Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, SB_1957 said:

Η απορία μου είναι πώς τον δήλωνε φιλοξενούμενο αφού έμενε σε άλλο σπίτι?

Οι λογαριασμοί του σπιτιού σε ποιο όνομα ήταν?

Μάλλον δωρεάν παραχώρηση ήταν και αν δεν ήταν ανιών ή κατιών συγγενής θα έπρεπε να πληρώνει φόρο ο ιδιοκτήτης για το τεκμαρτό ενοίκιο και ο "φιλοξενούμενος"/ενοικιαστής να είχε τεκμαρτό εισόδημα από την δωρεάν παραχώρηση.

Αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα κάποιος φοροτεχνικός/λογιστής.

Ωραία, έστω. Τι αλλάζει στην δωρεάν παραχώρηση; Τον διώχνεις όποτε θες; Ή πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία καταγγελίας;

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ωραία, έστω. Τι αλλάζει στην δωρεάν παραχώρηση; Τον διώχνεις όποτε θες; Ή πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία καταγγελίας;

Εδώ υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/738-i-thesitou-misthoti-meta-ti-metavivasi-tis-kyriotitas-tou-misthiou-se-neo-idioktiti

Δημοσ.

εμένα πάντως μου αρέσουν τέτοια θέματα. παίρνω ποπ κορν και παρακολουθώ. Έχουν περισσότερη πλάκα από τα θέματα της apple.

Άτομα που κάνουν τις λαμογιές τους και μετά τρέχουν σαν βρεγμένες γάτες να βγάλουν άκρη.

Έτσι βεντούζα

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται ούτε κοινωνικό μέρισμα, ούτε επίδομα ενοικίου μεταξύ άλλων.

Επίδομα ενοικίου δηλαδή πως να έπαιρναν εφόσον δε πληρώνουν ενοίκιο ;

Είσαι απόλυτα σίγουρος για το κοινωνικό μέρισμα ;

Η γιαγιά μου είναι φιλοξενούμενη σε  δικό μας σπίτι και πήρε κανονικά (δεν κάναμε καμία ματσακονια στις φορολογικές δηλώσεις)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Επίδομα ενοικίου δηλαδή πως να έπαιρναν εφόσον δε πληρώνουν ενοίκιο ;

Είσαι απόλυτα σίγουρος για το κοινωνικό μέρισμα ;

Η γιαγιά μου είναι φιλοξενούμενη σε  δικό μας σπίτι και πήρε κανονικά (δεν κάναμε καμία ματσακονια στις φορολογικές δηλώσεις)

Μήπως το σπίτι είναι της γιαγιάς και δηλώνεστε εσείς φιλοξενούμενοι; Κι εγώ ξέρω ότι ισχύει αυτό που λέει ο Malthador και συγγενείς που δεν το πήραν για τον ίδιο λόγο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BritGreek είπε

Μήπως το σπίτι είναι της γιαγιάς και δηλώνεστε εσείς φιλοξενούμενοι; Κι εγώ ξέρω ότι ισχύει αυτό που λέει ο Malthador και συγγενείς που δεν το πήραν για τον ίδιο λόγο.

Λες να μη ξέρουμε ποιος έχει τι ; 😛

Η γιαγιά είναι φιλοξενούμενη σε σπίτι που δεν είναι δικό της 

Δημοσ.

Κατ' αρχάς μην ρίχνουμε το φταίξιμο στον "εκμισθωτή" ή στον "φιλοξενούμενο" ξεχωριστά.
Και οι δύο φταίνε που συμφώνησαν σε μια τέτοια κατάσταση και τώρα πρέπει να συνεργαστούν άμα θέλουν να βγάλουν άκρη.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, αν ο ιδιοκτήτης είχε ενημερώσει τον φιλοξενούμενο ότι θέλει να πουλήσει το σπίτι του.
Γιατί εφόσον θέλει 5-6 μήνες για να βρει άλλο σπίτι, μάλλον για δώρο Χριστουγέννων του το είπε.
Δεν το συζητάω ότι είναι πολύ μεγάλη αυτή η προθεσμία, λογικά θα ψάχνει να τον φιλοξενήσει κάποιος άλλος 😁

Αν τώρα λες ότι ο καθένας έχει βάλει δικηγόρους και λογιστές για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, δεν το βλέπω να πουλιέται το σπίτι.
Η μόνη περίπτωση, όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι να τα βρουν μεταξύ τους.

*Στην Ελλάδα εν έτη 2018, το 1/4 του πληθυσμού είναι φιλοξενούμενοι και άλλοι πόσοι ζουν με δωρεάν παραχώρηση.
Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι περισσότεροι είναι ότι το κράτος τα έσοδα του θα τα βγάλει, το Χ ποσό που θα έδινες εσύ, τώρα θα το μοιραστούν οι υπόλοιποι.
Η κατηφόρα αρχίζει όταν οι "υπόλοιποι" βρίσκονται στη μειοψηφία.
Κράζουμε τον άλλον με τη Ferrari, που μόνο με τους φόρους της το κράτος δίνει επίδομα σε 10 άτομα...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Axelq είπε

Κράζουμε τον άλλον με τη Ferrari, που μόνο με τους φόρους της το κράτος δίνει επίδομα σε 10 άτομα...

Κράζουμε αυτόν που έχει παραδώσει πινακίδες και κυκλοφορεί με πλαστές για να γλυτώσει φόρους, τέλη, ασφάλιστρα και φαίνεται "άεργος, χαμηλού εισοδήματος ή φιλοξενούμενος".

Αυτόν που πληρώνει φόρους γιατί να τον κράξουμε κι ας έχει και Koenigsegg ή Lamborghini εκτός από Ferrari.

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Κράζουμε αυτόν που έχει παραδώσει πινακίδες και κυκλοφορεί με πλαστές για να γλυτώσει φόρους, τέλη, ασφάλιστρα και φαίνεται "άεργος, χαμηλού εισοδήματος ή φιλοξενούμενος".

Αυτόν που πληρώνει φόρους γιατί να τον κράξουμε κι ας έχει και Koenigsegg ή Lamborghini εκτός από Ferrari.

λάθος. περισσότερο κράζουμε αυτόν.

Στην ελλάδα ισχύει το ..να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτόν που έχει κάνει τη λαμογιά λεμε γεια του μάγκα που βρήκε τον τρόπο να τα γλιτώνει και τον άλλο που το έχει και το πληρώνει κανονικά τον λέμε λαμόγιο ότι πουλάει ναρκωτικά κτλ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

λάθος. περισσότερο κράζουμε αυτόν.

Στην ελλάδα ισχύει το ..να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα

Ζηλόφθονοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, γι' αυτό και η ζηλοφθονία είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, που αντιπροσωπεύεται από τον δαίμονα Λεβιάθαν.

Απλά ο καθένας μας βλέπει τα στραβά και ανάποδα του τόπου του, αλλά όσοι έχουν ζήσει και σε άλλες χώρες διαπιστώνουν ότι η ανθρώπινη φύση δεν διαφέρει και πάρα πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Psaris είπε

Ελληνικό horror : "Ο Φιλοξενούμενος"

😅

Κατσε γιατι μπορει να πει μακρια η βαλιτσα και να καταντησει τηλεοπτικη σειρα

la casa de foroapofygel 😅

Δραμα, ιντριγκα, σκακιστικες κινησεις αντιμετωπισης του αντιπαλου και προληψης αντιμετρων 😅

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Κατ' αρχάς να ξαναναφέρω ότι δεν έχω διευκρινίσει με ποιά πλευρά τάσσομαι, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να διαβάζω κατηγόριες.

Νομίζω ότι ένα προφίλ 13 χρόνων κοντά δεν το λες και «νέο», αλλά δεν κρίνω!

Νομίζω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να δράσει αυτοβούλως χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή χωρίς εντολή εισαγγελέα. Δηλαδή θα καλέσει την αστυνομία, θα πει «έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι μου», θα έρθει η αστυνομία, θα τους πει ο άλλος «το νοικιάζω πέντε χρόνια και δεν έχω συμφωνητικό» και κάπου εκεί απλά φαντάζομαι ότι φεύγουν οι μπάτσοι, μιας και το να αποδειχθεί μια αστική διαφορά δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία τους, αλλά μάλλον στη δικαιοδοσία δικαστή ή εισαγγελέα.

Αν δυστροπεί ο ενοικιαστής θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία με εξώδικο που θα αφορά συμμόρφωση κλπ, δεν σου χτυπάει μέσα στη νύχτα την πόρτα ο εισαγγελέας.

Το «νόμιμα» τι σημαίνει στην περίπτωσή μας; Πώς βγαίνει νόμιμα ένας φιλοξενούμενος και πώς ένας ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο (για να καλύψουμε και τις δύο περιπτώσεις);

Ξαναλέω, για την ώρα υπάρχει συναίνεση ο φιλοξενούμενο έχεις ζητήσει 5 μήνες για να βρει σπίτι και ο νέος ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να του παράσχει το χρόνο που ζήτησε. Έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν και σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Με παρεξηγησες δεν αναφερομαι σε εσενα αλλα σε ολους αυτους που κατακρινουν  τοσο ασχημα και ακομψα ειτε τον ιδιοκτητη ειτε τον "ενοικιαστη" με τερμα οχι απλα ανθελληνικες αλλα μισανθρωπικες θα ελεγα αποψεις.Λες και ολοι οι σιγανοπαπαδιες ειναι αγιοι.

Οσο για το οτι δεν μπορει να αστυνομια να βγαλει καποιον εξω απο το σπιτι ΜΟΥ ο οποιος δεν εχει καποιον τροπο να αποδειξει οτι ειναι ενοικιαστης εμενα με αφηνει σκεπτικο το λιγοτερο.

Φυσικα η καλυτερη πορεια ειναι αυτη η οποια βρισκονται τωρα , δηλαδη δωθηκε καποιο χρονικο διαστημα στον φιλοξενουμενο να βρει νεο σπιτι απο τον νεο ιδιοκτητη.Φανταζομαι εσυ αναρωτιεσαι τι θα γινει εαν περασει αυτο το ευλογο διαστημα και ο φιλοξενουμενος πει δεν παω πουθενα.Μεχρι εκεινη την στιγμη πιστευω θα εχουν κανει τα κουμαντα τους ολοι ωστε να κυλησει ομαλα για ολους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

😅

Κατσε γιατι μπορει να πει μακρια η βαλιτσα και να καταντησει τηλεοπτικη σειρα

la casa de foroapofygel 😅

Δραμα, ιντριγκα, σκακιστικες κινησεις αντιμετωπισης του αντιπαλου και προληψης αντιμετρων 😅

ποιο πολύ το σκεφτομαι  οτι και καλά  αγοράζει ενας φουκαράς σπιτι,το βράδυ ακούει  φορυβους (edit: χάνει φαγητά από το ψυγείο,το πλυντήριο ξεκινάει μόνο του τυχαία το βράδυ   more edit : κάποιος του κλέβει ιντερνετ κτλπ) αλλα δεν τον πιστεύουν,
τελικά το σπίτι είχε χτισμένα δωμάτια και άλλη έξοδο και μέσα ήταν ο φιλοξενούμενος!

Επεξ/σία από Psaris
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psaris είπε

ποιο πολύ το σκεφτομαι  οτι και καλά  αγοράζει ενας φουκαράς σπιτι,το βράδυ ακούει  φορυβους κτλπ αλλα δεν τον πιστεύουν,
τελικά το σπίτι είχε χτισμένα δωμάτια και άλλη έξοδο και μέσα ήταν ο φιλοξενούμενος!

Με το ζευγαρι των νεων ιδιοκτητων  να κανει ερωτα στην κρεβατομακαμαρα και τον φιλοξενουμενο να τους παρακολουθει απο μια τρυπα στον τοιχο 😆

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...