεία τους. Επιλογή τους, θα μου πείτε. Φυσικά, και ‘γω έχω κάνει πολλά ξενύχτια και δεν το μετανιώνω. Απλώς να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε διαφορετικοί από κάποιους. Καλό είναι (στο βαθμό που είναι στο χέρι μας), να ακολουθούμε τη «φύση» μας. Απ’ την άλλη, αν το μυαλό μου ηρεμεί και απολαμβάνει την ησυχία τής νύχτας, ποιος θα μου πει τι θα κάνω; Δεκτό, εφόσον γνωρίζω ότι είναι επιβαρυντικό αλλά το επιλέγω συνειδητά. 2
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, APPLEGEEK said: σνακ πριν τον υπνο τι προτείνετε? προσωπικα δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν φαω κατι ελαφρυ ομως πχ κανα γιαουρτακι καμια ομελετα αλλα σκετη.ακομα και αυτα βεβαια δεν θα τα φαω 10 λεπτα πριν κοιμηθω αλλα τουλαχιστον μια ωρα και παραπανω πριν ωστε να μην παω για υπνοε το στομαχι πιτα. αν φας πολυ μετα θα νιωθεις λιγο χαλια στον υπνο και χαλας το στομαχι αου με παλιδρομησεις.επισης μπορει κατι να σε πειραζει αν το φας πριν τον υπνο οποτε θελει λιγο δοκιμες.
Zerg13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, poulinos είπε προσωπικα δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν φαω κατι ελαφρυ ομως πχ κανα γιαουρτακι καμια ομελετα αλλα σκετη.ακομα και αυτα βεβαια δεν θα τα φαω 10 λεπτα πριν κοιμηθω αλλα τουλαχιστον μια ωρα και παραπανω πριν ωστε να μην παω για υπνοε το στομαχι πιτα. αν φας πολυ μετα θα νιωθεις λιγο χαλια στον υπνο και χαλας το στομαχι αου με παλιδρομησεις.επισης μπορει κατι να σε πειραζει αν το φας πριν τον υπνο οποτε θελει λιγο δοκιμες. Δεν υπαρχει snak πριν τον υπνο. Απλα κοψτε το βραδυνο φαί γιατι θα γινετε 100kg. Γιαουρτι οκ. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από Zerg13 2
akpe Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) On 26/12/2018 at 18:59, Zerg13 said: Ειπα παραπανω αν δεν σε πιασει το 1mg αν θες παρε 2 χαπακια. Λοιπον απαγορευεται. Το γραφει πανω το κουτι της μελατονινης που εχω και 2) https://www.tuck.com/can-you-overdose-on-melatonin/ το γραφει και εδω. Το παραπανω αρθρο, στα side effects που ειναι υπερβολικα ηπια για τετοια βιταμινη, γραφει και καταθλιψη το ξερω ακουγεται κουλο αλλα το διαβασα και στο skroutz το εγραψε ενας Ελληνας σε review παρακατω και εβαλε ενα αστερι. https://www.skroutz.gr/s/3420772/Now-Foods-Melatonin-3mg-60-κάψουλες.html#reviews Η μελατονίνη γενικά είναι περίεργη φάση, ο κάθε οργανισμός αντιδρά σε αυτή διαφορετικά. Παίζει και πόσο θα πάρεις αλλά και πότε θα πάρεις. Αναλόγως με την πάθηση που θες να καταπολεμήσεις (πρωτογενής αϋπνία, κιριαδιανό fuckup κ.ο.κ.) προτείνεται να την παίρνεις από το πρωί έως και λίγο πριν το ύπνο. Η δόση διαφέρει, από 0,1mg έως >10mg και ποτέ δεν είναι στάνταρ. Για την ίδια πάθηση δηλαδή κάποιος μπορεί να δει αποτέλεσμα στα 0,5mg, άλλος να χρειάζεται 6mg. Εγώ για Non-24 την παίρνω γύρω στις 19:00 (3mg-6mg), πιο αργά δεν κάνει τίποτα. Σε γενικές γραμμές βοηθάει, αν και με μικρότερο ποσοστό επιτυχίας από όσο θα ήθελα. Από το τίποτα... Πάντως για έως 5mg δεν υπάρχει ρίσκο για τόσο σημαντικές παρενέργειες, εννοείται πως σε κάποιους μπορεί να προκαλέσει κράμπες, τρέμουλο, ακόμα και υπόταση, αλλά αρκετά σπάνια. Όταν μιλάμε για overdose μιλάμε για δόσεις πάνω από 20mg ημερησίως, που φτάνουν μέχρι τα 50mg και βέβαια αφορούν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. Όσο για την κριτική, το να προκαλέσει κατάθλιψη μια ορμόνη με μόνο 9mg διαιρεμένα σε τρεις ημερήσιες δόσεις, χωρίς να υπάρχουν υποκείμενες αιτίες μου φαίνεται υπερβολικό. Με λίγο ψάξιμο δεν βρήκα καμία αναφορά στην κατάθλιψη ως side effect, τουλάχιστον στις πιο γνωστές πηγές. Η μόνη συσχέτιση που βρήκα στη βιβλιογραφία είναι πως η μελατονίνη μπορεί να εντείνει συμπτώματα υπάρχουσας κατάθλιψης, όχι όμως να προκαλέσει. Λογικό, αφού δίνει το αίσθημα ενός γενικότερου «νταουνιάσματος» (νύστα, αδυναμία, ζαλάδα), κάτι που είναι προβληματικό σε όσους έχουν ήδη κλινική κατάθλιψη. Τώρα αν κάποιος πάρει 5mg και τον χτυπήσει κατακέφαλα θα τρομάξει, ακόμα και να μην είναι καταθλιπτικός. Φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεται το tuck, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι κατάθλιψη, έτσι; Μιλάμε για μια από τις χειρότερες και πιο σύνθετες παθήσεις που σίγουρα ούτε προκαλείται, ούτε δυστυχώς περνάει σε τρεις ημέρες. (δεν το λέω για εσένα, αλλά για τον συγγραφέα της κριτικής) Πάντως εκτός από τα αρνητικά, η μελατονίνη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και μπορεί να βοηθάει άτομα με εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Όπως και να'χει, μπορεί να'ναι «απλά μια ορμόνη» και «απλά ένα συμπλήρωμα» αλλά πάντα θέλει προσοχή και συμβουλή (αν όχι παρακολούθηση) γιατρού. Αν μιλάμε για σοβαρά προβλήματα ύπνου παιδιά τότε ο νευρολόγος είναι μονόδρομος. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από akpe 1
Zerg13 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, akpe είπε Η μελατονίνη γενικά είναι περίεργη φάση, ο κάθε οργανισμός αντιδρά σε αυτή διαφορετικά. Παίζει και πόσο θα πάρεις αλλά και πότε θα πάρεις. Αναλόγως με την πάθηση που θες να καταπολεμήσεις (πρωτογενής αϋπνία, κιριαδιανό fuckup κ.ο.κ.) προτείνεται να την παίρνεις από το πρωί έως και λίγο πριν το ύπνο. Η δόση διαφέρει, από 0,1mg έως >10mg και ποτέ δεν είναι στάνταρ. Για την ίδια πάθηση δηλαδή κάποιος μπορεί να δει αποτέλεσμα στα 0,5mg, άλλος να χρειάζεται 6mg. Εγώ για Non-24 την παίρνω γύρω στις 19:00 (3mg-6mg), πιο αργά δεν κάνει τίποτα. Σε γενικές γραμμές βοηθάει, αν και με μικρότερο ποσοστό επιτυχίας από όσο θα ήθελα. Από το τίποτα... Πάντως για έως 5mg δεν υπάρχει ρίσκο για τόσο σημαντικές παρενέργειες, εννοείται πως σε κάποιους μπορεί να προκαλέσει κράμπες, τρέμουλο, ακόμα και υπόταση, αλλά αρκετά σπάνια. Όταν μιλάμε για overdose μιλάμε για δόσεις πάνω από 20mg ημερησίως, που φτάνουν μέχρι τα 50mg και βέβαια αφορούν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. Όσο για την κριτική, το να προκαλέσει κατάθλιψη μια ορμόνη με μόνο 9mg διαιρεμένα σε τρεις ημερήσιες δόσεις, χωρίς να υπάρχουν υποκείμενες αιτίες μου φαίνεται υπερβολικό. Με λίγο ψάξιμο δεν βρήκα καμία αναφορά στην κατάθλιψη ως side effect, τουλάχιστον στις πιο γνωστές πηγές. Η μόνη συσχέτιση που βρήκα στη βιβλιογραφία είναι πως η μελατονίνη μπορεί να εντείνει συμπτώματα υπάρχουσας κατάθλιψης, όχι όμως να προκαλέσει. Λογικό, αφού δίνει το αίσθημα ενός γενικότερου «νταουνιάσματος» (νύστα, αδυναμία, ζαλάδα), κάτι που είναι προβληματικό σε όσους έχουν ήδη κλινική κατάθλιψη. Τώρα αν κάποιος πάρει 5mg και τον χτυπήσει κατακέφαλα θα τρομάξει, ακόμα και να μην είναι καταθλιπτικός. Φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεται το tuck, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι κατάθλιψη, έτσι; Μιλάμε για μια από τις χειρότερες και πιο σύνθετες παθήσεις που σίγουρα ούτε προκαλείται, ούτε δυστυχώς περνάει σε τρεις ημέρες. (δεν το λέω για εσένα, αλλά για τον συγγραφέα της κριτικής) Πάντως εκτός από τα αρνητικά, η μελατονίνη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και μπορεί να βοηθάει άτομα με εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Όπως και να'χει, μπορεί να'ναι «απλά μια ορμόνη» και «απλά ένα συμπλήρωμα» αλλά πάντα θέλει προσοχή και συμβουλή (αν όχι παρακολούθηση) γιατρού. Αν μιλάμε για σοβαρά προβλήματα ύπνου παιδιά τότε ο νευρολόγος είναι μονόδρομος. Ενδιαφερον οσα λες. Το Tuck αναφερει οτι τα διαφορα σκευασματα εχουν πολλαπλασια ή λιγοτερη μελατονινη απο οσο αναγραφουν στο κουτακι, αναφερει και ενα παραδειγμα για μασωμενες τσιχλες. Εδω ερχεται και το : μην παιρνεται 2 χαπακια μαζι. τωρα αυτα τα 20mg που γραφεις ειναι υπερδοσολογιες. 1mg εχουν τα περισσοτερα, 2.5 αντε 3. Το ποιο μεγαλο που βρηκα ηταν 9 και δεν χορηγειται Ελλαδα. Τωρα εσυ αν παιρνεις τοσο μεγαλες ποσοτητες προσεξε το λιγο. Αν εχεις ανεβασει τοσο πολυ τις δοσεις να εβλεπες κατι αλλο καλυτερα και δεν ειμαι γιατρος. στις 7μμ τι να το κανεις φιλε μου; Μιση ωρα πριν τον υπνο θελει. οσο για την καταθλιψη, μια που υπαρχει αναφορα στο Tuck αλλα και στην βιβλιογραφια σου αλλα και στο skroutz, το προσεχουμε απλα, και δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι κατι ψευτικο. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από Zerg13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα