Moderators Malthador Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Για πέστε λίγο αν ξέρετε, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Ένας γνωστός θέλει να πουλήσει ένα ακίνητο μέσα στο οποίο μένει ένας συγγενής του δηλωμένος ως φιλοξενούμενος. Έχουν συνεννοηθεί να υπογράψουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που να δίνει 5-6 μήνες διορία στον φιλοξενούμενο να βρει σπίτι, έτσι ώστε να είναι καλυμένος ο νέος ιδιοκτήτης ότι δεν θα του κατσικωθεί μέσα για πάντα αφενός και να έχει τον απαραίτητο χρόνο να βρει σπίτι ο φιλοξενούμενος αφετέρου. Θα έχει ισχύ κάτι τέτοιο; Επίσης, αν ο φιλοξενούμενος αρνηθεί τελικά να υπογράψει μπορεί να του γίνει έξωση άμεσα ή θα πρέπει να προηγηθούν δικαστήρια κλπ (και άρα να τραβήξει για μήνες η ιστορία);
torq Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 γιατί, δε μπορεί να τον διώξει όποτε θέλει; φιλοξενούμενος είναι, δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο. Κι εγώ στο σπίτι μου αν φιλοξενήσω κάποιον μπορώ να τον διώξω όποτε γουστάρω κάνω λάθος; 2
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 1 minute ago, torq said: γιατί, δε μπορεί να τον διώξει όποτε θέλει; φιλοξενούμενος είναι, δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο. Κι εγώ στο σπίτι μου αν φιλοξενήσω κάποιον μπορώ να τον διώξω όποτε γουστάρω κάνω λάθος; Φαντάζομαι πως ναι, η διαδικασία ποιά είναι όμως; Επίσης, αυτό που δεν ανέφερα είναι ότι ο φιλοξενούμενος είναι μούφα φιλοξενούμενος και καταβάλει ενοίκιο κανονικά. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα. Η έξωση προβλέπεται για δυστροπία, τον φιλοξενούμενο πως τον διώχνεις αν δεν τον θες άλλο;
torq Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 ας απαντήσει κάποιος που ξέρει 100%. Εγώ ξέρω ότι δηλώνεις στη φορολ. σου ότι έχεις φιλοξενούμενο και μπορεί μετά αυτός να δηλώσει ότι τον φιλοξενείς. Δεν υπογράφεται άλλο συμβόλαιο. Άρα δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που σε δεσμεύει, όπως το συμβόλαιο ενοικίασης. Οπότε αν σου τη βαρέσει απλά τον διώχνεις. το σκέφτομαι απλά με τη λογική, αλλά αυτή απουσιάζει στη χώρα μας οπότε....
Mansora Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι ποιος αγοραστης θέλει να πληρώσει ένα σπίτι, να αρχίσει να δίνει δόση δανείου και να περιμένει να φύγει ο φιλοξενούμενος 😛 Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2018 από Mansora 1
29gk Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι πως ναι, η διαδικασία ποιά είναι όμως; Επίσης, αυτό που δεν ανέφερα είναι ότι ο φιλοξενούμενος είναι μούφα φιλοξενούμενος και καταβάλει ενοίκιο κανονικά. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα. Η έξωση προβλέπεται για δυστροπία, τον φιλοξενούμενο πως τον διώχνεις αν δεν τον θες άλλο; Απλα του λες να φυγει και αυτος αναγκαστικα φευγει. Πχ ενα ζευγαρι μενει μαζι στο σπιτι του ενος, καποια στιγμη χωριζει αρα και ο μη ιδιοκτητης φευγει. Τα παραπανω ειναι απλα εννοουμενα και ευκολα να γινουν. Η δυσκολια ομως ξεκινα απο τη στιγμη που ο φιλοξενουμενος δεν ειναι τετοιος αλλα κανονικος ενοικιαστης που πληρωνει ενοικιο και εχει και συμμετοχη ή και αποκλειστικη χρηση των ΔΕΚΟ. Εκει μπορει να αρνηθει, χωρις να επιτυχει κατι επειδη δεν θα εχει και τα μεσα, ομως εαν ενοχληθει και αποφασισει να το παλεψει, θα μπορει να κανει μοα καταγγελια στην εφορια για αδηλωτο ενοικιο, θα παει και σε ενα δικηγορο για να δει τι μπορει να κανει και ενδεχομενως και θα ανακαλυψει οτι ολο και κατι θα γινεται. Οποτε η μονη διεξοδος ειναι η καλη συνεννοηση.
Joshua21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι πως ναι, η διαδικασία ποιά είναι όμως; Επίσης, αυτό που δεν ανέφερα είναι ότι ο φιλοξενούμενος είναι μούφα φιλοξενούμενος και καταβάλει ενοίκιο κανονικά. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα. Η έξωση προβλέπεται για δυστροπία, τον φιλοξενούμενο πως τον διώχνεις αν δεν τον θες άλλο; Γιατί να αφήσουμε στην άκρη το ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι φιλοξενούμενος? Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" είναι αρκετά σημαντικές. Πάντως δεν υπάρχει κάποια διαδικασία για να διώξεις έναν φιλοξενούμενο, απλά του λες φύγε, αν δεν φύγει τον βγάζεις έξω σηκωτό, αν δεν μπορείς ζητάς την βοήθεια της αστυνομίας. 4
Shadows Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Γιατι δεχτηκε να πληρωνει ενοικιο κανονικα χωρις συμβολαιο ο ''φιλοξενουμενος''?
christopher0016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Γιατί να αφήσουμε στην άκρη το ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι φιλοξενούμενος? Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" είναι αρκετά σημαντικές Γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει άρα εάς το αφήσουμε Στην άκρη.. άμα ζητούσε αμοιβή μεσίτης. Θα έψαχναν να βρουν όλο το ζουμί για την νομιμότητα - ηθική - - παύλα παύλα... Φερθείτε λίγο ανθρώπινα. Ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο είναι όχι φιλοξενούμενος . Δεν είναι το φιλαράκι σας που ήρθε να μείνει μια βδομάδα αλλά ο τύπος που σε γλυτώνει από φορολογικά και σου πληρώνει ενοίκιο. Δώστου μια νορμάλ διορία πεστου ότι θα πουληθεί και αυτό είναι όλο. Να αρνηθεί να φύγει χωρίς συμβόλαιο χλωμό.. 8
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, Joshua21 said: Γιατί να αφήσουμε στην άκρη το ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι φιλοξενούμενος? Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" είναι αρκετά σημαντικές. Για να εξετάσουμε αρχικά πως παίζεται η μπάλα αν δεν αποδεικνύεται ότι είναι μούφα φιλοξενούμενος. Και σε δεύτερη φάση εξετάζουμε και την άλλη περίπτωση. 1 hour ago, Joshua21 said: Πάντως δεν υπάρχει κάποια διαδικασία για να διώξεις έναν φιλοξενούμενο, απλά του λες φύγε, αν δεν φύγει τον βγάζεις έξω σηκωτό, αν δεν μπορείς ζητάς την βοήθεια της αστυνομίας. Οπότε πάμε στη δεύτερη περίπτωση. Λέει ο φιλοξενούμενος στον μπάτσο «είμαι ενοικιαστής χωρίς συμφωνητικό, όχι φιλοξενούμενος». Τι γίνεται τότε; Πάνε όλοι μαζί παρέα στον εισαγγελέα και γίνονται αρχικά μηνύσεις και μετά αγωγές; Πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα μένουν ως έχουν μέχρι τη δικάσιμο; 1 hour ago, Shadows said: Γιατι δεχτηκε να πληρωνει ενοικιο κανονικα χωρις συμβολαιο ο ''φιλοξενουμενος''? Το ερώτημα είναι γιατί να δεχθεί να «φιλοξενεί» άτομα στο σπίτι του ένας ιδιοκτήτης χωρίς διασφαλίσεις... 27 minutes ago, christopher0016 said: Γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει άρα εάς το αφήσουμε Στην άκρη.. άμα ζητούσε αμοιβή μεσίτης. Θα έψαχναν να βρουν όλο το ζουμί για την νομιμότητα - ηθική - - παύλα παύλα... Φερθείτε λίγο ανθρώπινα. Ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο είναι όχι φιλοξενούμενος . Δεν είναι το φιλαράκι σας που ήρθε να μείνει μια βδομάδα αλλά ο τύπος που σε γλυτώνει από φορολογικά και σου πληρώνει ενοίκιο. Δώστου μια νορμάλ διορία πεστου ότι θα πουληθεί και αυτό είναι όλο. Να αρνηθεί να φύγει χωρίς συμβόλαιο χλωμό.. Μην μπερδεύεσαι, δεν έχω διευκρινίσει με το μέρος ποιανού είμαι. Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα δεν υφίσταται μεταξύ του τωρινού ιδιοκτήτη και του φιλοξενούμενου, αλλά μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και του φιλοξενούμενου. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους για να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν πολυ απλά δε κάνατε αυτές τις πατέντες για να φοροδιαφύγετε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Εύχομαι ο "φιλοξενούμενος" να σας ταλαιπωρήσει οσο πάει τόσο απλά. Τον πετάτε έξω με λίγα λόγια και θέλετε να μη σας τρέχει κιόλας. Μα καλά πόσο τομάρια είστε ορισμένοι; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2018 από De@th L0rd 10 5
greengr21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλά εντάξει δεν είναι και ο φιλοξενουμενος αθώα περιστερα που τον εκμεταλλευονται οι κακοί ιδιοκτήτες, προφανώς θα τον συμφέρει και αυτόν να μην έχει συμβόλαιο υποθέτω,δεν παίρνω το μέρος κανενός εννοείται,το συγκεκριμένο θέμα ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο έχει αναλυθεί άπειρες φορές στο μπλα-μπλα. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2018 από greengr21 3
Joshua21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Malthador είπε Οπότε πάμε στη δεύτερη περίπτωση. Λέει ο φιλοξενούμενος στον μπάτσο «είμαι ενοικιαστής χωρίς συμφωνητικό, όχι φιλοξενούμενος». Τι γίνεται τότε; Πάνε όλοι μαζί παρέα στον εισαγγελέα και γίνονται αρχικά μηνύσεις και μετά αγωγές; Πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα μένουν ως έχουν μέχρι τη δικάσιμο; Εξαρτάται, θα μπορέσει ο γνωστός σου να πείσει τον μπάτσο πως όντως πρόκειται για φιλοξενία?
bromiaris Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι πως ναι, η διαδικασία ποιά είναι όμως; Επίσης, αυτό που δεν ανέφερα είναι ότι ο φιλοξενούμενος είναι μούφα φιλοξενούμενος και καταβάλει ενοίκιο κανονικά. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα. Η έξωση προβλέπεται για δυστροπία, τον φιλοξενούμενο πως τον διώχνεις αν δεν τον θες άλλο; Να μην φύγει καθόλου... όταν του έδινε μαύρα τα ενοίκια ήταν καλά;;;; 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα