Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, moutsa είπε

Αυτό που αναφέρεις πιθανόν ισχύει στα χαρτιά ευτυχώς στην πράξη δεν εφαρμόζεται διότι τα πάντα θα έπρεπε να περνάνε τελωνείο και να χρεώνονται. Πριν μια βδομάδα παρέλαβα πακέτο με dhlxpress πραγματική αξία 15$ μεταφορικά 25$ και δεν πλήρωσα τίποτα που είναι κούριερ και όλα τα ελέγχουν. Τώρα αν σταματήσει και γίνει έλεγχος στο προϊόν ναι θα χρεώσουν και τα μεταφορικά μαζί. Αλλά μόνο αν σταματήσει και ζητηθεί απόδειξη κτλπ διαφορετικά μετράνε μόνο την αναγραφόμενη τιμή στο πακέτο.

Aυτό ορίζει η νομοθεσία. Τα ΕΛΤΑ το εφαρμοζουν κανονικά πάντως. Πρόσφατα μου ζητήθηκε απόδειξη(paypal-κάρτα) σε αγορά εκτός ΕΕ επειδή δε φαίνοταν το κόστος των μεταφορικών στο πακετό παρότι φαινόταν αξία προιόντων κάτω απο 22 ευρω

Δημοσ.

Καλημερα!να ρωτησω κατι χαζο;το φπα το χρεωνουν στο ποσο που υπερβαινει τα 22€ η στο συνολο;γιατι με μεταφορικα αν βγαινει 33€ θα φορολογηθουν 10€;επισης η πλανετ ειναι σαν κουριερ η σαν απλο ταχυδρομειο;εχω μπερδευτει λιγο με τον τροπο που στελνει κ εχει τοσο φτηνη χρεωση.δεν ξερω δηλαδη αν πρεπει να προτιμησω αυτη η usps παρολο που ειναι λιγο πιο Ακριβα τα μεταφορικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tsita78 είπε

Καλημερα!να ρωτησω κατι χαζο;το φπα το χρεωνουν στο ποσο που υπερβαινει τα 22€ η στο συνολο;γιατι με μεταφορικα αν βγαινει 33€ θα φορολογηθουν 10€;επισης η πλανετ ειναι σαν κουριερ η σαν απλο ταχυδρομειο;εχω μπερδευτει λιγο με τον τροπο που στελνει κ εχει τοσο φτηνη χρεωση.δεν ξερω δηλαδη αν πρεπει να προτιμησω αυτη η usps παρολο που ειναι λιγο πιο Ακριβα τα μεταφορικα.

Το ΦΠΑ μπαίνει στο σύνολο (κόστος, μεταφορικά)

Επεξ/σία από spartak1
Δημοσ.

Οι επιλογές που δίνει με planet αποστέλλονται με απλό ταχυδρομείο αλλά είναι χρονοβόρες και σε μερικές χώρες μπορεί να μην υπαρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω tracking number φαντάσου κάτι όπως το αντίστοιχο usps firs class. Για εμένα καλύτερα είναι με usps priority πληρώνοντας μερικά $$$ έχεις το πακέτο στα χέρια σου μέσα σε 10 μέρες περίπου. Και βλεπεις κατι αποστολες απο Κινα να θελουν μηνες για να φτασουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τοτε τι νοημα εχει που μου εχουν βαλει οριο τα 22€ απο την στιγμη που το φορολογουν ολο το ποσο;κ απο εδω να βγει το χρημα!εκτος απο φπα χρεωνεται κατι επιπλεον;τα ελτα δηλαδη βαζουν κ αυτα ταριφα;

Επεξ/σία από tsita78

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...